Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
trident1971 έγραψε:Ξερω μερικους που βγαζουν 3Κ σαν οικογενεια. Παλιοτερα ηταν περισοτεροι, και λοιπον?
Ζητησες να σου πω αν παει καποιος ιδιωτικο με 3Κ το μηνα. Εβαλα ενα παραδειγμα που γνωριζω. Τι αλλο να κανω? :(
Να αυτοπυρποληθω στην Ομονοια?

Το παραδειγμα που εβαλες ηταν προ κρισης που τα 3Κ ηταν σαν 4Κ σημερινα, λογω φορων και κοστους ζωης. Μονος σου ειπες οτι μολις εσκασε η κριση παπαλα. Αρα δεν βγαινει με τοσα :rtfm:
Επισης το σχολειο που εβαλες με τα 3 χιλιαρικα τον χρονο αφορα μονο το βασικο εκπαιδευτικο πακετο. Αθλητικες, μουσικες, καλλιτεχνικες δραστηριοτητες, ξενες γλωσσες κτλ ειναι εξτρα.

10-12Κ αφορολογητο τοτε, 8Κ σημερα στους μισθωτους.
8Κ στους ΕΕ τοτε, 0 σημερα και 26% απο το πρωτο €.
Ακομα και τα ιδια να βγαζει καποιος σημερα τα λεφτα που μενουν στην τσεπη για χρηση ειναι λιγοτερα.
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
Anonymous Founder έγραψε:@nass
Το κάθε σχολείο είναι αναγκασμένο να ακολουθήσει το πρόγραμμα του υπουργείου στις κανονικές ώρες διδασκαλίας.
Τα ιδιωτικά προσφέρουν συχνά κάποιες έξτρα ώρες. Κάποιοι γονείς, προτιμούν με τα ίδια λεφτά να κάνουν ιδιαίτερα.
Στα φροντιστήρια πάντως είναι πολύ λιγότερα παιδιά ανά τάξη, εγώ ήμουν σε τάξεις με λιγότερα από 10 άτομα πάντα.

Αφού είναι ιδιωτικές επιχειρήσεις τα ιδιωτικά γιατί δεν αφήνει ελεύθερο το πρόγραμμα να υπάρχουν και πολλαπλά βιβλία πχ ιστορίας όχι μόνο του υπουργείου να δούμε κατά πόσο θα απογειωθεί εκεί το επίπεδο και πόση γύμνια θα δούμε ακόμα στο δημόσιο σχολείο, όταν δεν υπήρχαν τόσο στρεβλά και ανόητα βιβλία στην εκπαίδευση και υπήρχε πλουραρισμός βιβλίων που άνοιγε τα μυαλά των μαθητών και των διδασκόντων η χώρα έβγαζε και κάποιους διανοούμενους σήμερα με τα Σοσιαλιστικά σχολικά προγράμματα που τα γέμισαν με ιδεοληψίες και που άρχιζαν να εφαρμόζονται από το 1981 και μετά βγάζουμε Τατσόπουλους.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#176885 Με όλο το σεβασμό, το να προτείνεις κάτι τέτοιο στην δευτεροβάθμια, δηλαδή το κάθε σχολείο να διδάσκει ό,τι γουστάρει το θεωρείς λογικό; :dizzy:
Δεν θα υπάρχει κάποιος έλεγχος δηλαδή; Θα διδάσκονται σε ποια βιβλία;
Το ότι πρέπει να υπάρχει κοινό πρόγραμμα από το υπουργείο Παιδείας για όλα τα σχολεία (πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας) δεν πρέπει να συζητείται. Γιατί μετά ανοίγεις ένα πολύ μεγάλο παράθυρο και κάποιοι μπορεί να το κάνουν μπαλκονόπορτα: πχ να μην μιλάνε για την Θεωρία της Εξέλιξης και να διδάσκουν την Δημιουργία (όπως ζητείται από κάποια σχολεία στις ΗΠΑ).
Δεν βλέπω κάτι σοσιαλιστικό σ' αυτά που διδαχτήκαμε εμείς ή και οι επόμενοι. Προφανώς η παιδεία αφορά όλους και πρέπει να είναι κοινή. Στα βασικά μαθήματα πάντα, τώρα αν το σχολείο θέλει να κάνει 2 γλώσσες παραπάνω ή περισσότερα καλλιτεχνικά ή επιπλέον μαθηματικά, ας τα κάνει, δικαίωμά του είναι. Αλλά δεν μπορεί ν' αλλάζει το πρόγραμμα και την ύλη όπως του κατέβει, αυτό είναι απαράδεκτο!
:s_omg
Άβαταρ μέλους
By trident1971
Anonymous Founder έγραψε:Με όλο το σεβασμό, το να προτείνεις κάτι τέτοιο στην δευτεροβάθμια, δηλαδή το κάθε σχολείο να διδάσκει ό,τι γουστάρει το θεωρείς λογικό; :dizzy:
Δεν θα υπάρχει κάποιος έλεγχος δηλαδή; Θα διδάσκονται σε ποια βιβλία;
Το ότι πρέπει να υπάρχει κοινό πρόγραμμα από το υπουργείο Παιδείας για όλα τα σχολεία (πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας) δεν πρέπει να συζητείται. Γιατί μετά ανοίγεις ένα πολύ μεγάλο παράθυρο και κάποιοι μπορεί να το κάνουν μπαλκονόπορτα: πχ να μην μιλάνε για την Θεωρία της Εξέλιξης και να διδάσκουν την Δημιουργία (όπως ζητείται από κάποια σχολεία στις ΗΠΑ).
Δεν βλέπω κάτι σοσιαλιστικό σ' αυτά που διδαχτήκαμε εμείς ή και οι επόμενοι. Προφανώς η παιδεία αφορά όλους και πρέπει να είναι κοινή. Στα βασικά μαθήματα πάντα, τώρα αν το σχολείο θέλει να κάνει 2 γλώσσες παραπάνω ή περισσότερα καλλιτεχνικά ή επιπλέον μαθηματικά, ας τα κάνει, δικαίωμά του είναι. Αλλά δεν μπορεί ν' αλλάζει το πρόγραμμα και την ύλη όπως του κατέβει, αυτό είναι απαράδεκτο!
:s_omg

θα τσιμπησω... γιατι?

ασε τη θεωρια της Δημιουργιας. :lol:

bibendum έγραψε:Επισης υπαρχει συγκεκριμενη εξεταστεα υλη για τις πανελληνιες εξετασεις.

Τιποτα απο τα παραπανω δεν θα εμποδιζει τους υποψηφιους μαθητες να δινουν στις εξετασεις...
Οι εξετασεις δεν θα μπορουσαν καλλιστα να ειναι ιδιες για ολους, και οι μαθητες των (οποιων) ιδιωτικων με το διαφορετικο προγραμμα να συμμετεχουν κανονικα εαν θελουν αν εισαχθουν σε Ελληνικο ΤΕΙ ή ΑΕΙ? ??
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#176976 Έδωσα ήδη ένα παράδειγμα γιατί δεν γίνεται να υπάρχει διαφορετική ύλη. Δεν γίνεται ο καθένας ν' ανοίγει το τσαρδί του και να διδάσκει στα παιδιά ό,τι γουστάρει. Πρέπει να ακολουθείται ένα πρόγραμμα διδακτικής ύλης, πώς θα γίνει δηλαδή;
Και ποιος θα τον ελέγχει αυτόν; Οι μαθητές; Οι γονείς; Ο φούφουτος;
Ποιος θα τον αξιολογεί πως κάνει καλά την δουλειά του; Η... αγορά; Αν έχει μπόλικους μαθητές;
Στην Ευρώπη απ' όσο ξέρω όλες οι χώρες έχουν μια διδακτέα ύλη, δεν κάνει ο καθένας ό,τι να 'ναι.

Τι ακριβώς θα επιτευχθεί έτσι trident1971; Ποιο είναι το κέρδος; Για ποιο λόγο το κράτος να επιτρέψει κάτι τέτοιο; Ήδη έχει επιτρέψει το ΙΒ και είναι παραπάνω από αρκετό: όποιος θέλει να πάρει των ομματιών του εύκολα, το κάνει και τέρμα. Δίνει και τις αδιάβλητες εξετάσεις και όλα καλά!
:sleep:

Για ποιο λόγο λοιπόν να γίνουν αυτά; Για να πάμε κόντρα σε ποιον και σε τι; Για να έρθουμε απέναντι στο... αριστερό κατεστημένο που έχει την... παράλογη απαίτηση να υπάρχει η ίδια (όσο είναι αυτό εφικτό) μόρφωση και παιδεία στα παιδιά; Λέγε, που θέλεις να καταλήξεις;

Ο Corto το είπε ήδη, και έρχομαι δεύτερος: οι απόψεις σου δεν συνάδουν με την κατάστασή σου, την κοινωνική σου θέση. Ή έχεις κάποια απωθημένα περίεργα, ή απλώς κάνεις λάθος ανάλυση. Θα έπρεπε λόγω θέσης, να επιζητείς ακριβώς το αντίθετο: να μην κάνουν κουμάντο κάποιοι με τα λεφτά τους μόνον στο τι θα διδάσκεται και τι όχι. Τις ανησυχίες τις δικές σου τις βλέπω σε κάποιους ανθρώπους με μερικά εκατομμύρια ακίνητη περιουσία, με αυτοκίνητα, καταθέσεις και γενικώς άνεση. Εσύ τι έχεις απ' όλα αυτά για να σκέφτεσαι έτσι; Αν έχεις απλώς την επιθυμία να βρεθείς ανάμεσά τους, knock your self out.
Αν γουστάρεις να αυταπατάσαι έτσι, κανένα πρόβλημα από εμένα.
Αλλά μην με βάζεις να εξηγώ τ' αυτονόητα.

Θέλεις να γίνει τζέρτζελο και να έχουμε κάτι ν' ασχολούμαστε; Επίλεξε την πιο αντιδραστική θέση και ας αρχίσουμε όλοι μαζί. Αλλά πες το μας να το ξέρουμε. Αντίδραση για την αντίδραση.
:s_hang
Άβαταρ μέλους
By markvag
trident1971 έγραψε:
αεροζολ έγραψε:.... Εκει που η πολιτεια δεν προσφερει δημοσιες υπηρεσιες ( νηπιαγωγεια και παιδικοι σταθμοι) δεν μπαινει ΦΠΑ.

dafuck?
δεν εχει κρατικα νηπιαγωγεια και παιδικους σταθμους?

Τσου! :rtfm:

ΜΟΝΟ νηπιαγωγεία (επειδή είναι υποχρεωτική η φοίτηση σε αυτά πλέον). Σε αυτά (τα νηπιαγωγεία) δεν χρειάζεται κανένα βύσμα, ειναι υποχρεωτική η φοίτηση και άρα είναι υποχρεωμένοι να σε πάρουν! :rtfm: Αν τυχόν δεν έχει θέσεις της γειτονιάς σου, γίνεται κλήρωση και τα παιδάκια που κληρώνονται πάνε σε διπλανά νηπιαγωγεία. Αλλά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ να μην σε πάρουν στο νηπιαγωγείο... :rtfm:

BTW: Από το νηπιαγωγείο της μεγάλης μας (στη γειτονιά, το δημόσιο) έχω τις καλύτερες εντυπώσεις!!!! Εξαιρετικές οι δασκάλες τα παιδιά ερωτεύτηκαν το σχολείο! (για να το μισήσουν στο δημοτικό, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία... :sorry: )

Για βρεφικούς σταθμούς δεν συζητάμε, ούτε για πλάκα δεν υπάρχουν, για παιδικούς έχουν οι δήμοι (δεν ξέρω αν έχουν όλοι), αλλά αφενός πληρώνεις ένα ποσό (110 ευρώ είναι εδώ στην Καλαμαριά) και αφετέρου θεωρητικά υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια (με αρκετά χαμηλά εισοδηματικά όρια) και επιπλέον σε 1-2 που έψαξα στην περιοχή μου άκουσα τα χείριστα... Φυσικά και δεν υπάρχουν αρκετά για όλα τα παιδάκια του δήμου, ούτε κατά διάννοια...

Βέβαια, τώρα πως γίνεται να μην παίρνουν το παιδί ενός γνωστού μισθωτού (όχι χαμηλόμισθου, αλλά σαφέστατα όχι και υψηλόμισθου και με γυναίκα άνεργη) και να έχουν πάρει και τα δύο μίας οικογένειας γιατρών που κυκλοφορούν με ολοκαίνουρια BMW και στέλνουν τη Φιλιππινέζα να τα πάρει, είναι άλλη ιστορία... :rant: :vava: την μπανανία μου μέσα... :rant:

Πίστεψέ με, έχω χρυσοπληρώσει ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς και συνεχίζω να πληρώνω... :rant: Αν υπήρχε δημόσια εναλλακτική, δεν θα το συζητούσα, βγάζω σπυράκια μόνο και μόνο στην ιδέα να πρέπει να πληρώσω για πράγματα όπως η παιδεία και η υγεία...
Άβαταρ μέλους
By bibendum
Anonymous Founder έγραψε:Θέλεις να γίνει τζέρτζελο και να έχουμε κάτι ν' ασχολούμαστε; Επίλεξε την πιο αντιδραστική θέση και ας αρχίσουμε όλοι μαζί. Αλλά πες το μας να το ξέρουμε. Αντίδραση για την αντίδραση.
:s_hang

αντικειμενικοτητα απεναντι στη ζωη λεγετε και οχι αντιδραση.

Εσυ εισαι ρομαντικος με τη ζωη και τα κοριτσια.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
Anonymous Founder έγραψε:Ο Corto το είπε ήδη, και έρχομαι δεύτερος: οι απόψεις σου δεν συνάδουν με την κατάστασή σου, την κοινωνική σου θέση.

Εδω εγω παραιτουμαι. :lol:

Γιατι θα πρεπει οι αποψεις μου να συναδουν με "την κοινωνικη μου θεση"? Ποια ειναι η κοινωνικη μου θεση? :lol:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#176989 Μην ρωτάς εμένα. Αν οι απόψεις σου είναι αυτές ενός πολυεκατομμυριούχου, κι εσύ δεν έχεις στον ήλιο μοίρα, εγώ το βλέπω σαν πρόβλημα. Αν εσύ όχι, δεν χρειάζεται να κουβεντιάσουμε κάτι παραπάνω.
Είναι σαν να είναι αυτός που σιτίζεται από την πρόνοια υπέρ να καταργηθούν τα επιδόματα "γιατί όποιος δεν έχει να φάει, δεν θέλει να δουλέψει" κλπ.
Αλλά εσύ ξέρεις καλύτερα... :s_music
Άβαταρ μέλους
By Alxnks
Anonymous Founder έγραψε:Μην ρωτάς εμένα. Αν οι απόψεις σου είναι αυτές ενός πολυεκατομμυριούχου*, ...

*βλέπε Φλαμπουραρη και λοιπούς; που κανουν αριστερες περικοπες έχοντας κάτι εκατομύρια απο πίσω τους (κάτι για μαύρα ταμεία λέχθηκε σήμερα για τον συγκεκριμένο μάλιστα).
Άβαταρ μέλους
By trident1971
Anonymous Founder έγραψε:Μην ρωτάς εμένα. Αν οι απόψεις σου είναι αυτές ενός πολυεκατομμυριούχου, κι εσύ δεν έχεις στον ήλιο μοίρα, εγώ το βλέπω σαν πρόβλημα. Αν εσύ όχι, δεν χρειάζεται να κουβεντιάσουμε κάτι παραπάνω.
Είναι σαν να είναι αυτός που σιτίζεται από την πρόνοια υπέρ να καταργηθούν τα επιδόματα "γιατί όποιος δεν έχει να φάει, δεν θέλει να δουλέψει" κλπ.
Αλλά εσύ ξέρεις καλύτερα... :s_music

Αααα, οχι μη ρωταω εσενα... εσυ δεν ειπες πως "οι αποψεις μου δεν συναδουν με την κατασταση μου, με την κοινωνικη μου θεση"? Καλα ασε τον Κορτο, αυτος το γενικευσε για ολους κιολας....
Γελανε και οι πετρες.