junior gt έγραψε:Να πω κι εγώ τη μ@λ@κία μου:
Από τη στιγμή που μπήκαμε στο τριπάκι του προγράμματος και της αξιολόγησης θα πρέπει όλο αυτόο το πράγμα να το κάνουμε όσο γίνεται πιο ελαφρύ για τους αδύναμους και κυρίως να υπάρχουν εναλλακτικές στο να μπορεί να αποφύγει κάποιος όσο γίνεται πιο ανώδυνα και πιο δίκαια την τσαμπού.
Δυστυχώς τα φροντιστήρια αυτή τη στιγμή είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ για κάποιο παιδί που θέλει να προχωρήσει σε τριτοβάθμια και δη ανώτατη εκπαίδευση. Και τα περισσότερα παιδιά τουλάχιστον αυτά που έχουν τέτοιες βλέψεις ακόμα και από φτωχές οικογένειες για ένα δύο χρόνια κάνουν το σκατό τους παξιμάδι και πάνε φροντιστήριο. Το ίδιο ισχύει και για τα φροντιστήρια ξένων γλωσσών. Άρα αυτά θα έπρεπε να είχαν μηδενικό ΦΠΑ για να μην επιβαρυνθούν και άλλο οι οικογένειες αυτές.
Ιδιωτικά σχολεία και νηπιαγωγεία (για να μην παρεξηγηθώ κι εγώ σε τέτοια τα στέλνω). Να επιβληθεί ΦΠΑ τόσος ώστε να μην απαιτείται φπα στα φροντιστήρια.
13, 16, 23 δεν ξέρω. Υπάρχει η εναλλακτική να πάνε τα παιδάκια σε δημόσια σχολεία και νηπιαγωγεία, μια χαρά είναι (μην πω και καλύτερα) κι εμείς σε τέτοια πήγαμε και ένα σωρό παιδιά γνωστών που μάλιστα πέτυχαν και σε πολύ υψηλά ΑΕΙ.
Παιδικοί σταθμοί: Από τη στιγμή που δεν είναι υποχρεωμένο το κράτος να σου βρει θέση σε παιδικό σταθμό δημόσιο (που θα έπρεπε) πάλι μηδενικό ΦΠΑ.
O ΦΠΑ στα φροντιστήρια είναι 6%, αρκετά μικρός για να υπάρξει ουσιαστική επιβάρυνση. Είναι τόσος που μπορεί και να απορροφηθεί ο μισός από την επιχείρηση και ο υπόλοιπος από τους γονείς.

υπάρχουν πλήρη στοιχεία για τα ιδιωτικά και ποιοι ακριβώς πάνε εκεί και νομίζω ότι τέτοιες λίστες πάνε και στα φροντιστήρια