Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
junior gt έγραψε:Να πω κι εγώ τη μ@λ@κία μου:
Από τη στιγμή που μπήκαμε στο τριπάκι του προγράμματος και της αξιολόγησης θα πρέπει όλο αυτόο το πράγμα να το κάνουμε όσο γίνεται πιο ελαφρύ για τους αδύναμους και κυρίως να υπάρχουν εναλλακτικές στο να μπορεί να αποφύγει κάποιος όσο γίνεται πιο ανώδυνα και πιο δίκαια την τσαμπού.
Δυστυχώς τα φροντιστήρια αυτή τη στιγμή είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ για κάποιο παιδί που θέλει να προχωρήσει σε τριτοβάθμια και δη ανώτατη εκπαίδευση. Και τα περισσότερα παιδιά τουλάχιστον αυτά που έχουν τέτοιες βλέψεις ακόμα και από φτωχές οικογένειες για ένα δύο χρόνια κάνουν το σκατό τους παξιμάδι και πάνε φροντιστήριο. Το ίδιο ισχύει και για τα φροντιστήρια ξένων γλωσσών. Άρα αυτά θα έπρεπε να είχαν μηδενικό ΦΠΑ για να μην επιβαρυνθούν και άλλο οι οικογένειες αυτές.
Ιδιωτικά σχολεία και νηπιαγωγεία (για να μην παρεξηγηθώ κι εγώ σε τέτοια τα στέλνω). Να επιβληθεί ΦΠΑ τόσος ώστε να μην απαιτείται φπα στα φροντιστήρια.
13, 16, 23 δεν ξέρω. Υπάρχει η εναλλακτική να πάνε τα παιδάκια σε δημόσια σχολεία και νηπιαγωγεία, μια χαρά είναι (μην πω και καλύτερα) κι εμείς σε τέτοια πήγαμε και ένα σωρό παιδιά γνωστών που μάλιστα πέτυχαν και σε πολύ υψηλά ΑΕΙ.
Παιδικοί σταθμοί: Από τη στιγμή που δεν είναι υποχρεωμένο το κράτος να σου βρει θέση σε παιδικό σταθμό δημόσιο (που θα έπρεπε) πάλι μηδενικό ΦΠΑ.

O ΦΠΑ στα φροντιστήρια είναι 6%, αρκετά μικρός για να υπάρξει ουσιαστική επιβάρυνση. Είναι τόσος που μπορεί και να απορροφηθεί ο μισός από την επιχείρηση και ο υπόλοιπος από τους γονείς.
Άβαταρ μέλους
By nass
junior gt έγραψε:Να επιβληθεί ΦΠΑ τόσος ώστε να μην απαιτείται φπα στα φροντιστήρια.
13, 16, 23 δεν ξέρω.

Από τη στιγμή που ξεκίνησαν με "όλα 23%" και στην πορεία τα φροντιστήρια πήγαν στο 0% (σωστά για τους λόγους που λες, όπως και για τους παιδικούς σταθμούς) τότε προφανώς ο λογαριασμός δε βγαίνει χρειάζονται ισοδύναμα μέτρα εκτός του χώρου της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Αρα πάλι κάποιοι άσχετοι θα την πληρώσουν (πχ. τέλη κυκλοφορίας).
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
trident1971 έγραψε:
Νίκος Παππάς έγραψε:
trident1971 έγραψε:
- Ο ΦΠΑ στην παιδεια ειναι πατατα ολκης** οποιος και να τον εβαζε, ο'τι και να πιστευεις εσυ. Αυτη ειναι η γνωμη μου.
Ο ΦΠΑ στην παιδεια ειναι το ελλασον σε σχεση με ποσα και ποσο φορολογουνται, γνωμη μου

- Υπαρχουν και αλλες κατηγοριες εκτος απο ανεργους και 576 μικτα απο τη μια και Λατσηδες και αστοι απο την αλλη, το επιχειρημα αυτο εχει ξαναφορεθει αλλα δεν στεκεται. Οι μεν ΔΕΝ πανε τα παιδια τους σε ιδιωτικο, οι δε θα τα πανε εσι και αλλιως. Το μετρο του ΦΠΑ τους αλλους ανθρωπους ποναει, οχι το Λατση, ουτε τους μεγαλοαστους, ουτε φυσικα τον Τσιπρα.

Δηλαδη πιστευεις οτι ενα ζευγαρι με 3Κ τον μηνα μπορει να στειλει το παιδι του σε ιδιωτικο αν εχει στεγαστικο;; Εγω οχι.
Αν εχει 2 παιδια μπορει, ακομα και χωρις στεγαστικο;; Παλι, για εμενα, οχι.

Αν το 3 το κανουμε 4 θα ειναι ενταξει? η με 3650 ειναι καλα? Ειναι ΛΕΦΤΑΔΕΣ οι τυποι?

Δεν υπαρχει απαντηση στην ερωτηση αυτη. Η μια οικογενεια με 3Κ μπορει να "μπορει" οριακα με σκατο παξιμαδι, και η αλλη με 3Κ μπορει να "μην μπορει". Το ιδιο και με τα 5Κ.
Στη λιστα που εβαλε ο criuser εχει ενα σχολειο με 3Κ το χρονο μαζι με το σχολικο. Το 1/12 του ετησιου εισοδηματος. Εχει και αλλα ακριβοτερα. Της Μητροπολης Πειραιως που ξερω απο γνωστη οτι το Δημοτικο γαμει και δερνει, ερχεται ταληρουμπα.
Δεν εχω excel στο μηχανημα, καποιος να μας πει για τη σχολη Χιλλ???

Εχω πολυ φιλικο μου ζευγαρι που εστειλε το ενα παιδι ιδιωτικο για 2-3 ταξεις, (το αλλο παιδι ηταν μικροτερο). Ξερω πολυ καλα τα οικονομικα τους, ειχαν και στεγαστικο, και σε πληροφορω οτι ημουν εγω που ελεγα "ρε σεις δεν βγαινει". Για οσο μπορεσαν (μετα ηρθε η κριση και επεσαν οι μισθοι) ομως, αυτοι το εκαναν "να βγαινει". Πως? Εγω το ειδα... και δεν ηταν πολυ ομορφο και δαντελωτο, αλλα ΒΓΗΚΕ. Αυτους, οι "πενταροδεκαρες" του Φιλη, θα τους πεταγαν απ' εξω, και χωρις την κριση. :rtfm:

Βρήκες το φθηνότερο σχολείο για να πεις τι τώρα; :dizzy:
Σε κάθε παράδειγμα και σε κάθε περίπτωση θα υπάρχει η εξαίρεση.
Εγώ έβαλα ένα ποσό χοντρικά, είμαι βέβαιος πως το συνολικό κόστος θα είναι κάπου εκεί ή και παραπάνω.
Το μεμονωμένο παράδειγμα δεν λέει τίποτε.
Οικογένεις με 3Κ (καθαρά) σήμερα είναι λίγες και όσες έχουν και στεγαστικό, εννοείται πως δεν φτάνουν για ιδιωτικό, μην τρελαθούμε κιόλας. Όσοι βγάζουν 5Κ ή παραπάνω, φυσικά μπορούν να στείλουν το παιδί τους σε ιδιωτικό και φυσικά μπορούν να πληρώσουν και το ΦΠΑ. Δεν είναι ευχάριστο, σε κανέναν δεν αρέσει να πληρώνει φόρους, αλλά κακώς συζητείται αυτό, όταν υπάρχουν άλλα.

Η σχολή Χιλλ και η μανία σου με τον ΣΥΡΙΖΑ μας είναι αδιάφορη. Ο Τσίπρας είναι πρωθυπουργός και έχει τα λεφτά να το στείλει όπου θέλει. Το αν είναι συμβατός με την ιδεολογία του ή τα πιστεύω του, δεν έχει να κάνει με την κουβέντα μας.
Στην τελική, μπορείς να πεις πως με τον εν λόγω νόμο, ακόμη και ο πρωθυπουργός συμμετέχει στα έξοδα! :s_wacko
Προσπάθησε να μην κάνεις την μονομανία σου αντικείμενο συζήτησης.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
Anonymous Founder έγραψε:@trident1971
-Το ότι πιστεύεις εσύ πως είναι πατάτα ολκής, δεν σημαίνει πως είναι κιόλας.
-Τι σχέση έχει το δίλιτρο με τα παιδιά; :dizzy: Δίλιτρο πάντως έχω, ενώ γενικώς έχω δηλώσει συχνά πως "επενδύω" στην καλη ζωή.
-Είπα πως στο ιδιωτικό πάει και η μεσαία τάξη που έχει τα χρήματα να πληρώσει. Δεν δέχομαι πως αυτός που στέλνει το παιδί στο ιδιωτικό κάνει το σκ@τό του παξιμάδι για να το πετύχει. Μπορεί να μην τα κάνει λούσα ή ταξίδια ή αυτοκίνητα ή δεν ξέρω τι, το σίγουρο είναι πως ακόμη και για ένα παιδί το ποσό είναι πολύ μεγάλο (βάλε 15*5000€ μίνιμουμ και τόκισέ το). Σε μια χώρα με 30% ανεργία και πολύ κόσμο στο όριο της φτώχειας, ναι, αυτός που στέλνει το παιδί του στο ιδιωτικό έχει λεφτά, δεν στερείται το φαί του για να το στείλει, ήμαρτον.
-Το μέτρο είναι για να εισπράξει λεφτουδάκια. Το τι αυτιά θα χαϊδέψει είναι δευτερεύον. Απ' όλα τα υπόλοιπα μέτρα αυτού του μνημονίου, είναι και το πιο ήπιο (εδώ κάποιοι χάνουν 30% ή 40% στην σύνταξή τους και έχουν θέμα επιβίωσης, και οι αγρότες θα πληρώσουν μέχρι και 10 φορές περισσότερα σε φόρους και ασφαλιστικά ταμεία...).
-Το ποιος το κάνει το μέτρο μου είναι αδιάφορο. Δεν βλέπω για πιο λόγο να πρέπει να... ανησυχώ για το πιο εύπορο κομμάτι της κοινωνίας μας, όταν υπάρχει κόσμος που δεν έχει δουλειά για παράδειγμα. Δεν κατάλαβα δηλαδή; Καταδικάζεται κάποιο από αυτά τα παιδάκια να μείνει κούτσουρο; Δεν υπάρχουν εναλλακτικές; Τι έχεις να πεις για τα παιδιά που μεγαλώνουν στα νησιά της άγονης γραμμής και εκεί με τους σημερινούς μισθούς δεν πάει ούτε αναπληρωτής;
:s_omg
-Η ενόχληση του Μαξίμου με αφήνει παγερά αδιάφορο, και ακόμη περισσότερο ο Φίλης και οι δηλώσεις του. Μένω στο μέτρο αυτό καθαυτό: δεν βλέπω κάτι στραβό. Μοιράζει δίκαια τα βάρη και λαμβάνει υπόψιν του τις πιθανές εναλλακτικές. Όλα τα παραπάνω παίρνοντας υπόψιν την χώρα που βρίσκεται σε 3ο μνημόνιο και πρέπει να βρει τα λεφτά από κάπου.

ΥΓ: Ελπίζω η συγνώμη και η μεταμέλειά σου για το μπεεε να είναι ειλικρινής.

Καμμια σχεση το διλιτρο με τα παιδια το εβαλα μπας και καταλαβεις οτι δεν αφορουσε εσενα απλα εχεις καποια μυγα. Μη στενοχωριεσαι, δεν ειμαι πουτανιδιο, αμα θελω να πω κατι σε εενα ή οποιον το λεω χυμα, δεν το παω γυρω γυρω.
Το αν ειναι μεγαλο το ποσο ή οχι θα το κρινει ο γονιος του παιδιου, οχι εσυ και εγω.

Για το ποιοι ειναι στην κυβερνηση και τι αυτια θελουν να θωπευσουν, μπορω να εχω αποψη νομιζω, στο ειπε και ο quadra λιγο πιο ευγενικα. Γνωριζουμε απο που ερχονται, μη κανουμε τους ανηξερους
Άβαταρ μέλους
By trident1971
Anonymous Founder έγραψε:
trident1971 έγραψε:
Νίκος Παππάς έγραψε:
trident1971 έγραψε:
- Ο ΦΠΑ στην παιδεια ειναι πατατα ολκης** οποιος και να τον εβαζε, ο'τι και να πιστευεις εσυ. Αυτη ειναι η γνωμη μου.
Ο ΦΠΑ στην παιδεια ειναι το ελλασον σε σχεση με ποσα και ποσο φορολογουνται, γνωμη μου

- Υπαρχουν και αλλες κατηγοριες εκτος απο ανεργους και 576 μικτα απο τη μια και Λατσηδες και αστοι απο την αλλη, το επιχειρημα αυτο εχει ξαναφορεθει αλλα δεν στεκεται. Οι μεν ΔΕΝ πανε τα παιδια τους σε ιδιωτικο, οι δε θα τα πανε εσι και αλλιως. Το μετρο του ΦΠΑ τους αλλους ανθρωπους ποναει, οχι το Λατση, ουτε τους μεγαλοαστους, ουτε φυσικα τον Τσιπρα.

Δηλαδη πιστευεις οτι ενα ζευγαρι με 3Κ τον μηνα μπορει να στειλει το παιδι του σε ιδιωτικο αν εχει στεγαστικο;; Εγω οχι.

Αν το 3 το κανουμε 4 θα ειναι ενταξει? η με 3650 ειναι καλα? Ειναι ΛΕΦΤΑΔΕΣ οι τυποι?

Δεν υπαρχει απαντηση στην ερωτηση αυτη. Η μια οικογενεια με 3Κ μπορει να "μπορει" οριακα με σκατο παξιμαδι, και η αλλη με 3Κ μπορει να "μην μπορει". Το ιδιο και με τα 5Κ.
Στη λιστα που εβαλε ο criuser εχει ενα σχολειο με 3Κ το χρονο μαζι με το σχολικο. Το 1/12 του ετησιου εισοδηματος. Εχει και αλλα ακριβοτερα. Της Μητροπολης Πειραιως που ξερω απο γνωστη οτι το Δημοτικο γαμει και δερνει, ερχεται ταληρουμπα.
Δεν εχω excel στο μηχανημα, καποιος να μας πει για τη σχολη Χιλλ???

Εχω πολυ φιλικο μου ζευγαρι που εστειλε το ενα παιδι ιδιωτικο για 2-3 ταξεις, (το αλλο παιδι ηταν μικροτερο). Ξερω πολυ καλα τα οικονομικα τους, ειχαν και στεγαστικο, και σε πληροφορω οτι ημουν εγω που ελεγα "ρε σεις δεν βγαινει". Για οσο μπορεσαν (μετα ηρθε η κριση και επεσαν οι μισθοι) ομως, αυτοι το εκαναν "να βγαινει". Πως? Εγω το ειδα... και δεν ηταν πολυ ομορφο και δαντελωτο, αλλα ΒΓΗΚΕ. Αυτους, οι "πενταροδεκαρες" του Φιλη, θα τους πεταγαν απ' εξω, και χωρις την κριση. :rtfm:

Βρήκες το φθηνότερο σχολείο για να πεις τι τώρα; :dizzy:
Σε κάθε παράδειγμα και σε κάθε περίπτωση θα υπάρχει η εξαίρεση.
Εγώ έβαλα ένα ποσό χοντρικά, είμαι βέβαιος πως το συνολικό κόστος θα είναι κάπου εκεί ή και παραπάνω.
Το μεμονωμένο παράδειγμα δεν λέει τίποτε.
Οικογένεις με 3Κ (καθαρά) σήμερα είναι λίγες και όσες έχουν και στεγαστικό, εννοείται πως δεν φτάνουν για ιδιωτικό, μην τρελαθούμε κιόλας. Όσοι βγάζουν 5Κ ή παραπάνω, φυσικά μπορούν να στείλουν το παιδί τους σε ιδιωτικό και φυσικά μπορούν να πληρώσουν και το ΦΠΑ. Δεν είναι ευχάριστο, σε κανέναν δεν αρέσει να πληρώνει φόρους, αλλά κακώς συζητείται αυτό, όταν υπάρχουν άλλα.

Η σχολή Χιλλ και η μανία σου με τον ΣΥΡΙΖΑ μας είναι αδιάφορη. Ο Τσίπρας είναι πρωθυπουργός και έχει τα λεφτά να το στείλει όπου θέλει. Το αν είναι συμβατός με την ιδεολογία του ή τα πιστεύω του, δεν έχει να κάνει με την κουβέντα μας.
Στην τελική, μπορείς να πεις πως με τον εν λόγω νόμο, ακόμη και ο πρωθυπουργός συμμετέχει στα έξοδα! :s_wacko
Προσπάθησε να μην κάνεις την μονομανία σου αντικείμενο συζήτησης.

Συγγνωμη, εφερα παραδειγμα ανθρωπων που γνωριζω και αυτο βρηκες να πεις? Οτι δεν λεει τιποτα? Για εσενα μπορει, σαφως, αφου δεν συμφερει. ΣΙΓΟΥΡΑ, δεν υπαρχουν αλλοι που εκαναν το ιδιο, ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΚΑΛΑ αλλωστε.

Που να μην εβαζα και αλλα σχολεια ακριβοτερα
Τι να σου πω παλληκαρι μου.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#176824 @trident1971
Αρχικά, μην ψάχνεις να βρεις συμμάχους εκεί που δεν υπάρχουν.
Δεύτερον, το μεμονωμένο παράδειγμα δεν αποδεικνύει τίποτε απολύτως. Μιλάμε για σύνολα. Στην συντριπτική πλειοψηφία λοιπόν αυτών που πηγαίνουν σε ιδιωτικά σχολεία, ΔΕΝ γίνεται το σκ@τό παξιμάδι, αλλά υπάρχει μια άνεση που επιτρέπει αυτή την παροχή.
Δεν μπορείς να αποδείξεις με μεμονωμένα παραδείγματα πως έχεις δίκιο. Η εφορία όμως γνωρίζει πολύ καλά οι γονείς τίνος εισοδήματος στέλνουν τα παιδιά σε ιδιωτικά σχολεία και εύκολα επίσης θα υπολογίσει αν αυτοί θα μπορούν να πληρώσουν τον ΦΠΑ...
Και επειδή εγώ δεν μιλώ για μεμονωμένα παραδείγματα, έχω δουλέψει πάνω στο direct marketing που έκανε η Σχολή Μωραϊτη με την εταιρεία που συνεργαζόμουν τότε και είχα δει σε ποιους έστελνε τις επιστολές. Τότε κυκλοφορούσαν ευρέως οι λίστες τις εφορίας που κάποιοι τσάκαλοι τις έβγαζαν προς πώληση και όλες οι εταιρείες τους τα ακουμπούσαν.
Γνωρίζαμε λοιπόν εύκολα εισοδήματα, έξοδα, και πολλά πολλά ακόμη. Αυτά πριν 10 χρόνια και πιο πριν, όχι μόνον τώρα.
Λοιπόν, δεν έστειλε σε κανέναν μεροκαματιάρη με ειδικότητα στο σκ@τό παξιμάδι, έστειλε στην άνω μεσαία τάξη, ΟΚ; Το εισοδηματικό κριτήριο ήταν συγκεκριμένο.
Άλλες σχολές είναι πιο οικονομικές φυσικά, αλλά και πάλι απευθύνονται στο σαφώς πιο εύπορο κομμάτι και όχι σ' αυτόν που δεν έχει τα βασικά και ζορίζεται.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
trident1971 έγραψε:
Νίκος Παππάς έγραψε:
trident1971 έγραψε:

Ειπα εγω οτι ειναι λεφταδες ;; Ποσους ξερεις ομως που να παιρνουν ΣΗΜΕΡΑ πανω απο 3Κ ;
Καποιοι οπως ειπε ο Scotch δεν εχουν επιλογη και θα το προσπαθησουν αφου δεν παιζουν παππουδες, αλλοι αλλαζουν περιοχη σχολειου δηλωνωντας αλλη διευθυνση οπως εκανε φιλος, οποιος ζητησε απο τον ΟΤΕ αλλαγη διεθυνσης αποστολης λογαριασμου και αλλαξε σχολειο στα παιδια του.

Ασε τα προ κρισης, αλλοι φοροι, αλλο αφορολογητο, αλλο κοστος ζωης.

Τα 2 αδελφια μου και εγω πηγαμε σε ιδιωτικο δημοτικο και σε δημοσιο γυμνασιο-λυκειο γιατι δεν εβγαινε να πληρωνει και για τους 3 ο πατερας. Την χρονια που εγω πηγαινα 6η και η αδελφη νηπιο ο πατερας μου τα ειδε ολα!! Αποφασισε τοτε πως αφου δεν μπορει να μας στειλει ολους ιδιωτικο γυμνασιο-λυκειο δεν θα παει κανεις.
Άβαταρ μέλους
By Black-eyed
#176835 Κάθε χρόνο τα σχολεία ανοίγουν με 20.000-25.000 κενά σε νηπιαγωγούς, δασκάλους και καθηγητές, τμήματα πρωινά και κυρίως ολοήμερα δεν λειτουργούν με την έναρξη του σχολικού έτους αλλά μήνες μετά (αν λειτουργήσουν). Κάθε χρόνο άτομα με ειδικές ανάγκες παραμένουν κλεισμένα στα σπίτια τους γιατί αργούν δραματικά να προσληφθούν δάσκαλοι και καθηγητές ειδικής αγωγής λόγω έλλειψης πόρων (ας είναι καλά το ΕΣΠΑ που κλείνει κάποιες τρύπες). Να μην μιλήσω για ελλείψεις σε υποδομές, υλικά κλπ.

Τα αναφέρω απλώς γιατί σελίδες επί σελίδων ασχολείστε με τα ιδιωτικά σχολεία και το πόσο θα επιβαρυνθεί η κάθε οικογένεια από την φορολόγηση ενώ τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η παιδεία είναι κατά πολύ μεγαλύτερα.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
#176837 To direct marketing ειναι τεχνικη που θεωρειται επιτυχημενη αν φερει 3%-5% πελατες. Δεν ερχεται απο εκει η πλειοψηφια των πελατων. Ηταν μερος της δουλειας μου για πολλα χρονια.
Επισης, το direct marketing δεν σημαινει οτι αν πηγαινα εγω με το φιατακι και το σκατο παξιμαδι οτι δεν θα με δεχοντουσαν.
Επισης, το οτι το εκανες αυτο "δεν λεει τιποτα", ειναι μεμονωμενη περιπτωση :rtfm: :lol:

Η εφορια δεν πηρε την αποφαση, ειναι εκτελεστικο οργανο, δεν "ξερει" κατι, ουτε αν πανε τα παιδια σε ιδιωτικο, οι πολιτικοι την πηραν την αποφαση για το ΦΠΑ...

Δεν "ψαχνω για συμμαχους" σου σημειωνω ποστ που γραφουν το ιδιο με αυτο που σου γραφω και εγω, αλλα αρνεισαι να λαβεις υποψη σου. Δικαιωμα σου βεβαια, αλλα μην περιμενεις να το φαμε αμασητο κιολας.

Εν τελει, δεν ειπε κανεις οτι πανε ΜΟΝΟ οι φτωχοι. Αυτο που ειπωθηκε ειναι οτι πανε και καμποσοι με το σκατο παξιμαδι ή μεσης οικονομικης δυνατοτητας και αυτοι πληττονται. Εσυ βεβαια θεωρεις οτι ειναι δικαιο και εχουν λεφα να δωσουν.
Μπορουμε να το ληξουμε τωρα ή θα παει ολη η μερα ετσι??
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
trident1971 έγραψε:To direct marketing ειναι τεχνικη που θεωρειται επιτυχημενη αν φερει 3%-5% πελατες. Δεν ερχεται απο εκει η πλειοψηφια των πελατων. Ηταν μερος της δουλειας μου για πολλα χρονια.
Επισης, το direct marketing δεν σημαινει οτι αν πηγαινα εγω με το φιατακι και το σκατο παξιμαδι οτι δεν θα με δεχοντουσαν.
Επισης, το οτι το εκανες αυτο "δεν λεει τιποτα", ειναι μεμονωμενη περιπτωση :rtfm: :lol:

Η εφορια δεν πηρε την αποφαση, ειναι εκτελεστικο οργανο, δεν "ξερει" κατι, ουτε αν πανε τα παιδια σε ιδιωτικο, οι πολιτικοι την πηραν την αποφαση για το ΦΠΑ...

Δεν "ψαχνω για συμμαχους" σου σημειωνω ποστ που γραφουν το ιδιο με αυτο που σου γραφω και εγω, αλλα αρνεισαι να λαβεις υποψη σου. Δικαιωμα σου βεβαια, αλλα μην περιμενεις να το φαμε αμασητο κιολας.

Εν τελει, δεν ειπε κανεις οτι πανε ΜΟΝΟ οι φτωχοι. Αυτο που ειπωθηκε ειναι οτι πανε και καμποσοι με το σκατο παξιμαδι ή μεσης οικονομικης δυνατοτητας και αυτοι πληττονται. Εσυ βεβαια θεωρεις οτι ειναι δικαιο και εχουν λεφα να δωσουν.
Μπορουμε να το ληξουμε τωρα ή θα παει ολη η μερα ετσι??

-Για το direct marketing: το σχολείο επέλεγε να στείλει επιστολές μόνον στην εύπορη μεσαία τάξη και αυτό δεν αποδεικνύει πού απευθύνονται για εσένα; Δεν εξετάζουμε πόσο επιτυχημένο θα είναι, αλλά εξετάζουμε τα κριτήριά του. Τα κριτήριά του λοιπόν δείχνουν πως οι πελάτες τους είναι εύποροι. Τόσο απλό.
-Μεμονωμένο είναι γιατί αφορά ένα σχολείο.
-Δεν κατάλαβες για την εφορία: η εφορία βλέπει πως ο τάδε και ο τάδε στέλνουν τα παιδιά σε ιδιωτικό σχολείο και έχουν το τάδε εισόδημα. Άρα, μπορούν να πληρώσουν. Αυτό. Οι πολιτικοί για να πάρουν την απόφαση μπορεί να ρωτήσουν την ΓΓΠΣ μπορεί και όχι. Πάντως τα στοιχεία είναι διαθέσιμα.

Δεν βλέπω κανένα ποστ του 21 quadra να γράφει το ίδιο με εσένα. Για ξανακοίταξέ το λίγο...
Άβαταρ μέλους
By trident1971
Νίκος Παππάς έγραψε:
trident1971 έγραψε:
Νίκος Παππάς έγραψε:
trident1971 έγραψε:

Ειπα εγω οτι ειναι λεφταδες ;; Ποσους ξερεις ομως που να παιρνουν ΣΗΜΕΡΑ πανω απο 3Κ ;
Καποιοι οπως ειπε ο Scotch δεν εχουν επιλογη και θα το προσπαθησουν αφου δεν παιζουν παππουδες, αλλοι αλλαζουν περιοχη σχολειου δηλωνωντας αλλη διευθυνση οπως εκανε φιλος, οποιος ζητησε απο τον ΟΤΕ αλλαγη διεθυνσης αποστολης λογαριασμου και αλλαξε σχολειο στα παιδια του.

Ασε τα προ κρισης, αλλοι φοροι, αλλο αφορολογητο, αλλο κοστος ζωης.

Τα 2 αδελφια μου και εγω πηγαμε σε ιδιωτικο δημοτικο και σε δημοσιο γυμνασιο-λυκειο γιατι δεν εβγαινε να πληρωνει και για τους 3 ο πατερας. Την χρονια που εγω πηγαινα 6η και η αδελφη νηπιο ο πατερας μου τα ειδε ολα!! Αποφασισε τοτε πως αφου δεν μπορει να μας στειλει ολους ιδιωτικο γυμνασιο-λυκειο δεν θα παει κανεις.

Ξερω μερικους που βγαζουν 3Κ σαν οικογενεια. Παλιοτερα ηταν περισοτεροι, και λοιπον?
Ζητησες να σου πω αν παει καποιος ιδιωτικο με 3Κ το μηνα. Εβαλα ενα παραδειγμα που γνωριζω. Τι αλλο να κανω? :(
Να αυτοπυρποληθω στην Ομονοια?
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
trident1971 έγραψε:

Δε παρακολουθώ όλη τη κουβέντα ΑΛΛΑ η εφορία ΞΕΡΕΙ ακριβώς ποιανών τα παιδιά πάνε σε ιδιωτικά

ένα φεγγάρι που δούλευα βιβλία νηπιαγωγείου να σε ενημερώσω ότι κατέθετα στην εφορία λίστα ονομαστικά με ΑΦΜ τα ονόματα των γονιών (των πελατών δηλαδή) και πόσα δίνουν

και αυτά με τη δήλωσή τους διασταυρώνονται πανεύκολα :whistlink: υπάρχουν πλήρη στοιχεία για τα ιδιωτικά και ποιοι ακριβώς πάνε εκεί και νομίζω ότι τέτοιες λίστες πάνε και στα φροντιστήρια

αν θυμάστε επί ΝΔ (γιατί από τότε είναι ο νόμος) είχαν πει να το κάνουν και στα γυμναστήρια :rtfm:

δεν είναι μόνο του "πρώτηφορααριστερά" φαινόμενο να στοχοποιείται το πώς ζει κάποιος
Άβαταρ μέλους
By trident1971
Anonymous Founder έγραψε:-Για το direct marketing: το σχολείο επέλεγε να στείλει επιστολές μόνον στην εύπορη μεσαία τάξη και αυτό δεν αποδεικνύει πού απευθύνονται για εσένα; Δεν εξετάζουμε πόσο επιτυχημένο θα είναι, αλλά εξετάζουμε τα κριτήριά του. Τα κριτήριά του λοιπόν δείχνουν πως οι πελάτες τους είναι εύποροι. Τόσο απλό.
-Μεμονωμένο είναι γιατί αφορά ένα σχολείο.
-Δεν κατάλαβες για την εφορία: η εφορία βλέπει πως ο τάδε και ο τάδε στέλνουν τα παιδιά σε ιδιωτικό σχολείο και έχουν το τάδε εισόδημα. Άρα, μπορούν να πληρώσουν. Αυτό. Οι πολιτικοί για να πάρουν την απόφαση μπορεί να ρωτήσουν την ΓΓΠΣ μπορεί και όχι. Πάντως τα στοιχεία είναι διαθέσιμα.

Δεν βλέπω κανένα ποστ του 21 quadra να γράφει το ίδιο με εσένα. Για ξανακοίταξέ το λίγο...

ΠΡΟΦΑΝΩΣ και το σχολειο εστελνε στην ευπορη μεσαια ταξη γιατι εκει ειχε μεγαλυτερες πιθανοτητες επιτυχιας το direct marketing. Δεν κανεις μαρκετινγκ ενεργειες ΧΩΡΙΣ να εξεταζεις ποσο επιτυχημενες θα ειναι, δεν ειναι δημοσιος τομεας η φαση, να εξεταζουν μονο τα κριτηρια, ουτε στελνουν χυδην επιστολες και αλλο υλικο οπου να'ναι. Θα ξεχασω και αυτα που ξερω.

Η εφορια μπορει να δει, κανεις ποτε δεν την ρωτα ομως. :rtfm:

Το ". θα ήταν απλό αν δεν είχαμε να κάνουμε με κυβερνητικούς που σε κάθε ευκαιρία μας δείχνουν ότι διακατέχονται από ιδεοληψίες τις οποίες δεν έχουν σκοπό να εγκαταλείψουν για το καλό του τόπου"=το κανουν για την παρτη τους=για τους ψηφοφορους, δεν σου κανει ιδιο με το "χαιδευουν αριστερα αυτια"
Άβαταρ μέλους
By gianik
#176850 Ασχετο με την πολιτικη , σχετικο με το δημοσιο vs ιδιωτικο σχολειο.
Περσυ ειχαμε περασει μεσω ΕΣΠΑ σε εναν απο τους πιο καλους (θεωρητικα) ιδιωτικους παιδικους σταθμους στο Π.Φαληρο. Γενικα δεν ειχαμε θεματα , ολα καλα , το σχολικο μας τον πηγαινοεφερνε (με δικη μας επιβαρυνση) , το πιο σπαστικο ηταν οτι καθε λιγο κ λιγακι ζητουσαν 7€ επειδη θα ερχοταν ο κηπουρος να τους μιλησει για την σπορα(+δωρο μικρη γλαστρουλα αξιας 0.5€), 8€ επειδη θα ερχοταν ο μελλισοκομος (+δωρο βαζακι με 30 ml μελι ). Στην ταξη ηταν 19-21 παιδια με 1 δασκαλα..
Φετος δεν δικαιουμασταν ΕΣΠΑ.Ειπα στην γυναικα , να σφιχτουμε λιγο , κομμενα ταξιδια κ.λ.π για να τον ξαναπαμε εκει δινοντας 400€/μηνα που ζητουσε..

Ευτυχως ομως μας πηραν στου Δημου τον παιδικο σταθμο , ο οποιος φετος εκλεισε 1 χρονο λειτουργιας.

Εντυπωσεις μεχρι τωρα: Ε Ξ Α Ι Ρ Ε Τ Ι Κ Ε Σ :)
Καταρχην το παιδι γυρναει πιο χαρουμενο (κυριοτερο).
Στην ταξη ειναι max 32 παιδακια με 3 αξιολογες δασκαλες καθημερινα.Η οποια ταξη σε μεγεθος ειναι 2πλασια απο αυτη περσυ..
Το σχολειο ειναι πεντακαθαρο. Κυριολεκτικα , καθε μεσημερι που τον παιρνω , 1-2 καθαριστριες που εργαζονται εκει τις βρισκω με μια σκουπα κ μια σφουγγαριστρα ολη την ωρα..
Οι εγκαταστασεις , αιθουσα , αυλη κ.λ.π ειναι ολοκαινουριες.Η αιθουσα υπνου ειναι με κρεββατακια κανονικα κ οχι με πλαστικες σκαφες που ειχε περσυ το ιδιωτικο. :dizzy:
Ο Δημος μας ΔΕΝ παιρνει λεφτα για το φαγητο (εχω ακουσει εως και 120 €/μηνα για εκαστο παιδι για τροφεια..).
Τι αλλο θελεις απο εναν παιδικο σταθμο;