Anonymous Founder έγραψε:Το θέμα είναι πως εσύ δεν χρησιμοποιείς καπνό και αλκοόλ, οπότε προτιμάς την επιβάρυνση εκεί και όχι στην παιδεία. Άλλοι, δεν χρησιμοποιούν την παιδεία, αλλά καπνίζουν και πίνουν.
Η γνώμη μου είναι πως θα έπρεπε να μπουν φόροι και στα δύο, ώστε η φορολογική επιβάρυνση να μοιράζεται ισόποσα. Όσο έχεις κάποια αγαθά ή υπηρεσίες άνευ φόρων, τότε κάποιοι επιβαρύνονται δυσανάλογα.
Επομένως, σωστά πρέπει να ακριβύνεις τον καπνό για να καπνίζουν όλοι λιγότερο (το αλκοόλ όχι τόσο, η βιομηχανία της Ελλάδας είναι ο τουρισμός και το αλκοόλ είναι κάτι που καλό είναι να μην είναι πανάκριβο). Αλλά επιμένω πως την αξίωση το ιδιωτικό σχολείο να είναι άνευ φόρων, δεν την καταλαβαίνω. Γιατί είναι δεδομένο πως απευθύνεται σε κάποιους που έχω αυτό το κάτι παραπάνω από την απλή επιβίωση.
Μην μου πεις πάλι πως το σχολείο της γειτονιάς σου δεν είναι καλό. Σε πιστεύω. Σου εξηγώ όμως, πως έχεις τα χρήματα να το στείλεις στο ιδιωτικό, αν δεν τα είχες, δεν θα κάναμε την κουβέντα. Όπως και έχεις και τα χρήματα για τον ΦΠΑ, απλώς αντιλαμβάνομαι την ενόχλησή σου (λογικό και ανθρώπινο).
Το ίδιο ισχύει και με το 99% των ανθρώπων που στέλνουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά σχολεία. Όλοι μπορούν να πληρώσουν, απλώς είναι λογικό να μην τους αρέσει το γεγονός. Και είναι περίπου βέβαιο πως ελάχιστα παιδιά θα σταματήσουν το ιδιωτικό για να πάνε στο δημόσιο λόγω του ΦΠΑ.
Δεν καπνιζω αρα θα προτιμουσα να 10πλασιασουν τους φορους αλλα είναι σημαντικη Ελλ βιομηχανια με Ελλ παραγωγη και θα την κατεστρεφε. Νομιζω το ιδιο με τα ποτα (σπανια πινω), που είναι μπομπες πολλα ετσι και αλλοιως. Αρα δεν γινεται να αυξηθουν πολύ.

), είτε τα έκλεψαν είτε κόπιασαν για να τα βγάλουν. Ας έρθουν