Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By NickTG
belgarion έγραψε:
GTS έγραψε:
belgarion έγραψε:Σήμερα βρέθηκα μετά από χρόνια με μία πρώτη μου ξαδέρφη η οποία δούλευε μέχρι πέρυσι σε μεγάλη πολυεθνική στην Αμερική ( ιαπωνική εταιρεία originally) και όταν την πείραξα ότι εξαφανίστηκε, η απάντηση ήταν "με 10 μέρες άδεια τον χρόνο που να πρωτοπηγαινα "...

θα μπορουσε και να σου πει εχω ποιο σημαντικες προτεραιοτητες στην ζωη μου απο το να βλεπω συγγενεις. Η θα μπορουσες να πας να την δεις στην Αμερικη αν ηθελες.

Σιγά μην φύγω από τα Γιάννενα να πάω μέχρι το Σικάγο για να φάω καμιά αδεσποτη σφαίρα ή να βρεθώ να χρωστάω μία ζωή αν σπάσω κάνα πόδι. Πάντως και η ξαδέρφη ψάχνει πλέον δουλειά στο Σαν Φρανσίσκο με τον 1 μήνα διακοπων αδιαπραγματευτη προϋπόθεση.

Πως κάνεις έτσι! Στην τελική αν σε πυροβολησουν ή αν σπάσεις κανένα πόδι πετάγεσαι Καναδά ή Ευρώπη και τα φτιάχνεις.
Άβαταρ μέλους
By Red Garland
GTS έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:Αν πήγαινε, θα έπρεπε να στριμωχτεί στο απαιτητικό της πρόγραμμα.
Και δεν ξέρω αν θα ήθελε να βλέπει συγγενείς στον (λίγο) ελεύθερο χρόνο της.
Από την άλλη, πολλοί άνθρωποι θεωρούν πως είναι καλή ιδέα να δουλεύουν συνεχώς και θεωρούν και τους εαυτούς τους άτρωτους.
Γι αυτούς, είναι μια εξαιρετική επιλογή οι ΗΠΑ.

Ξερω πολλους που πηγαινουν να δουν τους συγγενεις τους στην Αμερικη και παιρνουν πολυ καλα με λιγα χρηματα αφου τους φιλοξενουν και τους π[ηγαινουν δεξια και αριστερα με τα αυτοκινητα. Ενα εισητηριο μονο πληρωνουν.

Από πρώτο χέρι να σε ενημερώσω ότι αν πας με αυτήν την άποψη στη Μασαχουσέτη το μόνο σίγουρο είναι ότι θα εκπλαγείς δυσάρεστα. Πολύ.
70άρια σε σουπερ μάρκετ χωρίς να παίρνεις τίποτα.
4 ποτά σε μικρό μπάρ εκτός Βοστόνης -> 100 δολάρια (tip included)
Και 1 πίτα με καμένο γύρο στα 8-9 δολάρια καράκεντρο Βοστώνης.
Όλα αυτά προ 6ετίας. Τώρα τελευταία με τις αυξήσεις οι τιμές έχουν γίνει αγνώριστες.

Βέβαια το clue του ποστακίου του belgarion ήταν και οι 10 μέρες άδειες το έτος, οχι αν αξίζει η κοπέλα να χαραμίζει τις μερες τις σε συγγενείς.
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#831065 Επιλογές είναι αυτά , ο αδερφός μου που κλείνει τώρα τα 20 χρόνια US δεν παραπονέθηκε ποτέ και γενικά είναι πολύ ικανοποιημένος , κάτι δίνεις κάτι παίρνεις. Αρκεί να είναι επιλογή σου.

Εγώ πάλι 30 ημέρες άδεια +18 αργίες , συν κάποια αλλά flexitime , οικογενειακά και εκπαιδευτικά , δεν μπορώ να διανοηθώ τέτοια προγράμματα corporate America
Άβαταρ μέλους
By 224v
#831070 Εγω πάλι τόσα χρόνια πλεον, με πολλα περιστατικα γύρω μου αυτοί που "έφυγαν" είχαν νοσηλεύθει στο υγεία με ασφαλιστηριο συμβόλαιο βαρβάτο.

.
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
#831078 Η μαγκιά είναι να συνειδητοποιήσουμε όλοι εμείς οι πλεμπαίοι ότι είμαστε fucking αναλώσιμοι για τις γαμάουα πολυεθνικές για τις οποίες σκιζόμαστε για να δείξουμε ότι αξίζουμε και για να βγάλουμε κάνα φράγκο παραπάνω

Κανείς δεν είναι άτρωτος

Με τις αμερικάνικες |λογοκρισία| που φλομώνουν την μάνατζερ μου 3 χρόνια τώρα που παρακαλάμε για άτομα, απορώ εάν οι τύποι (και τύπισσες) έχουν επαφή με την πραγματικότητα ή παίρνουν αποφάσεις μέσω powerpoint
Άβαταρ μέλους
By Vagnar
belgarion έγραψε:Σήμερα βρέθηκα μετά από χρόνια με μία πρώτη μου ξαδέρφη η οποία δούλευε μέχρι πέρυσι σε μεγάλη πολυεθνική στην Αμερική ( ιαπωνική εταιρεία originally) και όταν την πείραξα ότι εξαφανίστηκε, η απάντηση ήταν "με 10 μέρες άδεια τον χρόνο που να πρωτοπηγαινα "...

Στην δουλειά έχουμε έναν expat από Αμερική, όταν τους είπε ότι κλείνουμε για 4 βδομάδες το καλοκαίρι ... δεν ενθουσιάστηκαν... (=ζηλεύαν) :s_sarcastic
Άβαταρ μέλους
By markvag
Chris έγραψε::inlove:

Είναι ανίκητος, αλλά να δοκιμάσω άλλη μία φορά. Ξέρω, ξέρω... :(

GTS έγραψε: Για την αδεια ισχυει αλλα υπαρχουν πολλες δουλειες στην Αμερικη που σου δινουν 25 μερες αδεια.

The average American worker gets 11 days of paid vacation per year

Federal employees have 11 annual paid holidays

Twenty-eight million Americans don’t get any paid vacation or paid holidays

Nearly a third (31%) of U.S. employees do not have access to PTO

Over half (52%) of employees report working while on PTO

Over 765 million vacation days have gone unused by Americans

In the private sector, the average number of paid vacation days after five years of service increases to 15 days.4 After 10 years of service, it rises again to 17 days. For employees with 20 years of service or more, the average number of paid vacation days is 20. Keep in mind that these are strictly averages as there is no guaranteed PTO in the U.S.

In 2018, the U.S. Bureau of Labor Statistics found that only 17% of companies offered paid parental leave and 89% offered unpaid.6 The state of New York, which has the most generous program, allows parents to take up to 12 weeks of Paid Family Leave at 67% of their pay, up to a cap

Βέβαια, είναι από το κομμουνιστικό Forbes, οπότε η αξιοπιστία του ελέγχεται... :(

Βέβαια, είναι δεδομένο πως η απάντηση θα είναι ότι θα πάρουμε τη μειοψηφία, θα την κάνουμε κανόνα και μετά όποιος δεν εμπίπτει στον φανταστικό μας κανόνα, θα φταίει προσωπικά. :inlove:
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#831122 Ρε παιδιά, όποιος γουστάρει USA πάει USA, όποιος θέλει Ελλάδα μένει Ελλάδα, όποιος θέλει Γερμανία πάει Γερμανία, οποιος θέλει Ελβετία μένει Ελβετία και όποιος θέλει ΗΒ πάει ΗΒ.

Απλά τα πράγματα…

Ιδανικά πράγματα δεν υπάρχουν.

Στο εξωτερικό ένα 10% θα πιάσει μισθούς τρελούς, ένα 30% θα πιάσει μισθούς καλούς για να παίρνει κάθε 5 χρόνια καλό αμάξι και ένα σπίτι, και οι υπόλοιποι θα παίρνουν ένα καλό αμάξι.

Στην Ελλάδα είναι απλώς αυτά τα ποσοστά δια δύο.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#831133 Αυτή Marque Vague είναι η δεύτερη τυποποιημένη απάντηση.
Όλα είναι θέμα επιλογών.

Είσαι φτωχός; Επιλογή.

Απλήρωτος; Σεημ.

Δουλειά σε γαλέρα; Επιλογή.

Εργασιακή νομοθεσία; Επιλογή κιαφτο.

(Η μόνη επιλογή που δεν αναφέρεται βέβαια είναι η ... φυσική)
Άβαταρ μέλους
By dimik
BARHonda έγραψε:Η μαγκιά είναι να συνειδητοποιήσουμε όλοι εμείς οι πλεμπαίοι ότι είμαστε fucking αναλώσιμοι για τις γαμάουα πολυεθνικές για τις οποίες σκιζόμαστε για να δείξουμε ότι αξίζουμε και για να βγάλουμε κάνα φράγκο παραπάνω

Κανείς δεν είναι άτρωτος

Με τις αμερικάνικες |λογοκρισία| που φλομώνουν την μάνατζερ μου 3 χρόνια τώρα που παρακαλάμε για άτομα, απορώ εάν οι τύποι (και τύπισσες) έχουν επαφή με την πραγματικότητα ή παίρνουν αποφάσεις μέσω powerpoint
Ούτε καν, για να ήμασταν αναλώσιμοι θα πρέπει να μας προσμετρουσαν ως ανθρώπους.
Για τους από απαν είμαστε νούμερα και μόνο, όσο τα νουμερα είναι καλά όλο είναι μπόμπα, αν όχι αρχίζουν οι... αφαιρέσεις.

< >
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
GTS έγραψε:Για το συστημα υγειας και στην Ελλαδα αν αρρωστησεις και δεν πληρωσεις φακελακι θα σε αφησουν να πεθανεις. Δεν εχει μεγαλες διαφορες απο Αμερικη μονο τα κοστη στην Αμερικη ειναι πολλαπλασια αλλα το ιδιο ειναι και οι μισθοι.

Πολύ Ευαγγελάτο βλέπεις. Επίσης η έννοια του κοινωνικού ιστού σου διαφεύγει εντελώς...
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
GTS έγραψε:Για την Ελλαδα οσο και να μην θελετε να το παραδεχτειτε ευκολα και ξεκαθαρα σε αφηνουν να πεθανεις αν δεν τους πληρωσεις. Δεν λεω οτι θα το κανουν ολοι και σε ολους αλλα θα το κανουν σε αρκετο κοσμο για χιλιους δυο λογους. Στην Αμερικη δεν θα σε αφησουν να πεθανεις σε επειγον απλα θα σου στειλουν εναν λογαριασμο στα εκατομυρια μετα. Στην Αμερικη αν δεν το θεωρησουν επειγον και δεν εχεις να πληρωσεις θα σε διωξουν και μπορει να πεθανεις γιατι δεν σε ειδε γιατρος οταν θα μπορουσαν να προλαβουν κατι.

Τι χαζομάρες είναι αυτές που λες; Έχεις νοσηλευτεί ποτέ κανείς δικός σου στην Ελλάδα; Ο πατέρας μου έφυγε πριν 3 χρόνια από ιδιωτικό ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ΣΩΣΟΥΝ, πληρώσαμε ένα σωρό χρήματα, και πήγε και έκανε άμεσα επέμβαση στο Παπαγεωργίου, ΔΩΡΕΑΝ!!!
Άβαταρ μέλους
By 224v
#831382 Συμφωνώ με τον Δία. Στον ερυθρό σταυρό στην Αθήνα κάνουν τα αδύνατα δυνατά να σε σώσουν.για πήγαινε στο οικολογικό των Αγ. Ανάργυροι, εάν το ξέρεις, έχει απίθανη περίθαλψη εδω και 6 με 7 χρόνια.
Μερικοί κακόπιστοι μάλιστα μου έλεγαν Ότι το έφτιαξαν καλο για να το πουλήσουν!!! Μα τι μακακίες λένε ώρες ώρες.

.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#832531 Τα έλεγα με μια γνωστή που σαν διπλωματική υπάλληλος έχει δουλέψει σε διάφορα μέρη. Μου έλεγε λοιπόν για Γερμανία/Βερολίνο και τους Γερμανούς. Μου είπε ότι καλό είναι να έχεις δικηγόρο από την αρχή και καλύτερα να περιλαμβάνεται σε κάποια ασφάλιση που θα κάνεις. Οι Γερμανοί είναι οι υπέρτατοι ρουφιάνοι. Σε βλέπουν να καπνίζεις εκεί που δεν πρέπει σε καταδίδουν, το μπάρμπεκιου σου τους καπνίζει σε καταδίδουν, αποφάσισες να βάλεις γλαστρούλες και φυτάκια, τραπεζάκι σε κοινόχρηστο χάλια κηπάκο σε καταδίδουν κοκ. Δεν μιλάμε καν για παραβάσεις του τύπου πάρκαρες παράνομα ή δεν ακινητοποιήθηκες πλήρως στο ΣΤΟΠ κλπ. Δεν έρχονται καν να σου πουν ρε φίλε κάνεις φασαρία, χαμήλωσε λίγο τη μουσική, σε καταδίδουν κατευθείαν. Και το έχουν κάνει να γίνεται πολύ εύκολα και είναι αποτελεσματικό, σου έρχεται μπουγιουρντί/πρόσκληση για δικαστήριο κλπ. Για αυτό θέλεις τον δικηγόρο να ασχολείται. Είναι αλήθεια αυτό ή είναι υπερβολή της γνωστής μου;
Άβαταρ μέλους
By skous
#832535 Ειδικά για Βερολίνο, μου ακούγεται υπερβολή. Κανείς απο όσους ξέρω δεν μου έχουν αναφέρει τέτοια σκηνικά. Εκτός εάν είναι όλοι 100% νομοταγείς (που δεν το πιστεύω ξέροντας τους χρόνια.)

< >