- 27 Ιαν 2017, 19:45
Συγχαρητήρια κύριε Δημήτρη, μου θυμήσατε την βοήθεια που έδωσα πέρσυ (ακριβώς τέτοιο καιρό) σε φίλο και συνάδελφο ο οποίος αγόρασε σπίτι. Το διαμέρισμα για να είμαι ακριβής σε 2όροφο οίκημα είναι κατασκευής μέσα δεκαετίας του '80. Μόλις πήρε το σπίτι το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν μια ολική ανακαίνιση. Το κοστούμι στο παιδί έβγαινε στα 50.000€ με τον ΦΠΑ μέσα (Γερμανία), οπότε κάτσαμε η παρέα και βάλαμε κάτω σε μια καφεδοσυζήτηση τι γνώσεις έχουμε. Τους λέω παιδιά ηλεκτρολόγος ΕΗΕ εδώ

και μπήκαμε στο ψ'τό. Πήγαμε ξυλώσαμε ταπετσαρίες, πλακάκια, κουφώματα, κουζίνα, μπάνιο, σκάψαμε τους τοίχους, βασικά το ρημάξαμε. Εγώ από σοβατίσματα και λοιπά τέτοια δεν έχω ιδέα οπότε έμαθα

, ηλεκτρολογικά τα πέρασα με έναν άλλον φίλο, όλα καινούργια, καλωδιώσεις, πίνακας, μιλάμε για έργο τέχνης

, ασφάλειες διαλέξαμε ΑΒΒ (για να κάνω και την διαφήμιση

, γτ τυχαίνει να εργάζεται φίλος στην εταιρεία οπότε τσιμπήσαμε μεγάλη έκπτωση στα όρια του δυνατού)και κατασκευάζονται ακόμα εδώ στην Γερμανία (στηρίζουμε την τοπική οικονομία

), φωτιστικά βάλαμε σπότ κυρίως LED και ledοταινίες γτ τοποθετήθηκε ψευδοροφή για τον ακριβώς ίδιο λόγω του αγαπητού DimitrisB (πήγα να γράψω από συνήθεια το παλιο νικ). Μην τα πολυλογώ, υδραυλικά έγιναν από τον αδερφό του παιδιού που αγόρασε το σπίτι. Ουσιαστικά βγάλαμε τα χοντρά μερεμέτια και τα μόνα που άλλαξαν οι μάστορες ήταν πλακάκια, ψευδοροφή και κουφώματα. Το κακό είναι ότι τα πλακάκια τα κουβαλήσαμε εμείς και ακόμα με πονάει η μέση. Πάντως σε ότι βάλαμε ερασιτεχνικά χέρι εμείς και ότι έκανε το συνεργείο ήταν εξαιρετικό, χωρίς να υπάρχει κηνύγι. Να σημειώσω πως ο καυστήρας ΦΑ είναι τοποθετημένος στο σπίτι στο χώλ, πρώτη μούρη, αλλάχθηκε και εκείνος γτ ο προηγούμενος τον έδωσε χαλασμένο.
Δεν ξέρω το κατά πόσο ταιριάζει με το πόστ του κυρίου Δημήτρη αλλά μου φάνηκε τεράστιο το χάσμα των "μαστόρων" στην Ελλάδα με το εδώ. Δεν με βάζω κάν μέσα γτ έπαιξα μπάλα για πρώτη φορά σε κάτι που έστησα σχεδόν ολομόναχος.
Το μόνο που ξέρω είναι ότι στην άδεια το καλοκαίρι έχω να φτιάξω κάμποσα που δεν παίρνουν άλλη αναβολή στο σπίτι στο χωριό και έχω πελαγώσει γτ έχω ακούσει δέκα διαφορετικές γνώμες