Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#357704 Δημητρη αγχωθηκα μονο που το διαβασα! :lol:
Καλα λεγανε οι παλιοι αν δεν παντρεψεις κορη και αν δεν χτισεις σπιτι δεν εχει δει τιποτα!! :lol:

Τελος καλο ολα καλα λοιπον, αν και νομιζω οτι η δουλεια που σου εκαναν ειναι καλυτερη απο αυτο που περιγραφεις. Απο οσο καταλαβαινω εισαι αρκετα εως πολυ ψειρας και σε ενοχλουν λεπτομερειες που θα αφηναν την συντριπτικη πλειοψηφια σχεδον αδιαφορους.

Τωρα να το χαρεις οσο δεν παει, χωρις αλλες ζημιες και αβαριες και να απολαυσεις τον κοπο και τα εξοδα! :)
Άβαταρ μέλους
By famas
#357705 Τελικά που έγκειται το πρόβλημα; Στη τελειομανία του Δημήτρη, όπως αναφέρει ο Νίκος Παππάς; ή στην ανικανότητα των εγχώριων μηχανικών/τεχνιτών κλπ να παραδώσουν κάτι όπως το ζητάει ο πληρώνων, καθότι όπως ανέφερε ο Δημήτρης, υπήρχε θέμα σε κάθε τι που ξέφευγε από τα συνηθισμένα.
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
Νίκος Παππάς έγραψε: Απο οσο καταλαβαινω εισαι αρκετα εως πολυ ψειρας και σε ενοχλουν λεπτομερειες που θα αφηναν την συντριπτικη πλειοψηφια σχεδον αδιαφορους.

Γνωστό τοις πάσι ! :lol:
Μerci! :)
Άβαταρ μέλους
By stavrosg
famas έγραψε:Τελικά που έγκειται το πρόβλημα; Στη τελειομανία του Δημήτρη, όπως αναφέρει ο Νίκος Παππάς; ή στην ανικανότητα των εγχώριων μηχανικών/τεχνιτών κλπ να παραδώσουν κάτι όπως το ζητάει ο πληρώνων, καθότι όπως ανέφερε ο Δημήτρης, υπήρχε θέμα σε κάθε τι που ξέφευγε από τα συνηθισμένα.

Έφαγα κι εγώ ανακαίνιση το αμέσως προηγούμενο διάστημα και μάλιστα... κατοικόντας μέσα και το πρόβλημα είναι ΚΑΘΑΡΑ στην άρνηση/ανικανότητα των τεχνιτών να ανταποκριθούν στις εκάστοτε ιδιαιτερότητες της κάθε κατασκευής.

Το θέμα που αντιμετώπισα είναι στην κουζίνα: Ενώ ο σχεδιαστής είχε ενημερωθεί εξαρχής ότι ο απορροφητήρας θα ήταν 90cm, σχεδίασε το κουτί των εστιών 80ρι "γιατί δεν θα έβγαινε το σχέδιο της κουζίνας σωστό". Καλά λέω, θα κεντράρουμε τις εστίες στον απορροφητήρα και όχι στο κουτί δε γ@μιεται.
Έρχεται ο "τοποθετητής" και μου ανοίγει την τρύπα στον πάγκο κεντραρισμένη στο κουτί, οπότε τώρα οι εστίες ΔΕΝ είναι κάτω από την τρύπα του απορροφητήρα ακριβώς :protest: :dizzy:
Και δυστυχώς ήταν μέρα που έλειπα :tomato:
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
famas έγραψε:Τελικά που έγκειται το πρόβλημα; Στη τελειομανία του Δημήτρη, όπως αναφέρει ο Νίκος Παππάς; ή στην ανικανότητα των εγχώριων μηχανικών/τεχνιτών κλπ να παραδώσουν κάτι όπως το ζητάει ο πληρώνων, καθότι όπως ανέφερε ο Δημήτρης, υπήρχε θέμα σε κάθε τι που ξέφευγε από τα συνηθισμένα.

Δεν ειναι οτι δεν ξερουν, αν και υπαρχουν "μαστορες" που ειναι ασχετοι αρπακολατζηδες, αλλα η εμφυτη ταση να "τελειωνουν οσο πιο γρηγορα γινεται" μαζι με το "ενταξει μωρε, δεν θα φαινεται".

Ας πουμε, οι περισσοτεροι που σπατουλαρουν κανουν 2 χερια τον τοιχο απο τους 60 ποντους και μεχρι τα 2,20 μετρα και τα υπολοιπα ενα για οικονομια χρονου και υλικων. Ξερεις γιατι; Οταν θα τσεκαρεις το αποτελεσμα θα το κανεις στο υψος που φτανουν τα χερια σου ενω εισαι ορθιος, δεν θα γονατισεις να δεις πως ειναι πανω απο το σοβατεπι, ουτε θα παρεις σκαλα να δεις κοντα στο ταβανι.

Μολις ομως βαλεις σποτακια περιμετρικα του τοιχου η ακομα χειροτερα το βαψεις με σατινε χρωμα, θα δεις ατελιες που δεν φανταζοσουν οτι υπηρχαν.
Άβαταρ μέλους
By nass
#357722 @stavrosg
Α αυτός ήταν ο τοποθετητής ? Διαζύγιο :rtfm: :lol:

Γενικά πρέπει πάντα να κρατάμε ένα ποσοστό της πληρωμής για ένα εύλογο χρονικό διάστημα (κανά μήνα ξερωγω) προς αποκατάσταση τυχόν μαλακιών.
Τα λεφτά μας δίνουμε, με την προϋπόθεση ότι οι οδηγίες μας ήταν σαφείς δε βλέπω γιατί να μη ζητάμε το τέλειο. Αν δεν ξέρουν να διαβάσουν ένα σχέδιο, να πληρώσουν να μάθουν.
Άβαταρ μέλους
By 224v
#357733 ελαχιστοι τεχνιτες εχουν τον επαγγελματισμο που περιμενει ο πελατης να εισπραξει απο την δουλεια τους, εχω δει και σπιτι μαστορα δικο του, και ηταν χαλια ουσιαστικα.... αλλο τι νομιζε αυτος βεβαια.... με οποιον δασκαλο καθισεις τετοια γραμματα θα μαθεις... εγω στην Ιθακη εχω ενα μπογιατζη πολυ ψειρα ο ιδιος, τον λεμε καλλιτεχνη με την γυναικα μου !!! δεν ειναι φτηνος.... βεβαια.... αλλα μιας και το σπιτι ειναι του 1928 ο,τι επισκευαζεται πρεπει να αντεξει επισης ποιοτικα πολλα χρονια... Να φαντασθειτε οτι στο μαρμαροσκαλο της εισοδου το ετριψε με το χερι.. για να του κανει την ελαχιστη κλιση για τα νερα που θα πανε προς τα εξω... διοτι το υπολοιπο επρεπε να μπει οριζοντια για την πορτα που θα ερχοτανε επισκευασμενη απο τον μαραγκο... (και αυτος ψειρας αλλα αργος στην παραδωση των εργασιων...) Θα δουμε τωρα με τα βαψιματα.... εχει ο θεος... :lol:
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#357736 Υπόψη, ότι υπάρχουν "όρια" στις "συγκρούσεις" με όσους συνεργαστείς.
Μην θεωρείτε καθόλου απίθανο, αν έχουν μάλιστα σχεδόν πληρωθεί και πλησιάζουν στο τέλος, να σε αφήσουν αμανάτι.
Και , σημαντικό: Ο επόμενος που θα κληθεί να συνεχίσει την όποια δουλειά, θα σας ολοκληρώσει την εργασία με κόστος, ίσως και διπλάσιο απ΄αυτό που είχε προυπολογισθεί υπό ΚΣ αρχικά .

Και επειδή όλα αυτά τα ξέρουν πολύ καλύτερα απο όλους εμάς , τραβάνε το σχοινί και "αποδίδουν" την ποιότητα που αυτοί επιθυμούν, ανάλογα τα κέφια και το πως σε έχουν "ζυγίσει".
Άβαταρ μέλους
By Thomas_C200K
#357743 Συγχαρητήρια κύριε Δημήτρη, μου θυμήσατε την βοήθεια που έδωσα πέρσυ (ακριβώς τέτοιο καιρό) σε φίλο και συνάδελφο ο οποίος αγόρασε σπίτι. Το διαμέρισμα για να είμαι ακριβής σε 2όροφο οίκημα είναι κατασκευής μέσα δεκαετίας του '80. Μόλις πήρε το σπίτι το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν μια ολική ανακαίνιση. Το κοστούμι στο παιδί έβγαινε στα 50.000€ με τον ΦΠΑ μέσα (Γερμανία), οπότε κάτσαμε η παρέα και βάλαμε κάτω σε μια καφεδοσυζήτηση τι γνώσεις έχουμε. Τους λέω παιδιά ηλεκτρολόγος ΕΗΕ εδώ :lol: και μπήκαμε στο ψ'τό. Πήγαμε ξυλώσαμε ταπετσαρίες, πλακάκια, κουφώματα, κουζίνα, μπάνιο, σκάψαμε τους τοίχους, βασικά το ρημάξαμε. Εγώ από σοβατίσματα και λοιπά τέτοια δεν έχω ιδέα οπότε έμαθα :lol: , ηλεκτρολογικά τα πέρασα με έναν άλλον φίλο, όλα καινούργια, καλωδιώσεις, πίνακας, μιλάμε για έργο τέχνης :inlove: , ασφάλειες διαλέξαμε ΑΒΒ (για να κάνω και την διαφήμιση :lol: , γτ τυχαίνει να εργάζεται φίλος στην εταιρεία οπότε τσιμπήσαμε μεγάλη έκπτωση στα όρια του δυνατού)και κατασκευάζονται ακόμα εδώ στην Γερμανία (στηρίζουμε την τοπική οικονομία :rtfm: ), φωτιστικά βάλαμε σπότ κυρίως LED και ledοταινίες γτ τοποθετήθηκε ψευδοροφή για τον ακριβώς ίδιο λόγω του αγαπητού DimitrisB (πήγα να γράψω από συνήθεια το παλιο νικ). Μην τα πολυλογώ, υδραυλικά έγιναν από τον αδερφό του παιδιού που αγόρασε το σπίτι. Ουσιαστικά βγάλαμε τα χοντρά μερεμέτια και τα μόνα που άλλαξαν οι μάστορες ήταν πλακάκια, ψευδοροφή και κουφώματα. Το κακό είναι ότι τα πλακάκια τα κουβαλήσαμε εμείς και ακόμα με πονάει η μέση. Πάντως σε ότι βάλαμε ερασιτεχνικά χέρι εμείς και ότι έκανε το συνεργείο ήταν εξαιρετικό, χωρίς να υπάρχει κηνύγι. Να σημειώσω πως ο καυστήρας ΦΑ είναι τοποθετημένος στο σπίτι στο χώλ, πρώτη μούρη, αλλάχθηκε και εκείνος γτ ο προηγούμενος τον έδωσε χαλασμένο.

Δεν ξέρω το κατά πόσο ταιριάζει με το πόστ του κυρίου Δημήτρη αλλά μου φάνηκε τεράστιο το χάσμα των "μαστόρων" στην Ελλάδα με το εδώ. Δεν με βάζω κάν μέσα γτ έπαιξα μπάλα για πρώτη φορά σε κάτι που έστησα σχεδόν ολομόναχος.

Το μόνο που ξέρω είναι ότι στην άδεια το καλοκαίρι έχω να φτιάξω κάμποσα που δεν παίρνουν άλλη αναβολή στο σπίτι στο χωριό και έχω πελαγώσει γτ έχω ακούσει δέκα διαφορετικές γνώμες :vava: :dizzy:
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#357746 Όλες οι εμπειρίες, ταιριάζουν, όπως και η δική σου, αφού είναι εντός θέματος.
Μπράβο λοιπόν για το φιλότιμο και την προσφορά σου.
Κανόνας για την ικανοποίηση : Ο πήχης και το ύψος τοποθέτησής του, μαζί με το έμπειρο-σχολαστικό μάτι!

btw : Κυρ-Δημήτρης, Παναγιώτης, Γιώργος κλπ (ηλικιακά, όχι ως τίτλος "τιμής"), δεν υπάρχει. Υπάρχει και είναι απαραίτητη η ευγένεια και ο σεβασμός, μόνο και χωρίς "προσφωνήσεις", ανεξαρτήτως ηλικιών , σε μιά παρέα που είμαστε εδώ! :)
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#357846 Aπ όλα τα συνεργεία που περάσαν απ το σπίτι μας, μακράν το πιο επαγγελματικό ήταν της Knauf. Δυο παιδιά απο Γερμανία, μας περασαν σοβά με μηχανή στο υπογειο. Η διαφορά στην ποιότητα της δουλειάς τους και στη συνέπεια τους έκανε τα τοπικά μαστόρια να δείχνουν το πολύ κατηγορίας Ανω Κωλοπετινίτσας. Εν τω μεταξύ τα τούβλα ήταν αρκετά κακοχτισμένα στο υπόγειο και μας έλεγαν οτι σε αντίστοιχη περίπτωση στη Γερμανία θα είχε παίξει αποζημίωση απ τον ιδιοκτήτη λόγω του έξτρα κονιάματος που χρειαζοταν για να τα φέρουν στα ίσα.
Γενικά πάντως, όποιος είχε ασχοληθεί με οικοδομή μέχρι και δεκαετία 90 σε επαρχεία θα έπρεπε να τράβαγε τα βυζιά του με το επίπεδο των περισσότερων.
Στα δε ηλεκτρολογικά που λόγω επαγγέλματος έχω ευαισθησία μιλάγε για το χάος.
Για να είμαι όμως και δίκαιος, δεν εχω εντυπωσιαστεί με το μέσο σπίτι στην Ολλανδία, το αντίθετο μάλιστα
Άβαταρ μέλους
By otso
Thomas_C200K έγραψε:Συγχαρητήρια κύριε Δημήτρη, μου θυμήσατε την βοήθεια που έδωσα πέρσυ (ακριβώς τέτοιο καιρό) σε φίλο και συνάδελφο ο οποίος αγόρασε σπίτι. Το διαμέρισμα για να είμαι ακριβής σε 2όροφο οίκημα είναι κατασκευής μέσα δεκαετίας του '80. Μόλις πήρε το σπίτι το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν μια ολική ανακαίνιση. Το κοστούμι στο παιδί έβγαινε στα 50.000€ με τον ΦΠΑ μέσα (Γερμανία), οπότε κάτσαμε η παρέα και βάλαμε κάτω σε μια καφεδοσυζήτηση τι γνώσεις έχουμε. Τους λέω παιδιά ηλεκτρολόγος ΕΗΕ εδώ :lol: και μπήκαμε στο ψ'τό. Πήγαμε ξυλώσαμε ταπετσαρίες, πλακάκια, κουφώματα, κουζίνα, μπάνιο, σκάψαμε τους τοίχους, βασικά το ρημάξαμε. Εγώ από σοβατίσματα και λοιπά τέτοια δεν έχω ιδέα οπότε έμαθα :lol: , ηλεκτρολογικά τα πέρασα με έναν άλλον φίλο, όλα καινούργια, καλωδιώσεις, πίνακας, μιλάμε για έργο τέχνης :inlove: , ασφάλειες διαλέξαμε ΑΒΒ (για να κάνω και την διαφήμιση :lol: , γτ τυχαίνει να εργάζεται φίλος στην εταιρεία οπότε τσιμπήσαμε μεγάλη έκπτωση στα όρια του δυνατού)και κατασκευάζονται ακόμα εδώ στην Γερμανία (στηρίζουμε την τοπική οικονομία :rtfm: ), φωτιστικά βάλαμε σπότ κυρίως LED και ledοταινίες γτ τοποθετήθηκε ψευδοροφή για τον ακριβώς ίδιο λόγω του αγαπητού DimitrisB (πήγα να γράψω από συνήθεια το παλιο νικ). Μην τα πολυλογώ, υδραυλικά έγιναν από τον αδερφό του παιδιού που αγόρασε το σπίτι. Ουσιαστικά βγάλαμε τα χοντρά μερεμέτια και τα μόνα που άλλαξαν οι μάστορες ήταν πλακάκια, ψευδοροφή και κουφώματα. Το κακό είναι ότι τα πλακάκια τα κουβαλήσαμε εμείς και ακόμα με πονάει η μέση. Πάντως σε ότι βάλαμε ερασιτεχνικά χέρι εμείς και ότι έκανε το συνεργείο ήταν εξαιρετικό, χωρίς να υπάρχει κηνύγι. Να σημειώσω πως ο καυστήρας ΦΑ είναι τοποθετημένος στο σπίτι στο χώλ, πρώτη μούρη, αλλάχθηκε και εκείνος γτ ο προηγούμενος τον έδωσε χαλασμένο.

Δεν ξέρω το κατά πόσο ταιριάζει με το πόστ του κυρίου Δημήτρη αλλά μου φάνηκε τεράστιο το χάσμα των "μαστόρων" στην Ελλάδα με το εδώ. Δεν με βάζω κάν μέσα γτ έπαιξα μπάλα για πρώτη φορά σε κάτι που έστησα σχεδόν ολομόναχος.

Το μόνο που ξέρω είναι ότι στην άδεια το καλοκαίρι έχω να φτιάξω κάμποσα που δεν παίρνουν άλλη αναβολή στο σπίτι στο χωριό και έχω πελαγώσει γτ έχω ακούσει δέκα διαφορετικές γνώμες :vava: :dizzy:

με το ικα τι κανατε;
Άβαταρ μέλους
By dimik
#357850 Τον περασμένο Σεπτέμβρη έγινε ανακαίνιση σαφώς μικρότερου μεγέθους στο πατρικό μου η οποία πέρα από βαψιματα περιελάμβανε ολική αλλαγή του μπάνιου, γκρέμισμα ενός τοίχου και ανανέωση κουζίνας, κυρίως με βάψιμο των μασίφ ντουλαπιων.
Οι γονείς μου ζούσαν στο σπίτι κατά την διάρκεια των εργασιών, ενώ για περίπου 1,5 μήνα χτυπούσαν κανονικά κάρτα στο ωράριο των εργατών. Ευτυχώς στην περίπτωση τους έπαιζε θείος πολυτεχνιτης ο οποίος εκτός του ότι επιθεωρουσε τις εργασίες και γκάζωνε τα συνεργεία ανάλογα κάθε απόγευμα, ανέλαβε εθελοντικά, μόνο και μόνο επειδή δεν μπορεί να βλέπει τσαπατσουλιες, μέρος των εργασιών.
Το αποτέλεσμα δεν το είδα από κοντά αλλά νομίζω ότι το σπίτι πήρε αρκετά χρόνια ακόμα ζωής.
Μ αυτά και μ αυτά δεν πρόκειται να αγοράσω ποτέ σπίτι εκτός αν έχω τόσα χρήματα ώστε να τα σκορπάω για συντηρήσεις και ανακαινίσεις και να μην με νοιάζει. Η ψυχολογική κυρίως φθορά νομίζω δεν αντισταθμιζεται με κανένα αποτέλεσμα όσο ωραίο και να είναι.

Τώρα το μόνο που μένει έως την άνοιξη είναι η απόφαση για σύγχρονη ρυθμιζόμενη τέντα (γιατί η παλιά αφαιρέθηκε) ή για αντηλιακες μεμβράνες στα τζάμια. Οι άντρες λέμε το 1ο αλλά η μοναδική κυρία του σπιτιού έχει κολλήσει στο 2ο για αισθητικούς λόγους και δεν παίρνει από λόγια.

< >