- 15 Μάιος 2025, 00:07
nass έγραψε:
Βαριέμαι να κάνω παραπομπές από το κείμενο, έτσι και αλλιώς εδώ λίγοι ενδιαφέρονται για συζήτηση, οι περισσότεροι μόνο για να προβάλουν την πολιτική τους ατζέντα και να κατηγορήσουν την "άλλη πλευρά" ότι κάνει το ίδιο
ενώ εκείνοι ενδιαφέρονται τάχα μου μόνο για την ΑΛΗΘΕΙΑ
οπότε παραθέτω μόνο τα δικά μου συμπεράσματα από την ανάγνωση ολόκληρης της πραγματογνωμοσύνης:
Από πότε συζήτηση για το έγκλημα των Τεμπών θεωρείται η ανάλυση τεχνικών και επιστημονικών εκθέσεων, οι οποίες προϋποθέτουν ειδικές γνώσεις που δεν διαθέτουμε όλοι; Δηλαδή όσοι είμαστε σαν τον Λακαφώση, χωρίς πτυχίο μηχανικού και αριθμό μητρώου στο ΤΕΕ, και δεν μπορούμε να παρακολουθήσουμε τις περισπούδαστες αναλύσεις για το ξυλόλιο και τα έλαια σιλικόνης, ό, τι γράφουμε για σένα συνιστά προβολή πολιτικής ατζέντας;
Σε ό, τι με αφορά λοιπόν δεν προβάλλω καμία πολιτική ατζέντα. Ούτε υποστηρίζω καμία πλευρά ούτε έχω καμία αγωνία να κατηγορήσω την "άλλη πλευρά". Και ναι, θέλω την μόνη ΑΛΗΘΕΙΑ και όχι τη βολική "αλήθεια" χωρίς τάχα μου και τάχα σου. ΌΛΟΙ οι ένοχοι να πληρώσουν. Και στους όλους συμπεριλαμβάνω υπεύθυνους προηγούμενων κυβερνήσεων στο βαθμό που τους αφορά.
Οι υπεραναλύσεις των τεχνικών εκθέσεων βασίζονται σε συγκεκριμένα αποδεικτικά στοιχεία.
Μέχρι στιγμής ως προς την συγκέντρωση των αποδεικτικών στοιχείων έχουμε 2 συμπτώσεις, και οι δύο βολικές για την κυβέρνηση.
Η πρώτη αφορά στο περιβόητο μπάζωμα. Εντελώς τυχαία ενεργοποιήθηκε εν μια νυκτί (και συγκεκριμένα εντός ελαχίστων ωρών από την στιγμή που έλαβε χώρα ένα τόσο πρωτοφανές και συγκλονιστικό δυστύχημα) ολόκληρος κρατικός μηχανισμός (ο οποίος φημίζεται για την ταχύτητα του ως προς την αποκατάσταση διαφόρων ζημιών/καταστροφών), αγνόησε επιδεικτικά τη δικαστική εξουσία παραβιάζοντας κάθε σχετικό κανόνα δικαίου και χρεώθηκε με το ευτελές ποσό των 800000 ευρώ προχωρώντας αστραπιαία σε πρωτοφανή αλλοίωση των αποδεικτικών στοιχείων, τα οποία είναι κρίσιμα για τις εκθέσεις που σχολιάζεις και αναλύεις με τόση σπουδή. Οι...εξηγήσεις για το μπάζωμα που δόθηκαν αβίαστα από τα ίδια τα κυβερνητικά στελέχη και οι οποίες αποτελούν υλικό επιθεώρησης στο Δελφινάριο νομίζω είναι αρκούντως πειστικές για το κατά πόσο το μπάζωμα έγινε τυχαία και άδολα. Σημειωτέον όταν συγκρούονται 2 τρένα και σκοτώνονται δεκάδες ανθρώπων δεν χρειάζεται να κρύβονται χημικά απόβλητα στους συρμούς για να έχεις κίνητρο συγκάλυψης. Με ποιο σκεπτικό παίρνεις σκούπα και καθαρίζεις εντός ελαχίστων ωρών ό, τι βρεις μπροστά σου όταν δεν έχουν καταστεί σαφείς οι συνθήκες σύγκρουσης; Με το σκεπτικό να κρύψεις ό, τι μπορείς και ό, τι προλαβαίνεις, γιατί έχεις συμφέρον κάτι να κρύψεις. Αν δεν επιτρέπεται

στις δικαστικές αρχές της χώρας να το διερευνήσουν, δεν είναι πρόβλημα των ψεκασμένων.

Η κοινή λογική λέει πάντως ότι κανένας Τριαντόπουλος και κανένας Αγοραστός (πολλώ δεν μάλλον πολιτικοί υφιστάμενοι τους) δεν θα έπαιρναν αστραπιαία πρωτοβουλία να κάνουν ό, τι τους κατεβαίνει σε μία τέτοια πρωτόγνωρη καταστροφή, αν δεν είχαν άνωθεν εντολές. Άλλωστε δεν είδα κανέναν πρωθυπουργό να διαρρηγνύει τα ιμάτια του, όταν ανακαλύφθηκε ότι οι "παρεμβάσεις" έλαβαν χώρα κατά παράβαση του νόμου και αγνοώντας τις δικαστικές αρχές. Το αντίθετο, υπερασπίστηκε τους πάντες λέγοντας ότι το μπάζωμα έγινε για...καλό σκοπό (επί λέξει

).
Η δεύτερη αφορά στα περιβόητα βίντεο, τα οποία πάλι εντελώς τυχαία εξαφανίστηκαν και αναστήθηκαν 2 ολόκληρα χρόνια μετά μόνο και μόνο για να δικαιώσουν το κυβερνητικό αφήγημα. Δεύτερη βολική για την κυβέρνηση σύμπτωση. Έχουν γραφτεί εδώ μέσα ολόκληρα σεντόνια για τις συνθήκες μπαζώματος/εξαφάνισης και επανεμφάνισης των βίντεο και όλες τις κυβερνητικές παλινωδίες, υποθέτω τις έχεις διαβάσει, έχω κουραστεί να γράφουμε τα ίδια και τα ίδια.
Δεδομένου λοιπόν ότι ο κρατικός μηχανισμός είναι βαθιά διεφθαρμένος, οι βολικές αυτές συμπτώσεις δεν πείθουν. Και δεν πείθουν, γιατί και στις 2 παρενέβη ανθρώπινο χεράκι (και ως προς το μπάζωμα και ως προς την εξαφάνιση αλλά και την νεκρανάσταση των βίντεο) και παρήχθησαν συγκεκριμένα αποτελέσματα προς την ίδια κατεύθυνση. Δικαίωμα σου να δέχεσαι την επίσημη εκδοχή, δικαίωμα μου να την αμφισβητώ. Όπως εσύ δεν μπορείς να αποδείξεις ότι το μπάζωμα και η εξαφάνιση των βίντεο δεν έγιναν σκόπιμα, έτσι κι εγώ δεν μπορώ να αποδείξω το αντίθετο. Γιατί η δική μου αμφιβολία συνιστά ψεκασμένη θεωρία συνωμοσίας και η δική σου αποδοχή όχι, όταν μάλιστα μιλάμε για ένα κράτος, το οποίο έχει μεταπτυχιακό στη διαφθορά και την συγκάλυψη;
Προφανώς από τη μία έχουμε λάδια μετασχηματιστών, που σίγουρα υπήρχαν αλλά ενδεχομένως να φταίνε για την πυρόσφαιρα και από την άλλη έχουμε λαθραίο φορτίο υδρογονανθράκων, που ενδεχομένως υπήρχε αλλά σίγουρα δημιουργεί πυρόσφαιρα. Ο καθένας ας διαλέξει, έχουμε σενάρια για κάθε γούστο, και για Κούληδες και για αντι-Κούληδες
Δεν είναι τόσο απλό και χαριτωμένο όσο το παρουσιάζεις. Οι εκθέσεις αυτές δεν συντάχθηκαν για να περνάει η ώρα ευχάριστα στα φόρα αναλύοντας τις. Οι εκθέσεις αυτές απευθύνονται στις δικαστικές αρχές προκειμένου να αποφανθούν συγκεκριμένα πράγματα. Και οι δικαστικές αρχές δεν θα βγάλουν αποφάσεις για κάθε γούστο. Θα βγάλουν μία απόφαση. Και όλες αυτές οι εκθέσεις, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΒΑΣΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΙΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΕΛΛΙΠΗ ΕΥΡΗΜΑΤΑ, δεν καταλήγουν ουσιαστικά πουθενά. Τρίτη βολική σύμπτωση. Ο δικαστής αν έχει μία ντουζίνα τεχνικές εκθέσεις, οι οποίες επιδίδονται σε υποθέσεις εργασίας και όχι σε σαφή συμπεράσματα, θα βρει πάτημα ελλείψει πανηγυρικών αποδείξεων και δικών του ειδικών γνώσεων να σχηματίσει δική του τεκμηριωμένη πεποίθηση, να απαλλάξει κατηγορουμένους (αν υποθέσουμε μάλιστα ότι θα κατηγορηθούν κάποια στιγμή...). Επομένως αν τα λάδια ενδεχομένως φταίνε και ενδεχομένως δεν φταίνε (μετά από 17000 σελίδες ανάλυσης), το δικαστικό πανηγύρι σχολάει και κάθε κατεργάρης πάει στο σπίτι του αν μη τι άλλο λόγω αμφιβολιών. Επειδή πολλούς εδώ μέσα τους έχει φάει η αγωνία τι θα αποφανθεί εν τελεί η ελληνική δικαιοσύνη.
Όσον αφορά στην αδυναμία τόσων έγκριτων επιστημόνων να βγάλουν ένα ασφαλές συμπέρασμα για το τι προκάλεσε την πυρόσφαιρα, να θυμίσουμε ότι το δυστύχημα συνέβη στα Τέμπη και όχι στο Τρίγωνο των Βερμούδων.