- 15 Μάιος 2022, 15:32
Χρήστος Λάππας έγραψε:Corto Maltese έγραψε:Γενικά από την διαθεσιμότητα και μετά γίνεται προσπάθεια να κλείσουν οι περιφερειακές βιβλιοθήκες για λόγους μείωσης προσωπικού και μόνο. Η Νάστα ήταν στην κεντρική βιβλιοθήκη, εδώ μιλάμε για τις περιφερειακές. Ζούσαμε μια χαρά με το Στέκι. Δε λέω ότι δεν ήταν μία αυθαίρετη κατάληψη χωρίς ιδιαίτερη σχέση με το ΑΠΘ πλέον, γιατί ήταν. Αλλά στο τελευταίο τμήμα πριν συναινέσουμε είπα ότι θα γίνουμε ΑΕΚ. Γκρεμίζουμε τη βιβλιοθήκη μας για ένα πλάνο που είναι βαρέλι χωρίς πάτο. Δε θέλω εύσημα ήταν πανεύκολη πρόβλεψη. Το σχέδιο πέρασε για να φύγει το Στέκι. Και φυσικά με πυγμή και κουραδομαγκιά. Την ώρα που πχ η πάνω Λέσχη είναι κλειστή και θα μπορούσαν να δώσουν από 300 τετραγωνικά σε κάθε παράταξη που υπάρχει, υπήρχε ή θα υπάρξει και να μείνει άλλο τόσο να το κάνεις ότι θες.
Είμαι απόλυτα σίγουρος ότι τα ίδια θα έλεγε ο Corto Maltese αν η κατάληψη ήταν από Χρυσαυγίτες που είχαν τόση σχέση με το πανεπιστήμιο όση και οι αναρχικοί:
«Ζούσαμε μια χαρά με το Στέκι. Και βιβλιοθήκη είχαμε και απ´ όλα. Αλλά εσείς λυσσάξατε με κουραδομαγκια να το διώξετε και τώρα δεν μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά μας.»
Για αυτόκλητος οπαδός της νομιμότητας, μεγάλο καημό έχεις για τους εγκληματίες.

Ξέρω ότι όπως λέει και ο αρχηγός σας Axiosyni is a state of mind, αλλά κι εσείς προσπαθήστε λιγάκι να θυμίζετε άξιους και άριστους

.
@Asimov, το σχέδιο όταν ήταν εν ενεργεία η Κατερίνα ήταν να μην υπάρχουν καθόλου περιφερειακές. Στην πορεία ειδικά στη σχολή μας αποφασίστηκε αντί για τμηματικές να γίνει ενιαία σχολής. Όποιος πιστεύει σε συμπτώσεις μπορεί να υποθέσει οτιδήποτε. Αλλιώς όλοι υποθέτουν ότι η εκδίωξη του στεκιού ήταν μέσα στους στόχους να μην πω Ο στόχος. Ορθά κατά τη γνώμη μου, ήταν προβληματική η λειτουργία του αλλά όπως έχω γράψει ξανά, οι αρχές δεν ψηφίστηκαν για να κάνουν διαπιστώσεις ή να μας λένε τι θα έπρεπε να γίνει. Είναι για να κάνουν το ίδρυμα καλύτερο και κρίνονται με βάση το αποτέλεσμα. Αυτή τη στιγμή όχι απλά δεν έχουμε αποτέλεσμα, αλλά δεν έχουμε καν προοπτική για λήξη της κρίσης. Και από εκεί που είχαμε βιβλιοθήκες και νησίδες, αρχικά μείναμε χωρίς βιβλιοθήκες και πλέον και χωρίς μαθήματα. Ορίστε τι αποτέλεσμα.
“Hither came Conan, the Cimmerian, black-haired, sullen-eyed, sword in hand, a thief, a reaver, a slayer, with gigantic melancholies and gigantic mirth, to tread the jeweled thrones of the Earth under his sandaled feet.”