Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Η διαδικασία της μεταμόρφωσης της σωματικής διάπλασης είναι πιο περίπλοκη από τις απλές θερμίδες σε σχέση με τη θεωρία των θερμίδων. Τα πραγματικά κλειδιά είναι να χρησιμοποιήσεις τα πρωτόκολλα διατροφής και άσκησης για να αυξήσεις τον μεταβολικό ρυθμό ηρεμίας και να χειριστείς τις αναβολικές, λιπολυτικές ορμόνες και τα ένζυμα. Η προπόνηση δύναμης έχει πολύ ισχυρότερη επίδραση στις διαδικασίες αυτές από την αερόβια προπόνηση.

Δίνεις βάση στις θερμίδες
Πολλοί που επικεντρώνονται μόνο στις θερμίδες και στη νοοτροπία «τελεία και παύλα» καταλήγουν σε καταστρεπτικά σχέδια – ακραία μείωση θερμίδων ή / και υπερβολική αερόβια άσκηση. Αυτό βάζει το σώμα σε κατάσταση συναγερμού, όπου το σώμα κατατρώει μυϊκό ιστό για να μειώσει τις απαιτήσεις ενέργειας και αποθηκεύει / συσσωρεύει το σωματικό λίπος ως απάντηση επιβίωσης. Μόλις επιτευχθεί αυτή η φυσιολογική κατάσταση, καθίσταται αδύνατο να χάσεις περισσότερο λίπος, ανεξάρτητα από το πόσες θερμίδες κόβεις ή πόση αερόβια άσκηση προσπαθείς και προσθέτεις. Αυτό που καταλήγει είναι κάποιος που τα επίπεδα θερμίδων του είναι σε κατάσταση υποσιτισμού και κάνει υπερβολική άσκηση, αλλά εξακολουθεί να είναι πλαδαρός.

Και πολλα αλλα ενδιαφεροντα εδω:
https://runningmagazine.gr/2018/03/aero ... anaerovia/
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
Νίκος Παππάς έγραψε:
Η διαδικασία της μεταμόρφωσης της σωματικής διάπλασης είναι πιο περίπλοκη από τις απλές θερμίδες σε σχέση με τη θεωρία των θερμίδων. Τα πραγματικά κλειδιά είναι να χρησιμοποιήσεις τα πρωτόκολλα διατροφής και άσκησης για να αυξήσεις τον μεταβολικό ρυθμό ηρεμίας και να χειριστείς τις αναβολικές, λιπολυτικές ορμόνες και τα ένζυμα. Η προπόνηση δύναμης έχει πολύ ισχυρότερη επίδραση στις διαδικασίες αυτές από την αερόβια προπόνηση.

Δίνεις βάση στις θερμίδες
Πολλοί που επικεντρώνονται μόνο στις θερμίδες και στη νοοτροπία «τελεία και παύλα» καταλήγουν σε καταστρεπτικά σχέδια – ακραία μείωση θερμίδων ή / και υπερβολική αερόβια άσκηση. Αυτό βάζει το σώμα σε κατάσταση συναγερμού, όπου το σώμα κατατρώει μυϊκό ιστό για να μειώσει τις απαιτήσεις ενέργειας και αποθηκεύει / συσσωρεύει το σωματικό λίπος ως απάντηση επιβίωσης. Μόλις επιτευχθεί αυτή η φυσιολογική κατάσταση, καθίσταται αδύνατο να χάσεις περισσότερο λίπος, ανεξάρτητα από το πόσες θερμίδες κόβεις ή πόση αερόβια άσκηση προσπαθείς και προσθέτεις. Αυτό που καταλήγει είναι κάποιος που τα επίπεδα θερμίδων του είναι σε κατάσταση υποσιτισμού και κάνει υπερβολική άσκηση, αλλά εξακολουθεί να είναι πλαδαρός.

Και πολλα αλλα ενδιαφεροντα εδω:
https://runningmagazine.gr/2018/03/aero ... anaerovia/

Διάβασα λίγο τα όσα λέει για το afterburn effect και τα λέει όπως κ τα βιβλία που διαβάζω τώρα.
Γενικά η μυική γύμναση θέλει 2-3 μέρες ξεκούραση πριν την επόμενη συνεδρία προκειμένου το σώμα να ανανεώσει/θεραπεύσει τα καταπονημένη κύτταρα.

Κάτι ακόμη. Καλό είναι να γυμνάζεται ο μυς σε σετ 3-5 με 6-12 επαναλήψεις με τόσο βάρος ώστε στο τέλος να φτάνει στα όρια ο μυς (έτσι το ήξερα κ εγώ μέχρι τώρα). Η μυική γύμναση του θανατά πρέπει να γίνεται 2 φορές το χρόνο το πολύ κ να διαρκεί 4-6 εβδομάδες. Παραπάνω οδηγεί σε βλάβες κ σε μη αύξηση κιλών στη μπάρα.

Εγώ αυτά πηρα για να ξεκινήσω να μπαίνω στο κλίμα.

Εικόνα

< >
Άβαταρ μέλους
By dimik
#498527 Με την γυμναστική που κάνουμε εμείς οι μέσοι άνθρωποι 2-3 μέρες για ξεκούραση είναι πολύ πιστεύω.

Μιλάμε για καμιά ώρα σκάρτη την ημέρα.

Όταν όμως έκανα 2ωρες προπονήσεις κικ μποξινγκ καθημερινά στα νιάτα μου όντως είχαν αρχίσει να με πιάνουν τα μυοσκελετικα μου. Ειδικά επειδή στεκόμουν όλη την ώρα στις μύτες των ποδιών και έσκυβα το κεφάλι την άκουγαν γάμπες-καλάμια-αυχενας.

< >
Άβαταρ μέλους
By bihlas87
Deleted User 1 έγραψε:ΕικόναΕικόνα

< >

Άνοιξε και στην Κομοτηνή, θα περάσω σε λίγες μέρες να δοκιμάσω καμιά περίεργη, άκουσα ότι καίγονται για
delivery, ίσως βρω και δουλίτσα :metalo:
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#498550 Πραγματικά είναι καλύτερα να φας ένα μαγκάλι κάρβουνα αλλά άμα πρέπει να ταϊσεις ένα λόχο, είναι μονόδρομος.
Άβαταρ μέλους
By red_monster
#498555 Από περιοχή σε περιοχή βλέπω διάφορες
Με την καλύτερη στον άγιο Στέφανο και την χειρότερη στου ζωγράφου (την οποία έχει και οικογενειακός Φιλος, πανάθεμά τον :vava: )

Πίτσα φαν ζωγράφου, ότι χειρότερο έχω φάει σε πίτσα :lol:
Άβαταρ μέλους
By italakias
#498605 Εφ;γα πριν μια βδομαδα.
Βελτιωμενα τα ζυμαρια τους και πιο λεπτα χωρις να νιωθω πρησμενος μετα απο λιγο.
Οτι πρεπει για να πιεις μερικες καιζερ. :innocent:
Άβαταρ μέλους
By bihlas87
QsisVTS έγραψε:Είναι ό,τι χειρότερο, άρα είναι ο,τι καλύτερο

Ένας φίλος μου έλεγε ότι το σεξ είναι σαν την πίτσα, όσο κακή και να είναι, δεν τρως και κάθε μέρα...