Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
elteo έγραψε:Τρελά σεντόνια... :lol:

Σε διαβάζω και από το κινητό και μου φαίνονται ακόμα μεγαλύτερα.

Δεν έχεις άδικο αλλά αν πρέπει να περιγράψεις καταστάσεις που μας ταλαιπωρούν επί χρόνια δεν γίνεται αλλιώς, περιγραφή με ατάκες δεν παίζει οότε ή σεντόνι ή τίποτα, ίσως μου βγαίνει ευκολότερα επειδή έχω ζήσει καταστάσεις και ίσως βοηθάει και η 24άρα οθόνη του pc.
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
21 quadra έγραψε:Όταν ο κυρ-Θανάσης ο γαλατάς, της οδού Πατησίων......εμείς το έχουμε αλλάξει 250.000 φορές τα τελευταία 40 χρόνια και αναρωτειθείται το γιατί.

Να πω που διαφωνώ;
Όλες αυτές οι μεγάλες και σπουδαίες εταιρείες φυσικά κάποτε στήριξαν την οικονομία σε επιπεδο κράτους και αποτέλεσαν μοχλό στη διαμορφωση των πραγμάτων στην Ελλάδα (οικονομικών και πολιτικών) αλλά πραγματική ανάπτυξη για τον κόσμο δεν έφεραν ποτέ.
Και όταν λέω ανάπτυξη δε μιλάω για δείκτες και ΑΕΠ κλπ κλπ, ούτε για τις 5χιλιάδες θέσεις εργασίας που προσέφεραν (δες τι "αναπτυξη" έχουν οι χώρες της Αφρικής με τις πολυεθνικές) αλλά για πραγματική προοπτική να μπορέσει να παραχθεί ένα αντικείμενο που να κάνει τη χώρα ανταγωνιστική.
Έτσι πρεπει να το βλέπουμε και πάντοτε μετά τη λέξη "ανταγωνιστικός" πρέπει να αναρωτιόμαστε "απέναντι σε ποιον;". Γάλατα απέναντι στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης με το μεροκάματο των 100ευρώ; Σίδερα απέναντι στην Κίνα και κάτι Ρουμανίες, Πολωνίες κλπ κλπ;

Οι γερμανοί μπορεί έχουν τη siemens, τη μερσεντές και τη vw (για όσο την έχουν ακόμα :lol: ) που φέρνουνε τα άπιαστα νούμερα κάθε χρόνο(και παράγουν ή εισάγουν πρώτες ύλες έξω από τη χώρα, όμως), αλλά η πραγματική οικονομία και ανάπτυξη, στο επίπεδο του απλού κοσμάκη, έρχεται από τις χιλιάδες μικροεταιρειούλες προϊόντων υψηλής τεχνολογίας ή πιστότητας με τεράστια υπεραξία στην παραγωγή σε κάθε κωλοχωριό κάθε κωλοκρατηδίου καθώς και ο κόσμος που απαιτείται εκεί.

Για εμένα το παιχνίδι στην Ελλάδα έχει χαθεί από τη στιγμή που τα ίδια τα πανεπιστήμια προτιμούν να είναι ξεκομμένα από την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα (οι μισοί+ δόκτορες στοχεύουν στο δημοσιο) και σε δεύτερο στάδιο η γραφειοκρατία που ισοπεδώνει οποιαδήποτε άλλη ιδέα μπορεί από σπόντα να κατεβεί σε κάποιο κεφάλι, με πτυχίο ή χωρίς. Και σε αυτό, μη γελιέσαι, μεγάλη ευθύνη έχουν οι εν λόγω κύριοι...

Η λογική μέσα σε μια παγκοσμιοποιημένη οικονομία δεν είναι να έχεις αυτάρκεια (αυτό το πιστεύουν πλέον μόνο κάτι ακροαριστερά και ακροδεξιά απολιθώματα) αλλά να μπορείς να πουλάς κάτι ακριβά έξω. Για την Ελλάδα το μόνο αξιόλογο αντικείμενο που υπάρχει είναι ο τουρισμός και ο πολιτισμός, με τη διαφορά ότι θα έπρεπε να έχουμε τα πρότυπα της Αυστρίας και όχι της Ταϋλάνδης που θέλουν να μας επιβάλουν οι Ευρωπαίοι. Η Ελλάδα είναι ένα τεράστιο υπαίθριο μουσείο που θα μπορούσε να απασχολήσει πολύ περισσότερους αρχαιολόγους, μηχανικούς, οικονομολόγους, μάνατζερς κλπ κλπ από όσους μπορεί να παράγει.

Αντίθετα, όμως, με το τι θα έπρεπε να κάνουμε για να στηρίξουμε αυτή την προοπτική, βλέπω τους σύγχρονους συνεχιστές της παραπάνω λίστας να ετοιμάζουν συστηματικά τα τελευταία χρόνια τις υποδομές για να κατεβαίνει καραβιές καραβιές κάθε χρόνο όλη η σαβούρα της ευρώπης να πίνει, να τρώει και να απαυτώνει.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#176395 Σήμερα πάω να βγάλω ΦΠΑ old school χεράκι από βιβλία σε ένα μαγαζί που πήραμε και έχω προβληματιστεί και ψάχνω όλη μέρα να δω αν έχω κάνει κάνα λάθος :hmmm:

το πρόβλημα είναι ότι της βγάζω σαφώς μεγαλύτερο φπα από τα προηγούμενα τρίμηνα και κοιτάζω να δω τι φταίει, ότι πήρε λιγότερο εμπόρευμα ή ότι στην εστίαση όλα σχεδόν πήγαν από 13 σε 23 από τον αύγουστο και πέρα (ενώ το περισσότερο εμπόρευμα αγοράζεται με 13%)

αν δεν έχω κάνει λάθος μιλάμε για αύξηση στο καταβληθέν φπα σχεδόν 50% :s_omg :dizzy:
και δε μπορώ να πετάξω αυτό το νούμερο ξερό χωρίς να το έχω χιλιοελέγξει γιατί θα μου πάρουν το σκαλπ και από αύριο θα ψάχνω δουλειά :lol:

το γενικότερο συμπέρασμα πάντως είναι ότι η αύξηση του φπα στην εστίαση κόβει κώλους και στις επιχειρήσεις και στους καταναλωτές :(

μετά από αυτό το χαρωπό διάλειμμα επιστρέφω στα θλιβερά καθήκοντά μου
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
D-Jet έγραψε:
21 quadra έγραψε:Όταν ο κυρ-Θανάσης ο γαλατάς, της οδού Πατησίων......εμείς το έχουμε αλλάξει 250.000 φορές τα τελευταία 40 χρόνια και αναρωτειθείται το γιατί.

Να πω που διαφωνώ;

Αλέξανδρε προφανώς και τα πράγματα έχουν προχωρήσει και οι εποχές έχουν αλλάξει, οι ανάγκες της κοινωνίας άλλαξαν, οι τεχνολογίες οι μέθοδοι παραγωγής τα υλικά και οι Α! ύλες έχουν επίσης αλλάξει, και οι παραγωγές αν είχαν παραμείνει στην Ελλάδα θα είχαν προσαρμοστεί ανάλογα, αλλά είναι άλλο η προσαρμογή στο σήμερα και οι εύλικτες παραγωγές και άλλο το ολοκληρωτικό ξεπάτωμα της βιοτεχνίας / βιομηχανίας οι οποίες θα είχαν εξαφανιστεί σταδιακά από μόνες τους αν δεν μπορούσαν να προσαρμοστούν.

Και ερωτώ κάτι πιο σχετικό με την θάλασσα που όλοι αγαπάμε και μας ταίσε και ταϊζει ακόμα πολλούς, δεν θα έπρεπε να είχαμε ναυπηγική βιοτεχνία και βιομηχανία ?
Δεν μιλάω επιπέδου ΧιουντάΙ αλλά μια επισκευαστική, μια τουριστική ναυπηγική βιομηχανία δεν θα έπρεπε ?
Δεν θα έπρεπε το Πέραμα να είχε καθαριστεί, εκμοντερνιστεί και να είναι ένα στολίδι στη Μεσόγειο που θα μπορεί ο κόσμος να τρώει ψωμί και να μπαίνουν και χρήματα στο δημ. Ταμείο ?

Φταίνε τα μνημόνια για την κατάντια στο Πέραμα ή οι αριστερή νοοτροπία που ενέσκηψε σαν θύελλα και σάρωσε και ισοπέδωσε τα πάντα ?
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
21 quadra έγραψε:Δεν θα έπρεπε το Πέραμα να είχε κaθαριστεί, εκμοντερνιστεί και να είναι ένα στολίδι στη Μεσόγειο που θα μπορεί ο κόσμος να τρώει ψωμί και να μπαίνουν και χρήματα στο δημ. Ταμείο ?
Φταίνε τα μνημόνια για την κατάντια στο Πέραμα ή οι αριστερή νοοτροπία που ενέσκηψε σαν θύελλα και σάρωσε και ισοπέδωσε τα πάντα ?

Το Πέραμα είναι case study από μόνο του.
Ισχύει εν μέρει αυτό που περιγράφεις, με τα κάθε λογής "σωματεία" που λειτουργούν ως κομματικά όργανα και αντιμετωπίζουν την ελέυθερη αγορά λες και ο εφοπλιστής ή το κράτος είναι υποχρεωμένος να τους ταϊζει στρουθοκαμηλίζοντας στο γεγονός ότι η Τουρκία είναι μια μέρα ταξίδι.
Δρουν δε με τον ίδιο τρομοκρατικό τρόπο για τον απλό μη κομματικοποιημένο τεχνίτη, όπως οι ακροδεξιοί τους συγγενείς, ενώ ας μην ξεχνάμε ότι όση περισσότερη δυστυχία και απελπισία υπάρχει σε έναν κλάδο τόση περισσότερη ισχύ έχουν αυτοί οι "οργανισμοί" .

Το έκτρωμα αυτό, όμως, είναι το δεύτερο στάδιο μιας αρρωστημένης κατάστασης.

Το πρώτο στάδιο έρχεται από τις προηγούμενες δεκαετίες, με τους μεγαλοεργολάβους που θησαυρίζανε από αυτή τη βιομηχανία, μιας και ήταν η σειρα της Ελλάδας, φεύγοντας από τη βόρεια Ευρώπη (και την Ισπανία) και προτού κινηθεί προς την Ασία αναζητώντας χαμηλότερα ημερομίσθια.
Οι μεν οι Βόρειοι μεγαλοεργολάβοι, το σκεφτήκανε καλά και επένδυσαν όταν είχαν τα λεφτά από τα ναυπηγεία στη γνώση και την τεχνολογία, αναπτύσσοντας μια επιχειρηματικότητα γύρω από την υψηλη τεχνολογία και προσφέροντας σήμερα τα πιο προηγμένα συστήματα (απο μηχανές μέχρι ό,τι αυτοματισμός υπάρχει πάνω στο πλοίο) που αν τα χρειάζεσαι θα τα πληρώσεις χωρίς να ρωτάς πόσο κάνουν....
Οι Νότιοι, όμως (μέσα και Ισπανία και Ελλάδα κλπ), έκαναν τα λεφτά πουτάνες, αμάξια, σπίτια και μαγαζιά- άνευ νοηματος-παλάτια αφήνοντας απ'έξω το βασικότερο, που δεν είναι άλλο από το τι θα γινόταν όταν θα τελείωνε αυτο το πανηγύρι.

Στην ερώτησή σου, λοιπόν, όχι, το Πέραμα έχει τελειώσει εδώ και τουλάχιστον 15 χρόνια, δεν υπάρχει ούτε προκειται να υπάρξει πιθανότητα να ανακάμψει, ακόμα και ας εξακολουθούν να είναι στη ζωή οι καταπληκτικοί τεχνίτες που περάσανε κάποτε από εκεί (όσοι μπόρεσαν έφυγαν ήδη).
Όσα απο τα διάφορα μικρο-και-μεγαλοτομαράκια τα κατάφεραν να ξεπουλήσουν (μαγαζιά αλλά και κόσμο), τώρα δραστηριοποιούνται με ακριβώς το ίδιο αντικείμενο σε κάτι ρουμανίες, βουλγαρίες και τουρκίες μέχρι και εκεί να γίνει το ίδιο και να προχωρήσουν στην επόμενη κακόμοιρη χώρα. Οι υπόλοιποι κλαίγονται για την κρίση!
Οι ελάχιστοι (αν θες λέω και ονόματα) που ξέφυγαν από τη λογική του "εύκολου" πλουτισμού και της σπατάλης και είπαν να επενδύσουν σε κάτι σύγχρονο ωστε να έχουν μέλλον, πάνε μια χαρά και το Πέραμα δε χρειάζεται να το έχουν ούτε καν ακουστά. :lipsealed:
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#176475 Άλεξ συμφωνώ απόλυτα αφού όταν ήμουν στη θάλασσα το Πέραμα έραβε κανονικά, μετά το 1980 άρχισαν όλα αυτά που σωστά περιγράφεις.

Οι σοβαροί επιχειρηματίες κάθε κλάδου που κάθε χρόνο τα κέρδη τα έκαναν επενδύσεις πρόκοψαν, οι υπόλοιποι που τα έκαναν χαρτοπόλεμο μόλις άρχισαν τα ζόρια κατέρρευσαν αφού δεν είχαν πουθενά να ακουμπήσουν, τα κομματικά ήρθαν σαν σκούπα να σαρώσουν τα υπόλοιπα από την πλευρά των επιχειρηματιών εναγκαλίζοντας στους κόλπους τους όσους ήσαν διατεθειμένοι ( όλοι λέω εγώ που ανήκαν στην κατηγορία που ανέφερες ) να μοιραστούν τις προμήθειες των κρατικών αγορών δημιουργώντας νέα επιχειρηματικά τζάκια με την κρατική βοήθεια και με το αζημίωτο φυσικά.

Από την πλευρά τώρα των εργατών / υπαλήλων τα κόμματα και κυρίως βέβαια το ΠΑΣΟΚ έστησε ένα πλέγμα από συνδικαλιστικές οργανώσεις πρωτίστως μέσα στο Δημόσιο και με αιχμή του δόρατος τις ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ την ΠΑΣΚΕ και την ΟΛΜΕ και άλλες μικρότερες όπως η ΟΤΟΕ και άλλες που δεν θυμάμαι τώρα, επέτρεψε σε αυτούς τους ανθρώπους να συγκυβερνήσουν δίνοντας τους τόση δύναμη να λειτουργούν ως κράτος εν κράτει αποκαθηλώνοντας έως και υπουργούς.

Καταλαβαίνεις ότι τα πράγματα έκτοτε ξέφυγαν και ήδη από την 2η θητεία του Α.Π το ΠΑΣΟΚ αντλούσε την εκλογική του δύναμη από τις δεξαμενές αυτές, η επί 20 χρόνια συγκυβέρνηση με άφρονες συνδικαλιστές, με υπουργούς που από το τίποτα έγινα μεγάλοι και τρανοί δεν είναι εγγύηση για κάτι καλύτερο, το ίδιο έργο είμαστε καταδικασμένοι να ξαναζήσουμε με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο θεός να βάλει το χέρι του που λένε και οι παλιότεροι ημών και υμών.
Άβαταρ μέλους
By avel
elteo έγραψε:Τρελά σεντόνια... :lol:

Σε διαβάζω και από το κινητό και μου φαίνονται ακόμα μεγαλύτερα.

(Offtopic/Meta) Βέβαια, μη γράφετε ωραία μηνύματα με σωστό γραπτό λόγο και επιχειρήματα. Εδώ είναι chat, όχι forum, να γράφετε τουλάχιστον 4.85 δημοσιεύσεις ανά ημέρα της μιας λέξης ή μίας πρότασης, που να μη λένε τίποτα ουσιαστικό.

Αυτό το παράπονο για τα "σεντόνια" (τι λέξη κι αυτή) είναι το πιο άκυρο πράγμα που βλέπω στα forum.
Άβαταρ μέλους
By junior gt
21 quadra έγραψε:
Από την πλευρά τώρα των εργατών / υπαλήλων τα κόμματα και κυρίως βέβαια το ΠΑΣΟΚ έστησε ένα πλέγμα από συνδικαλιστικές οργανώσεις πρωτίστως μέσα στο Δημόσιο και με αιχμή του δόρατος τις ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ την ΠΑΣΚΕ και την ΟΛΜΕ και άλλες μικρότερες όπως η ΟΤΟΕ και άλλες που δεν θυμάμαι τώρα, επέτρεψε σε αυτούς τους ανθρώπους να συγκυβερνήσουν δίνοντας τους τόση δύναμη να λειτουργούν ως κράτος εν κράτει αποκαθηλώνοντας έως και υπουργούς.

Χριστέ μου εχω διαβάσει πολλές σε αυτό το τόπικ αλλά αυτή είναι κορυφαία. Ό, τι να'ναι αρκεί να θυμίζουν συνδικαλισμό. Ξέχασες την ΠΑΣΠ, την ΕΦΕΕ, την ΚΥΔΕΠ ωχ συγνώμη αυτή είναι άλλο... :lol:
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
junior gt έγραψε:
21 quadra έγραψε:

Χριστέ μου εχω διαβάσει πολλές σε αυτό το τόπικ αλλά αυτή είναι κορυφαία. Ό, τι να'ναι αρκεί να θυμίζουν συνδικαλισμό. Ξέχασες την ΠΑΣΠ, την ΕΦΕΕ, την ΚΥΔΕΠ ωχ συγνώμη αυτή είναι άλλο... :lol:

Ότι τις ξέχασα είναι ένα θέμα αλλά χωρίς ουσία, η ουσία είναι ότι στήθηκαν μαγαζάκια που συγκυβέρνησαν επί 20 χρόνια, εκεί διαφωνείς ? Μήπως δεν υπήρχαν στεγανά ? Μήπως δεν ανέβαζαν και κατέβαζαν υπουργούς όποτε δεν έκαναν τα χατήρια των συνδικαλιστών ?

Θέλεις να πείς ότι τρολλάρω ή λέω ψέματα ή αρλούμπες ? Πες καθαρά τι σκέφτεσαι, μην ντρέπεσαι, εδώ γράφει ο καθένας ότι θέλει στο διαδικτυακό καφενείο, κεφάλια δεν πέρνουμε αλλά βγαίνει ένα συμπέρασμα για την σοβαρότητα του λαού και των ψηφοφόρων γιατί φτάσαμε πολύ κοντά στον πάτο του βαρελιού γιατί ακόμα προς τα κάτω πάμε και ελπίζουμε κάποτε να πατώσουμε για να αρχίσει η άνοδος αλλά το βαρέλι όπως το κατάντησαν όλοι αλλά κυρίως όσοι έμειναν τα περισσότερα χρόνια στην εξουσία, είναι άπατο το ρημάδι.
Άβαταρ μέλους
By junior gt
#177709 Τι σχέση έχει η ΠΑΣΚΕ με τη ΓΣΕΕ την ΑΔΕΔΥ κλπ?
Η ΠΑΣΚΕ είναι συνδικαλιστική παράταξη του ΠΑΣΟΚ. Η ΓΣΕΕ είναι η δευτεροβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση των εργαζομένων. Η ΑΔΕΔΥ των δημόσιων υπάλληλων. Για όνομα του θεού. Η άγνοια αυτή δείχνει και την άγνοια για όλη την κατάσταση και την αποδοχή χωρίς γνώση και κρίση τσιτάτων του στυλ για όλα φταίει ο συνδικαλισμός. :dizzy:
Μάθετε πρώτα τι είναι η ΑΔΕΔΥ, το ΠΑΜΕ, ο ΣΕΒ και δεν ξέρω εγώ τι άλλο και μετά κάνετε κρίσεις...
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
junior gt έγραψε:Τι σχέση έχει η ΠΑΣΚΕ με τη ΓΣΕΕ την ΑΔΕΔΥ κλπ?
Η ΠΑΣΚΕ είναι συνδικαλιστική παράταξη του ΠΑΣΟΚ. Η ΓΣΕΕ είναι η δευτεροβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση των εργαζομένων. Η ΑΔΕΔΥ των δημόσιων υπάλληλων. Για όνομα του θεού. Η άγνοια αυτή δείχνει και την άγνοια για όλη την κατάσταση και την αποδοχή χωρίς γνώση και κρίση τσιτάτων του στυλ για όλα φταίει ο συνδικαλισμός. :dizzy:
Μάθετε πρώτα τι είναι η ΑΔΕΔΥ, το ΠΑΜΕ, ο ΣΕΒ και δεν ξέρω εγώ τι άλλο και μετά κάνετε κρίσεις...

Το ΠΑΜΕ τι το αναφέρεις ? Εμένα στο μυαλό μου είναι τρομοκρατική οργάνωση.

Όλες αυτές οι οργανώσεις που θέλεις να πιστεύεις ότι κατέχεις τη μοναδική αλήθεια και εμείς δεν τις ξέρουμε θα τις σεβόμουνα αν ήταν συνδικαλιστικές οργανώσεις που ασχολούνταν καθαρά με τον συνδικαλισμό και όχι κομματικές σφηκοφωλιές που έπερναν και πέρνουν γραμμή από τα κομματικά κυβερνεία, ή μας δουλεύεις ή ήρθες χτές στην Ελλάδα.

Αλήθεια γιατί οι δημοσιογράφοι απέργησαν χτές και δεν είχαμε εικόνα την 2η ημέρα από την επίσκεψη
Ολάντ ? Μήπως επειδή έκραξε τον Τσίπρα όλο το διαδίκτυο για την στάση του και δεν τους άρεσε και έδωσαν εντολή για απεργία ?
Αναρωτιέμαι εγώ τώρα σαν δύσπιστος και κακεντρεχής που είμαι.
Άβαταρ μέλους
By criuser
#177782 Τι περιμένεις να σου απαντήσει τώρα . Αφού οι συνδικαλΗστές είναι το μακρύ χέρι της εξουσίας για τα κόμματα που μας κατέστρεψαν .