Schumacher ε;
Το 1ο μου nitro car. Ωραίο για entry level, άντε και εις ανώτερα BASSstarlet έγραψε:PeterPan ποιά η γνώμη σου γι'αυτό;
http://www.ebay.co.uk/itm/Hpi-trophy-4- ... 25a8d97d6b
Βγαίνει 352€ (χωρίς μεταφορικά) και δίνει μαζί και το στοκ μοτέρ.
τα hpi είναι καλά RTR μοντέλα, εγώ είμαι πολύ ευχαριστημένος. Ο κινητήρας 4,6 είναι πολύ δυνατός κ αρκεί...
η εμπειρία μου από τα μεταχειρισμένα (2 πήρα μεταχειρισμένα, το truggy και το pulse) συνηγορεί στο πως αν το αυτοκίνητο δεν είναι καινούριο, δλδ μερικών μηνών, τότε πρέπει να το πάρει κανείς σε πολύ καλή κατάσταση είτε με το 1/3 της τιμής, είτε με πάρα πολύ μεγάλη προίκα, δλδ εργαλεία, στάρτερ κτλ...
Το μοντέλο αυτό είναι το προηγούμενο truggy, είναι πάνω από 4 ετών... Θα έχει πολλά φθαρμένα μέρη. Στο truggy που πήρα με 220€ πχ, έπρεπε να αλλάξω κορδονιέρα (κόστος περί τα 45-50€) γιατί κολλούσε το ελατήριο. Εν τέλει αγόρασα στάρτερμποξ. Καταλήγω στο πως στο μεταχειρισμένο θα δώσεις αν είναι παλιό κάτι για επισκευή κτλ. Οπότε δεν αξίζει να πάρεις παλιά καρότσα σε μεσαία προς ακριβή τιμή.
Ο κινητήρας είναι καλός, αλλά από την άλλη κ ο 4,6 που έχει πάνω φτάνει κ περισσεύει. Στην Ελλάδα (Θεσσαλονίκη) έχει ένα μαγαζί με καλές τιμές σε hpi.
http://www.shop-rc-models.gr/products/hpi-racing/107014
http://www.shop-rc-models.gr/products/hpi-racing/107012
http://www.shop-rc-models.gr/products/hpi-racing/107020
Το truggy το έχει στα 405€, trophy buggy 3,5 στα 320€ και το pulse 4.6 στα 395€. Γνώμη μου είναι πως αν ψήνεσαι να δώσεις 352€ κ κάτι παραπάνω, πάρε το καινούριο. Θα το στρώσεις κ μόνος σου (έχει κ αυτό τη γλύκα του) και θα είσαι ήσυχος. Γενικά οι τιμές στα truggy στην αγγλία πηγαίνουν περί τα 220-240€ αν δεν κάνω λάθος (κοιτά ο αδερφός μου τις προσφορές κ μου στέλνει καμιά).
Πολύ καλή καρότσα είναι επίσης το Losi 8ight (2.0 το προηγούμενο μοντέλο αλλά ακόμη δυνατό, 3.0 το νέο που κυκλοφορεί) και το mugen mbx (mbx 6 το προηγούμενο μοντέλο, 7 το νέο). Στο τελευταίο η καρότσα σκέτη κοστίζει περί τα 500€. Αν βρεις καλή προσφορά στα 250€-300€ για όλο το αμάξι αξίζει...
When the going gets tough, the tough get going
Dodger έγραψε:Τέρμα Narborough rd, μετά το Asda, κοντά στο Enderby?
Schumacher ε;Το 1ο μου nitro car. Ωραίο για entry level, άντε και εις ανώτερα
Προς τα εκεί, ναι. Χαλαρό κλίμα, ότι πρέπει για να ξεκινήσεις να τρέχεις!
Δεν μου κάθεται καλά η αυτόματη μετάφραση..δείχνει προχειρότητα.
Τα mugen και losi δεν κάνουν για μένα που είμαι basher-κάγκουρας..και πάει πολύ ψηλά το μαλλί.
BASSstarlet έγραψε:PeterPan έχεις ψωνίσει από το συγκεκριμένο κατάστημα;δεν έχω ψωνίσει από το κατάστημα αυτό, αλλά είχα στείλει ένα Email για ένα ανταλλακτικό κ μου απάντησαν αμέσως. Η αυτόματη μετάφραση χτυπά κακά στο μάτι, αλλά δε θα κολλούσα εκεί. Τηλεφώνησέ του να τον ρωτήσεις αν υπάρχει αυτό που θες κ χρόνο αποστολής κτλ κ δες πως φαίνεται. Τον Σεπτέμβριο που θα κατεβώ θέλω να περάσω να δω από κοντά το μαγαζί.
Δεν μου κάθεται καλά η αυτόματη μετάφραση..δείχνει προχειρότητα.
Τα mugen και losi δεν κάνουν για μένα που είμαι basher-κάγκουρας..και πάει πολύ ψηλά το μαλλί.
Sent from space >
When the going gets tough, the tough get going
Είμαι ο μοναδικός που τρέχει με 17.5Τ μοτέρ, οπότε με βλέπω για upgrade σύντομα σε 13.Τ...
Κάθε απόγευμα πετάει ένα στη γειτονιά , το χαζευω κυρίως το βράδυ , έχει ωραίο φωτισμό , από μακρυά σαν ufo φαίνεται !!
Πλέον έχουν βγει αρκετά με κάμερες, στα φτηνά όμως οι κάμερες είναι πολύ χαμηλής ποιότητας, χωρίς ευρυγώνιο φακό και το μόνο που κάνουν είναι να προσθέτουν βάρος. Αν χρειαστείς κάμερα, καλύτερα να πάρεις από την αρχή ένα μεγαλύτερο χωρίς κάμερα και να του προσθέσεις από κάτω αργότερα μια μικρή όπως η 808 για παράδειγμα. Για να μπορέσει να σηκώσει την κάμερα το quadcopter θα πρέπει να είναι σχετικά μεγάλο εννοείται.
Σχετικά με τις μπαταρίες, είναι τόσο φτηνές που έχω 5 για το καθένα
Γενικά δεν αξίζει να δώσεις και πολλά λεφτά, γιατί εξελίσσονται αρκετά γρήγορα.
Μπάνιζα και αυτά με κάμερα, αλλά μετά λες να μήν είναι FPV (να βλέπεις σε πραγματικό χρόνο εικόνα) να μην έχει και ένα GPS, να μην σηκώνει και μία κάμερα της προκοπής, οπότε ανεβαίνει το κόστος.
Το κακό ακόμα και nano πλέον, πως θα το πάρεις από Ελλάδα με capital control, όταν σε αυτές του τύπου αγορές τα ebay μαγαζιά είναι μονόδρομος???
Δηλαδη θα πρεπει για να παιξω μιση ωρα να εχω 4 μπαταριες κ καθε λιγο κ λιγακι να το κατεβαζω κ να αλλαζω;
κ αν δεν προλαβεις ακριβως στο 6λεπτο τι γινεται;πεφτει;;
Λόγος ανησυχίας δεν υπάρχει πάντως, καθώς τα quadcopter έχουν ledάκια τα οποία όταν αρχίσουν να αναβοσβήνουν σημαίνει ότι τελειώνει η μπαταρία τους. Σε πιο ακριβά τα οποία έχουν gps πάνω τους (π.χ. DJI Phantom), υπάρχει λειτουργία που όταν χαθεί η επικοινωνία με το χειριστήριο, το drone επιστρέφει μόνο του εκεί που απογειώθηκε.