Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By trident1971
Serf έγραψε:Φαντασου τώρα τον πατερα ενος εκ του ζευγαριού να δηλώνει (απειλεί) οτι αν το αδελφι δεν κάτσει στο νυφικό δε θα καθήσει ουτε κι αυτός... 4 ημερες πριν το γαμο... και να γαμαει τη διάθεση του ζευγαριού...

Κι όχι σε κάποιο χωριό, στην Αθήνα...

.

Βασικα κατι αλλο μου φαινεται οτι παιζει, συνηθως τετοια πραγματα δεν φτανουν να συζητουνται 4 μερες πριν. :hmmm:

@giannik
ΣΩΣΤΟΤΑΤΟΣ :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
trident1971 έγραψε:@giannik
ΣΩΣΤΟΤΑΤΟΣ :rtfm:

O γάμος ξεκινάει την επόμενη που έχει τελεστεί το μυστήριο (για όσους το πιστεύουν) ή η εκάστοτε νομική πράξη.
Όλα τα άλλα εμπίπτουν στα στερεοτυπικά κατάλοιπα (εκτός ίσως από την άποψη του DAP, αν και προσωπικά προτιμώ να φτιάχνω μόνος μου το φαί μου :lol: ) που λέγαμε και, όπως βλέπω, καλά κρατούν.
2 παρατηρήσεις:
1) Αν πραγματικά τα παιδιά σας ζορίζουν, περιορίζουν τις προσωπικές σας ελευθεριότητες ή/και δοκιμάζουν τα όριά σας τότε μην τα κάνετε, καλύτερο και για εσάς και, οπωσδήποτε, για αυτά τα ίδια. Αν πραγματικά θέλετε παιδιά τότε η ζυγαριά γέρνει προς το θετικό και η ζωή σας γίνεται ευκολότερη οχι δυσκολότερη. Αν συμβει το δεύτερο ανατρέξτε στις αρχικές συνθήκες και αναζητήστε τις πραγματικές αιτίες που σας οδήγησαν σε αυτή την απόφαση. Όσα ζευγάρια γνωρίζω που ήθελαν για πραγματικούς λόγους παιδιά, τα βλέπω περισσότερο ευτυχισμένα από πριν. Αντίθετα βλέπω γάμους 5 αστέρων να καταλήγουν στα σκουπίδια ή σε πολύ μίζερες ζωές όταν τα κίνητρα δημιουργίας οικογένειας είναι στερεοτυπικής προέλευσης και εγωισμού.

2) Πιστεύετε ότι ένα ζευγάρι ζορίζεται απο απειλές σχετικά με το που θα κάτσει ο αδελφός στο τραπέζι του γάμου και δεν μπορεί να βάλει τα πράγματα στη θέση τους, είναι ικανό να ανταπεξέλθει στα πραγματικά προβλήματα της ζωής, όπου πρέπει να παρθούν συχνά πολύ πιο επώδυνες αποφάσεις;
Άβαταρ μέλους
By trident1971
#156204 Το 2 ειναι πολυ σωστο που λες... :(

για το οτι ο γαμος αρχιζει με το παιδι, θεωρω οτι ειναι σωστο απο την αποψη οτι τοτε δοκιμαζεται πραγματικα το ζευγαρι, αποκτα ευθυνες κλπ. Πριν το παιδι ειναι σαν να ζουν μαζι, απλα ο γαμος ειναι η "ευλογια" γονεων και Θεου. Τριαλαρί τριαλαρό δηλαδη. Δεν αλλαζει και τιποτα σοβαρο σε σχεση με μια απλη συμβιωση.
Παντα μιλωντας για ενηλικους βεβαια, οχι βλαμμενα.
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
trident1971 έγραψε:Το 2 ειναι πολυ σωστο που λες... :(

για το οτι ο γαμος αρχιζει με το παιδι, θεωρω οτι ειναι σωστο απο την αποψη οτι τοτε δοκιμαζεται πραγματικα το ζευγαρι, αποκτα ευθυνες κλπ. Πριν το παιδι ειναι σαν να ζουν μαζι, απλα ο γαμος ειναι η "ευλογια" γονεων και Θεου. Τριαλαρί τριαλαρό δηλαδη. Δεν αλλαζει και τιποτα σοβαρο σε σχεση με μια απλη συμβιωση.

Αφού μιλάς για κανονικούς ενήλικους με υπαρκτό μυαλό τότε και η "απλή συμβίωση" απαιτεί τόσο ευθύνες όσο και ώριμη συμπεριφορά για να μην γκρεμίσεις ό,τι έχεις φτιάξει σιγά σιγά (είτε περιουσίες και σπίτια είναι αυτά είτε, μακράν το σημαντικότερο, την ανθρώπινη επαφή και συντροφικότητα που συνεπάγεται μια σχέση). Ο γάμος, σε αυτή την περίπτωση είναι η νομική/θρησκευτική επικύρωση αυτής της συμφωνίας.
Τις ευθύνες τις αποκτά εξαρχής το ζευγάρι, αν περιμένει να αποκτήσει το παιδί για να πάψει να κάνει τη |λογοκρισία| του ή να παραβλέπει τον εγωισμό του, ο καθένας και να συνετιστεί, χαιρετισματα! :s_bye
Άβαταρ μέλους
By trident1971
D-Jet έγραψε:

Αφού μιλάς για κανονικούς ενήλικους με υπαρκτό μυαλό τότε και η "απλή συμβίωση" απαιτεί τόσο ευθύνες όσο και ώριμη συμπεριφορά για να μην γκρεμίσεις ό,τι έχεις φτιάξει σιγά σιγά (είτε περιουσίες και σπίτια είναι αυτά είτε, μακράν το σημαντικότερο, την ανθρώπινη σχέση και συντροφικότητα που συνεπάγεται μια σχέση). Ο γάμος, σε αυτή την περίπτωση είναι η νομική/θρησκευτική επικύρωση αυτής της συμφωνίας.
Τις ευθύνες τις αποκτά εξαρχής το ζευγάρι, αν περιμένει να αποκτήσει το παιδί για να πάψει να κάνει τη |λογοκρισία| του ή να παραβλέπει τον εγωισμό του, ο καθένας και να συνετιστεί, χαιρετισματα! :s_bye

Δεν με εννοησες, λεμε περιπου τα ιδια, ισως δεν ημουν πολυ σαφης.

Οι ενηλικες ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ οτι πρεπει να κανουν ολα αυτα που λες,

Απλα τα θεωρω πολυυυυ ευκολοτερο διαχειρισιμα (τριαλαρι τριαλαρό) απο τις ευθυνες ενος παιδιου, που:
1) ειναι επιπρόσθετες, δεν αντικαθιστουν τις προηγουμενες
2) Αναγκαστικα περιοριζουν την οποια ευελιξια, προσθετουν πιεση, αφηνοντας μικροτερα περιθωρια
3) Τα οποια λαθη κοστιζουν περισσοτερο και αφορουν και τριτο προσωπο που δεν θα φταιει

Σπανια μηχανη να σκασει στο ρελαντι, σε τερμα γκαζια ομως...
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
trident1971 έγραψε:Δεν με εννοησες, λεμε περιπου τα ιδια, ισως δεν ημουν πολυ σαφης.

Οι ενηλικες ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ οτι πρεπει να κανουν ολα αυτα που λες,

Απλα τα θεωρω πολυυυυ ευκολοτερο διαχειρισιμα (τριαλαρι τριαλαρό) απο τις ευθυνες ενος παιδιου, που:
1) ειναι επιπρόσθετες, δεν αντικαθιστουν τις προηγουμενες
2) Αναγκαστικα περιοριζουν την οποια ευελιξια, προσθετουν πιεση, αφηνοντας μικροτερα περιθωρια
3) Τα οποια λαθη κοστιζουν περισσοτερο και αφορουν και τριτο προσωπο που δεν θα φταιει

Σπανια μηχανη να σκασει στο ρελαντι, σε τερμα γκαζια ομως...

Σύμφωνοι, για αυτό και δεν κάνουν όλοι για γονείς.
Χωρίς αυτό να αποκλείει, βέβαια, ότι υπάρχουν ζευγάρια που θα μπορούσαν να γίνουν καλοί γονείς αλλά συνειδητά επιλέγουν να μην κάνουν παιδιά.

Αυτό, ασφαλώς, γιατί άλλο γάμος (συμβατική διαδικασία μεταξύ ανθρώπων) και άλλο τεκνοποίηση (φυσική διαδικασία που απαντάται παντού στο ζωικό βασίλειο).
Και αν στο μυαλό κάποιων ο χώρος είναι αρκετά στενός ωστε να μην μπορούν να χωρέσουν χωριστά αυτές οι έννοιες τότε δε φταίω εγώ...(τώρα που το σκέφτομαι αντε να το εξηγήσεις αυτό στο ζευγάρι που ζορίζεται από τον πεθερό για το που θα κάτσει ο κουνιάδος... :lol: )
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS

Η οικογένεια ξεκινάει με το παιδί. Ο γάμος ξεκινάει με την συμβίωση δύο ανθρώπων. Είναι τουλάχιστον απρεπές να λέμε ότι ζευγάρια που δεν επιθυμούν ή δεν μπόρεσαν να κάνουν παιδί, δεν είναι πραγματικά παντρεμένα. Γιατί ο γάμος είναι η ένωση δύο ανθρώπων στη ζωή, δεν είναι σόνι και ντε το γεννοβόλημα.
Τελευταία επεξεργασία από REALZEUS και 06 Σεπ 2015, 18:37, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By IKE
#156332 Παίδες παράκληση, αν έχετε κατεβάσει πάνω από 3 μπιράκια, κάντε αποχή από το ποστing μέχρι να ξεμεθύσετε.

μπλω
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#156365 @Serf, δλδ να καθησει ο θειος στο νυφικο τραπεζι;

απο και ως που να συμβει αυτο;

πες του θειου να καθησει στο νυφικο και πηγαινε να καθησεις εσυ αλλου...
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#156861 Να μην έρθει καθόλου ο μπαγλαμάς, α συχτήρ τα σόγια μου μέσα. Ο χειρότερος εχθρός μπορεί να είναι σόι, βρες καλύτερα έναν άσχετο ίσως τονώσει καλύτερα το γλέντι.
Άβαταρ μέλους
By otso
IKE έγραψε:Παίδες παράκληση, αν έχετε κατεβάσει πάνω από 3 μπιράκια, κάντε αποχή από το ποστing μέχρι να ξεμεθύσετε.

μπλω

ΙΚΕ εισαι παντρεμενος; παιδια; ελπιζω να μην θεωρηθουν ευεσθητα προσωπικα δεδομενα.
Άβαταρ μέλους
By otso
otso έγραψε:
IKE έγραψε:Παίδες παράκληση, αν έχετε κατεβάσει πάνω από 3 μπιράκια, κάντε αποχή από το ποστing μέχρι να ξεμεθύσετε.

μπλω

ΙΚΕ εισαι παντρεμενος; παιδια; ελπιζω να μην θεωρηθουν ευεσθητα προσωπικα δεδομενα.

σορρυ για το ευεσθητα τωρα το ειδα και κανει μπαμ και τωρα δεν διορθωνεται . παλι καλα που δεν ειμαι δασκαλος
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#162887 Πάει κ ο γάμος!

Θα τον ξαναέκανα! Πέρασα υπέροχα! Τελείωσε το πάρτυ στις 4:30, εγώ έφυγα 5 παρά γιατί έτρωγα στο τέλος!

Μεγάλο κόλπο τα ποτά και τα hot dogs που βγήκαν κατά τις 1 κ κράτησαν τη νεολαία ακμαία!

Μου έκανε εντύπωση το εξής: Πολλοί φίλοι που δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν μου έκαναν δώρο. Δεν το περίμενα. Τους ευχαριστώ θερμά φυσικά κ ήταν πολύ ευγενική χειρονομία!βστο χωριό μου το λέμε κιμπαριά αυτό. Ένας εξ´ αυτών κ ο drdino που δυστυχώς δεν μπόρεσε να έρθει...

Από την άλλη καμία 15ριά που ήρθαν δεν έκαναν καθόλου... Κυρίως νεολαία... Μου έκανε εντύπωση... Όχι πως θα στεναχωρηθώ, απλώς κ προσκεκλημένος σε απλό πάρτυ πάιρνεις κάτι... Τέλος πάντων... Εγώ πέρασα υπέροχα κ θα τον ξαναέκανα!

ΕικόναΕικόνα
Κ στα δικά σας οι ανύπαντροι!

Sent from space >