Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Geralt έγραψε:Την κίνηση την υπολογίζει από το στίγμα των άλλων χρηστών google maps της περιοχής
Όχι. Από τους υπόλοιπους χρήστες Android ασχέτως αν έχουν ενεργοποιημένους τους χάρτες. Αρκεί να υπάρχουν στο τηλέφωνο.

.
Άβαταρ μέλους
By bebes
#777776 Εγω πάντως στο τσεκάρισμα που του έκανα σε αρκετές χώρες, δούλευε.
Οπου έδειχνε πορτοκαλί και κόκκινο υπήρχε πυκνή κίνηση ή μποτιλιάρισμα, εκτός απο μια φορά.
Δεν είναι τέλειο, αλλά είναι ενδεικτικό και σίγουρα βοηθάει

Η κόρη που το χρησιμοποιεί πολύ στη Θεσσαλονίκη λέει οτι ειναι αξιόπιστο ως προς την κίνηση, δείχνει μέχρι και τις πορείες.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#882337 Το ρολόι μου και ο υπολογιστής ποδηλάτου μπορούν να χρησιμοποιούν σκέτο GPS, το ίδιο συν GLONASS (ρώσικο) ή το ίδιο συν GALLILEO (ευρωπαϊκό). Το ρολόι είναι έξυπνο και τα κάνει όλα όταν χρειαστεί, του ποδηλάτου όμως όχι. Όσα πιο πολλά τόσο παραπάνω κατανάλωση αλλά δεν με απασχολεί αυτό. Αν θέλω το κάτι παραπάνω, δε μου φτάνει το σκέτο, ποιον συνδυασμό να προτιμήσω;
Έχουν διαφορετικούς δορυφόρους σε διαφορετικές τροχιές. Λένε κάποιοι το ρώσικο πιο καλό για βουνά και δάση, ενώ το ευρωπαϊκό πιο καλό στην πόλη. Το ευρωπαϊκό υποτίθεται έχει μεγαλύτερη ακρίβεια. Εμένα με ανδιαφέρει κυρίως να πιάνει καλύτερα στην ευρύτερη πόλη. Από πρόχειρες δοκιμές που έκανα δεν νιώθω καμία διαφορά. Βρίσκω κάποια συγκριτικά αλλά είναι παλιά που το ευρωπαϊκό ακόμα δεν ήταν πλήρως λειτουργικό, γενικά άκρη δεν βγάζω (κακή ακρίβεια το ρώσικο, αργεί το ένα, υστερεί το άλλο). Άρα μυστήριο.
Μπορεί να παίζει ρόλο η εμπόλεμη κατάσταση που βρίσκεται η Ρωσία; Πχ έχει γκαζώσει το δικό της ή το αντίθετο, το έχει πεσμένο επειδή έχει εστιάσει στην στρατιωτική συχνότητα.
Βρήκα sites που σου δείχνουν πόσους και ποιους δορυφόρους προβλέπεται να κυκλοφορούν στην περιοχή σου στο χρόνο που θέλεις.
https://app.qzss.go.jp/GNSSView/gnssvie ... 8970294162 (υπάρχει και σε εφαρμογή για ios+android).
Βέβαια δεν ξέρω αν καταλαβαίνει ποιοι δορυφόροι είναι ενεργοί και ποιοι όχι (πχ πολλοί ρώσικοι είναι γερασμένοι) αλλά παίρνεις μια ιδέα, ειδικά αν βλέπεις πχ να έχεις 8 από τον έναν αλλά 12 από τον άλλο. Γενικά για την περιοχή που δήλωσα (Λονδίνο) παίζουν από 8-12 ο καθένας τους μέσα στο 24ωρο (το ίδιο και για το αμερικάνικο). Από τους κινέζικους BEIDOU βλέπω πάντα αρκετά πιο πολλούς αλλά δεν τους παίζουν οι συσκευές μου.
https://www.gnssplanning.com/#/skyplot Διαλέγεις και βλέπεις και αν είναι υγιείς οι δορυφόροι. Βλέπω ότι όλα τα συστήματα δημιουργούν ένα τεράστιο κενό προς τα βόρεια οπότε αν έχω εμπόδιο στα νότια θα έχω περιορισμούς ποιότητας. Σε συγκεκριμένο σημείο με μεταλλικό κάγκελο και μεγάλα δέντρα από τη νότια πλευρά και το σώμα μου δυτικά πάντα ζορίζεται του ποδηλάτου. Το ρώσικο όμως έχει μικρότερο κενό προς τα βόρεια και αυτό με κάνει να τείνω προς αυτό.
https://in-the-sky.org/satmap_radar.php ... wn=2653265
Άβαταρ μέλους
By sknipper
mousatos έγραψε:Στην Ευρώπη βρίσκεσαι , άρα θα έχεις καλή κάλυψη με το Ευρωπαϊκό GPS .
Αν ήταν έτσι απλό δεν θα ρώταγα. Μα καλά, διάβασες τι έλεγα;; Δεν μοιάζει. Και μη σου διαφεύγει και η Ρωσία στην Ευρώπη είναι....
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#882360 Ο Gallileo έχει δορυφόρους που πετάνε πιο ψηλά (GPS 12540 μίλια- GLONASS 11890- Gallileo 14429) οπότε είναι πιο εύκολο να φαίνονται καλύτερα στο στενό οπτικό πεδίο ανάμεσα σε ψηλά κτίρια (για αυτό και λένε καλύτερο για την πόλη).
Και σχεδιαστικά-κατασκευαστικά προσφέρει καλύτερη ακρίβεια 1μέτρου για την πολιτική συχνότητα (GPS 4,9, GLONASS 4,5-7). Βέβαια όλα συνεχώς βελτιώνονται (νέοι καλύτεροι δορυφόροι, αναβαθμίσεις λογισμικού) ή και όχι (πχ βλάβη δορυφόρου, υποβάθμιση σε εμπόλεμες περιοχές)
Οπότε με βάση μόνο αυτά θα έπρεπε να είναι το καλύτερο. Στην πράξη όμως δεν είναι τόσο ξεκάθαρο.
Υπάρχουν πολλά άλλα που παίζουν ρόλο, πόση ώρα κάνει να βγάλει αρχικό στίγμα, ή αν το χάσει πόσο θέλει για να το ξαναπιάσει.
Μήπως υπάρχουν διαφορές και ανάλογα με το τσιπάκι που έχει ο δέκτης, ίσως συνεργάζεται καλύτερα με ένα σύστημα σε σχέση με τα άλλα.
Ή ίσως επειδή είμαι σχετικά βόρεια να πλεονεκτεί το GLONASS που έχει λίγο καλύτερη κάλυψη από βορρά από τα άλλα;
Το ότι σε διαφορετικές στιγμές της ημέρας το κάθε σύστημα θα έχει διαφορετικό αριθμό και θέση δορυφόρων καθιστά το όποιο αποτέλεσμα από τυχόν ταυτόχρονες συγκρίσεις ακόμα πιο τυχαίο.
Κάτι ακόμα, το πόσο είναι πιθανό να να έχεις την ίδια αδυναμία κάποια ώρα της ημέρας. Οι δορυφόροι του GPS θέλουν 12 ώρες ανά περιστροφή οπότε 2 φορές το 24ωρο θα είναι στην ίδια θέση, του GLONASS 2,125 φορές, μισή ώρα παραπάνω, του GALLILEO 1,7 φορές, 2 ώρες παραπάνω ανά περιστροφή. Άρα είναι πιο πιθανό να έχεις την ίδια αδυναμία κάποια ώρα της ημέρας με το GPS παρά με τα άλλα. Ειδικά με το Gallileo η επαναληψιμότητα στην ίδια ώρα της ημέρας δεν παίζει.

Και επειδή έχω μελετήσει λίγο το πράμα για αυτό και ρωτάω. Αν τυχόν έχετε υπόψη σας κάποια πρόσφατη (γιατί όλα αλλάζουν) σοβαρή σύγκριση.
Άβαταρ μέλους
By bebes
#882381 Τι να σου απαντήσουμε;
Με τόσο αναλύτική παρουσίαση-προβληματισμό που θέτεις, εσυ πρεπει να δινεις πληροφορίες σε μας :lol:

Προσωπικα οτι εχει να κανει με Gps, το βαζω και "παίζει" μόνο του.
Με τα παλια "μηχανάκια" θυμαμαι μετρούσαμε δορυφορους για να δουμε πόση ακρίβεια είχαμε, τωρα δεν ξερω καν απο που το βλεπω αυτό.
Μόνο στο ντρόουν φαινονται στην οθονη χειρισμού οι δορυφοροι, νομιζω πρέπει να πιασει 15 για να εχεις μια ασφαλη πτήση

*το να χανεις το στίγμα ή να δείχνει οτι βρίσκεσαι αρκετα μακρυα απο την πραγματική θέση, το εχω παρατηρησει πολλές φορες σε πόλεις αναμεσα σε κτήρια, αλλά κάποιες λίγες το εχω παρατηρήσει και στο βουνό.
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
bebes έγραψε:Μόνο στο ντρόουν φαινονται στην οθονη χειρισμού οι δορυφοροι, νομιζω πρέπει να πιασει 15 για να εχεις μια ασφαλη πτήση

.

11.

< >
Άβαταρ μέλους
By bebes
bujinkan έγραψε:
bebes έγραψε:Μόνο στο ντρόουν φαινονται στην οθονη χειρισμού οι δορυφοροι, νομιζω πρέπει να πιασει 15 για να εχεις μια ασφαλη πτήση

11.

Aκόμα καλύτερα :s_thumbsup
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#882389 Κανονικά με 4 καλύπτεσαι γενικά αλλά είναι γνωστό το μειονέκτημα του GPS σε ακρίβεια ως προς το υψόμετρο.
Από την άλλη δεν θα έπρεπε να έχουν και βαρόμετρο, το έχει το ρολόι μου και αρκετά τηλέφωνα, έχει καλύτερη ακρίβεια (υπό συνθήκες). Αν και με 4 προπελάκια τόσο κοντά δεν πρέπει να μπορεί να λειτουργήσει βαρόμετρο. Οπότε χρειάζονται αρκετοί περισσότεροι δορυφόροι για να βελτιώσουν ακριβώς αυτό. Και βέβαια δεν σε παίρνει να έχεις λάθος υψόμετρο σε πτητική μηχανή.
Άβαταρ μέλους
By bill33
#885858 Βγήκε παγανιά το googleαμαξο ,μικρότερες / λιγότερες οι κάμερες ή κάνω λάθος;Εικόνα

< 9 Pro XL >
Άβαταρ μέλους
By sknipper
bill33 έγραψε:Βγήκε παγανιά το googleαμαξο ,μικρότερες / λιγότερες οι κάμερες ή κάνω λάθος;Εικόνα

< 9 Pro XL >
Πόσες να χρειάζεται, με την υπάρχουσα τεχνολογία ο κάθε ένας από εμάς παίρνει μια insta360 την κολλάει στο στικάκι της και τα πιάνει όλα, τα πάντα όλα.
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
bill33 έγραψε:Βγήκε παγανιά το googleαμαξο ,μικρότερες / λιγότερες οι κάμερες ή κάνω λάθος;Εικόνα

< 9 Pro XL >

Εν τω μεταξύ, στην επόμενη ενημέρωση του συγκεκριμένου σημείου θα σε βλέπουμε από πίσω του για όση απόσταση τον ακολουθούσες.