Εξαρτάται τι τυπώνεις, ABS ας πούμε είναι δολοφονικό. Σε αποθήκη τον έχω εγώ.
Ο γερομπισμπίκης σε νέες περιπέτειες.
Κάτω η δικτατορία των shorts.
Από θέμα θορύβου δεν έχω παράπονο, πχ χθες που δούλευα από το σπίτι εκτύπωνε τη βάση για το ams on top
Σ'ένα plate μόνο μου έκανε νούμερα κι έβγαλε λίγη μακαρονάδα αλλά νομίζω ότι συνέβη λόγω των πολλών objects που είχε κι έτσι τα τύπωσα ένα ένα.
My Flickr
https://eu.store.bambulab.com/pages/3rd ... nniversary
Θα μας κλείσει το σπίτι. Και πάνω που πήρα τον A1
My Flickr
Πρώτη εκτύπωση και των δύο μαζί. Η αλήθεια είναι ότι περίμενα πιο εντυπωσιακό και λείο αποτέλεσμα. Μόνο το πλαϊνό ήταν σχεδόν αψεγάδιαστο
Εννοείται ότι δεν πιάνω το plate με γυμνά χέρια. Χρησιμοποιώ ένα πανί μικροινων και το πιάνω από τις άκρες

My Flickr
Dimitris_P έγραψε:Ήθελα να ξεφορτωθώ τη βάση κινητού από τον αεραγωγό οπότε σκέφτηκα σαν ιδανικό σημείο αυτό το κενό στο ταμπλό.
Το φωτογράφισα, το απομόνωσα στο photoshop κάνοντας το μαύρο, το έκανα png to stl και το έκανα import στο tinkercad.
Εκεί του πρόσθεσα ένα ματσούκι για να κουμπώσει η βάση, το εκτύπωσα με hyper abs και το κόλλησα με διπλής.
Ελπίζω να κρατήσει τώρα με τις ζέστες γιατί είναι και βαρύ το s23u
Ήθελε και ένα μικρό κλικ γυρτο η πάνω αριστερά γωνία για να εφάπτεται πλήρως αλλά οκ στο επόμενο
Εχθές με τον καύσωνα παρέδωσε πνεύμα, μου έμεινε στο χέρι, και ήταν ABS μη χέ.
My Flickr
Ο γερομπισμπίκης σε νέες περιπέτειες.
Κάτω η δικτατορία των shorts.
Το έβαλα στον A1 πάνω στο ams και ξεκίνησε. Καμία 2 φορές κάπου μπλόκαρε το νήμα στο ρολό, ευτυχώς ήμουν παρών και το πρόλαβα.
Όταν πήγα για ύπνο ήθελε περίπου άλλες 2 ώρες να τελειώσει. Σημειωτέον δεν έκανε καθόλου θόρυβο, ο ανεμιστήρας ήταν πολύ χαμηλά*. Το είχα αφήσει στα default settings του filament. Στο 97% έγινε μικρή διακοπή ρεύματος, το κατάλαβα στον ύπνο μου και σηκώθηκα να το κάνω resume. Ευτυχώς το πρόλαβα γιατί μετά έγιναν άλλες 3-4 διακοπές. Βρήκε νύχτα η ΔΕΔΔΗΕ να κάνει έργα

Τελικά μου βγήκε μικρό σε ύψος οπότε έφτιαξα σήμερα μια επέκταση και την κόλλησα με κόλλα στο άλλο αλλά φαίνεται η βλακεία. Μάλλον θα το μεταφέρω στο φωτιστικό διαδρόμου
* Προχθές τύπωνα ένα poop bin για τον Α1 σε petg στον p1s και ενώ ήμουν στο σαλόνι άκουγα πολύ φασαρία. Ήταν ο ήχος του travelling με τον ανεμιστήρα
My Flickr
Το βάλαμε στην δουλειά σε printer συναδέλφου και ήθελε σχεδόν 3 μέρες. Απέτυχε 2 φορές συνεχόμενα μετά από ένα 10ωρο λειτουργίας και τελικά το παρήγγειλα από τοπική εταιρεία που κάνει 3d printing.
Στο Bambu είχε όλα τα σχέδια συν τους μαγνήτες που μπαίνουν πάνω για να κρατάνε τα καπάκια και το αποτέλεσμα είναι μια χαρά.
Για όποιον ενδιαφέρεται να παίξει
https://makerworld.com/en/models/154129 ... Id-1617616

< >
CF βλέπω. Σκέφτομαι κι εγώ πιθανές εναλλακτικές του ABS για να μειώσω όσο γίνεται τα καυσαέρια μιας και τον έχω δίπλα μου. CF, κοιτάω, GF και ίσως Nylon αν και είναι πιο ευαίσθητο στην υγρασία.
My Flickr
Στην δεύτερη αποτυχία απλά άρχισε να κάνει "μαλλί της γριάς" και το είδαμε την άλλη μέρα το πρωί.
Η δυσκολία είναι στο ότι θα γινόταν κάθετα το κουτί και έπρεπε να βάλει και αντιστήριξη