Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By dstou
#342370 Έχουν επηρεαστεί και άλλα πράγματα, θα γίνουν δύο έκτακτα φορτία φ.α. από Αλγερία για Ρεβυθούσα γιατί ξεμένουμε και από αυτό.
Άβαταρ μέλους
By mirage
#342549 Οι μοναδες λιγνιτη ειναι base load στην Ελλαδα και δεν ειναι παραδοξο που λειτουργούν ολες. Τα ΦΑ των ιδιωτων ναι οπως και ο Ηρωνας

< >
Άβαταρ μέλους
By Thomas_C200K
nass έγραψε:Δεν είχε (επαν)ενεργοποιηθεί η διασύνδεση με Ιταλία ? Γιατί λέει ότι είναι κλειστή ?

Η γραμμή είναι DC και είναι ευαίσθητη, αλλιώς θα δούλευαν και οι πετρελαϊκές μονάδες. Έτσι μου είπαν έτσι το μεταφέρω :s_smile
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#342671 Ο αριθμός των εγκαταστάσεων που κάνουν χρήση πυρηνικών (κυρίως εργοστάσια παραγωγής ενέργειας αλλά και άλλου είδους έγκαταστασεις. Πχ ερευνητικοί αντιδραστήρες κτλ) αυξάνει σταθερά, για την επόμενη 20ετια μόνο τα sites που είτε κατασκευάζεται ήδη είτε έχουνε δρομολογηθεί παγκοσμίως ειναι παρά πολλα
Αυτό απο τις εσωτερικές αναλύσεις που κάνουμε στο Agency που δείχνουν οτι έχουμε ασφυκτικό πρόβλημα πορων τα επόμενα χρόνια με τις ανάγκες να μεγαλώνουν συνεχώς για επιτήρηση όλων αυτών αλλά τη χρηματοδότηση να παραμένει σταθερή και την νέα θέση των ΗΠΑ (μεγαλύτερου χρηματοδότη) μετά την εκλογή Τράμπα να ειναι αβέβαιη.
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
Thomas_C200K έγραψε:
nass έγραψε:Δεν είχε (επαν)ενεργοποιηθεί η διασύνδεση με Ιταλία ? Γιατί λέει ότι είναι κλειστή ?

Η γραμμή είναι DC και είναι ευαίσθητη, αλλιώς θα δούλευαν και οι πετρελαϊκές μονάδες. Έτσι μου είπαν έτσι το μεταφέρω :s_smile

Κρύωσε :lol:

Απ το site λεει ότι είναι σε συντήρηση
Άβαταρ μέλους
By Zorz
KiloMeater έγραψε:Ο αριθμός των εγκαταστάσεων που κάνουν χρήση πυρηνικών (κυρίως εργοστάσια παραγωγής ενέργειας αλλά και άλλου είδους έγκαταστασεις. Πχ ερευνητικοί αντιδραστήρες κτλ) αυξάνει σταθερά, για την επόμενη 20ετια μόνο τα sites που είτε κατασκευάζεται ήδη είτε έχουνε δρομολογηθεί παγκοσμίως ειναι παρά πολλα
Αυτό απο τις εσωτερικές αναλύσεις που κάνουμε στο Agency που δείχνουν οτι έχουμε ασφυκτικό πρόβλημα πορων τα επόμενα χρόνια με τις ανάγκες να μεγαλώνουν συνεχώς για επιτήρηση όλων αυτών αλλά τη χρηματοδότηση να παραμένει σταθερή και την νέα θέση των ΗΠΑ (μεγαλύτερου χρηματοδότη) μετά την εκλογή Τράμπα να ειναι αβέβαιη.

Προσλαμβάνετε; :ninja:
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#342819 Το πρόβλημα ειναι οτι μεγαλώνουν οι ανάγκες συνεχώς και το προσωπικό παραμένει σταθερό με βάση τη χρηματοδότηση , αυτό ειναι το challenge για τα επόμενα έτη.
Με την εκλογή Τραμπ ούτε αυτό δεν ειναι βέβαιο μόλις αναλάβει καθώς εχει εκφραστεί αρνητικά για τη επιτήρηση πχ της συμφωνίας με το Ιράν.
Πέρα απο την κοντόφθαλμη προσέγγιση (για τις δουλειές μας) ειναι επικίνδυνα παιχνίδια αυτα
Άβαταρ μέλους
By St.Devote
#343651 Συγνώμη αλλά προσπαθώ να καταλάβω κάτι ( έκανα και μια αναζήτηση στο τοπικ αλλά δεν βρήκα τίποτα )

Τι σόι έκπτωση είναι αυτη που κάνει η ΔΕΗ αφού εφαρμόζεται στο "έναντι" και όχι στην εκκαθάριση ?

Εάν έχω να πληρώσω για το 4μηνο 300 ευρώ και η ΔΕΗ μου το σπαει σε 100 ( εναντι ) + 200 εκκαθαριση , τι νόημα έχει να μου κάνει 15% έκπτωση στο έναντι ( δηλ 15 Ε ) αφού στην εκκαθαριση ( που δεν κάνει έκπτωση ) θα πρέπει να ζητήσει 300 ( παλι ) άρα θα μου έρθει λογαρισμός 225

Συμβαίνει κάτι που δεν καταλαβαίνω ? ή κάνω κάποιο λάθος ?

Thnx
Άβαταρ μέλους
By famas
St.Devote έγραψε:Συγνώμη αλλά προσπαθώ να καταλάβω κάτι ( έκανα και μια αναζήτηση στο τοπικ αλλά δεν βρήκα τίποτα )

Τι σόι έκπτωση είναι αυτη που κάνει η ΔΕΗ αφού εφαρμόζεται στο "έναντι" και όχι στην εκκαθάριση ?

Thnx

Η έκπτωση 15% αφορά στις Χρεώσεις Προμήθειας του εκκαθαριστικού λογαριασμού που έχει εξοφληθεί εμπρόθεσμα,
https://www.dei.gr/el/oikiakoi-pelates/ ... -noikokuri
Άβαταρ μέλους
By St.Devote
#343673 Δηλαδή μου κάνει έκπτωση πάνω σε ένα τμήμα του λογαριασμού που θα πλήρωνα έτσι και αλλιως ανεξάρτητα του μεγέθους των έναντι χρημάτων ?
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#343683 σου ερχεται λογαριασμος εναντι εστω αξιας 100 ευρω
ερχεται και ο εκκαθαριστικος εστω αξιας 200 ευρω.
Μολις πληρωσεις τον εκκαθαριστικο,στον επομενο λογαριασμο που θα σου ερθει,που είναι εναντι, θα σου κανουν εκπτωση 15% στο ΣΥΝΟΛΟ της αξιας του ρεύματος που ειχε ο εναντι και ο εκκαθαριστικος.
αρα στα 300 ευρω συνολο που πληρωσες στον εναντι+ εκκαθαριστικο ,εάν η καθαρη αξια του ρεύματος είναι 200 ευρω,θα εχεις εκπτωση 30 ευρω.
Άβαταρ μέλους
By St.Devote
#343902 ναι αλλά την έκπτωση θα μου την κάνουν στο έναντι ... δηλαδή αντί να μου ζητήσουν μπροστα 100 ευρώ θα μου ζητήσουν 85 ... και μετά θα τα βρούμε στο τέλος . Αυτό δεν είναι εκπτωση. Επειδή πληρώνω την εκκαθαριση μου ζητούν λιγότερα χρήματα μπροστά . Στο τέλος θα πληρώσω συνολικά πάλι 300 Ε.

ΥΓ ... να μου κάνουν έκπτωση στην εκκαθάριση. Εκει που πληρώνω το συνολικό ρευμα και όχι που δίνω λεφτα μπροστά .
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#343909 πως θα σου την κανουν στην εκκαθαριση? πως θα ξερουν ότι θα πληρωσεις την εκκαθαριση εμπρόθεσμα ώστε να δικαιούσαι το -15% ?