Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By socratesn
kyr80 έγραψε:Αν εσείς θέλετε να καταστρέφετε τα πόδια σας, εγώ δεν έχω πρόβλημα.
Και φυσικά τα αθλητικά τρεξίματος που φοράω όλη μέρα, ίσως σε κάποιους δεν αρέσει να τα φοράνε για καφέ. Αλλά θα μπορούσατε να φορέσετε ένα ωραιότατο tiger ή lyte(πιο αθλητικό) της asics και να είναι το ίδιο ευκολοφόρετα με τζιν.
Μετά από τα βάσανα που τράβηξα, φοράω μόνο ότι είναι καλό για το πόδι μου.

Ενταξει, αθλητικο το ιδιο ευκολοφορετο(και να καλυπτει το καθε στυλ) με All stars δεν νομιζω πως υπαρχει.
Ομως σε ιδια χρηματα με all star βρισκει κανεις ψιλοευκολα ενδιαφεροντα Saucony που φοριουνται ανετα και με διπλασια χρηματα υπαρχουν απιστευτα Asics και New balance. :inlove:
Άβαταρ μέλους
By Chris
#86116 Μάλλον είστε λίγο υπερβολικοί με τα allstar, χιλιάδες άνθρωποι έπαιζαν επί χρόνια μπάσκετ με αυτά, 15ετίες στο nba κλπ, και άνθρωποι πάνω από 2 μέτρα και 100++ κιλά, με ότι συνεπάγεται για το σκελετό τους, κάτι θα είχε ακουστεί αν ήταν τόσο κακά παπούτσια ορθοπαιδικά

< using some app
Άβαταρ μέλους
By kovathe
#86117 Εννοείται ρε συ. Χαβαλε κάνω. Μια χαρά είναι τα παπουτσάκια.
Απλα εξωφρενικά ακριβα.
Εγω παίρνω μαϊμούδες ολόιδια.
Άβαταρ μέλους
By socratesn
Chris έγραψε:Μάλλον είστε λίγο υπερβολικοί με τα allstar, χιλιάδες άνθρωποι έπαιζαν επί χρόνια μπάσκετ με αυτά, 15ετίες στο nba κλπ, και άνθρωποι πάνω από 2 μέτρα και 100++ κιλά, με ότι συνεπάγεται για το σκελετό τους, κάτι θα μαθαίναμε αν ήταν τόσο κακά παπούτσια ορθοπαιδικά

< using some app

Εγω δεν θεωρω οτι δημιουργουν προβλημα ,απλα προσωπικα καλοεμαθα μαλλον σε πιο ανετα παπουτσια και με τον πατο των all stars δε την παλευω με τιποτα.
Ο Chamberlain με τετοια επαιζε οκ,αλλα αυτο δε λεει απαραιτητα κατι..Ακομα πιο παλια μπορει να παιζαν και ξυπολητοι,οποτε ο,τι παρειχε και μια προστασια παραπανω για τον αστραγαλο ηταν απειρως καλυτερο.Βλεπε all star high. :lol:
Άβαταρ μέλους
By Chris
#86119 Κάποιος είπε πιο πίσω πως αξίζουν 15 ευρώ, και όντως πριν αρχίσουν κάτι μαζεμένες ανατιμήσεις τόσο τα θυμάμαι να είχαν, τώρα τα παίρνω από γνωστό 30-35 (τα χαμηλά-τα ψηλά δε μου πάνε νομίζω).

Το σχόλιό μου πήγαινε κυρίως στον kyr και το απόλυτο "καταστρέφετε τα πόδια σας".

Σωκράτη φυσικά και αφού μπορούμε θα πάμε σε πιο άνετα, όπως και δεν κοιμόμαστε πλέον σε ντιβάνια με 2-3 πανιά για στρώμα κλπ, αλλά εκεί που κερδίζουν τα πάντα είναι ότι πάνε με όλα-με όλους τους τρόπους. Είναι άπειρες φορές που ντύθηκα ακριβώς όπως ήθελα και δοκίμαζα για μισή ώρα παπούτσια για να πω στο τέλος ασταδιαλα, allstar και σήμερα.

Θα ανέβαζα κι εγώ φώτο αλλά δεν έχει νόημα, έχω 4-5 σε διάφορες αποχρώσεις του γκρι και της βρώμας, όλα λιωμένα εκτός από το τελευταίο :lol:

< using some app
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#86120 Γενικα το θεμα ''αξιζουν'' ειναι λιγο σχετικο.Σαν κοστος προφανως τα all stars αξιζουν κανα 5ευρο,τουμπανα Nike γυρω στα 10-15 κ.ο.κ.
Eιναι αληθεια ομως οτι στα 60 ευρω δεν εχουν ανταγωνιστη τα All stars.Για stan smiths θελεις 80-100,για air force το ιδιο.Για καλα NB (999-1500 κλπ) και Asics(Σειρες gel δηλαδη) παιζεις στα 100 +.

edit, οτι πανε με ολα δε διαφωνω και πιστευω αυτος ειναι και ο λογος που πουλανε ακομη τοσο.Αλλα σαν ανεση για περπατημα ή ορθοστασια για μενα ειναι χαλια.Τελευταια φορα ειχα βεβαια πριν καμια 6-7 χρονια,ισως τα εχω αδικησει,τι να πω :s_dunno
Τελευταία επεξεργασία από socratesn και 08 Μαρ 2015, 01:21, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By kyr80
Chris έγραψε:Μάλλον είστε λίγο υπερβολικοί με τα allstar, χιλιάδες άνθρωποι έπαιζαν επί χρόνια μπάσκετ με αυτά, 15ετίες στο nba κλπ, και άνθρωποι πάνω από 2 μέτρα και 100++ κιλά, με ότι συνεπάγεται για το σκελετό τους, κάτι θα είχε ακουστεί αν ήταν τόσο κακά παπούτσια ορθοπαιδικά

< using some app

Επίσης χιλιάδες άνθρωποι πήγαιναν με τα πόδια στη δουλειά. Μετά με τα κάρα και τώρα με τα ανετότατα αυτοκίνητα.
Ορθοπεδικό έχουμε εδώ μέσα ας μιλήσει. Αυτά που άκουγα χρόνια από αθλίατρους είναι ΜΑΚΡΥΑ. Και τα λέγανε 20 χρόνια πριν, που τα σταράκια ΔΕΝ ήταν στη μόδα.
Καμιά απολύτως στήριξη στην καμάρα. Μπάσκετ παίζανε στα τσιμέντα. Δεν υπήρχαν άλλα. Ψάξε λίγο την ιστορία του παπουτσιού.
Άβαταρ μέλους
By Chris
#86125 Κυρ80 σιγά μην ψάξω την παγκόσμια ιστορία του παπουτσιού, βλέπω νβα και τους βλέπω στην κερκίδα, σε απονομές κλπ όρθιους και να περπατάνε, μου αρκεί. Πριν μια βδομάδα τίμησαν στο σεφ 6 παλαίμαχους που έπαιξαν στο πρώτο ευρωπαικό ματς του οσφπ στα 50s, όρθια ήταν και τα 6 τα παπούδια, μια μαγκούρα υπήρχε, σε μέσο όρο ηλικίας τα 80.

Edit Σωκράτη μη συγκρίνεις με καλά ασίκς όμως και πραγματικά μπασκετικά, γιατί αυτά μπορεί να κοστίζουν τα διπλά-τριπλά αλλά κάνουν και διπλή δουλειά, δηλαδή φοριούνται και για τρέξιμο-μπάσκετ. Μόνο με τελείως κάζουαλ μοντέλα συγκρίνονται κατά τη γνώμη μου, σταν σμίθ φυσικά, κάτι λεμπρον τελείως κάλτσες που συζητούσατε με τον στεφάν, που δεν μπορείς να παίξεις μπάσκετ κλπ

< using some app
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#86127 Εντάξει ένα παπούτσι που σχεδιάστηκε 100 χρόνια πριν, είναι ότι πρέπει για το πόδι σου σήμερα.

Όλοι ειδικοί σε όλα. :(
Άβαταρ μέλους
By socratesn
Chris έγραψε:
Edit Σωκράτη μη συγκρίνεις με καλά ασίκς όμως και πραγματικά μπασκετικά, γιατί αυτά μπορεί να κοστίζουν τα διπλά-τριπλά αλλά κάνουν και διπλή δουλειά, δηλαδή φοριούνται και για τρέξιμο-μπάσκετ. Μόνο με τελείως κάζουαλ μοντέλα συγκρίνονται κατά τη γνώμη μου, σταν σμίθ φυσικά, κάτι λεμπρον τελείως κάλτσες που συζητούσατε με τον στεφάν, που δεν μπορείς να παίξεις μπάσκετ κλπ

< using some app

Εννοειται,δε συγκρινω με αλλου Budget παπουτσια,γ αυτο και λεω οτι για τα λεφτα τους ειναι ασυγκριτα.Ανετα παντως δεν ειναι για μενα :lol:
Ουτως ή αλλως προσφατο μοντελο running ή μπασκετικο κατα τη γνωμη μου δε φοριεται ευκολα με casual αμφιεση.Και σε καμια περιπτωση οσο ευκολα φοριεται ενα all star.Οποτε περαν της τιμης,δε συγκρινονται και λογω εμφανισης-ευελιξιας.
Jordan ηταν οι καλτσες που λες.Τα βρισκεις ευκολα στα 70 ευρω σε διαφορα μαγαζια κ εχεις απο κατω οοοοολη την ανεση και προστασια του κοσμου :inlove:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#86163 Θα συμφωνήσω πως τα starάκια δεν είναι ό,τι καλύτερο για περπάτημα, αν τα φοράς και κάνεις χιλιόμετρα, παίζει να σε ταλαιπωρήσουν ή ακόμη και να σε πονέσουν στο τέλος (την έχω πάθει).
Αλλά για καθημερινό παπούτσι, είναι ασύγκριτα, γιατί ταιριάζουν σε κάθε κατάσταση!
Εγώ σπάνια φοράω κάτι άλλο, είναι γαμάτα, τι να πω!
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#86194 Τα σταράκια βολεύουν πολλούς, άλλους καθόλου. εγώ ανήκω στη δεύτερη κατηγορία... Το βασικότερο μειονέκτημα είναι η έλλεψη υποστήριξης της ποδικής καμάρας .
Για μένα all around παπούτσι είναι εδώ κ 10 χρόνια το timberland, είτε τρακτερωτό στις βόρειες χώρες, είτε το κλασικό...
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα

Βέβαια ούτε αυτά είναι τέλεια για την ποδική καμάρα, αλλά κάτι καλύτερο σε σύγκριση με τα σταράκια. Έχουν μια υποτυπώδη ενίσχυση...
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#86216 Με τα all star τι έχει παιχτεί; Τα φορούσαν πριν από 30 χρόνια, εξαφανίστηκαν, και τώρα επανήλθαν στη μόδα. Και πρέπει δηλαδή να τα ξαναφορέσουμε όλοι; Προσωπικά δε μου κάνουν πια καμία αίσθηση.

Tapatalk & XT1068
Άβαταρ μέλους
By elvet
#86285 Δε νομίζω ότι χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση ότι τα σταράκια δεν λογίζονται πλέον ως αθλητικά παπούτσια. Είναι ελαφριά και φοριούνται με διάφορα ρούχα, εκτός αθλητικών δραστηριοτήτων. Τώρα, έχει 2-3 χρόνια ξανάγιναν πολύ μοδάτα στην Ελλάδα, σε σημείο να τα φοράνε μαθητές/ φοιτητές ακόμα και χειμώνα με βροχές και παγωνιές, βγήκαν νέες παραλλαγές (χρώματα, δερμάτινα), αλλά αυτό που παραμένουν (κατά τη γνώμη μου) είναι υπερτιμημένα, μάλλον πανάκριβα, πάνινα παπούτσια που βρωμάνε εύκολα και κουράζουν σε πολύωρη χρήση.
Προσωπικά έχω 2 ζευγάρια από το λύκειο, αγορασμένα το 91 και το ’93, τα οποία φοράω μόνο στην παραλία και στην οδήγηση από και προς τη θάλασσα. Από τα πάρα πολλά πλυντήρια, έχουν πλέον, ένα πολύ μοναδικό υπόλευκο χρώμα, αν και καινούργια ήταν σκούρα, σε σημείο που με ρώτησαν πέρσυ «τι σπάνιο χρώμα είναι αυτό;».

Επίσης άβολα, είναι και τα stan smith (είχα 3 ζευγάρια μαύρα) σε σχέση με τα reebok classic Εικόνα που τα αντικατέστησαν (5ο ζευγάρι και συνεχίζουν)