Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By NickTG
#17117 Αν βγάλω από την θήκη του έναν εξωτερικό σκληρό για να τον κάνω εσωτερικό θα υπάρχει πρόβλημα;
Άβαταρ μέλους
By Lippi
#17334 Σε ένα laptop Dell studio 1555 (2009) έχουμε το εξής πρόβλημα:
Πριν λίγες μέρες η οθόνη ξαφνικά pixelιασε. Αρχικά γέμισε άσπρα και γκρι τετραγωνάκια (όπως όταν ένας browser δεν προλαβαίνει να κάνει render την εικόνα της ιστοσελίδας, αλλά το έκανε στο desktop). Μετά από λίγο, pixelιασε και πάλι (με χρώμα αυτή τη φορά) με και με το ζόρι καταφέραμε να τον επαναφέρουμε για να πάρουμε backup κάποια αρχεία. Η επαναφορά έγινε μετά από επανεκκίνηση όπου με χίλια ζόρια καταφέραμε να δούμε μέσα από την πιξελιασμένη οθόνη το μενού επιλογών εκκίνησης, επιλέξαμε εκκίνηση με έλεγχο ή κάτι τέτοιο (δεν βλέπαμε λόγω Pixels) και αφού έκανε έναν έλεγχο ξεκίνησε κανονικά ( :thumbsup: ) και πήραμε backup.
Όλα καλά ως εδώ, αλλά εχθές που τον ανοίξαμε πάλι η οθόνη δεν άνοιγε καθόλου.

Το power button έδειχνε ρεύμα (και με μπαταρία και απευθείας στο ρεύμα). Ακουγόταν ελαφρά το βεντιλατέρ, αλλά ως εκεί. Οθόνη μαύρη και καμία ανταπόκριση. Δοκίμασα να συνδέσω άλλη οθόνη (serial, hdmi) μήπως και καταφέρω να έχω εικόνα αλλά τπτ.
Από το νετ βρήκα ότι μάλλον είναι πρόβλημα της οθόνης (είτε η LCD παπαλα, είτε το καλώδιο τροφοδοσίας), αλλά το αρχικό πιξέλιασμα μπορεί να σφάλμα στο drivers update της κάρτας γραφικών).

Αν είναι η οθόνη (η LCD να βγήκε off) αξίζει η επισκευή; Αξίζει να το πάω στη Dell ή θα μου τον ακουμπίσουν;
Άβαταρ μέλους
By stavrosg
#17759 SSD που αυτοκαταστρέφονται μέσω SMS...
Losing a laptop full of personal files like family photos is upsetting, but losing a laptop full of private corporate info and trade secrets is instead downright terrifying. So when you absolutely can't risk misplaced data falling into the wrong hands, a GSM-equipped SSD drive that can remotely physically self-destruct guarantees the utmost of security and privacy.
Άβαταρ μέλους
By fubar.gr
Lippi έγραψε:Σε ένα laptop Dell studio 1555 (2009) έχουμε το εξής πρόβλημα:
Πριν λίγες μέρες η οθόνη ξαφνικά pixelιασε. Αρχικά γέμισε άσπρα και γκρι τετραγωνάκια (όπως όταν ένας browser δεν προλαβαίνει να κάνει render την εικόνα της ιστοσελίδας, αλλά το έκανε στο desktop). Μετά από λίγο, pixelιασε και πάλι (με χρώμα αυτή τη φορά) με και με το ζόρι καταφέραμε να τον επαναφέρουμε για να πάρουμε backup κάποια αρχεία. Η επαναφορά έγινε μετά από επανεκκίνηση όπου με χίλια ζόρια καταφέραμε να δούμε μέσα από την πιξελιασμένη οθόνη το μενού επιλογών εκκίνησης, επιλέξαμε εκκίνηση με έλεγχο ή κάτι τέτοιο (δεν βλέπαμε λόγω Pixels) και αφού έκανε έναν έλεγχο ξεκίνησε κανονικά ( :thumbsup: ) και πήραμε backup.
Όλα καλά ως εδώ, αλλά εχθές που τον ανοίξαμε πάλι η οθόνη δεν άνοιγε καθόλου.

Το power button έδειχνε ρεύμα (και με μπαταρία και απευθείας στο ρεύμα). Ακουγόταν ελαφρά το βεντιλατέρ, αλλά ως εκεί. Οθόνη μαύρη και καμία ανταπόκριση. Δοκίμασα να συνδέσω άλλη οθόνη (serial, hdmi) μήπως και καταφέρω να έχω εικόνα αλλά τπτ.
Από το νετ βρήκα ότι μάλλον είναι πρόβλημα της οθόνης (είτε η LCD παπαλα, είτε το καλώδιο τροφοδοσίας), αλλά το αρχικό πιξέλιασμα μπορεί να σφάλμα στο drivers update της κάρτας γραφικών).

Αν είναι η οθόνη (η LCD να βγήκε off) αξίζει η επισκευή; Αξίζει να το πάω στη Dell ή θα μου τον ακουμπίσουν;

Αυτά τα συμπτώματα δείχνουν πρόβλημα στην κάρτα γραφικών και όχι στην οθόνη. Αλλιώς με την εξωτερική οθόνη θα είχες εικόνα.
Άβαταρ μέλους
By Lippi
#17795 Μάλλον γλυτώσαμε την LCD. Στο νετ βρήκα ένα τρόπο να καταλάβεις αν η οθόνη παίρνει σήμα/ρευμα και είναι σε λειτουργία. Πατάς D + power για 5 δευτερόλεπτα και αν η LCD λειτουργεί τότε σου εναλλάσσει κάποια βασικά χρώματα (κόκκινο κίτρινο μπλε και πράσινο για λίγα δεύτερα.
Οπότε fubar.gr μάλλον έχεις δίκιο.
Τώρα βέβαια δεν ξέρω αν είναι η κάρτα καθεαυτή ή οι drivers (λάθος drivers - έχει συμβεί και αυτό σύμφωνα με κάποιους χρήστες).
Αν είναι η κάρτα off τότε αλλάζει; Αξίζει;

Βεβαια μπορεί να είναι και HDD fault (αλλά δεν βλεπω καν bios)....
Άβαταρ μέλους
By panos2171
#17796 Ένα σχετικά παλιό pc που έχω ξαφνικά πάει πάρα πολύ αργά, για την ακρίβεια σέρνεται το σύμπαν. Δεν ξέρω πως έγινε μιας και δεν τον λειτουργώ εγώ, χθες πάντως που τον έλεγξα τα πάντα άνοιγαν μετά από κανά 5λεπτο. Σε safe mode όμως δεν είχε θέμα. Κατά τις 20:30 περίπου τον έβαλα για φορμάτ και στις 23.00 ήταν ακόμα στο 28%, πράγμα μη φυσιολογικό. Οι θερμοκρασίες είναι ΟΚ, ενώ το HD Sentinel βγάζει το σκληρό 100% υγεία. Ένας WD ή Seagate πρέπει να ναι. Τι άλλο μπορεί να φταίει;
Άβαταρ μέλους
By panos2171
#17800 Το σταμάτησα γιατί βαρέθηκα. Αν κάνει μια ώρα για να συμπληρωθεί το 10% προφανώς δεν μπορεί να γίνει φορματ. Θα το ξαναβάλω και τώρα να δω. Αν συνεχίσει το ίδιο βιολί τι μπορεί να φταίει;
Άβαταρ μέλους
By MIXOStsi
#17802 Αν σε safe mode δεν είχε θέμα, κάτι σε virus μου κάνει (?).
Άσε να κάνει το format ή αλλιώς δοκίμασε άλλο σκληρό...

ΥΓ: Μόλις θυμήθηκα. Παλιά το είχα συνατήσει αυτό γιατί είχαν βάλει 2 antivirus κι έκαναν conflict και ήταν πιο αργό κι απ' το θάνατο...
Άβαταρ μέλους
By gakost
#17873 Όταν λες παλιός υπολογιστής πόσο παλιός;
Όταν κολλάει η επανεγκατάσταση σε ποιο σημείο κολλάει; Στο σημείο που σβήνει τα δεδομένα; ή ποιο μετά στην εγκατάσταση
Τι λειτουργικό πας να περάσεις;
Παίζει να έχει γίνει βλακεία στο Bios , κάνε ένα restore στα defaults
Επίσης μην πολυεμπιστεύεσαι τα προγράμματα που σου λένε την κατάσταση του δίσκου. Άλλαξε ένα καλώδιο data στον δίσκο και δώσε ρεύμα από άλλο molex
Άβαταρ μέλους
By panos2171
#17874 c2d 2.33MHz. Win7 έβαλα.Tα κανα όλα αυτά που λες.Tελικά μάλλον είναι θέμα δίσκου. Τον έβαλα και σε άλλο PC και πάλι τα ίδια. Ευτυχώς είχα εφεδρικό έναν με 43542543 bad sectors που τρέχει νερό... :slap: :lol:
Άβαταρ μέλους
By trident1971
panos2171 έγραψε:c2d 2.33MHz. Win7 έβαλα.Tα κανα όλα αυτά που λες.Tελικά μάλλον είναι θέμα δίσκου. Τον έβαλα και σε άλλο PC και πάλι τα ίδια. Ευτυχώς είχα εφεδρικό έναν με 43542543 bad sectors που τρέχει νερό... :slap: :lol:

παρε ενα καινουριο δισκο αν μπορεις, ο 'εφεδρικος" που λες ειναι καλυτερο να γινει τασακι ή πρες παπιε.
Άβαταρ μέλους
By fubar.gr
Lippi έγραψε:Μάλλον γλυτώσαμε την LCD. Στο νετ βρήκα ένα τρόπο να καταλάβεις αν η οθόνη παίρνει σήμα/ρευμα και είναι σε λειτουργία. Πατάς D + power για 5 δευτερόλεπτα και αν η LCD λειτουργεί τότε σου εναλλάσσει κάποια βασικά χρώματα (κόκκινο κίτρινο μπλε και πράσινο για λίγα δεύτερα.
Οπότε fubar.gr μάλλον έχεις δίκιο.
Τώρα βέβαια δεν ξέρω αν είναι η κάρτα καθεαυτή ή οι drivers (λάθος drivers - έχει συμβεί και αυτό σύμφωνα με κάποιους χρήστες).
Αν είναι η κάρτα off τότε αλλάζει; Αξίζει;

Βεβαια μπορεί να είναι και HDD fault (αλλά δεν βλεπω καν bios)....

Αν ήταν πρόβλημα drivers τουλάχιστον θα έδειχνε κάτι στην αρχή και θα μπορούσες να μπείς στο BIOS. Το ίδιο και αν είχε πρόβλημα ο δίσκος.

Κατα 99,9% είναι πρόβλημα hardware, μπορεί όχι απαραίτητα κάρτας γραφικών, αλλά όλες οι ενδείξεις προς τα κεί δείχνουν.

Υπάρχουν μαγαζιά που επισκευάζουν τις κάρτες γραφικών αλλά το κόστος κυμαίνεται στα 70-100€. Αν το λάπτοπ είναι παλιό μάλλον δέν αξίζει.