Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By αεροζολ
fubar.gr έγραψε:Εγώ πάντως δέν ξέρω, περιμένω και τον αεροζολ να μας πεί την άποψή του :iconcool:

Τι ΔΕΝ καταλαβαινεις απο αυτα που εχω γραψει συνολικα για το θεμα ? Καντο κουοτ , προσπαθησε να μην απαντησεις κατι ασχετο (οπως την προηγουμενη φορα) και θα σου απαντησω.

Μη με ρωτησεις για τεχνικα θεματα. Απο την αρχη εχω γραψει οτι δεν εχω εξειδικευμενες γνωσεις στο θεμα και αναφερομαι (ως προς τα τεχνικα) στην γνωστη εκθεση του Ινστιτουτου.
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#219201 @ nass, επειδη δεν θυμαμαι. Το φασμα μπορει να ειναι συνεχομενο η μηπως πρεπει να υπαρχει καποιο κενο για λογους ασφαλειας; Μηπως δλδ το 24.882-3*8=0.882Mhz δεν ειναι αρκετο;
Άβαταρ μέλους
By italakias
#219206 To πιο βαρετο πραμα σε ενα φορουμ ειναι οταν ξεκινανε οι τεχνικες αναλυσεις για θεματα που δεν απασχολουν κανεναν στην πραγματικοτητα.
Άβαταρ μέλους
By fubar.gr
αεροζολ έγραψε:Το ΠΟΣΑ ιδιωτικα καναλια εθνικης εμβελειας θα ειναι (4, 8, 16 , δεξερωποσα) , καθοριζεται απο αυτο : « Ο μέγιστος αριθμός των πολυπλεκτών που έχει εκχωρηθεί στην Ελλάδα, βάσει της Σύμβασης της Γενεύης, στη ζώνη κάτω των 700 MHz είναι τέσσερις. Δεδομένου ότι δύο από τους πολυπλέκτες προορίζονται για δημόσιες τηλεοπτικές εκπομπές, οι άλλοι δύο θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για ιδιωτικές τηλεοπτικές εκπομπές. Καθώς από έναν πολυπλέκτη μπορούν να μεταφερθούν το πολύ δύο κανάλια HD (υψηλής ευκρίνειας), ο συνολικός αριθμός των ιδιωτικών καναλιών εθνικής εμβέλειας που μπορούν να μεταδοθούν στην Ελλάδα είναι τέσσερα.».

Να σημειωσω οτι τα στανταρ της ΕΕ προβλεπουν σημα με τουλαχιστον ποιοτητα 720p (ημι-υψηλης ευκρινειας) και συντομα θα αλλαξουν σε 1080p (υψηλης ευκρινειας). Μιλαμε για καναλια εθνικης εμβελειας.

Όπως ο nass και εγώ δείξαμε πέρα απο κάθε αμφιβολία, η έκθεση που επικαλείσαι συνεχώς σαν να είναι οι πλάκες του Μωυση με τις 10 εντολές, είναι διάτρητη σαν σουρωτήρι.

Δέν είναι πολιτικό ζήτημα, είναι 100% τεχνικό θέμα το οποίο δέν επιδέχεται καμία ερμηνία. Πολύ απλά η έκθεση της Φλωρεντίας είναι ΛΑΘΟΣ.

Έχεις κάποιο άλλο στοιχείο εκτός της συγκεκριμένης έκθεσης?
Άβαταρ μέλους
By nass
#219208 @bibendum
Εχει ήδη υπολογιστεί το κενό, είναι το guard που έλεγα στην προηγούμενη δημοσίευση.
Και τα 8 δεν είναι "αυστηρά", άλλοτε μπορεί να 'ναι 6 άλλοτε 10 (ανάλογα με το περιεχόμενο). Γιαυτό και συνήθως δεν βάζεις 3 HD κανάλια αλλά πχ. 2 HD, 1 SD και 3-4 ραδιοφωνικά ή κάπως έτσι (παρότι από άποψη στατιστικής πολυπλεξίας θα μπορούσες να βάλεις και τα 3...)
Το ζήτημα είναι ότι το υπάρχον φάσμα έχει τη μέγιστη χωρητικότητα των 144 HD καναλιών, τα υπόλοιπα είναι |λογοκρισία| της κυβέρνησης.

Η τροπολογία είναι εδώ και λέει για 4 άδειες HD τελικά. Αρα, συμπεραίνω, αν κάποιος δε θέλει HD, δε θέλει άδεια :hmmm:

Τα κριτήρια που επικαλείται είναι:
ο Η οικονομική βιωσιμότητα (αναμενόμενα διαφημιστικά έσοδα, προβλεπόμενα έξοδα). Αν θέλετε να ανοίξετε επιχείρηση, δεν χρειάζεται business plan, το φτιάχνει για εσάς η κυβέρνηση :rtfm: :lol:
o O (τάχα μου) περιορισμός του φάσματος όπου λέει ότι κάτω από τα 700 MHz θα υπάρχουν ΜΟΝΟ 2 κανάλια (από τα 48 διαθέσιμα :dizzy: ) για ιδωτική ψηφιακή τηλεόραση, με άλλα λόγια η Digea (που χρησιμοποιεί 8 κανάλια) κλείνει αύριο, σωστά ? :whistlink:
ο Η αναλογία καναλιών με πληθυσμό και ΑΕΠ (ο γνωστός πίνακας του Παππά :help: )

Είναι εκνευριστικό όταν περνάνε το λαό για μαμελούκους.
Τελευταία επεξεργασία από nass και 12 Φεβ 2016, 16:04, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#219210 Χωρίς να έχω τη παραμικρή ιδέα για συχνότητες και λοιπά, το ότι το 2015 καθόμαστε και μιλάμε για τεχνικούς περιορισμούς σε συχνότητες και ότι λόγω αυτού και μόνο (γιατί για τα υπόλοιπα όπως φέσια, θαλασσοδάνεια.. δεν έχω θέμα να μπει μια τάξη) θα ΠΡΕΠΕΙ να υπάρξει περιορισμός στον αριθμό των καναλιών μου φαίνεται τελείως γελοίο :lol:

το ότι κάποιοι μπορεί να το χρησιμοποιήσουν σαν επιχείρημα ή να το αντικρούσουν σαν επιχείρημα δε μου λέει κάτι, ο καθένας ανάλογα τα πιστεύω του και τα συμφέροντά του, αλλά το ότι δε μπορεί να βρεθεί κάποιος τρόπος να λυθεί αυτό το θέμα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο είναι σανός για να ταΐζουν τα γαιδούρια :lol:
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#219213 Επίσης να ξέρετε ότι τα συνδρομητικά και πάροχοι κινητής έχουν παραχωρήσει συχνότητες που κάνουν και για digital σήμα, τις οποίες μάλιστα τις έχουν κανονικά πληρωμένες, σε αντίθεση με τα ιδιωτικά ελεύθερα κανάλια. Τα οποία βέβαια ισχυρίζονται ότι έχουν πληρώσει έμμεσα τις συχνότητες.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#219215 Ακόμη και να μην θέλεις να το δεις τεχνικά το ζήτημα, το ότι το έχει πάρει... επ' ώμου ο
Εικόνα
(για να μην παρεξηγηθούμε με τον... δικό μας! :lol: )
καταλαβαίνεις πως κάτι βρωμάει...
:s_scratchhead
Άβαταρ μέλους
By αεροζολ
fubar.gr έγραψε:Όπως ο nass και εγώ δείξαμε πέρα απο κάθε αμφιβολία, η έκθεση που επικαλείσαι συνεχώς σαν να είναι οι πλάκες του Μωυση με τις 10 εντολές, είναι διάτρητη σαν σουρωτήρι.

Δέν είναι πολιτικό ζήτημα, είναι 100% τεχνικό θέμα το οποίο δέν επιδέχεται καμία ερμηνία. Πολύ απλά η έκθεση της Φλωρεντίας είναι ΛΑΘΟΣ.

Έχεις κάποιο άλλο στοιχείο εκτός της συγκεκριμένης έκθεσης?

Ειπαμε , εκτος τεχνικων θεματων. Αλλα να απντησω και σε αυτο.

Δεν δειξατε τιποτα περαν καθε αμφιβολιας. Απλα γραψατε καποια πραγματα που μπορει να ειναι μαλακιες μπορει να ειναι και σωστα . Εγω δεν εχω τις γνωσεις για να τα κρινω . Οταν ετοιμασετε ενα πεηπερ και το τριψετε στην μουρη του Ινστιτουτου , το συζηταμε (το περαν καθε αμφιβολιας) .
Άβαταρ μέλους
By nass
#219219 @Deleted User 1
Ποιές συχνότητες ρε συ, αφού δεν εκπέμπουν πια τα κανάλια...
(Δείτε πχ. στη Σουηδία, με το που έβαλαν ψηφιακή τηλεόραση το 2008, έπαψε η κυβέρνηση να βγάζει άδειες...)

Η κυβέρνηση πάει να λύσει το 2015 ένα θέμα που θα έπρεπε να είχε λύσει η τότε κυβέρνηση το 1995 και λύθηκε από μόνο του λόγω της τεχνολογίας το 2010 άντε 2012.

Εικόνα :lol:
Άβαταρ μέλους
By rocsta
fubar.gr έγραψε:Όπως ο nass και εγώ δείξαμε πέρα απο κάθε αμφιβολία, η έκθεση που επικαλείσαι συνεχώς σαν να είναι οι πλάκες του Μωυση με τις 10 εντολές, είναι διάτρητη σαν σουρωτήρι.

Τρομαζω ιδιαιτερα με την οργουελικη αυτη εκθεση.

sent >, γι' αυτό ίσως δεν έχω βάλει τόνους
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
Corto Maltese έγραψε:Εντάξει τώρα μάλλον αστειευόμαστε. Ας παραλλείψω τη γνώμη μου για το αν θα πρέπει να υπάρχουν ή όχι ιδιωτικά κανάλια, αλλά το κολπάκι είναι γνωστό. Προσλαμβάνουμε αβέρτα προσωπικό, πιστολιάζουμε τον κρατικό προϋπολογισμό και όταν το ταμείον βγαίνει μείον αρχίζουμε την παραμύθα "ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΕΤΑΕΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ". Thanks but no thanks.

:hmmm: :hmmm: :hmmm:

Κοίτα να δεις κάτι πράγματα

:hmmm: :hmmm: :hmmm:

Για τον αεροζόλη καλούμαι να τοποθετηθώ;
Εικόνα

Μπα.