Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By GTS
PeterPan έγραψε:
mirage έγραψε:Ρε παιδες τι απολογειστε. Αποψεις ειναι αυτες. Καθενας με τις προσλαμβανουσες παραστασεις του αξιολογει τα πάντα. Σκουπες και 55αρες με κουραζουν. Οχι απο σνομπισμο αλλα γιατί δε μου κανουν κλικ.
Δεν πηρε πακετο για μετακομιση Πέτρο;

< >

Πήρε, κάτι λιγότερα από μια ντουζίνα του έδωσαν.

< >

Κανονικα δεν επρεπει να του στοιχησει κατι. Για το σπιτι τα ενοικια, δεν τα χανεις ευκολα, ασε που σε 3 μηνες θα τα εχει παρει πισω απο τον μισθο. Πραγματι τα 50κ τα δεινουν πολλοι τα τελευταια χρονια (απο το 2000 και μετα) ειναι μεγαλο ανοιγμα, δυσκολο για ενα μεσο κοσμο να τα παρει πισω. Παντως χαλαρα το 2006 που ειχα παει στο Λονδινο τα επερνες πισω, τωρα τα πραγματα δυσκολεψαν.
Άβαταρ μέλους
By markvag
Kon5 έγραψε:Σε γενικές γραμμές πάντα άνθρωπος που έχει πίστη, πείσμα, μάτια ανοιχτά και όρεξη για πολύ δουλειά ''σκύβοντας το κεφάλι'' όπως έλεγαν οι παλιοί, θα προοδεύσει με τον ένα ή άλλο τρόπο.

:s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl Καλό... :s_rofl :s_rofl :s_rofl Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις;;;

Δεν θέλω να μειώσω τους ανθρώπους που σκοτώθηκαν και σκοτώνονται στη δουλειά, απλά τείνω να πιστεύω πως η μεγαλύτερη τύχη είναι να βρεθείς σε περιβάλλον που αναγνωρίζεται αυτό... :vava:

kovathe έγραψε:Ε νταξει αφού αγόρασε λάπτοπ με 3 χιλιάρικα πέτυχε στη ζωή του...
Ρε παιδιά δεν είναι όλα στη γαμωζωη πόσα μπορείς να αγοράσεις.
Στα @@ μου να έχω μερσεντικο , μακμπουκ, αιφοουνζ και μλκιες αμα βλέπω το παιδι μου 1 ωρα τη μέρα πχ και αυτό τα σ/κ....
Ο καθένας έχει τις προτεραιότητες του βέβαια αλλά μερικοί έχετε πολύ στρεβλή εικόνα της επιτυχιας/ευτυχίας νομιζω.

Συμφωνώ, αλλά καλό είναι και να μπορείς να ζεις σαν άνθρωπος...

PeterPan έγραψε:Επειδή εγώ ξέρω άπειρους που έκαναν μεταπτυχιακά, διδακτορικά κτλ κ δεν θα πάρουν πίσω τα λεφτά που ξόδεψαν εύκολα, σου λέω πως είναι ρίσκο σήμερα οι σπουδές, ειδικά αν δουλέψεις στην Ελλάδα...

Επομένως είναι ρίσκο ... κανένα πτυχίο δεν εγγυάται σήμερα επαγγελματική αποκατάσταση που να βγάλεις κ τα λεφτά που σπούδασες...

< >

Ακριβώς...
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#361398 Και γιατί το πτυχίο να εγγυάται, καλή επαγγελματική αποκατάσταση;; Δε ζούμε στο 60.
Άβαταρ μέλους
By gianik
#361400 Όλα είναι πιο εύκολα όταν δεν έχεις ακόμα παιδιά...Μπορείς να δουλεύεις πολλές ώρες , μετα να πηγαίνεις κ την πισίνα σου να χαλαρώσεις, οποτε θες καβαλας το αεροπλάνο πας 3ημερο κ γυρνάς...Όταν σκάσει μύτη το πιτσιρίκι κ αρχίσει κ μεγαλώνει κ σε ζητάει κ όταν γυρνάς πτώμα το βράδυ αυτό θέλει παιχνίδι , κ αρχίσουν οι ιώσεις κ τα ξενύχτια , τότε δυσκολεύει η κατάσταση....
Άβαταρ μέλους
By GTS
kyr80 έγραψε:Και γιατί το πτυχίο να εγγυάται, καλή επαγγελματική αποκατάσταση;; Δε ζούμε στο 60.

Εχει σταματησει να εγγυαται κατι τουλαχιστον τα τελευταια 10 χρονια.
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
PeterPan έγραψε:
mirage έγραψε:Ρε παιδες τι απολογειστε. Αποψεις ειναι αυτες. Καθενας με τις προσλαμβανουσες παραστασεις του αξιολογει τα πάντα. Σκουπες και 55αρες με κουραζουν. Οχι απο σνομπισμο αλλα γιατί δε μου κανουν κλικ.

< >

< >

Πέτρο θα μας τρελάνεις πρωινιάτικα :dizzy:
Τί σόι ζωή να κάνεις στο Λονδίνο με 1-2 χιλιάρικα το μήνα? Το μόνιμη δε λέει τπτ απολύτως την σημερινη μέρα, ειδικά σε τέτοιες δουλειές. Ο αδερφός τί ακριβώς ρίσκο πήρε, που με ένα χρόνο εργασίας θα βγάλει όλα τα σπασμένα? Τί ακριβώς πρόβλημα οικονομικό του δημιούργησε η μετακόμιση, ή η προκαταβολή ενοικίων?

Ο μόνος παράγοντας που βαραίνει την εξίσωση απ την άλλη μεριά είναι το βόλεμα, οι παρέες και τυχόν γκόμενα. Ετσι όπως τον περιγράφεις, φαινόταν απλά άνθρωπος που δε μπορούσε στις προηγούμενες συνθήκες να ικανοποιήσει βασικές γι αυτόν ανάγκες (σκούπες τηλεοράσεις αυτοκίνητα υπολογιστές) και μια μία κίνηση τα ικανοποίησε ΟΛΑ. Ειναι δε σε μια ηλικία που ακομα παρέες εύκολα ξαναδημιουργείς.

Εγώ βλέπω το απόλυτο win με ελάχιστα ρίσκα και πραγματικά να εισαι χαρούμενος για τον αδερφό σου γιατί όντως βελτιωσε θεαματικά την ζωή του :s_howdy
Άβαταρ μέλους
By kyr80
QsisVTS έγραψε:Άρα λέτε ότι είναι το ίδιο με ή χωρίς πτυχίο;
Εγώ δεν λέω ότι είναι το ίδιο. Προφανώς είναι καλύτερα να έχεις.
Ούτε είναι ασήμαντο, ούτε σου εξασφαλίζει δουλειά με λεφτά-συνθήκες-εξέλιξη.

Δε μιλάμε για Ιατρική, που προφανώς θα βρεις μια δουλειά.
Δικηγόρος π.χ. που σκιζόντουσαν να σπουδάσουν στα 90s.... Φυτοζωούν οι νέοι δικηγόροι χωρίς μπαμπά.
rx8_drifter έγραψε:Τί σόι ζωή να κάνεις στο Λονδίνο με 1-2 χιλιάρικα το μήνα? Το μόνιμη δε λέει τπτ απολύτως την σημερινη μέρα, ειδικά σε τέτοιες δουλειές. Ο αδερφός τί ακριβώς ρίσκο πήρε, που με ένα χρόνο εργασίας θα βγάλει όλα τα σπασμένα? Τί ακριβώς πρόβλημα οικονομικό του δημιούργησε η μετακόμιση, ή η προκαταβολή ενοικίων?

rx8_drifter έγραψε:Εγώ βλέπω το απόλυτο win με ελάχιστα ρίσκα και πραγματικά να εισαι χαρούμενος για τον αδερφό σου γιατί όντως βελτιωσε θεαματικά την ζωή του :s_howdy

50κ€ "ρίσκο" το μεταπτυχιακό λέμε :rtfm:
Πρέπει να ανοίξω κανένα λεξικό, μήπως στη μετά Μπαμπινιώτη εποχή, άλλαξε κάτι.
Άβαταρ μέλους
By GTS
#361407 Δεν επερνε 1-2κ στο Λονδινο αλλα ειναι τοσο μεγαλο το κοστος ζωης και ο περιορισμος λογω οτι εμενε με 2-3 ατομα σε κοινο διαμερισμα που δεν μπορουσε να εχει πραγματα που σε αλλες πολεις ειναι βασικα οπως το να καθαριζει το σπιτι οποτε του αρεσει κλπ Τα δωματια στον Λονδινο εχουν φτασει 800 λιρες τον μηνα συν 100 εξοδα και μεχρι και 1200 λιρες τον μηνα. Το ρισκο που λεει φανταζομαι ο Πετρος ειναι οτι ειχε μια καθημερινοτητα στην ζωη του και σε μια πολη που μιλαει την γλωσσα και η πολη του προσφερει πολλες ευκαιριες για διασκεδαση και τωρα πηγε σε χωρα που δεν μιλαει την γλωσσα και ειναι και ψιλοερημια περα απο την βαρεμαρα...και δεν ξερει αν θα δεσει στην δουλεια..καθε φορα που αλλαζεις μπορει να μην κατσει και να βρεθει εκτος...
Άβαταρ μέλους
By kyr80
pik. έγραψε:
kyr80 έγραψε:
Και για να γυρίσουμε εντός θέματος.... Αυτό που ζεις στη Γερμανία, θέλω να το ζει και ο γιατρός στην Ελλάδα. Δηλαδή μια καλή ποιότητα ζωής, για κάποιον που μοχθεί. Να μην φεύγουν οι επιστήμονες και οι ικανοί άνθρωποι. Τη χώρα δε θα την αλλάξω εγώ. Όσους καφέδες και να πουλήσω, όσους τουρίστες και να κοιμίσω. Τη χώρα θα την αλλάξουν οι νέοι επιστήμονες κατά βάση. Ώστε να μην μεταναστεύει κανείς από εδώ για το εξωτερικό. Να μεταναστεύουν από το εξωτερικό για την Ελλάδα οι ικανοί. Εύχομαι κάποια στιγμή, να μπορέσουν να γυρίσουν πίσω όλοι, και να ζήσουν με την ποιότητα ζωής που έχουν στο εξωτερικό.
Αυτά. Καλό βράδυ :)

ποια ειναι η ποιοτητα ζωης;
να γυριζεις το βραδυ στις 9 σπιτι και να μην βλεπεις τα παιδια σου ή ηλιο για καμμια 25αρια μερες;Ειδικα Γερμανια.
οκ θα μου πεις εχει καποιος χρηματα για λογαριασμους,ανεση ,αγοραστικη δυναμη και δεν εχει σκοτουρες.Ε και;παντου στην Ευρωπη ενας σχετικα καλος γιατρος τα εχει αυτα.
Ελα ομως που ο ανθρωπος οταν εχει κατι,θελει κατι παραπανω. :lol:

αρα συμφωνω οτι καλο ειναι να μην ξενιτευεσαι.Αλλά αν ξενιτευεσαι πρεπει να εχεις και καποια minimum :iconcool:
μετα απο λιγο θελεις κατι πιο εκλεκτο .

οσον αφορα αυτο που λες για επιστημονες που θα αλλαξουν το κρατος. :lol:
ποιοι επιστημονοι;
οι γιατροι; :lol: :s_rofl
Γιατρους εχουμε στην Ελλαδα και μια χαρα ,δεν εχει χρηματα ο κοσμος να παει.
Αρα θελεις μηχανικους και ανθρωπους που θα τρεξουν βιομηχανια.Με θεσεις εργασιας ,εργοστασια δουλειες και επιχειρησεις.
ετσι φτιαχνεις κρατος που θα δινει σε ολους μια ´´αξιοπρεπη διαβιωση´´ (οπως λεει και ο Συριζαζ)

οι γιατροι δεν αλλαζουν ενα κρατος αν δεν υπαρχει χρημα .Και προφανως δεν γεννανε χρημα. :s_smile

Προφανώς και δεν εννοούσα τους γιατρούς. Όχι ότι δεν είναι επιστήμονες, αλλά συμφωνώ 100% μαζί σου, ότι δεν παράγουν νέο χρήμα. Παροχή υπηρεσίας είναι ο γιατρός.
Γενικά συμφωνώ 100% με όσα έγραψες.
Άβαταρ μέλους
By GTS
rx8_drifter έγραψε:καθαρά κάτω απο 2000 ήταν, απ τα λεγόμενα του Πέτρου απ όσο κατάλαβα.

Παραπανω πιστευω γυρω στα 3000. 2000 ειναι 32κ μικτα, εχω να ακουσω τετοιο entry level salary απο το 2002.
Άβαταρ μέλους
By g8777
rx8_drifter έγραψε:
PeterPan έγραψε:

< >

< >

Πέτρο θα μας τρελάνεις πρωινιάτικα :dizzy:
Τί σόι ζωή να κάνεις στο Λονδίνο με 1-2 χιλιάρικα το μήνα? Το μόνιμη δε λέει τπτ απολύτως την σημερινη μέρα, ειδικά σε τέτοιες δουλειές. Ο αδερφός τί ακριβώς ρίσκο πήρε, που με ένα χρόνο εργασίας θα βγάλει όλα τα σπασμένα? Τί ακριβώς πρόβλημα οικονομικό του δημιούργησε η μετακόμιση, ή η προκαταβολή ενοικίων?

Ο μόνος παράγοντας που βαραίνει την εξίσωση απ την άλλη μεριά είναι το βόλεμα, οι παρέες και τυχόν γκόμενα. Ετσι όπως τον περιγράφεις, φαινόταν απλά άνθρωπος που δε μπορούσε στις προηγούμενες συνθήκες να ικανοποιήσει βασικές γι αυτόν ανάγκες (σκούπες τηλεοράσεις αυτοκίνητα υπολογιστές) και μια μία κίνηση τα ικανοποίησε ΟΛΑ. Ειναι δε σε μια ηλικία που ακομα παρέες εύκολα ξαναδημιουργείς.

Εγώ βλέπω το απόλυτο win με ελάχιστα ρίσκα και πραγματικά να εισαι χαρούμενος για τον αδερφό σου γιατί όντως βελτιωσε θεαματικά την ζωή του :s_howdy

Εικόνα

:s_howdy
Άβαταρ μέλους
By GTS
#361418 Ποτε ειπε οτι βγαζει 4 φορες πανω? Ονειρα βλεπεις?

εδιτ: καπου το αναφερει αλλα μαλλον τα εχει υπολογισει λαθος (ισως λογο της αποτομης πτωσης της λιρας) γιατι δεν υπαρχει εταιρεια που θα σου δωσει 3-4 φορες πανω μισθο. θα εννοει οτι το επιπεδο ζωης του εχει ανεβει 3-4 φορες γιατι τα νοικια εκει που εχει παει ειναι στο μισο τουλαχιστον απο το Λονδινο.
Τελευταία επεξεργασία από GTS και 06 Φεβ 2017, 11:32, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά