kacey έγραψε:Στο δικο μου παραδειγμα επρεπε ή να δωσω 7χ1150 = 8050ε και να φυγει σημερα, ή να δωσω 3.5χ1150 = 4025ε και πιθανως να τον εχω 4 μηνες να καθεται. Ναι μωρε, σιγα τα ποσα, μικρολεπτομερειες...![]()
Αν ο εργαζόμενος δεν έκανε τη δουλειά που έπρεπε να κάνει, μπορούσες να μη πληρώσεις καν αποζημίωση. Έχεις και εσύ δικαιώματα και σε καλύπτει ο νόμος σε τέτοιες περιπτώσεις. Το έψαξες καθόλου;
kacey έγραψε:α) ΑΛΛΑΞΕ ο τροπος δουλειας και δεν μπορει να ανταποκριθει. Μεσα σε 6 μηνες. Πχ βαλαμε κομπιουτερομηχανοργανωση με scanners & barcode και ο συγκεκριμενος υπαλληλος δεν μπορει ή δεν θελει να μαθει πως να αναβει ενα PC.
β) αποφασισε να παει να γινει ταξιτζης και εξυνε τη ΠΑΠΑΡΑ του, μετα απο χρονια που ηταν ικανοποιητικος, ΓΙΑ ΝΑ εκβιασει την αποζημιωση.
γ) για λογους περα απο τον ελεγχο μου, χασαμε το 35% της δουλειας μας (τζιρος ΚΑΙ ογκος εργασιας). ΑΡΑ ΕΝΑ ΑΤΟΜΟ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ. ΟΠΩΣ τον προσελαβα οταν χρειαζομουν ενα επιπλεον ατομα, ΕΤΣΙ και τωρα θελω να μπορω να τον διωξω γιατι ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ. Οχι γιατι δεν μου αρεσει η φατσα του, οποτε πρεπει να τιμωρηθω με το να του τα σκασω.
α) μεταθέτεις άλλον υπάλληλο στη θέση του , κάνεις μείωση μισθού σε αυτόν.
β) σε καλύπτει ο νόμος.
γ) μπορούσες να κάνεις νόμιμες μειώσεις μισθών και στην ουσία να πληρώνεις 2 ατόμα ενώ απασχολείς 3.

Έχω πεί οτι θέλω ελεύθερες συμβάσεις με όποιους όρους συμφωνούν οι δυο μεριές.