Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
saxon_747 έγραψε:
Nikos! έγραψε:
Geo f1 έγραψε:Νικο μου, οταν μετα την τραγωδια του Ματιου ο Τσιπας πηγαινε στους καμενους και τους ελεγε
Και να σας δωσω 2 χιλιαρικα τι θα τα κανετε θα τα φατε
Δεν ανοιγε ρουθουνι. Φαντασου να ελεγε κανα τετοιο σημερα ο Μητσοτακης τι θα διαβαζαμε και τι θα γινοταν.
Οποτε μην ασχολεισαι με υποκριτες.

Πολύ σωστά.

< >

Ο Τσίπρας κρίθηκε ΚΑΙ γι'αυτό. Αν έλεγε κάτι αντίστοιχο ο Κούλης, δε θα έτρεχε τπτ για όποιους τον ψήφισαν.

Γιατί δύσκολα κάποιος θα πει "έκανα |λογοκρισία|, με πιάσανε κορόιδο". Θα υποστηρίζει μέχρι τέλους ότι έκανε την καλύτερη επιλογή.

Για τον Τσίπρα όμως δεν ισχύουν τα παρακάτω ε;

Εθνική τραγωδία δηλαδή πρέπει να σημαίνει πτώση της κυβέρνησης?

Η οποία ανάληψη ευθυνών περιλαμβάνει διερεύνηση της τραγωδίας και προτάσεις για λύση και μετὰ υλοποίηση.

Ένας ηγέτης σε ένα λαό δε τα παρατάει με τη παραμικρή ευκαιρία. Κάθεται να βρει λύση.

Πείτε μου, αν μπορείτε ειλικρινά, τι θα λεγατε αν τα Τέμπη συνέβαιναν 2015-2018.

Μάλλον, ότι λέγατε για Μάτι, Μάρφιν, CC κτλ.

Γι'αυτό είμαστε μπουρδέλο λοιπόν, γιατί κρίνετε οπαδικά.

Η διαφορά είναι ότι ο Τσίπρας στο Μάτι ήξερε και έφταιγε. Το δικαστήριο αποφάσισε τη καταδίκη της Δούρου.

Πριν τα capital control έλεγε ότι θα σκίσει τα μνημόνια. Τελικά ήρθαμε ένα βήμα πριν τη έξοδο από την ευρωζώνη.

Τα έκανε σκατα, παραιτήθηκε το ΣΥΡΙΖΑ έχει πέσει στο 5% κι αυτός είναι στο χαρβαρντ.

Ο ιστορία και η πραγματικότητα είναι αμείλικτη.

Μου συγκρίνεις λοιπόν Μάτι, capital control και Μαρφιν με μια τραγωδία η οποία ευθύνεται σε έναν υπάλληλο που έβαλε τα τρένα στην ίδια γραμμή ;;

< >
Άβαταρ μέλους
By markvag
Nikos! έγραψε:Η οποία ανάληψη ευθυνών περιλαμβάνει διερεύνηση της τραγωδίας και προτάσεις για λύση και μετὰ υλοποίηση.

Ένας ηγέτης σε ένα λαό δε τα παρατάει με τη παραμικρή ευκαιρία. Κάθεται να βρει λύση.

Οπότε η δήλωση ανάληψη ευθύνης είναι για μένα πολυεπίπεδη.

< >

Τί ακριβώς σημαίνει ανάληψη ευθυνών σε έναν πολιτικό λοιπόν;;;

Σε έναν πολιτικό που δεν μπόρεσε να κάνει σωστά τη δουλειά του (αποδεδειγμένα);;

Και αν δεν μπορούσε να προλάβει το δυστύχημα, πώς ακριβώς θα διορθώσει τώρα τα σκ@τ@ του;;

Γιατί, αν εγώ κάνω ένα τόσο μεγάλο λάθος στη δουλειά μου, θα παραιτηθώ. Γιατί το λάθος μου είναι απόδειξη ότι δεν μπορώ να κάνω τη δουλειά μου. Το ίδιο και αν ένας υφιστάμενός μου κάνει ένα τόσο μεγάλο λάθος... Και αν υπάρχουν ανθρώπινες συνέπειες από το λάθος, υπάρχουν τα δικαστήρια.

Σίγουρα πάντως ανάληψη ευθυνών δεν είναι να παραιτηθείς μετά από καιρό και πιέσεις και να κρύβεσαι από ποινικές ευθύνες πίσω από την βο(υ)λευτική σου ασυλία...
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#890163 Πάμε λίγο ζέσταμα πριν το πίβοτ

Εικόνα

Σελίδα 112: μτκ_κάθαρμα_παραιτήσου --> βρήκαμε το ξυλόλιο
Σελίδα 119: μτκ_κάθαρμα_παραιτήσου --> έβαλες τον Καρώνη να μιλήσει για τόξα και αέρια

Μπασκετομήνας ο Μάιος παίδες.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
saxon_747 έγραψε:
Ο Τσίπρας κρίθηκε ΚΑΙ γι'αυτό. Αν έλεγε κάτι αντίστοιχο ο Κούλης, δε θα έτρεχε τπτ για όποιους τον ψήφισαν.

Γιατί δύσκολα κάποιος θα πει "έκανα |λογοκρισία|, με πιάσανε κορόιδο". Θα υποστηρίζει μέχρι τέλους ότι έκανε την καλύτερη επιλογή.

Η οποία ανάληψη ευθυνών περιλαμβάνει διερεύνηση της τραγωδίας και προτάσεις για λύση και μετὰ υλοποίηση.

Πείτε μου, αν μπορείτε ειλικρινά, τι θα λεγατε αν τα Τέμπη συνέβαιναν 2015-2018.

Γι'αυτό είμαστε μπουρδέλο λοιπόν, γιατί ΚΡΙΝΟΥΜΕ οπαδικά.

Στο φτιαξα λιγακι γιατι πας να βγεις λιγο υπερανω :shifty:
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
Nikos! έγραψε:

Η διαφορά είναι ότι ο Τσίπρας στο Μάτι ήξερε και έφταιγε. Το δικαστήριο αποφάσισε τη καταδίκη της Δούρου.

Πριν τα capital control έλεγε ότι θα σκίσει τα μνημόνια. Τελικά ήρθαμε ένα βήμα πριν τη έξοδο από την ευρωζώνη.

Τα έκανε σκατα, παραιτήθηκε το ΣΥΡΙΖΑ έχει πέσει στο 5% κι αυτός είναι στο χαρβαρντ.

Ο ιστορία και η πραγματικότητα είναι αμείλικτη.

Μου συγκρίνεις λοιπόν Μάτι, capital control και Μαρφιν με μια τραγωδία η οποία ευθύνεται σε έναν υπάλληλο που έβαλε τα τρένα στην ίδια γραμμή ;;

< >

Πολυ σωστα.
Τοτε βεβαια ουτε flood ειχαμε καποιων λαλιστατων ουτε τριμπουρδελα ουτε τπτ :whistlink:
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
markvag έγραψε:
Nikos! έγραψε:Η οποία ανάληψη ευθυνών περιλαμβάνει διερεύνηση της τραγωδίας και προτάσεις για λύση και μετὰ υλοποίηση.

Οπότε η δήλωση ανάληψη ευθύνης είναι για μένα πολυεπίπεδη.

< >

Τί ακριβώς σημαίνει ανάληψη ευθυνών σε έναν πολιτικό λοιπόν;;;

Σε έναν πολιτικό που δεν μπόρεσε να κάνει σωστά τη δουλειά του (αποδεδειγμένα);;

Και αν δεν μπορούσε να προλάβει το δυστύχημα, πώς ακριβώς θα διορθώσει τώρα τα σκ@τ@ του;;

Γιατί, αν εγώ κάνω ένα τόσο μεγάλο λάθος στη δουλειά μου, θα παραιτηθώ. Γιατί το λάθος μου είναι απόδειξη ότι δεν μπορώ να κάνω τη δουλειά μου. Το ίδιο και αν ένας υφιστάμενός μου κάνει ένα τόσο μεγάλο λάθος... Και αν υπάρχουν ανθρώπινες συνέπειες από το λάθος, υπάρχουν τα δικαστήρια.

Σίγουρα πάντως ανάληψη ευθυνών δεν είναι να παραιτηθείς μετά από καιρό και πιέσεις και να κρύβεσαι από ποινικές ευθύνες πίσω από την βο(υ)λευτική σου ασυλία...

Άρα μου λες ότι κάθε φορά που κάνεις λάθος στη δουλειά σου βαράς παραίτηση και δε ψάχνεις να βρεις τι ήταν αυτό να το διορθώσεις την επόμενη φορά;

Σε κάθε περίπτωση μετά το δυστύχημα απομακρύνθηκε ο υπουργός και ο υπάλληλος που έκανε αυτό το μοιραίο λάθος. Μάλλον δε σε κάλυψε.

Εσύ τώρα ζητάς παραίτηση της κυβέρνησης (η οποία έχει 30% σήμερα σε πρόσφατη δημοσκόπηση) γιατί κάνεις δικές σου εικασίες ότι κουβαλούσε παράνομο φορτίο και μάλιστα θέλεις κιόλας να παραιτηθεί χωρίς δικαστήριο.

Να σε ενημερώσω ότι δε δουλεύει έτσι η δημοκρατία και οι κυβερνήσεις δε πέφτουν με τη κάθε μ@λ@κι@ που θα γράψει ο κάθε μαρκοβαγγος (καλό ε;) σε ένα φόρουμ.

Τη καλημέρα μου…

< >
Άβαταρ μέλους
By Isambard
#890168 Δεν υπάρχει καταδίκη (ακόμη τουλάχιστον) για τη Δούρου. Την καταδίκη της πρότεινε μεν η εισαγγελέας, αλλά ακόμη το δικαστήριο δεν έχει αποφανθεί. Για το Μάτι, το μόνο πολιτικό πρόσωπο που ίσως καταδικαστεί, είναι η Δούρου και κανένας άλλος. Όχι πως αυτό λέει κάτι βέβαια ειδικά όπως λειτουργεί η ελληνική Δικαιοσύνη.

Η ερμηνεία πως τα Τέμπη συνέβησαν επειδή ένας σταθμάρχης έκανε ένα λάθος, είναι της κυβέρνησης και μόνον. Το δυστύχημα συνέβη διότι ο σταθμάρχης έκανε λάθος μεν, αλλά δεν υπήρχε τίποτε λειτουργικό για να αποτρέψει το λάθος (πχ τηλεδιοίκηση).

Επίσης, ο Κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του γνώριζαν για την άθλια κατάσταση των τρένων και του δικτύου και δεν έκαναν τίποτε, το αντίθετο ο Κ. Μητσοτάκης θα εγκαινίαζε προ του δυστυχήματος την (ανύπαρκτη) τηλεδιοίκηση. Η σύγκριση με τον Τσίπρα ή τον οποιοδήποτε άλλο μου είναι αδιάφορη, το βέβαιο είναι πως οι ευθύνες είναι τεράστιες, 57 άνθρωποι πέθαναν και τα τρένα εξακολουθούν να είναι επικίνδυνα.

O Μητσοτάκης κυβερνά 6 χρόνια, είναι αυταπόδεικτο πως και ευθύνες έχει και τα έχει κάνει σκ@τά.

Το ότι δεν έχει ανταγωνισμό δεν αλλάζει τίποτε από τα παραπάνω. Όσες φορές και να ψηφιστεί, τα Τέμπη και η διαχείριση πριν και μετά θα παραμείνουν μια τεράστια κηλίδα.
Το παραπάνω δε θα αποτρέψει και πάρα πολλούς από το να τον ψηφίσουν ασφαλώς, αλλά αυτό είναι πραγματικά άσχετο με τα πραγματικά γεγονότα του δυστυχήματος. Προσωπικά δε με ενδιαφέρει καθόλου η ψήφος του οποιουδήποτε, εμένα με ενδιαφέρει να έχουμε ασφαλή τρένα.
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
Geo f1 έγραψε:
saxon_747 έγραψε:

Γι'αυτό είμαστε μπουρδέλο λοιπόν, γιατί ΚΡΙΝΟΥΜΕ οπαδικά.

Στο φτιαξα λιγακι γιατι πας να βγεις λιγο υπερανω :shifty:

Μα ο ΣΥΡΙΖΑ έφτασε στο 5% επειδή κρίθηκε, δεν υπήρχε "μπετον" εκλογική βάση που ότι και να γίνει θα ψηφίσουν ΝΔ. :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
Nikos! έγραψε:

< >

το ότι ο υπουργός μεταφορών ανακοινώνει 8 μέρες πριν το δυστύχημα ότι τα τρένα είναι ασφαλή, ενώ υπάρχουν έγγραφες αναφορές ότι δεν είναι, δείχνει ότι όλοι είχαν ενημερωθεί, ήξεραν και δεν έκαναν τίποτα. :iconcool:

Το ότι (ο υπουργός / προϊστάμενος) δεν μπορεί να αξιολογήσει τον υπάλληλο αλλά παρόλα αυτά τον προσλαμβάνει με όχι και τόσο αδιάβλητη διαδικασία , δείχνει και αυτό κάτι. :iconcool:

Το ότι το σύστημα είχα αφεθεί στη μοίρα του, χωρίς συστήματα ασφαλείας, τρωτό σε ανθρώπινα λάθη, επίσης δείχνει κάτι. :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
saxon_747 έγραψε:Μα ο ΣΥΡΙΖΑ έφτασε στο 5% επειδή κρίθηκε

Ο ΣΡΖ επέστρεψε στο 5% όχι επειδή κρίθηκε το έργο Τσίπρα (αυτό ήταν πάνω από 20%) αλλά επειδή:
- αποφάσισε λύση επιπέδου Τσάκα για αντικατάσταση Τσίπρα
- ξεφορτώθηκε τη λύση επιπέδου Τσάκα με τρόπο επιπέδου Ερωτοδικείο

Ε ΟΚ αν επόμενος πρόεδρος ΝΔ είναι ο Σάκης Ρουβάς του Πειραιά, δεν τα βλέπω καλά τα ποσοστά τους.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#890174 Όπως έγραψε κάποτε και ο Ράινερ Βέρνερ Φασμπιντερ

"Δεν τελείωσε τίποτα αν δεν τραγουδήσει η Αηδειλινη"

Οπότε Νίκο ας περιμένουμε να δούμε τί θα αποφασίσει η δικαιοσύνη. :lol:
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
saxon_747 έγραψε:
Nikos! έγραψε:

< >

το ότι ο υπουργός μεταφορών ανακοινώνει 8 μέρες πριν το δυστύχημα ότι τα τρένα είναι ασφαλή, ενώ υπάρχουν έγγραφες αναφορές ότι δεν είναι, δείχνει ότι όλοι είχαν ενημερωθεί, ήξεραν και δεν έκαναν τίποτα. :iconcool:

Το ότι (ο υπουργός / προϊστάμενος) δεν μπορεί να αξιολογήσει τον υπάλληλο αλλά παρόλα αυτά τον προσλαμβάνει με όχι και τόσο αδιάβλητη διαδικασία , δείχνει και αυτό κάτι. :iconcool:

Το ότι το σύστημα είχα αφεθεί στη μοίρα του, χωρίς συστήματα ασφαλείας, τρωτό σε ανθρώπινα λάθη, επίσης δείχνει κάτι. :iconcool:

Οτι ο υφυπουργος παρα τω πρωθυπουργω βρισκεται 2 μερες μετα το δυστυχημα στα Τεμπη για να συντονισει το μπαζωμα, δειχνει προσπαθεια συγκαλυψης στο υψηλοτερο επιπεδο.

Οτι ακομα και σημερα τα τρενα ΘΑ ειναι ασφαλη το 2027 κατα δηλωση του π/θ, αλλα δρομολογια γινονται καθε μερα, δειχνει οτι σε προβατα απευθυνονται, σε υπηκοους και σαν τετοιοι λειτουργουμε
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
#890176 Όπως είπε και ο Άδωνις, άμα παραδεχτούν ότι τα τρένα δεν είναι ασφαλή, δε θα τα χρησιμοποιεί κανείς. (Και θα χάσουμε λεφτακια)

Εμμέσως βέβαια ο πρωθυπουργός το έχει παραδεχτεί,.με τη δήλωση του ότι ΘΑ είναι ασφαλή μέχρι το 2027
Άβαταρ μέλους
By PaNick67

Περι πολικης ευθυνης απο τον Κ. Μητσοτακη. 31/8/2018

ΜΠΕΕΕΕΕΕΕΕ
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#890178 Πανίκα το ότι ο Καμμένος πήγε στο Μάτι ενώ ακόμα κάπνιζε ο τόπος για να την πει στους κατοίκους, δείχνει ότι οι Monty Python δεν ήταν απλά ένα γκρουπ καλλιτεχνών αλλά ιδεολογία.