Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By belgarion
REALZEUS έγραψε:
belgarion έγραψε:Κορυφαίο κοινωνικό πείραμά. Και από προσωπική εμπειρία θα πω , ότι τουλάχιστον για Ελλάδα, τα reviews στο tripadvisor είναι αντικειμενικά στο περίπου 50%, έχω φάει και καλά έχω φάει και μεγάλες φόλες. Σαφώς καλύτερα να εμπιστεύεσαι το φόρουμ μας.

Το πρόβλημα με τις γνώμες των άλλων είναι οι προσλαμβάνουσες αλλά και τα γούστα τους σε σύγκριση με τα δικά μας. Πρέπει να γνωρίζεις τον άλλον για να εκτιμήσεις αν η άποψή του ταιριάζει με τα δικά σου θέλω. Ισχύει στα πάντα αυτό.
Δεν διαφωνώ, απλά το έγραψα με αφορμή αυτό που ισχυρίζεται το trip advisor ότι 93 % των ατόμων συμφωνούν με τα review's του. Από εδώ μέσα όμως, Θεσσαλονίκη τουλάχιστον έχω φάει καλά σχεδόν πάντα.

< >
Άβαταρ μέλους
By NickTG
bill33 έγραψε:Αν ήταν πιο κοντά στο Λεβίδι θα πρότεινα το Χάνι στην Κανδηλα,λένε για μεγάλες μερίδες και φτηνές τιμές χωρίς να είναι και φτηνό στην ποιότητα. http://www.taverna-hani.gr/

Μιας και πήγα μια βόλτα στο χωριό βρήκα ευκαιρία για επίσκεψη.
Πήραμε 2 μοσχαρίσιες, 1 κόκορα με χυλοπίτες, 1 χωριάτικη, 1 τζατζίκι, 1 τυροκαυτερη, 1 πατάτες, 1 μελιτζάνες, 1 παστό με αυγά, 5 μπύρες και ένα αναψυκτικό.
Καλές μερίδες, 3 άτομα σκασαμε, καλό φαγητό.
Τελική τιμή 66.70€.
Είχε και άλλα κλασικά φαγητά της περιοχής όπως γίδα βραστή και χοιρινό με σέλινο.
Άνετα θα πάω πάλι.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
belgarion έγραψε:Από εδώ μέσα όμως, Θεσσαλονίκη τουλάχιστον έχω φάει καλά σχεδόν πάντα.

Εδώ είμεθα κοννεσέρς!!! :lol:
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
NickTG έγραψε:
bill33 έγραψε:Αν ήταν πιο κοντά στο Λεβίδι θα πρότεινα το Χάνι στην Κανδηλα,λένε για μεγάλες μερίδες και φτηνές τιμές χωρίς να είναι και φτηνό στην ποιότητα. http://www.taverna-hani.gr/

Πήραμε 2 μοσχαρίσιες, 1 κόκορα με χυλοπίτες, 1 χωριάτικη, 1 τζατζίκι, 1 τυροκαυτερη, 1 πατάτες, 1 μελιτζάνες, 1 παστό με αυγά, 5 μπύρες και ένα αναψυκτικό.
Τελική τιμή 66.70€.
Είχε και άλλα κλασικά φαγητά της περιοχής όπως γίδα βραστή και χοιρινό με σέλινο.
Άνετα θα πάω πάλι.

Πολύ καλή τιμή.
Δε θα κάνω τον κακό, αλλά έχω μια απορία. Ήταν με απόδειξη η τιμή ή όχι; γιατί αν έχει κ ΦΠΑ τότε είναι πολύ φθηνά.

< >
Άβαταρ μέλους
By bill33
NickTG έγραψε:

Τελική τιμή 66.70€.
Άνετα θα πάω πάλι.

:thumbsup:
Άβαταρ μέλους
By NickTG
PeterPan έγραψε:
NickTG έγραψε:

Τελική τιμή 66.70€.
Άνετα θα πάω πάλι.

Πολύ καλή τιμή.
Δε θα κάνω τον κακό, αλλά έχω μια απορία. Ήταν με απόδειξη η τιμή ή όχι; γιατί αν έχει κ ΦΠΑ τότε είναι πολύ φθηνά.

< >

Πραγματικά δεν ρώτησα γιατί πλήρωσε φίλος και τα έδωσα μετά εγώ αλλά είχε να πληρώσεις και με κάρτα.
Άβαταρ μέλους
By DAP
#463001 :hmmm: Δεν επρεπε να παρετε την μελιτζανα...Φουσκωσε και το στομαχι και τον λογαριασμο..... :s_wacko :lol: :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
By markvag
#463017 Ρακάριο, σήμερα μεσημέρι στα Τρίκαλα...

Απλά ΟΙ ΠΙΟ ΥΠΕΡΓΑΜΑΤΕΣ πανσέτες που έχω φάει ποτέ. :metalo: Μεγάλες, ζουμερές, πολύ καλά ψημένες, απλά :metalo: Η :inlove: πήρε σπεντζοφάι, που ήταν λίγο λειψό σε πιπεριές, κτλ, αλλά ήταν εξαιρετικό το λουκάνικο, ενώ ακόμα και τα μακαρόνια που πήραν τα παιδιά ήταν ωραία. Και πολύ καλή σαλάτα με βλήτα :inlove: Όλα σε ικανότατες ποσότητες. :twisted: :superman:

Ωραίος χώρος, ωραίο προσωπικό, 25 ευρώ ο λογαριασμός. :metalo: Θα ξαναπήγαινα ... κάθε μέρα... :lol:

Και στα Τρίκαλα και στο εστιατόριο... :lol:
Άβαταρ μέλους
By NickTG
DAP έγραψε::hmmm: Δεν επρεπε να παρετε την μελιτζανα...Φουσκωσε και το στομαχι και τον λογαριασμο..... :s_wacko :lol: :lol: :lol:

Η αλήθεια είναι ότι κάποια στιγμή σκεφτήκαμε να ακυρώσουμε τα κυρίως! :s_tongue
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#463059 πω ρε σεις, βαλτοί είστε?!!!

έχω φάει σαλάτα ρόκα με παρμεζάνα και κράν-μπερις :iconcool: , 3 καρότα κ πιλάφι κ διαβάζω παντσέτες κ μπριζόλες...

:lipsealed: :lipsealed: :help: :lol:
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
PeterPan έγραψε:έχω φάει σαλάτα ρόκα με παρμεζάνα και κράν-μπερις

Αιχμάλωτος πολέμου σε γκουρμέ εστιατόριο; :lol:
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
REALZEUS έγραψε:
PeterPan έγραψε:έχω φάει σαλάτα ρόκα με παρμεζάνα και κράν-μπερις

Αιχμάλωτος πολέμου σε γκουρμέ εστιατόριο; :lol:

Αλέξανδρε πες το κ έτσι :lol:
έτσι την κάνει μια ταβέρνα στο χωριό μου κ την έμαθα, δεν κάνω πλάκα :lol:
η Αλιστράτη είναι πολύ μπροστά :metalo: :lol:
Άβαταρ μέλους
By mjacob
#463097 POP 17: Τα καλύτερα πιάτα που δοκιμάσαμε φέτος
9/70
Πίνα στο τηγάνι στη ψαροταβέρνα του Κάκια στη Σαλαμίνα που σερβίρει θάλασσα και 52 ετικέτες ούζου.
47/70
Όστρακα [σ.σ. η φώτο δείχνει πετροσωλήνες] με sauce σαμπάνιας, αρωματικό βούτυρο και χαβιάρι μουστάρδας στο 333 & Chef’s Workshop, στο σύγχρονο αστικό εστιατόριο της οδού Νίκης.

Η αμήχανη στιγμή: Οι πίνες και οι πετροσωλήνες αποτελούν είδη υπό εξαφάνιση και η αλιεία τους απαγορεύεται σε όλη την ευρώπη :s_sad :s_no :rant:

σταχυολογώντας

Μπριζόλα τόνου με σαλάτα από φακές beluga, κινόα, ελιές στο Κιουζίν του Κολωνακίου που μας ξανασυστήνει την ελληνική κουζίνα, μαγειρεύοντας γνώριμες συνταγές με γκουρμέ προσέγγιση.

Αυγό ποσέ με καπνιστό χέλι, μους πατάτας και αρωματισμένο ελαιόλαδο από τον βραβευμένο Λευτέρη Λαζάρου στο Varoulko Seaside στην Ακτή Κουμουνδούρου, στο εστιατόριο που διαμορφώνει σταθερά τη θαλασσινή όψη της νέας ελληνικής κουζίνας.
[σ.σ. αυτό παίρνει κάθε φορά ο HF]
Ρυζόγαλο σερβιρισμένο σε τσαγιερό από το Ohh Boy της Αρχελάου στο Παγκράτι.

“The Predator” με patty από φιλέτο κροκόδειλου, chipotle mayo, ψητό ανανά με chili, lime και κόλιανδρο , crispy onions και iceberg. To The Big Kahuna βάζει στο πιάτο μας ασυνήθιστες πρώτες ύλες. Πίσω απ’ την πόρτα του αριθμού του αριθμού 42 στην πεζοδρομημένη Σαλαμίνος βρεθήκαμε σε μια καλύβα εμπνευσμένη από την Καραϊβική.

[σ.σ. ο κροκόδειλος δεν λέει και κάτι ιδιαίτερο... κάτι σαν κοτόπουλο με λίγο ψαρογεύση]
Πανσέτα με γλυκοπατάτα, τηγανητό κρεμμύδι και πετιμέζι στο feedέλ

Αποδομημένη σπανακόπιτα με χειροποίητο τραγανό φύλλο και αφρό φέτας στο Quartier d’ Athènes στο bistrot με τη νοσταλγική διάθεση και τον προσεγμένο κατάλογο στην Πλατεία Αγίων Θεοδώρων του κέντρου.
[σ.σ. g's favorite]
Burrata στο Drupes & Drips στο Κουκάκι. Στην Πρώτη (και μοναδική) Spritzeria της Αθήνας μαζεύονται όσοι απολαμβάνουν το κοκτέιλ, το κρασί και την μπύρα τους με εκλεκτά αλλαντικά, τυριά και ψωμί από τον ξακουστό φούρνο του Τάκη απέναντι.

Vegan σουβλάκι με κεμπάπ σόγιας στο Healthy Bites της Πανεπιστημίου

Antioxidant smoothie bowl, με βατόμουρα, μύρτιλα, μαύρα μούρα, μπανάνα, κανναβούρι, γάλα αμυγδάλου, φλέικς καρύδας και σκόνη κράνμπερι. Το εμπνεύστηκε το Λάιμ bistro που παρέχει οργανικές, vegan και raw επιλογές στο Γκάζι.
:s_roses
Μουσακάς με βιολογικό κιμά σόγιας στο Vegan Nation της Ερμού, στον χώρο που όλα μαγειρεύονται επί τόπου και είναι 100% χορτοφαγικά.

:s_roses
Άβαταρ μέλους
By mjacob
#463111 https://en.wikipedia.org/wiki/Pinna_nobilis
In recent years, Pinna nobilis has become threatened with extinction, due in part to fishing, incidental killing by trawling and anchoring, and the decline in seagrass fields; pollution kills eggs, larvae, and adult mussels. The noble pen shell has been listed as an endangered species in the Mediterranean Sea. The European Council Habitats Directive 92/43/EEC, on conservation of natural habitats and the wild fauna and flora, proclaims that P. nobilis is strictly protected (by the Annex IV of EEC, 1992)- all forms of deliberate capture or killing of fan mussel specimens are prohibited by law.

....