Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By glf
#320180 Τα άλατα υπάρχουν για να αποροφήσουν την υγρασια του αέρα όταν κλείσει ο πίνακας. Το αλουμινάκι διαπνέεται δλδ.
Αν όμως με τα χρόνια χαλάσει η μαστίχη τότε τα άλατα τελειώνει ο ρόλος τους και μια ωραία μέρα βλέπεις την υγρασία.
Ε, υπάρχουν και πίνακες που υποτίθεται κάνουν πρώτα κενό αέρος και τους γεμίζουν με αδρανές αέριο για καλύτερη μόνωση. Όπως καταλαβαίνεις το μόνο εύκολο είναι να φύγει το αέριο με τα χρόνια..
Άβαταρ μέλους
By fokion
#320426 Ερωτηση

Για ένα ανοιγμα 3,10 Χ 2,30 θεωρηται λογική τιμη 250 ευρω για γυψοσανιδα ανθυγρή από τη μια και απλή από την άλλη χωρις μονωση ενδιάμεσα?

Ο τοιχος είναι εξωτερικός μεν σκεπαστος δε σε γκαραζ ώστε να κλεισει και να γινει αποθηκη. ( κοινως δεν είναι σαλονι να είναι αψογο)
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#320531 Αυτό πάντως που περιγράφεις είναι απλούστατο και σαν DYI και θα σου κοστίσει ίσως λιγότερα και από τα μισά.

Έχουμε φτιάξει με τον πατέρα μου κάτι ανάλογων διαστάσεων, συν γωνία, συν κάσα+πόρτα σε μία μέρα με υλικά από το Prakriker. Διπλή γυψοσανίδα εντός-εκτός και πετροβάμβακας στο ενδιάμεσο. Από εργαλεία χρειάζεται μόνο ένα δραπανο/δραπανοκατσάβιδο, πριόνι ή σέγα, ένα αλφάδι, σκοινί και ζύγι, γυαλόχαρτο και σπάτουλα για το στοκάρισμα. Θα βρεις άπειρα βιντεάκια στο youtube της Knauf με αναλυτικές οδηγίες.
Άβαταρ μέλους
By fokion
#320546 Λογω επαγγέλματος εχω ιδεα πως γινεται με τις γυψοσανίδες απλά να πω την αμαρτια μου δεν το εχω προσπαθησει ποτε.
και ειδικά που η εφαρμογή δεν απαιτει ΤΗΝ λεπτομερεια και φινίρισμα.
Συν ότι ειπα αντι να παιδευτω εγω - που η μεση μου ενιωται δεν βοηθαει - να δωσω ένα μεροκαματο σε ένα γνωστο που αυτή τη στιγμη είναι ανεργος.
Αλλα από τα 100 ευρω υλικά να φτασουμε στο 250....
και που να σας ελεγα ότι μου ζητησε κι αλλα 150 ευρω για μια πορτα που θελω σε αυτό το τοιχο....

το ολον 400....
Άβαταρ μέλους
By nEK
fokion έγραψε:Λογω επαγγέλματος εχω ιδεα πως γινεται με τις γυψοσανίδες απλά να πω την αμαρτια μου δεν το εχω προσπαθησει ποτε.
και ειδικά που η εφαρμογή δεν απαιτει ΤΗΝ λεπτομερεια και φινίρισμα.
Συν ότι ειπα αντι να παιδευτω εγω - που η μεση μου ενιωται δεν βοηθαει - να δωσω ένα μεροκαματο σε ένα γνωστο που αυτή τη στιγμη είναι ανεργος.
Αλλα από τα 100 ευρω υλικά να φτασουμε στο 250....
και που να σας ελεγα ότι μου ζητησε κι αλλα 150 ευρω για μια πορτα που θελω σε αυτό το τοιχο....

το ολον 400....

Μαλλον θελει να μεινει ανεργος...τι να πω.
Άβαταρ μέλους
By Serf
#320870 Έντονο τρίξιμο σε ξύλινο πάτωμα υπνοδωματίου όταν το πατάμε πού μπορεί να οφείλεται; Και πώς διορθώνετε;
Άβαταρ μέλους
By Kon5
#320872 Μάλλον έχουν υποχωρήσει τα στηρίγματα. Αν δεν κάνω λάθος κάνουν τρύπα και βάζουν από κάτω αφρό ώστε να γεμίσει το κενό. Σ'εμάς τουλάχιστον έτσι είχαν κάνει.
Άβαταρ μέλους
By glf
#320876 Λένε οτι θα ανακοινωθούν επιπλέον δικαιούχοι για το Εξοικονομώ κατ' οίκον..

Fokion γιατι δε ρωτας και δευτερο και τρίτο μάστορα;
Άβαταρ μέλους
By axel12p
Kon5 έγραψε:Μάλλον έχουν υποχωρήσει τα στηρίγματα. Αν δεν κάνω λάθος κάνουν τρύπα και βάζουν από κάτω αφρό ώστε να γεμίσει το κενό. Σ'εμάς τουλάχιστον έτσι είχαν κάνει.

Και σε εμάς αυτό είχαν προτείνει. Κάνεις μικρή τρύπα και το γεμίζεις με αφρό πολυουρεθάνης χαμηλής διόγκωσης. Αν βάλεις τον κλασσικό το πιο πιθανό είναι ότι θα σου τινάξει πάνω τα σανίδια.
Άβαταρ μέλους
By fokion
glf έγραψε:Fokion γιατι δε ρωτας και δευτερο και τρίτο μάστορα;

Αυτο ακριβως εκανα.
Κι επειδη δεν ηξερα κανενα μπηκα στο "δουλευταρας" και εκανα αιτημα.
εκδηλωσαν ενδιαφερον 3
με τον πρωτο που εκλεισα ρανταβου να δει οσο ηρθες εσυ ηρθε κι αυτος ( τρωει ακυρο και αρνητικη κριτικη)
ο δευτερος δε πηρε καν τηλεφωνο - ακομα εστω
και με τον 3ο εχω ραντεβου σημερα.
Άβαταρ μέλους
By glf
#321012 Η αλήθεια είναι οτι και γω κατάφερα να κάνω μόνος ένα κουτί που κλείνει το ρολό της γκαραζόπορτας για να μη μπαίνει το κρύο.
Με τους στρωτήρες για γυψοσανίδα εκανα ένα σκελετό που μάλιστα κρέμεται και απο το νταβάνι για έξτρα δυσκολια.
Εγώ απλα το έκλεισα με λεπτή ξύλινη πλάκα για να μπορω να το ξεβιδώνω και να εχω πρόσβαση στο ρολό αν χρειαστει.
Για ένα τοίχο που παταει κάτω, με ενα φίλο το παλευετε δηλαδη μια χαρα.
Το στοκάρισμα μετά ειναι αισθητικο θεμα που και παλι δεν ειναι και τιποτα..
Άβαταρ μέλους
By fokion
#321028 Αν τα νουμερα που θα ακουσω είναι και παλι εκτός του "αποδεκτου" μου, καπως ετσι με βλεπω...
3 δοκαρια-ορθοστατες για το ενδιαμεσο κενο και 3 φυλλα OSB πχ ( με τα ξυλα είμαι πιο ανετος και από εργαλια ) και αντε γεια.