Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
RXristos έγραψε:Έχει ασχοληθεί κανένας με αποξήλωση μαρμάρινου δαπέδου έτσι ώστε να μπει μετά ξύλινο δάπεδο;
Θα μου πείτε γιατί δεν το βάζεις κατευθείαν πάνω στο μάρμαρο που είναι και αλφαδιασμένο κλπ... Σκέφτομαι ότι θα ελαφρύνει κατά πολύ η όλη κατασκευή (1980) αν φύγει το μάρμαρο και δεύτερον δεν θέλω να έχει διαφορά ύψους με τα υπόλοιπα δωμάτια που έχουν ήδη ξύλο.
Βασικά πρέπει να είναι πολύ :s_whiteflag διαδικασία αλλά το σκέφτομαι αν είναι λογικό το κόστος.

Αν επιλεξεις καρφωτο παρκε θα πρεπει να εχεις αυτη την εικονα πριν μπει το παρκε

Εικόνα
Νομιζεις πως αν ξυλωσεις το μαρμαρο θα εχεις το αναλογο βαθος για να κανεις την δουλεια;
Χλωμο το βλεπω, θα πρεπει να φας και την υποδομη του ολη, να βγεις στην πλακα και μετα να γινει το καδρονιασμα. Μεγαλη φασαρια, μεγαλο κοστος.
Άβαταρ μέλους
By RXristos
#317220 Τα υπνοδωμάτια είναι έτσι, καρφωτό παρκέ, άρα πιστεύω ότι από ύψος θα είμαι εντάξει. Αυτό που με φοβίζει όπως λες είναι για να βγω στην πλάκα θα πρέπει να βγουν οι "κόλλες" των μαρμάρων. Και αν δεν βγουν μαζί με τα μάρμαρα εύκολα όντως εκεί έχει πολύ ξήλωμα! Εναλλακτική λύση κολλητό πάνω στο μάρμαρο και τρώω το δοντάκι που θα έχει με τα υπνοδωμάτια...
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#317221 Το μονο βεβαιο ειναι οτι δεν θα βγουν ευκολα! Πολλα μπαζα, πολλη σκονη και πιθανοτητα ζημιες αφου αν δεις στην φωτο που εβαλα περνανε γραμμες καλοριφερ τις οποιες δεν πρεπει να αγγιξεις γιατι αλλιως..... :lipsealed:
Αν καταλαβα καλα μιλας για σαλονι. Με τα λεφτα που θα σου παρουν για ξυλωμα μαρμαρου- καρφωτο παρκε, βαζεις το καλυτερο αντικολλητο παρκε σε ολο το σπιτι και στα υπνοδωματια! :lol: Ουτε δοντι, ουτε τιποτα! :lol:
Άβαταρ μέλους
By RXristos
#317223 Αν και οι σωληνώσεις δεν περνάνε κάτω από το πάτωμα, μην με ρωτήσεις γιατί, αμαρτίες κατασκευαστή 1980,τρέχα γύρευε... όπως λες..το κόστος μπορεί να πάει το ένα άλλο ένα και η σαβούρα που θα δημιουργηθεί δεν θα έχει προηγούμενο... Θα κάνω βέβαια και μια ερώτηση σε έναν μαρμαρά να μου πει αλλά το βλέπω να έρχεται... :s_crazy
Με βλέπω για κολλητό καλώς εχόντων των πραγμάτων...
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#317224 Οταν αναγκαστικά δημιουργηθεί υψομετρική διαφορά στο δάπεδο, υπάρχουν κατάλληλα αρμοκάλυπτρα για το "δόντι", τόσο για λόγους αισθητικούς, όσο και ασφαλείας.

Εικόνα

http://www.profilaccessories.gr/index.p ... uct_id=254
Άβαταρ μέλους
By RXristos
dimitrisB έγραψε:Οταν αναγκαστικά δημιουργηθεί υψομετρική διαφορά στο δάπεδο, υπάρχουν κατάλληλα αρμοκάλυπτρα για το "δόντι", τόσο για λόγους αισθητικούς, όσο και ασφαλείας.

Εικόνα

http://www.profilaccessories.gr/index.p ... uct_id=254

Σωστός... απλά το επιθυμητό ήταν να τα αποφύγω.
Άβαταρ μέλους
By Dodger
GTS έγραψε:Νοικιασε και Αγγλια και περιμενε να σου δωσουν ολη την εγγυηση πισω :iconcool:

Έχοντας ζήσει στην Αγγλία σε 3 πόλεις και 4 σπίτια (δε βάζω μέσα τις εστίες, όντας φοιτητής), δεν υπήρξε ούτε μία φορά που α) να μην επιδιόρθωσαν οποιαδήποτε βλάβη (κουζίνα, υδραυλικά, σπασμένο κρεββάτι), β) δεν μου έδωσαν ολόκληρο το deposit πίσω (από 350 λίρες έως και 800).
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#317324 Ενταξει καναμε κανα δυο μηνες να τον πεισουμε οτι δεν ειναι φυσιολογικο να εχει ποντικια η οικοδομη που τριγυρνανε μεσα στα σπιτια (οι υπολοιποι δεν ειχαν παρει χαμπαρι) ωστε να φερει ειδικο συνεργειο να τα εξολοθρευσει. Τις υπολοιπες φορες ερχοταν γρηγορα και προσπαθουσε να τα κανει μονος του ολα. Την εγγυηση την πηραμε πισω μεσω καποιου διαιτητικου οργανου η κατι τετοιο. Ειπε αυτος οτι ειναι ολα οκ και αυτοι οι διαιτητες εστειλαν τα λεφτα μας στους λογαριασμους μας.
Άβαταρ μέλους
By gakost
GTS έγραψε:
gakost έγραψε:
GTS έγραψε:Νοικιασε και Αγγλια και περιμενε να σου δωσουν ολη την εγγυηση πισω :iconcool:

Συγκρίνεις ανόμια πράγματα. Πχ αν σου χαλάσει η βρύση / καζανάκι πχ στην Ελλάδα θα ακούσεις τα μύρια όσα για να μην πληρώσει ο ιδιοκτήτης. Στην Αγγλία και σε άλλες χώρες που τα πιο πολλά σπίτια τα διαχειρίζονται γραφεία δεν έχει μα / μου έρχεται σύντομα ο υδραυλικός

Εχεις ζησει στην Αγγλια και το ξερεις? Στην δικη μου εμπηρεια πρεπει να τους κυνηγας βδομαδες και μηνες για να κανουν επισκευες που βεβαια στην Αγγλια κοστιζουν πολλαπλασιο απο οτι στην ελλαδα. Στο τελευταιο διαμερισμα που ειχα ειχε χαλασει η θερμανση τον χειμωνα με θερμοκρασια -2 και παραθυρα που δεν κλεινουν καλα. Μετα απο μερικες εβδομαδες ενοχλησεων ο ιδιοκτητης φωναξε εταιρεια επισκευων και εφτιαξε τους θερμοστατες και σηκωσε λιγο την μοκετα δεν ξερω τι ακριβως επισκευη εκανε αλλα χρεωσε 500 λιρες. Επισης βαση νομου μετα απο επισκευες ο ιδιοκτητης εχει δικαιωμα να σε διωξει απο το διαμερισμα οπως και το κανουν πολλες φορες,

Αν έχω ζήσει εκεί η απάντηση είναι ναι. Η κουβέντα για τις τιμές των υπηρεσιών είναι μεγάλη και έχει αναλυθεί. Έπεσες στην περίπτωση πιστεύω αλλά ακόμη και έτσι αν πάθει ζημιά ένα σπίτι στην Ελλάδα με σοβαρό κόστος επισκευής όσο πχ ένα ενοίκιο πιστεύεις ότι θα στο φτιάξει ο ιδιοκτήτης; Εδώ αγγελία βάζει ο άλλος και λέει "ανακαινισμένο" και εννοεί έχει κάνει βάψιμο τις περισσότερες φορές μόνο εσωτερικούς τοίχους. Όποιος έχει ψάξει για ενοίκιο στην Ελλάδα καταλαβαίνει νομίζω....
Άβαταρ μέλους
By 224v
Chris έγραψε:Μου ακουγεται ευκολοτερο να ξηλωσεις το παρκε στα υπολοιπα δωματια και να το ξαναπερασεις χ ποντους πιο ψηλα

θα πρεπει να "σηκωσει" και τα σοβατεπια.... αναλογα, ειναι μεγαλο μερεμετι......νομιζω
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#317435 Τέτοιες εργασίες, είναι απίστευτα ψυχοφθόρες όταν κατοικείς ταυτόχρονα στο διαμέρισμα.
Βέβαια, .... υπάρχουν και χειρότερα, οπότε και μετακομίζεις ! :lol:

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#317589 Έκτακτη είδηση:

Επίθεση του ISIS με ρουκέτες στην Ελλάδα!

Μεγάλη αστοχία των ισλαμιστών τους ISIS. Αλλού σκοπεύουν αλλού χτυπάνε...

Πηγή

Ακολουθούν σκληρές εικόνες
Εικόνα

Εικόνα

:lol: :lol: :lol: