Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#316816 H ενημέρωση νομίζω ισχύει μετά τη λήξη της συμφωνημένης διάρκειας εφόσον λέει ότι συνεχίζεται αυτόματα και αναφέρει περί ενημέρωσης από όποιον από τις δύο πλευρές θέλει να το λήξει.
Άβαταρ μέλους
By kovathe
#316851 Πάντως πρόκειται για γκαρσονιέρα (δίπλα στο δικο μου διαμέρισμα) με ενα μπάνιο, 2 ντουλάπια κ νεροχύτη, κι αυτός δεν είναι κανένας Ταλιμπάν, δε βλέπω δλδ πως θα μπορούσε να προκαλέσει 300 ευρώ ζημιά.
Τεσπα, ευχαριστώ για τις απόψεις, θα το διαπραγματευτούν μπας και δεν τα δώσουν και βλέπουμε.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#316881 Θεωρώ ότι δεν πρέπει να τα δώσουν αλλά είναι εξαιρετικά εύκολο να κάνει ζημιάαν το θελήσει. Σε έπιπλο κουζίνας, πλακάκια μπάνιου, παράθυρα, εσωτερικές πόρτες. Και μετά αν δεν φτάνουν τα 300 ευρώ άντε να τον κυνηγάς δικαστικά...
Άβαταρ μέλους
By Y.V
#316907 Η εγγύηση ειναι για να συμψηφιστούν τυχουσες επισκευές ώστε με την αποχωρηση του ενοικιαστη να γινει το διαμερισμα όπως ήταν όταν του παραδόθηκε και να μην αναγκάζεται ο ιδιοκτητης να ζηταει χρηματα κλπ κλπ
Αν πχ παραδόθηκε φρεσκοβαμμένο και με φρεσκολουστραρισμένα πατωματα τοτε θα πρεπει να παραδοθει έτσι.
Αν όμως πχ το έβαψε ό ενοικιαστης όταν μπήκε και εχει κάτω πλακακια, για ποιό λογο ή με τι να συμψηφιστεί η εγγύηση;
Ετσι θα έπρεπε ο ενοικιαστης να μην πληρωσει το τελευταιο ενοίκιο ώστε να υπάρξει συμψηφισμός.
Άβαταρ μέλους
By kovathe
#316933 H γνωμη μου ειναι οτι δεν πρεπει να του τα δωσουν επειδη του τη βαρεσε ξαφνικα να φυγει και δεν εχουν αλλο ενοικιαστη. Εξαλλου τα λεφτα αυτα τα δινουν κατευθειαν στο ενοικιο του δικου τους σπιτιου.
Επισης, μεχρι πριν 10 μερες παρακαλουσε να μην βαλουν αγγελια γιατι μπορει τελικα να μεινει...
Το σπιτι το ειχε παρει αψογο, βαμμενο κλπ και μαλιστα εχει ξηλωσει και το aircondition (που ο ιδιος εβαλε) αφηνοντας μερεμετια.
Συν κατι ψιλα απο λογ/σμους, κοινοχρηστα του τελευταιου μηνα που δεν εχουν βγει ακομη (που δε νομιζω να ειναι πανω απο κανα 30αρι βεβαια).
Ζημια σιγουρα μπορεις να κανεις οσο μεγαλη θες, αλλα ξαναλεω δεν τον εχω για τετοιον.
Θελει να υπογραψουν και ενα συμφωνητικο για το σπασιμο για να εχει το κωλο του καλυμμενο (οτι δε θα του ζητησουν αλλα ενοικια μαλλον).

Τεσπα, θα μιλησουν ξανα (γιατι αυτος ζηταει τα λεφτα) αλλα η γνωμη μου ηταν να μην του τα δωσουν, εστω μεχρι να ξαναενοικιαστει και να βγουν ολοι οι λογ/σμοι.

Υπενθυμιζω, επισης, οτι εχει φυγει απ το διαμερισμα αλλα δεν εδωσε τα κλειδια.
Βεβαια εχουν εξτρα κλειδι τα πεθερικα (το οποιο και δε χρησιμοποιηθηκε ποτε εννοειται), πιστευετε οτι θα επρεπε να το ανοιξουν να μπουν??
Για ελεγχο, καθαρισμα κλπ?
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#316949 Όλα αυτά ΚΑΝΟΝΙΚΑ έπρεπε να αναφέρονται ρητά στο συμφωνητικό που έχουν υπογράψει, ΑΝ έχουν υπογράψει κάτι τέτοιο. Το γιατί ΔΕΝ πρέπει να του τα δώσουν είναι "....επειδη του τη βαρεσε ξαφνικα να φυγει" και όχι γιατί ".... δεν εχουν αλλο ενοικιαστη.". Θέλω να πω πως αν είχε ειδοποιήσει τον Μάρτιο πως τον Οκτώβρη σας χαιρετώ, θα έπρεπε να του τα δώσουν έχουν δεν έχουν. Επίσης, το ότι έχουν κλειδί, δε σημαίνει ότι μπορούν να μπουν έτσι, όπως σωστά λες. Το ότι θα υπερασπιζόμουν ενοικιαστές μετά από κάποιες κατραπακιές που έχω φάει από μερικούς (εγώ και η οικογένεια μου) δεν το φανταζόμουν :lol:
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#316959 Πάντως αν έχει συμβόλαιο που δεν έχει λήξει μπορούν να του ζητήσουν τα ενοίκια που απομένουν.
Επίσης η εγγύηση ΔΕΝ συμψηφίζεται με ενοίκιο παρά μόνο κατόπιν συμφωνίας.
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#316961 Πλέον όχι, μέσω gsis δηλώνεται η μίσθωση, ο χρόνος, ο αριθμός ΔΕΗ και ο αριθμός του πιστοποιητικού. Όλα τα άλλα, συμφωνούνται μεταξύ μισθωτή-εκμισθωτή.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#316986 Ακόμα και να μην πληρώνει συνεχίζει με βάση τη συμφωνία να νοικιάζει το σπίτι, δεν μπορείς να μπουκάρεις έτσι ξαφνικά στην οικογενειακή του εστία - προσωπικό του χώρο χωρίς να τον ρωτήσεις! Μάλιστα μπορεί αυτός τότε να σε πάει δικαστήριο.
Σας συμφέρει κι εσάς δηλαδή να κάνετε κάποιο συμφωνητικό για τη λύση., Στο οποίο βέβαια θα λέτε κάτι για να δώσει πχ τόσα ενοίκια κλπ για την πρόωρη και χωρίς κατάλληλη προειδοποίηση μονομερή λήξη....
Άβαταρ μέλους
By Eliaskat
#316997 Η εγγύηση επιστρέφεται , αν θέλετε τον κυνηγάτε γιατί δεν σας ειδοποίησε εγκαίρως . Έτσι γα@@@σα έναν που δεν μου επέστρεφε βαρβάτη εγγύηση ..
Άβαταρ μέλους
By thednick
#316998 Αν κάποιος έχει ένα συμβόλαιο μέχρι το 2018 και το σπάσει νωρίτερα (και μάλιστα χωρίς προειδοποίηση) δεν θα πρέπει να πληρώσει κάποιο πρόστιμο? Η εγγύηση να επιστραφει, μετά από έλεγχο και αφού βεβαιωθείτε ότι το σπίτι είναι στην κατάσταση που ήταν όταν νοικιάστηκε.
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#317029 Ερώτηση σε όσους ίσως έχουν εμπειρία απο real estate σε ευρωπαϊκές χώρες
Οι τιμές πωλήσεις σπιτιών διαπραγματεύονται καθόλου η ως συνήθως δεν παίζει τέτοιο πράγμα;
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#317031 Όλα είναι προσφορά και ζήτηση. Ζητάνε 1000 εσύ λες δίνω 900. Αν το δεχτούνε έχει καλώς αλλιώς μπορεί να σου πούνε όχι ή κάτι άλλο.
Υποθέτω βέβαια υπάρχουν διαφορές στο πότε γίνεται η δέσμευση και το κλείσιμο της τιμής άσχετα πότε θα γίνουν τα τελικά συμβόλαια.
Πιθανόν να πρέπει να έχεις κι ένα χαρτί από την τράπεζα για το δάνειο που σου έχει εγκριθεί (αν κάνεις κάτι τέτοιο) για να σε θεωρήσουν αξιόπιστο.