Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By elvet
blackpug106 έγραψε:Τα βρόμικα δεν τα τιμάτε :hmmm: ;

Είσοδος βιομηχανικής Σίνδου από την γέφυρα του Γαλλικού (εκεί που είναι ο Τσετης) , προχωρώντας αρκετά μέσα βρίσκεις 2 καντίνες. Στην 2η καντίνα αριστερά. Λουκουμακι.

Να βγει ο ελβετ στο τηλ παρακαλω :innocent:

Παρών!!
έλειπα για αγροτικές εργασίες, αλλά στη Σίνδο περνάμε τις ώρες που σχολάνε οι νταλικιέρηδες, και οι καντίνες είναι κλειστές. Πρέπει να μας οργανώσεις :rtfm: για group therapy
αντιτετανικό και καθετήρες 14G (για πραγματικούς τύπους-π.χ. otso) έχω στο πορτ-μπαγκαζ
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
dimitrisB έγραψε:

Και όλα αυτά, ΣΤΟ ΟΡΘΙΟ. :rtfm:

Στο όρθιο, ένα πράμα φχαριστιεμαι και αυτό δεν είναι το φαι.

Το κρέας (και γενικότερα το φαι) το φχαριστιεμαι μόνο σε τραπέζι (εξαιρείται φαστ φουντ) με πατατες, φέτα, σαλάτα, ψωμι και να είναι όλα ζεστά - μόλις βγηκαν. Αν υπάρχει και καμμία τηγανητή πιπεριά, καμμία αλοιφή κτλ ακόμα καλύτερα. Φυσικα όσο λιγότεροι, τόσο καλύτερα. Στο φαι θέλω μια σχετική ησυχία.

Αυτό που ψηνουνε όλοι και ταυτόχρονα τσιμπολογανε με τσιπούρα κτλ δεν είναι φαι αλλά event.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
Eliaskat έγραψε:
Deleted User 1 έγραψε:Πατάτα στο σουβλάκι ή το βρώμικο ποτέ. Αν τύχει και πετύχω απλά τις βγάζω και τις τρώω χώρια. Γενικά μου φαίνεται άκυρος ο συνδυασμός πίτα/ψωμί με πατάτα. Απλά είναι πιο χορταστικό και γι' αυτό το προτιμάνε πολλοί αλλιώς αυτά τα υλικά μου φαίνονται σαν να αλληλοεξουδετερώνονται.

Τώρα που είπα βρώμικο μου φαίνεται στο γύρνα από τη δουλειά θα χτυπήσω ένα με λουκάνικο από εδώ γιατί το βράδυ θα έχει μάχη στο θείο και το στομάχι πρέπει να είναι σε άριστη φόρμα. :eat:

Αγαπητε καμια σχεση με παλιότερα... ο Γιαννης πουλησε την καντινα και ο νεος ιδιοκτητης την παει χαλια , κριμα γιατι το βρωμικο του ηταν απο τα καλυτερα!!!!
Ναι το ξερω. Για μια φορα το 2μηνο που το τιμαω ειναι ΟΚ.

Ο Γιαννης δε πρεπει να ειναι εκατομμυριουχος και να αραζει σε καποια εξωτικη παραλια. Τις καλες εποχες παιζει και να καθαριζε κανα 5χιλιαρο τη μερα. ΣΚ πανω απο 8Κ...

<+
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
Y.V έγραψε:
Εδω συζηταμε πως παραδοσιακα τρωγοταν το τυλιχτο.
Οπως θα γινει ιδια συζητηση αν μετα απο πολλα χρονια το κοκορετσι εχει τυλιγμενες μεσα στα συκωτια και πατατες και ειναι αλειμενο με διαφορων λογιων... Αλοιφες

Ακόμα πιο παραδοσιακά, θα κυνηγούσες το γουρούνι και θα το έτρωγες ώμο.
Άβαταρ μέλους
By foniko_sou_vla_ki
#451096 Η πίττα - σουβλάκι πάντα με πατάται :rtfm:. Ντάξει, το 'πάντα' καθ' υπερβολήν.

Αν και εκτός εποχής μ' έχει πιάσει μια παγωτομανία, ριβιού παγωτών λοιπόν :lol: :
- Max perry
- Il Vero (Γαλάτσι Λεωφ. Βεΐκου 59)
- Στεργίου Κηφισιάς 328, Κηφισιά (ή Ν. Ερυθρέα)

Πολύ καλά και τα 3, η σειρά που τα έγραψα δεν έχει σημασία, δυσκολεύομαι να πω ποιο είναι το κορυφαίο.
Στον αντίποδα, Βάρσος, πολύ χάλια ρε παιδί μου (και ταυτόχρονα το πιο ακριβό :dizzy: ).
Ενώ όλα τα υπόλοιπα (έχω δοκιμάσει πολλά, καμιά εικοσαριά ζαχαροπλαστεία δηλαδή) από αδιάφορα ως κακά.
Άβαταρ μέλους
By Y.V
saxon_747 έγραψε:
Y.V έγραψε:
Εδω συζηταμε πως παραδοσιακα τρωγοταν το τυλιχτο.
Οπως θα γινει ιδια συζητηση αν μετα απο πολλα χρονια το κοκορετσι εχει τυλιγμενες μεσα στα συκωτια και πατατες και ειναι αλειμενο με διαφορων λογιων... Αλοιφες

Ακόμα πιο παραδοσιακά, θα κυνηγούσες το γουρούνι και θα το έτρωγες ώμο.

:dizzy:
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#451114 πολύ σωστη η παρατηρηση του Δστου,σχετικα με το ότι το τύλιγμα του σουβλακιου είναι για τον μπεο.
Οι περισσοτεροι δεν ξερουν να τυλιγουν σουβλακι.Βαζουν τζατζικι,σως από πανω,απο τη μεση και κατω τιποτα.Τιγκα στη πατατα που πεφτουν επειδή δεν το σφιγγουν όταν το τυλιγουν,και γινεσαι χαλια. Το ιδιο αν παρεις σάντουιτς,καιειδικα εάν εχεις βαλει αυγο.Σφιχτο βρε ζωο στο χαρτι που το βαζεις,τι το πετας μεσα σε ένα χαρτινο σακουλακι και το δινεις,πως θα το φαει? Πεφτουν τα αυγα,πεφτουν οι πατατες.
Άβαταρ μέλους
By Y.V
#451119 A! Ξεχασα το σημαντικο, που αλλαζε ολη τη γευση.
Τα καλαμακια ειχαν καθε δυο κυβους κρεατος, μισο κυβο λιπος.
Άβαταρ μέλους
By dimik
saxon_747 έγραψε:
dimitrisB έγραψε:

Το κρέας (και γενικότερα το φαι) το φχαριστιεμαι μόνο σε τραπέζι (εξαιρείται φαστ φουντ) με πατατες, φέτα, σαλάτα, ψωμι και να είναι όλα ζεστά - μόλις βγηκαν. Αν υπάρχει και καμμία τηγανητή πιπεριά, καμμία αλοιφή κτλ ακόμα καλύτερα. Φυσικα όσο λιγότεροι, τόσο καλύτερα. Στο φαι θέλω μια σχετική ησυχία.

Αυτό που ψηνουνε όλοι και ταυτόχρονα τσιμπολογανε με τσιπούρα κτλ δεν είναι φαι αλλά event.

Φαίνεται ότι δεν έχεις κάνει ψήστης, γιατί εγώ που έχω αυτόν τον ρόλο παραδοσιακά στην παρέα αν περίμενα να τα ψήσω όλα και να κάτσω να φάω ζήτω που καήκαμε.

Υπάρχει πάντα το κλειστο γκρουπάκι της ψησταριάς που δοκιμάζει μόλις βγουν και μετά τα στέλνει στους δανδήδες του τραπεζιού :lol:
Άβαταρ μέλους
By manosky
#451133 Πάει στις Συνταγές, όμως σπιτική πίτα με διάφορα φτιάχνετε ποτέ;

Μπιφτέκι, αρκετά λιπαρός κιμάς, ρίχνω στο πλάσιμο λίγο βούτυρο πρόβειο.
Πίτες ψημένες ΜΕ λίγο λάδι στο αντικολλητικό.
Ντομάτα
Κρεμμύδι
Λίγο μαϊντανό
Γιαούρτι (ίσως αρτισμένο με ελάχιστο σκόρδο, δυόσμο, ελαιόλαδο, πάπρικα, αλάτι)
Πιπερι καγιέν στο τέλος, που αλληλοεξουδετερώνεται με το γιαούρτι.

Δύσκολα φτάνει κάποιο σουβλατζίδικο αυτήν την ποιότητα (και γεύση). Εκτός αν χρησιμοποιεί κάρβουνα, αλλά αυτό μπορεί να το κάνει οποιοσδήποτε με ψησταριά εύκαιρη.

ΥΓ:
δοκίμασα το "Γνήσιον" στο Μικρολίμανο.
ΟΚ, αρκετά καλό.
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
Deleted User 1 έγραψε:Τώρα που είπα βρώμικο μου φαίνεται στο γύρνα από τη δουλειά θα χτυπήσω ένα με λουκάνικο από εδώ γιατί το βράδυ θα έχει μάχη στο θείο και το στομάχι πρέπει να είναι σε άριστη φόρμα. :eat:

Πρέπει να είναι λύση ανάγκης για να φας από εκεί.
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
dimik έγραψε:
saxon_747 έγραψε:
dimitrisB έγραψε:

Φαίνεται ότι δεν έχεις κάνει ψήστης, γιατί εγώ που έχω αυτόν τον ρόλο παραδοσιακά στην παρέα αν περίμενα να τα ψήσω όλα και να κάτσω να φάω ζήτω που καήκαμε.

Υπάρχει πάντα το κλειστο γκρουπάκι της ψησταριάς που δοκιμάζει μόλις βγουν και μετά τα στέλνει στους δανδήδες του τραπεζιού

Έχω ψήσει μωρέ αλλά δε μου αρέσει. Πολύ χαβαλες για το τίποτα, σου μένει μόνο η τσίκνα, σε μερικες ώρες ξαναπείνας.

Λατρεύω ομως τα μικρά bbq που κάνει ο μπαμπάς μου σχεδόν κάθε Κυριακή, χωρίς πολύ αναμονή, χωρίς πολύ κοπο, 2-3 μετριες μπριζόλες λαιμού ο καθένας και καμμία σπιτική μελιτζανοσαλατα, τηγανητες πιπεριές και χρυσαφενιες, τραγανές πατάτες από τη μάνα, μια γαβαθα χωριάτικη με αρκετό ελαιόλαδο για ένα καρβέλι ψωμι και κανενα τετραγωνικό φέτα και όλα αυτά άριστα συγχρονισμένα να βγουν όλα μαζί ζεστα. Καμμία φορά σκέφτομαι ότι μετά από ένα τέτοιο γεύμα θα μπορούσα να πεθάνω ευτυχισμένος.
Άβαταρ μέλους
By edmond
#451205 ^^^
Ακριβώς αυτό παίχτηκε το σκ στο χωριό. Εικόνα
Ο φάδερ(μέγας ψήστης δεν μπορώ να πω, όπως όλοι απο τα μέρη του otso) ήταν άρρωστος και έτσι ανέλαβα καθήκοντα. Με ίδια απο τα προαναφερθέντα παρελκόμενα. Αξία, ανεκτίμητη.
Θα ήθελα να το κάνω και εδω αλλά βασικά βαριέμαι. Άναμα κάρβουνα(μπλιάχ) και μανούρα. Εκεί το τζάκι καίει έτσι κι αλλιώς(ξύλα ελιάς :rtfm: ) και είναι πολύ βολικό.
Άβαταρ μέλους
By markvag
elteo έγραψε:
saxon_747 έγραψε:
Deleted User 1 έγραψε:Γενικά μου φαίνεται άκυρος ο συνδυασμός πίτα/ψωμί με πατάτα.

Αυτά τα λένε οι, φονιάδες των χοντρών, διαιτολόγοι. Η πατάτα πάει με όλα. Και φυσικά πατάτα είναι μόνο η τηγανητή. Σε οποιαδήποτε άλλη μορφή είναι για πεταμα.

Επιτέλους ένας άνθρωπΑς που δεν πετάει τις ΤΗΓΑΝΗΤΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ του από το σουβλάκι. :eat:

Εννοείται τηγανιτές πατάρες σε γύρους και σουβλάκια! Και αλοιφές και ντομάτα και μουσταρδο-κέτσαπ! :rtfm:

g8777 έγραψε:
Λέω Δίας, ο μαρκοβαγγος δεν έχει χέρια για να την υποβάλλει, τιμωρήθηκε νωρίς. :s_roses

:s_mad :s_mad :s_mad

Y.V έγραψε:A! Ξεχασα το σημαντικο, που αλλαζε ολη τη γευση.
Τα καλαμακια ειχαν καθε δυο κυβους κρεατος, μισο κυβο λιπος.

Α γεια σου! :inlove: Μου βγάζουν σουβλάκια για τις γκομενίτσες του ινσταγκραμ χωρίς μισό γραμμάριο λίπος και είμαι :s_mad
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
Giuseppe Busso έγραψε:
Deleted User 1 έγραψε:Τώρα που είπα βρώμικο μου φαίνεται στο γύρνα από τη δουλειά θα χτυπήσω ένα με λουκάνικο από εδώ γιατί το βράδυ θα έχει μάχη στο θείο και το στομάχι πρέπει να είναι σε άριστη φόρμα. :eat:

Πρέπει να είναι λύση ανάγκης για να φας από εκεί.

Μια χαρά την έκανε τη δουλειά του πάντως. Ξύπνησα με ένα στομαχάκι κούκλα κι ας ήπια χθες σα νεροχύτης. Επίσης πολύ καλύτερα που το έφαγα πριν και όχι μετά, να κάτσει όλο μπετό πριν τον ύπνο. :iconcool: