Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By edmond
#844739 Παρουσιάζεται αύριο ο γιος του boss στο ναυτικό(Πόρος).
Από κουβέντες βλέπω ότι η όλη φάση είναι ολίγον...kinky :lol: :lol:
Ας τα πάρω με τη σειρά.
-Το χαρτί παρουσίασης έρχεται με email...
-Ξέρεις από νωρίτερα πότε παρουσιάζεσαι και που, το μέιλ είναι απλά η επισφράγιση...
-Σε βάζουν έμμεσα(βασικά ψιλοάμεσα) να αγοράσεις κάποια πράγματα για το στρατόπεδο. Φανέλες, σώβρακα, γυαλιστικά, υπνόσακος(!!!), κάλτσες, ισοθερμικά, 10(...) λουκετάκια και άλλα που μου διαφεύγουν. Τα μαγαζιά που πουλάνε τέτοια έχουν πακέτα που ξεκινάνε με 100€ και φτάνουν τα 200€....
-Η θητεία είναι 12μηνη παντού, δεν υπάρχουν αποκλίσεις λίγων μηνών όπως παλιότερα.
-25 μέρες κάθονται για εκπαίδευση και μετά ο καθένας...σπίτι του, στην περιοχή του εννοώ.
-Ο πατέρας του έχει σκυλιάσει να τον καβατζώσει(για μετά) κάπου που να είναι...ήσυχα :s_hang . Μιλάμε του έχει δημιουργήσει σχεδόν φοβία του γιου έτσι όπως κάνει :metalo: . Τον τρολλάρω ανελέητα εδώ και μέρες. Στον γιο του λέω κάτι για σαπούνια στα λουτρά :shifty: αλλά δείχνει ψιλιασμένος :lol: :lol:
-Έχει φτιαχτεί ομάδα στο facebook "2023 στ' εσσο" ή κάτι τέτοιο και έχουν ψιλογνωριστεί ήδη μερικοί :lol: . Η εσσο ντωμεταξύ είναι γύρω στα 150 άτομα :lipsealed: . Μλκα μου 200 είμασταν μόνο στο λόχο μου σε σύνολο 1.200 λαός, 1.400 όλοι μαζί με τα στελέχη σε όλο το σύνταγμα!
Εν ολίγοις...
ΤΙΝΑΦΤΑΡΕ!!!
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
Edmond έγραψε:Μλκα μου 200 είμασταν μόνο στο λόχο μου σε σύνολο 1.200 λαός, 1.400 όλοι μαζί με τα στελέχη σε όλο το σύνταγμα!
Εν ολίγοις...
ΤΙΝΑΦΤΑΡΕ!!!

Όντως και ενώ παλιά οι στήδεςπου έπαιρναν απαλλαγή Γιώτα ενώ τώρα πάνε κανονικά στον ΕΣ. :shifty:
Θα περίμενες τα νούμερα θα είναι ανάποδα.
Άβαταρ μέλους
By dimik
edmond έγραψε:Παρουσιάζεται αύριο ο γιος του boss στο ναυτικό(Πόρος).
Από κουβέντες βλέπω ότι η όλη φάση είναι ολίγον...kinky :lol: :lol:
Ας τα πάρω με τη σειρά.
-Το χαρτί παρουσίασης έρχεται με email...
-Ξέρεις από νωρίτερα πότε παρουσιάζεσαι και που, το μέιλ είναι απλά η επισφράγιση...
-Σε βάζουν έμμεσα(βασικά ψιλοάμεσα) να αγοράσεις κάποια πράγματα για το στρατόπεδο. Φανέλες, σώβρακα, γυαλιστικά, υπνόσακος(!!!), κάλτσες, ισοθερμικά, 10(...) λουκετάκια και άλλα που μου διαφεύγουν. Τα μαγαζιά που πουλάνε τέτοια έχουν πακέτα που ξεκινάνε με 100€ και φτάνουν τα 200€....
-Η θητεία είναι 12μηνη παντού, δεν υπάρχουν αποκλίσεις λίγων μηνών όπως παλιότερα.
-25 μέρες κάθονται για εκπαίδευση και μετά ο καθένας...σπίτι του, στην περιοχή του εννοώ.
-Ο πατέρας του έχει σκυλιάσει να τον καβατζώσει(για μετά) κάπου που να είναι...ήσυχα :s_hang . Μιλάμε του έχει δημιουργήσει σχεδόν φοβία του γιου έτσι όπως κάνει :metalo: . Τον τρολλάρω ανελέητα εδώ και μέρες. Στον γιο του λέω κάτι για σαπούνια στα λουτρά :shifty: αλλά δείχνει ψιλιασμένος :lol: :lol:
-Έχει φτιαχτεί ομάδα στο facebook "2023 στ' εσσο" ή κάτι τέτοιο και έχουν ψιλογνωριστεί ήδη μερικοί :lol: . Η εσσο ντωμεταξύ είναι γύρω στα 150 άτομα :lipsealed: . Μλκα μου 200 είμασταν μόνο στο λόχο μου σε σύνολο 1.200 λαός, 1.400 όλοι μαζί με τα στελέχη σε όλο το σύνταγμα!
Εν ολίγοις...
ΤΙΝΑΦΤΑΡΕ!!!

Ε ρε 6μηνο στο Αιγαίο σε ναρκαλιευτικό που θέλει :lol:
Άβαταρ μέλους
By postruck
#844775 Χθές και σήμερα,αυτό που βλέπω στο Πόρο, είναι σχεδόν όλοι, έρχονται με μεγάλες βαλίτσες με ρόδες....δεν το ήξερα οτι τους λένε να έρθουν με όλα αυτά! Πάντως αριθμητικά, όντως λίγα είναι τα άτομα σε σύγκριση με προηγούμενες σειρές.
edmond,αν έρθει οδικώς, πιστεύω να γνωρίζει οτι θα πρέπει να έρθει απο Τραχειά-Αγ. Ελένη-Φανάρι-Δρυόπη....
Άβαταρ μέλους
By dimik
#857226 Ακρωτηριάστηκε ο 23χρονος ΕΛΔΥΚάριος από την έκρηξη χειροβομβίδας

Περισσότερα στο: https://www.alphanews.live/cyprus/akrot ... das-binteo

Αιγυπτιακή χειροβομβίδα, μάλιστα με ίδιου τύπου είχε ακρωτηριαστεί Κύπριος στρατιώτης στην Σχολή Υποβρυχιων Καταστροφών πριν από 10 χρόνια
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
dimik έγραψε:Ακρωτηριάστηκε ο 23χρονος ΕΛΔΥΚάριος από την έκρηξη χειροβομβίδας

Αιγυπτιακή χειροβομβίδα, μάλιστα με ίδιου τύπου είχε ακρωτηριαστεί Κύπριος στρατιώτης στην Σχολή Υποβρυχιων Καταστροφών πριν από 10 χρόνια

Ξέρεις κάτι παραπάνω; Δεν ήταν μπλε-εκπαιδευτική;
Άβαταρ μέλους
By dimik
REALZEUS έγραψε:

Από όσο γνωρίζω όχι, ήταν παλιό απόθεμα για ξεφόρτωμα και άσκηση της 33-35 Μ/ΚΔ

< >
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
dimik έγραψε:
REALZEUS έγραψε:

Από όσο γνωρίζω όχι, ήταν παλιό απόθεμα για ξεφόρτωμα και άσκηση της 33-35 Μ/ΚΔ

< >

Απαράδεκτοι... :sorry:
Θα πάρω κάποια τηλέφωνα, μπας και μάθω. Προσωπικά δεν είδα ποτέ χρήση μη εκπαιδευτικής σε στρατεύσιμους.

Ειδικά αν ήταν αμυντική... :omg:
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
ArrowsFA1 έγραψε:"User error" θα μπορούσε να είναι εξήγηση;

Πάντα σφάλμα χρήστη είναι ουσιαστικά, αλλά για αυτό υπάρχουν οι εκπαιδευτές. Μόνον σε εμπλοκή όπλου δικαιολογείται κάποια απώλεια. Σε ρίψη χειροβομβίδας μόνον από λάθος χειρισμό μπορεί να συμβεί ατύχημα, καθώς ενεργοποιείται μόνον μετά την άφεση του πυροδοτικού μηχανισμού. Δηλαδή σε όπλο μπορεί να δικαιολογηθεί αστοχία υλικού (αν σκάσει το φυσίγγιο στην θαλάμη - ήμουν νεαρός Ανθυπίλαρχος και ένας Δόκιμος έχασε τον έναν όρχι του σε βολή με Μ2-50άρι), σε όλμο το ίδιο (το χειρότερο όπλο από άποψη επικινδυνότητας), σε χειροβομβίδα όχι.
Άβαταρ μέλους
By bill33

Άβαταρ μέλους
By mousatos
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
dimik έγραψε:Αν ο πυροκροτητης είναι για τα πανηγύρια και δουλέψει κατευθείαν μετά από την αφεση της ασφάλειας ή σε λιγότερο χρόνο;

< >

Θεωρητικά αυτό δεν μπορεί να συμβεί, γιατί ο πυροσωλήνας του πυροκροτητή είναι γεμισμένος με πυρίτιδα που καίγεται σε συγκεκριμένο χρόνο. Θα μπορούσε να συμβεί αν υπήρχε κατασκευαστικά λάθος. Αλλά τότε θα έπρεπε να είναι όλη η παρτίδα το ίδιο επικίνδυνη.