Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
#320421 Παιδια ποια η γνωμη σας για αυτο?

Στο 40%-80% και στους 15 βαθμούς Κελσίου
«Ενας από τους μύθους στην χρήση κινητών τηλεφώνων είναι ότι μια καινούργια συσκευή πρέπει να φορτίζεται για τουλάχιστον 72 ώρες και στη συνέχεια οι κάτοχοι να αφήνουν την συσκευή να αποφορτίζεται εντελώς πριν την επαναφορτίσουν. Υποτίθεται ότι έτσι οι μπαταρίες λειτουργούν στο μάξιμουμ των δυνατοτήτων τους. Αυτό είναι λάθος.

Η σωστή μέθοδος για αποδοτικότερη λειτουργία της μπαταρίας είναι να μην αφήνει ο κάτοχος ενός smartphone να πέσει η μπάρα της ενέργειας κάτω από την μέση αλλά και να μην το φορτίζει στο 100%. Το επίπεδο φόρτισης της συσκευής πρέπει να βρίσκεται ανάμεσα στο 40%-80%, έτσι η μπαταρία θα λειτουργεί πιο αποδοτικά. Επίσης θα πρέπει η συσκευή να παραμένει μακριά από τον ήλιο και γενικά να μην είναι κοντά σε σημεία όπου υπάρχει ζέστη. Η προτεινόμενη θερμοκρασία για να βρίσκεται ένα κινητό τηλέφωνο είναι οι 15 βαθμοί Κελσίου.

Από εκεί και πέρα αρχίζουν τα προβλήματα. Αν η συσκευή βρίσκεται σε θερμοκρασίες πέριξ των 25 βαθμών Κελσίου η μπαταρία χάνει το 25% της απόδοσής της ενώ πάνω από τους 32 βαθμούς υπάρχει κίνδυνος η μπαταρία να υποστεί κάποια βλάβη» αναφέρει ο Λίμερ.

Εσεις το αφηνετε να παει χαμηλα (5%-10%) και φορτιζετε μεχρι τελος?
Άβαταρ μέλους
By Mark
#320438 Όχι να φτάσει τόσο χαμηλά αν δεν υπάρχει ανάγκη. Γύρω στο 20-25% το βάζω να φορτίσει. Και αποφεύγω να το δουλεύω όταν φορτίζει γιατί ανεβάζει τη θερμοκρασία κατακόρυφα. Πολλές φορές το βάζω να φορτίσει σε flight mode, και ανοίγω την 2η συσκευή που έχω την δίδυμη sim.
Άβαταρ μέλους
By MIXOStsi
#320462 Όπως να 'ναι...
Ποτέ δεν ασχολήθηκα με την μπαταρία... Μια χαρά τα πάει 2 χρόνια μετά.
Σίγουρα όχι ό,τι κάνει ο Mark...
Άβαταρ μέλους
By ripper
#320484 Αυτές οι βλακείες με τις μπαταρίες δεν αντέχονται.

Να μη πέφτει από το 30% και να το φορτίζεις μέχρι το 80% . Ναι άλλη δουλειά δεν έχει θα στείνω καραούλι να βλέπω πόσο είναι η μπαταρία.
Και μόνο που προτείνουν να χρησιμοποιώ την μισή, τρώει άκυρο. Χαλάει, βάζεις άλλη, γεια σας.
Που δεν χαλάνε.

Εσεις το αφηνετε να παει χαμηλα (5%-10%) και φορτιζετε μεχρι τελος?

ΝΑΙ.-
Άβαταρ μέλους
By g8777
#320489 Οταν αλλαζεις κινητο ανα 2 χρονια max το τελευταιο που πρεπει να σε απασχολει ειναι η διαρκεια της μπαταριας. Εγω δεν το βαζω για φορτιση πριν το 2% υπολοιπο ενω και στο αυτοκινητο με τον φορτιστη που εχω ειμαι μονιμως στο βαλε βγαλε.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
#320491 Εχω μπερδευτει λιγο γιατι αλλοι λενε το ενα και αλλοι το αλλο.

Και οκ επειδη ειναι καινουριο το ρημαδι θελω να το προσεξω λιγο παραπανω.
Ειδικα που δεν ειναι αποσπωμενη η μπαταρια του
Άβαταρ μέλους
By ripper
#320494 Ρε geo. SAMSUNG έχεις όχι κινέζο. Χαλάει η μπαταρία, πας στο servise, βάζεις άλλη σε μισή ώρα. Άντε μία.

Πέρνα μετά να σου δώσω τα 20 ευρώ.
Άβαταρ μέλους
By MIXOStsi
Geo f1 έγραψε:Εχω μπερδευτει λιγο γιατι αλλοι λενε το ενα και αλλοι το αλλο.

Εμένα να ακούς... :rtfm:
Να μην σε απασχολεί η φόρτιση!!!
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
MIXOStsi έγραψε:
Geo f1 έγραψε:Εχω μπερδευτει λιγο γιατι αλλοι λενε το ενα και αλλοι το αλλο.

Εμένα να ακούς... :rtfm:
Να μην σε απασχολεί η φόρτιση!!!

ripper έγραψε:Ρε geo. SAMSUNG έχεις όχι κινέζο. Χαλάει η μπαταρία, πας στο servise, βάζεις άλλη σε μισή ώρα. Άντε μία.

Πέρνα μετά να σου δώσω τα 20 ευρώ.

Νιωθω αγαπη
:inlove:

Την Κυριακη το ειχα ολη μερα κλειστο ετσι για την ξεκουραση. Και την δευτερα μονο σαν κινητο. Δεν μπηκε στο νετ.
Άβαταρ μέλους
By MIXOStsi
#320536 Άλλο εδώ...

Ρε μλκ Geako!!! Έλεος!!!

Νιώθεις ακόμα αγάπη? :lol:
Άβαταρ μέλους
By Chris
#320538 καινουρια μπαταρια απο το 100% μεχρι το 0% -> διαρκεια 48 ωρες (παραδειγμα)
καινουρια μπαταρια απο το 80% μεχρι το 30% -> διαρκεια 24 ωρες
ξεχαρβαλωμενη μπαταρια που εχει πεσει στο 50% της αποδοσης της, απο το 100% μεχρι το 0% -> διαρκεια 24 ωρες
αξια της μη απασχολησης με βλακειες του στυλ 'αααααα επεσε στο 29% τρεχω να βρω φορτιστη' ' ααααα πηγε στο 85% και ξεχασα να το βγαλω απο την πριζα' -> ανεκτιμητη

οποτε οι επιλογες ειναι οι εξης
- η μπαταρια να πεσει σιγα σιγα σε αποδοση και κατ'επεκταση διαρκεια απο την αγορα μεχρι την αλλαγη του κινητου, αλλα να μη δινεις μια ή να την αλλαξεις αν σου τα πρηξει πολυ
-να στερηθεις τεχνητα, καταναγκαστικα και καταπιεστικα τη μιση διαρκεια της μπαταριας απο την πρωτη μερα για να την κρατας σε καλυτερη κατασταση τρεχοντας πισω απο το φορτιστη

Και ολο αυτο ΑΝ αυτα που περιγραφονται στο αρθρο του γκεακου ειναι αληθεια και οχι οτι του κατεβηκε του συγγραφεα

Παρομοιο: καποτες ολων των ειδων στο τιμονι και τα καθισματα του αυτοκινητου ωστε ο επομενος να το αγορασει σε κατασταση καινουριου και να το χαρει αυτος αντι για σενα
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
#320548 Ακαρδοι..

Ρε διαολε το καινουριο το προσεχεις παντα στην αρχη. Οκ και με το νοτε ετσι ημουν στην αρχη και μετα με εβγαζε μιση μερα.
(Αγορασα μπαταρια αλλα ποτε δεν την εβαλα)

Ισως να ειμαι λιγο πιο υπερβολικος αλλα φανταζομαι ολοι εχουμε κανει τις υπερβολες μας σε πραγματα του ΚΟΥΤΙΟΥ!!