mousatos έγραψε:Εγώ ζηλεύω τα affluent αμερικανάκια που προτιμούν προάστια με μονοκατοικίες και γκαζόν αντί να μένουν ο ένας πάνω στον άλλον ωσαν τα ποντίκια σε πολυκατοικίες .
Αυτό είναι το δικό μου κόλλημα για αγορά διαμερίσματος. Να χρεωθώ μια ζωή, για να ακούω τον από πάνω μέσα στο σπίτι μου
ambient έγραψε:mousatos έγραψε:Εγώ ζηλεύω τα affluent αμερικανάκια που προτιμούν προάστια με μονοκατοικίες και γκαζόν αντί να μένουν ο ένας πάνω στον άλλον ωσαν τα ποντίκια σε πολυκατοικίες .
Αυτό είναι το δικό μου κόλλημα για αγορά διαμερίσματος. Να χρεωθώ μια ζωή, για να ακούω τον από πάνω μέσα στο σπίτι μου
Οσοι μεγαλωσαμε σε διαμερισμα δεν ξερουμε κατι αλλο αλλα ναι υπαρχει θεμα οχι με το να τον ακους, αυτο λυνεται με χαμηλωμα του ταβανιου 6 εκατοστα και γεμισμα του κενου με ηχομονωτικο, αλλα με την συμβιωση διαφορετικων ανθρωπων στο ιδιο κτιριο.
Απο την αλλη και φιλος με 3πατη μεζονετα πλεον προβληματιζεται με το ανεβα - κατεβα που το κανεις 124 φορες την ημερα. Ασε που μεγαλωνοντας χειροτερο θα γινεται.
Οποτε ισογεια μονοκατοικια με κηπο που δεν θα περικλειεται απο 5οροφα μεγαθηρια θα ηταν το ιδανικο αλλα οχι στην Αθηνα. Ομως ουτε φτηνο ειναι, ουτε ευκολο, ουτε ιδανικο για ολους.
Fiat Panda 7,6l/100km
Νίκος Παππάς έγραψε:Απο την αλλη και φιλος με 3πατη μεζονετα πλεον προβληματιζεται με το ανεβα - κατεβα που το κανεις 124 φορες την ημερα. Ασε που μεγαλωνοντας χειροτερο θα γινεται.
Κι αυτό διορθώνεται με ασανσερ ή αναβατόρια τύπου ατόμων με ειδικές ανάγκες.
Εμένα που μεγάλωσα σε φτωχική μονοκατοικία σε κωμόπολη , η lux πολυκατοικία με τα μεγάλα μπαλκόνια και τη απρόσκοπτη θέα που διαμένω τώρα δε μου λέει απολύτως τίποτε. Την απορρίπτω ασυζητητί . Έχω σιχαθεί να ακούω τα γκάπα-γκούπα του από πάνω όλη τη μέρα και να φυσάει τη μύτη του στο μπάνιο στις 6 κάθε πρωϊ. Τον άλλον να κοπανάει την πόρτα φεύγοντας για τη δουλειά. Κι αυτούς που δεν πλήρωναν τα κοινόχρηστα (ενώ το άναβαν το καλοριφέρ ) και κόψαμε τη θέρμανση με πετρέλαιο από το 2009 σχεδόν .
Μέχρι και μπασκέτα είχα στην αυλή
μικρός , και μεγάλο κήπο .
-Δεν υπήρχε ΤΙΠΟΤΕ κοντά σου. Έπρεπε να έχεις αυτοκίνητο για τα πάντα.
-Επειδή ΔΕΝ είχα δικό μου αυτοκίνητο, βασιζόμουν σε συγγενείς για να πάω οπουδήποτε.
-ΔΕΝ υπήρχε και συγκοινωνία. Ή μάλλον υπήρχαν κάτι κατακαημένα λεωφορεία που περνούσαν σπάνια.
-ΔΕΝ μπορούσες να πιεις έναν καφέ, δεν υπήρχε καν ένα convenient store. Στα 15 λεπτά με το αμάξι υπήρχε 24ωρο σουπερμάρκετ βέβαια και το θεωρούσαν ΟΚ: "παίρνω το αμάξι και πετάγομαι και ψωνίζω ό,τι θέλω".
Θα πω τώρα για το διαμέρισμα: δεν είναι τυχαίο πως στο Ελληνικό, τα πιο ακριβά τετραγωνικά είναι σε διαμερίσματα και συγκεκριμένα στον ουρανοξύστη της μαρίνας του Αγ. Κοσμά. Ένα διαμέρισμα δεν έχει μόνον μειονεκτήματα όπως το παρουσιάζετε κάποιοι.
-Συμφωνώ πως είναι πάντα πρόβλημα να έχεις γείτονες, γιατί δεν ξέρεις αν θα πετύχεις κάποιον βλαμμένο. Εμείς είμαστε 5 διαμερίσματα, και οι βλαμμένοι είναι 2. Ένας ακόμη και θα είχαμε πρόβλημα.
-Δεν είναι άσχημο να ζεις σε πολυκατοικία, αν δίπλα σου είναι πολυκατοικίες. Αν εσύ είσαι σε μονοκατοικία και δίπλα σου υπάρχουν πολυκατοικίες, είναι χειρότερα.
-Παραδοσιακά, υπεραξίες σαν επένδυση δίνουν τα διαμερίσματα. Οι μονοκατοικίες, αποδίδουν μόνον όταν το οικόπεδο πάρει σημαντική αξία για να γίνει πολυκατοικία. Επ' αυτού, είμαι βέβαιος πως ένα διαμέρισμα στον Χολαργό που αναφέρθηκε, θα είναι πάντα πολύ πιο καλή επένδυση από μια μονοκατοικία στον Γέρακα ή στα Γλυκά Νερά που είναι σχετικά κοντά.
-Υπάρχουν μονοκατοικίες και μονοκατοικίες. Άλλο να έχεις μονοκατοικία στην Βούλα (κάτω), άλλο στο Πανόραμα Βούλας, και άλλο στον Γέρακα και εντελώς άλλο στη δυτική Αττική.
-Ένα καλό διαμέρισμα στην κάτω Βούλα, είναι πολύ ακριβότερο από μια μονοκατοικία στο Πανόραμα Βούλας. Και υπάρχουν πολύ σοβαροί λόγοι γι'αυτό. Ούτε στιγμή δεν θα επέλεγα το δεύτερο κι ας σήμαινε πως θα είχα φασαριόζους γείτονες.
Anonymous Founder έγραψε:-Δεν είναι άσχημο να ζεις σε πολυκατοικία, αν δίπλα σου είναι πολυκατοικίες. Αν εσύ είσαι σε μονοκατοικία και δίπλα σου υπάρχουν πολυκατοικίες, είναι χειρότερα.
Από ποια άποψη;
Σίγουρα πάντως μετράει το πως έχει μάθει κάποιος.
Αν μου χάριζαν διαμέρισμα σε ακριβή περιοχή ή μονοκατοικία στη δυτική Αττική και ήμουν αναγκασμένος να μείνω μέσα χωρίς να μπορώ να πουλήσω εύκολα θα πήγαινα στη δυτική Αττική. Δεν θα το σκεφτόμουν καν.
diplomat έγραψε:To ίδιο συμβαίνει βέβαια και στα ισόγεια και σε μερικές περιπτώσεις και στους πρώτους ορόφους των πολυκατοικιών.
Προφανώς, αλλά αυτός που αγόρασε ισόγειο ή 1ο όροφο λογικά δεν είχε λεφτά για μονοκατοικία.
NickTG έγραψε:Διαβάζοντας το παραπάνω πάντως ως μόνο πλεονέκτημα του διαμερίσματος κατάλαβα το ότι κάνει για επένδυση.
Ε, μάλλον δεν διάβασες προσεκτικά τότε.
Anonymous Founder έγραψε:Γιατί εσύ είσαι χαμηλά και δεν βλέπεις τίποτε, ούτε σε βλέπει ο ήλιος.
Ενώ το να είσαι στον πρώτο/δεύτερο είναι καλύτερα;
Σαν ένα φίλο στον 1ο, που μουγκρίζει το ρολό της κεντρικής γκαραζόπορτας μέσα στο σαλόνι του; (κατασκευαστές πολυκατοικιών ftw)
Anonymous Founder έγραψε:Προφανώς, αλλά αυτός που αγόρασε ισόγειο ή 1ο όροφο λογικά δεν είχε λεφτά για μονοκατοικία.
Εξαρτάται, δεν είναι τόσο απρόσιτη η μονοκατοικία, τουλάχιστον στις περιοχές που κοιτάζω εγώ.
Anonymous Founder έγραψε:Ε, μάλλον δεν διάβασες προσεκτικά τότε.
Μπορεί.
Αλλά και τώρα που το διάβασα πάλι το μόνο άλλο πλεονέκτημα που είδα είναι ότι δεν είναι άσχημο αν έχει και δίπλα πολυκατοικίες.
Καταλαβαίνω τις διαφορετικές προτιμήσεις του καθενός, αλλά το να βγάζουμε βλάκες όσους αγοράζουν διαμέρισμα, είναι λίγο διαφορετικό.
Υπάρχουν συγκεκριμένα πλεονεκτήματα (όπως και μειονεκτήματα). Η πλειοψηφία καταλήγει σε διαμέρισμα πάντως, και αυτό αφορά όλη την Ευρώπη, όχι μόνον την Ελλάδα.