- 06 Φεβ 2017, 07:22
Αυτό πάντως που προσπαθεί να πει ο Πέτρος με την ιστορία του αδερφού του είναι ότι ενώ τη ψιλοπάλευε στο Λονδίνο πήρε να ρίσκο να ψάξει για κάτι καλύτερο και τελικά το πέτυχε.
Ρίσκο, γιατί είχε βολευτεί στη προηγούμενη δουλειά, είχε βρει τους ρυθμούς ζωής τους και την ισορροπία του, αλλά παρ'όλα αυτά έψαξε και βρήκε κάτι καλύτερο και τελικά του έκατσε.
Οπότε αυτό που εννοεί ο Πέτρος είναι ότι θα μπορούσε να μη του κάτσει, να είναι χειρότερα από πριν και τελικά να έχει παγιδευτεί με την ίδια του επιλογή.
Προφανώς αυτό συμβαίνει με κάθε απόφαση αλλαγής δουλειάς, όμως νομίζω ότι όταν είσαι στο εξωτερικό το ρίσκο είναι μεγαλύτερο ιδιαίτερα όταν αλλάζεις χώρα και όχι απλά τετράγωνο.
Για μένα πάντως, κοιτώντας το μέλλον με απασχολεί τα παιδιά μου να έχουν μια Α ποιότητα ζωής και εικόνες/εμπειρίες από τα παιδικά τους χρόνια όπως είχα κι εγώ.
Για τη ποιότητα ζωής δεν είμαι και τόσο σίγουρος στην Ελλάδα του τώρα και δεν έχω και πολύ αισιοδοξία για την Ελλάδα του αύριο. Στην Ελλάδα όμως έχουν τους φίλους τους (οι οποίοι βέβαια κι αυτοί σιγά-σιγά ένας-ένας φεύγει), στο μέλλον θα έχουν τη γειτονιά, αργότερα θα έχουν 4-5 φίλες από το σχολείο, βόλτες, εκδρομές, ταξίδια και ένα ζεστό οικογενειακό περιβάλλον από εμάς και τις γιαγιάδες (=σημαντικό για τα παιδιά και δεν εννοώ τη βοήθεια). Θα μου πεις, γιατί στο εξωτερικό δε μπορείς να τα έχεις αυτά?
Το εξωτερικό δε μπορεί να είναι ποτέ σπίτι σου και δε μπορείς ποτέ να το νιώσεις δικό σου. Και νομίζω ότι τα παιδιά το καταλαβαίνουν αυτό.
Δε ξέρω, μπορεί να κάνω και λάθος.
REALZEUS έγραψε:gianik έγραψε:Ο Realzeus π.χ λέει ότι δεν θέλει γάμους κ παιδιά.ειμαι σίγουρος ότι το λέει συνειδητοποιημενα κ μπράβο του.Τωρα όμως είναι 40, πουτσο μου λαλουτσο μου, όταν φτάσει τα 70 που δεν θα τον κοιτάει κανείς ίσως το μετανιώσει...Ίσως πάλι όχι..
Ο καθένας απολαμβάνει την ζωή όπως αυτός νομίζει...
Ίσως το μετανιώσω φίλε μου, ίσως όχι. Από την άλλη όμως δεν θεωρώ ότι κάνει κάποιος παιδιά για να τον φροντίσουν, τα κάνει επειδή θέλει να προσφέρει κάτι στον κόσμο. Ε σε αυτόν τον κόσμο εγώ δεν θέλω να φέρω ακόμα 1-2-3 σκλάβους του συστήματος. 
Ρε συ, έλεος. Που ζούμε?