Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
QsisVTS έγραψε:η ελευθερία ξεκινάει από μέσα μας, εσύ δηλαδή νιώθεις σκλάβος;

επίσης πάντα θα μπορούσες να φέρεις στον κόσμο κάποιον που θα τον άλλαζε :whistlink:

1) Ναι. :( Όσο υπηρετούσα το Κράτος δεν το ένιωθα τόσο, αλλά σήμερα ως επιτηδευματίας το νιώθω. Το μόνο που με σώζει είναι ότι δουλεύω όσο και όταν θέλω. Όταν έρχονται τα φιρμάνια και τα χαράτσια όμως δαιμονίζομαι. Και ξέρεις γιατί Γιώργο μου; Επειδή πληρώνω fixed ποσό είτε έβγαλα λίγα λεφτά, είτε έχασα. Ειλικρινά πάντως ο Τσίπρας έκανε κάτι καλό με τις νέες εισφορές του ΕΦΚΑ.

2) Δεν μπορώ να τον αλλάξω εγώ βρε αγόρι μου (εκτός αν πάρω τα όπλα, αλλά και πάλι μόνος μου πόσο να αντέξω; - άντε πες ότι κλέβω 2 άρματα, θα με σκοτώσουν αμέσως οι πρώην συνάδελφοι), θα τον αλλάξει ο πιτσιρίκος; Συγγνώμη, αλλά δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος για την πορεία της ανθρωπότητας. :sorry:

@mirage: Κάηκες; :(
Άβαταρ μέλους
By mirage
#361355 Με αυτα που διαβαζω βραδυατικα ναι.
Και δεν αναφερομαι στο ποστ που εγραψα το πω

< >
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
mirage έγραψε:Με αυτα που διαβαζω βραδυατικα ναι.
Και δεν αναφερομαι στο ποστ που εγραψα το πω

< >

Μλ@κία μου, σόρρυ...
Το είχα πει από την αρχή άλλωστε

< >
Άβαταρ μέλους
By mirage
#361360 Ρε παιδες τι απολογειστε. Αποψεις ειναι αυτες. Καθενας με τις προσλαμβανουσες παραστασεις του αξιολογει τα πάντα. Σκουπες και 55αρες με κουραζουν. Οχι απο σνομπισμο αλλα γιατί δε μου κανουν κλικ.
Δεν πηρε πακετο για μετακομιση Πέτρο;

< >
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
mirage έγραψε:Ρε παιδες τι απολογειστε. Αποψεις ειναι αυτες. Καθενας με τις προσλαμβανουσες παραστασεις του αξιολογει τα πάντα. Σκουπες και 55αρες με κουραζουν. Οχι απο σνομπισμο αλλα γιατί δε μου κανουν κλικ.

< >

Πήρε, κάτι λιγότερα από μια ντουζίνα του έδωσαν.

< >
Άβαταρ μέλους
By kyr80
PeterPan έγραψε:
kyr80 έγραψε:
PeterPan έγραψε:Καλά, αν τα δίνεις σε βάθος 5ετίας είσαι καλύτερα, αν δώσεις 50.000€ σε 9 μήνες για το μεταπτυχιακό δεν το λες κ λίγα...

< >

Ξέρεις πάνω κάτω τι έχω δώσει, και πόσο κόσμο ξέρω εκεί πάνω που πλήρωσε τα ίδια ή περισσότερα. Και όχι 50κ€ απαξ για μεταπτυχιακό. Αλλά σχεδόν 50κ€ Χ 6 χρόνια.
Με περίπτωση να γυρνούσε Ελλάδα για 1100€ το μήνα.

Για να δώσεις τόσα λεφτά για να κάνεις κάποιον γιατρό, πρέπει να έχεις πατέρα με το διαβαλκανικό

Αλλά όπως σου είπα, εμάς δε μας έτρεχαν από τα μπατζάκια οπως μερικούς εδώ μέσα, εμάς κ αυτά τα λεφτά μας φαίνονταν πολλά. Αρκεί να άξιζαν βέβαια...

< >

Μα αυτό σου λέω. Και αυτό προσπάθησε να σου πει και άλλος. Η ζωή αυτή, με τα καινούρια pc και το γενικότερο ξόδεμα, δεν είναι κάτι ιδιαίτερο για πολλές χώρες του εξωτερικού. Είναι το φυσιολογικό. Ξένο είναι για εμάς, γιατί έτσι ζούνε οι κάπως ευκατάστατοι. Εδώ ζει έτσι 1 στους 10, εκεί ζούνε έτσι οι 6 στους 10. Και ξαναλέω ότι ρίσκο, δεν είναι τα χρήματα για τις σπουδές.
Στο άλλο με το διαβαλκανικό.... Κάνε μια βόλτα Μπρατισλάβα, και δες πόσοι Έλληνες πηγαίνουν κάθε χρόνο, και τη λίστα αναμονής έχει. Αν εξαιρέσω 2-3 που είχαν εγγυημένη πελατεία λόγο ιδιόκτητης κλινικής(το ιατρείο του μπαμπά, δε λέει κάτι), οι υπόλοιποι είχαν απλά όνειρα.

Και για να γυρίσουμε εντός θέματος.... Αυτό που ζεις στη Γερμανία, θέλω να το ζει και ο γιατρός στην Ελλάδα. Δηλαδή μια καλή ποιότητα ζωής, για κάποιον που μοχθεί. Να μην φεύγουν οι επιστήμονες και οι ικανοί άνθρωποι. Τη χώρα δε θα την αλλάξω εγώ. Όσους καφέδες και να πουλήσω, όσους τουρίστες και να κοιμίσω. Τη χώρα θα την αλλάξουν οι νέοι επιστήμονες κατά βάση. Ώστε να μην μεταναστεύει κανείς από εδώ για το εξωτερικό. Να μεταναστεύουν από το εξωτερικό για την Ελλάδα οι ικανοί. Εύχομαι κάποια στιγμή, να μπορέσουν να γυρίσουν πίσω όλοι, και να ζήσουν με την ποιότητα ζωής που έχουν στο εξωτερικό.
Αυτά. Καλό βράδυ :)
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
mirage έγραψε:Σκουπες και 55αρες με κουραζουν. Οχι απο σνομπισμο αλλα γιατί δε μου κανουν κλικ.

Συμφωνώ στο 1ο μέρος, "διαφωνώ" στο 2ο. Κι εξηγούμαι:

Ο αδελφός μου, οικονομολόγος με σοβαρές post grad σπουδές στην Αγγλία, σε καλό Business School και προϋπηρεσία στον τομέα, πήγε πρόσφατα στην Μάλτα σε αγγλική εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων (= απόκρυψη εσόδων) και όταν τους ζήτησε relocation allowance τσίμπησε ένα μεγαλοπρεπές NAY (σχετικό με την χθεσινή μας κουβέντα :iconcool: ). Η εταιρεία αυτή διαχειρίζεται αρκετά Δις €... :s_crazy
Άβαταρ μέλους
By pik.
kyr80 έγραψε:
Και για να γυρίσουμε εντός θέματος.... Αυτό που ζεις στη Γερμανία, θέλω να το ζει και ο γιατρός στην Ελλάδα. Δηλαδή μια καλή ποιότητα ζωής, για κάποιον που μοχθεί. Να μην φεύγουν οι επιστήμονες και οι ικανοί άνθρωποι. Τη χώρα δε θα την αλλάξω εγώ. Όσους καφέδες και να πουλήσω, όσους τουρίστες και να κοιμίσω. Τη χώρα θα την αλλάξουν οι νέοι επιστήμονες κατά βάση. Ώστε να μην μεταναστεύει κανείς από εδώ για το εξωτερικό. Να μεταναστεύουν από το εξωτερικό για την Ελλάδα οι ικανοί. Εύχομαι κάποια στιγμή, να μπορέσουν να γυρίσουν πίσω όλοι, και να ζήσουν με την ποιότητα ζωής που έχουν στο εξωτερικό.
Αυτά. Καλό βράδυ :)

ποια ειναι η ποιοτητα ζωης;
να γυριζεις το βραδυ στις 9 σπιτι και να μην βλεπεις τα παιδια σου ή ηλιο για καμμια 25αρια μερες;Ειδικα Γερμανια.
οκ θα μου πεις εχει καποιος χρηματα για λογαριασμους,ανεση ,αγοραστικη δυναμη και δεν εχει σκοτουρες.Ε και;παντου στην Ευρωπη ενας σχετικα καλος γιατρος τα εχει αυτα.
Ελα ομως που ο ανθρωπος οταν εχει κατι,θελει κατι παραπανω. :lol:

αρα συμφωνω οτι καλο ειναι να μην ξενιτευεσαι.Αλλά αν ξενιτευεσαι πρεπει να εχεις και καποια minimum :iconcool:
μετα απο λιγο θελεις κατι πιο εκλεκτο .

οσον αφορα αυτο που λες για επιστημονες που θα αλλαξουν το κρατος. :lol:
ποιοι επιστημονοι;
οι γιατροι; :lol: :s_rofl
Γιατρους εχουμε στην Ελλαδα και μια χαρα ,δεν εχει χρηματα ο κοσμος να παει.
Αρα θελεις μηχανικους και ανθρωπους που θα τρεξουν βιομηχανια.Με θεσεις εργασιας ,εργοστασια δουλειες και επιχειρησεις.
ετσι φτιαχνεις κρατος που θα δινει σε ολους μια ´´αξιοπρεπη διαβιωση´´ (οπως λεει και ο Συριζαζ)

οι γιατροι δεν αλλαζουν ενα κρατος αν δεν υπαρχει χρημα .Και προφανως δεν γεννανε χρημα. :s_smile
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
#361375 Αυτό πάντως που προσπαθεί να πει ο Πέτρος με την ιστορία του αδερφού του είναι ότι ενώ τη ψιλοπάλευε στο Λονδίνο πήρε να ρίσκο να ψάξει για κάτι καλύτερο και τελικά το πέτυχε.

Ρίσκο, γιατί είχε βολευτεί στη προηγούμενη δουλειά, είχε βρει τους ρυθμούς ζωής τους και την ισορροπία του, αλλά παρ'όλα αυτά έψαξε και βρήκε κάτι καλύτερο και τελικά του έκατσε.

Οπότε αυτό που εννοεί ο Πέτρος είναι ότι θα μπορούσε να μη του κάτσει, να είναι χειρότερα από πριν και τελικά να έχει παγιδευτεί με την ίδια του επιλογή.

Προφανώς αυτό συμβαίνει με κάθε απόφαση αλλαγής δουλειάς, όμως νομίζω ότι όταν είσαι στο εξωτερικό το ρίσκο είναι μεγαλύτερο ιδιαίτερα όταν αλλάζεις χώρα και όχι απλά τετράγωνο.

Για μένα πάντως, κοιτώντας το μέλλον με απασχολεί τα παιδιά μου να έχουν μια Α ποιότητα ζωής και εικόνες/εμπειρίες από τα παιδικά τους χρόνια όπως είχα κι εγώ.

Για τη ποιότητα ζωής δεν είμαι και τόσο σίγουρος στην Ελλάδα του τώρα και δεν έχω και πολύ αισιοδοξία για την Ελλάδα του αύριο. Στην Ελλάδα όμως έχουν τους φίλους τους (οι οποίοι βέβαια κι αυτοί σιγά-σιγά ένας-ένας φεύγει), στο μέλλον θα έχουν τη γειτονιά, αργότερα θα έχουν 4-5 φίλες από το σχολείο, βόλτες, εκδρομές, ταξίδια και ένα ζεστό οικογενειακό περιβάλλον από εμάς και τις γιαγιάδες (=σημαντικό για τα παιδιά και δεν εννοώ τη βοήθεια). Θα μου πεις, γιατί στο εξωτερικό δε μπορείς να τα έχεις αυτά?

Το εξωτερικό δε μπορεί να είναι ποτέ σπίτι σου και δε μπορείς ποτέ να το νιώσεις δικό σου. Και νομίζω ότι τα παιδιά το καταλαβαίνουν αυτό.

Δε ξέρω, μπορεί να κάνω και λάθος.

REALZEUS έγραψε:
gianik έγραψε:Ο Realzeus π.χ λέει ότι δεν θέλει γάμους κ παιδιά.ειμαι σίγουρος ότι το λέει συνειδητοποιημενα κ μπράβο του.Τωρα όμως είναι 40, πουτσο μου λαλουτσο μου, όταν φτάσει τα 70 που δεν θα τον κοιτάει κανείς ίσως το μετανιώσει...Ίσως πάλι όχι..
Ο καθένας απολαμβάνει την ζωή όπως αυτός νομίζει...

Ίσως το μετανιώσω φίλε μου, ίσως όχι. Από την άλλη όμως δεν θεωρώ ότι κάνει κάποιος παιδιά για να τον φροντίσουν, τα κάνει επειδή θέλει να προσφέρει κάτι στον κόσμο. Ε σε αυτόν τον κόσμο εγώ δεν θέλω να φέρω ακόμα 1-2-3 σκλάβους του συστήματος. :(

Ρε συ, έλεος. Που ζούμε? :dizzy: :dizzy: :dizzy:
Άβαταρ μέλους
By dstou
#361379 Λοιπόν, είσαι 28 χρονώνΕ, εργάζεσαι για πρώτη φορά, ίσα ίσα που τα φέρνεις βόλτα, και στον ελεύθερο χρόνο σου ψάχνεις για κάτι άλλο με καλύτερες απολαβές. Βρίκεις κάτι από το σκάιπ με 3-4 φορές περισσότερα φράγκα, και σου κάθεται. Παίρνεις ένα αεροπλάνο και φεύγεις.
Το ρίσκο που είναι? Στο ότι αν η καινούργια σου εργασία και μετακόμιση δεν σου βγει όπως τη θέλεις και αναγκαστείς να ξαναψάξεις μετά από λίγο καιρό για κάτι άλλο?
Ξέρετε τι ρίσκα παίρνουν άλλοι? :lol:
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
dstou έγραψε:Λοιπόν, είσαι 28 χρονώνΕ, εργάζεσαι για πρώτη φορά, ίσα ίσα που τα φέρνεις βόλτα, και στον ελεύθερο χρόνο σου ψάχνεις για κάτι άλλο με καλύτερες απολαβές. Βρίκεις κάτι από το σκάιπ με 3-4 φορές περισσότερα φράγκα, και σου κάθεται. Παίρνεις ένα αεροπλάνο και φεύγεις.
Το ρίσκο που είναι? Στο ότι αν η καινούργια σου εργασία και μετακόμιση δεν σου βγει όπως τη θέλεις και αναγκαστείς να ξαναψάξεις μετά από λίγο καιρό για κάτι άλλο?
Ξέρετε τι ρίσκα παίρνουν άλλοι? :lol:

Εντάξει απο το πληκτρολόγιο και εκ των υστέρων με γνωστή θετική κατάληξη όλα εύκολα ειναι.
Ειδικά αν τα φτάνουμε σε υπερβολές ( ζούσες χάλια και σου προσφέρανε τον παράδεισο αρκεί να έμπαινες στο αεροπλάνο ) .

Οταν είσαι κάπου ήδη καλά με εύκολη ζωή, κολλάς, συνηθίζεις, οποιαδήποτε αλλαγή σε φοβίζει, δεν ειναι εύκολο (ούτε κατ ανάγκη σωστό) να πεις τα βροντάω και φεύγω.

Το μεγαλύτερο εμπόδιο ειναι το αφήγημα επιτυχίας που εχεις ο ίδιος φτιάξει για τη ζωή σου. Όλοι το κάνομε αυτό, ειναι στην ανθρώπινη φύση.
Το να το εγκαταλείψεις /αναθεωρήσεις και να δώσεις διαφορετική ανάγνωση στα ίδια δεδομένα της ζωής που μέχρι εχθές έβλεπες ως θετικά, ειναι επώδυνο και η default συμπεριφορά ειναι να κοιτας άλλου για να το αποφύγεις