Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By dstou
#450286 Γίνεται και με άλλους τρόπους :

α. του 'έπεσε' μια κληρονομιά, ένα λότο
β. σκυλοπνίχτηκε μερικά χρόνια στη θάλασσα ή πήγε στην αραπιά, όπου έβγαλε μερικά χρήματα με ρυθμό x3 από εδώ
γ. 'σκότωσε΄ένα ακίνητο που δεν του απέδιδε ή δεν το χρειαζόταν, π.χ. ένα οικόπεδο, ένα δεύτερο σπίτι, ένα προικώο
δ. έβγαλε μερικά φράγκα σύντομα το 1998-1999 στο ΧΑΑ και είπε καλή φάμπρικα, θα το συνεχίσω το βιολί στο ΝΥΣΕ και τον πήγε το χαρτί (μέχρι στιγμής :iconcool: ).
Άβαταρ μέλους
By foniko_sou_vla_ki
#450298 Συμφωνώ με την απόφαση του mousatos.
Μας έχει παρασύρει ο υλισμός, φυσικά και μπορείς να ζήσεις με 10Κ το χρόνο. Μια χαρά.
Σίγουρα δεν γεννηθήκαμε για να δουλεύουμε αλλά κάποιοι μας έχουν πείσει (τους περισσότερους τουλάχιστον) για το αντίθετο.
Άβαταρ μέλους
By kyr80
otso έγραψε:Με φτωχο κοσμο θα κανει παρεα , αυτους που δεν κανεις εσυ και που εχεις ξεχασει οτι υπαρχουν .

Πώς ξέρεις με ποιον κάνω παρέα; Ή πως ξέρεις τι βλέπω γύρω μου και τι αντιλαμβάνομαι;

otso έγραψε:Ο Buffett ειχε πει οτι τα χρηματα μας προερχονται απο την κοινωνια και εκει πρεπει να γυριζουν .
Εσυ τι κανεις γι αυτο;

Τι να κάνω;; Να βγω να μοιράζω;

otso έγραψε:την καλημερα μου , πρωι σηκωνεσαι βλεπω .

Καλησπέρα πλέον... :lol: :lol:
Πρωί.... Γμσέ τα .... Δίδυμα... Βεντούζα... :help: :lol:
JimClark έγραψε:Εγώ να πάω τρέξιμο τώρα; ή θα έχουμε καμια πρώτη είδηση μεθυσμένου μανιακού που πυροβόλησε σε λύκειο και χτύπησε η σφαίρα έναν άτυχο "παρατρεχάμενο";

Ξενοφών ζείς;;;; :lol:
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#450393 Δικαίωμα στην ξάπλα έχει ο καθένας όπως έχει και για εργασία, το επικίνδυνο της υπόθεσης είναι η ΒΡ που έχει ροπές προς τις μεγάλες διαρροές από ατυχήματα, αν τύχουν 1-2 καλές σαν του κόλπου και κατρακυλήσουν οι μετοχές για 1-2 χρόνια τι μέλλει γεννέσθαι ?

Μακάρι ο Μουσάτος να έχει καλή τύχη στο πρόγραμμα που έβαλε για το υπόλοιπο της ζωής του, προσωπικά η διαφωνία μου στο σκεπτικό του χωρίς να είναι υποχρεωτικό να την δεχθεί κανείς είναι ότι ο άνθρωπος έρχεται στη ζωή για να προσφέρει στην κοινωνία, να είναι παραγωγικός, να δημιουργήσει νέα ζωή με απογόνους, να διερύνει την υπάρχουσα γνώση με τις σπουδές των απογόνων του και να βάλει το δικό του λιθαράκι με τις όποιες δυνάμεις του σε αυτό που λέμε ζωή γιατί η κοινωνία προχωράει μέσω των απογόνων, το δώρο της ζωής δεν κάνει να το σπαταλάμε με φραπόγαλο και ξάπλα στο ανάκλιντρο 24/7, το μεγαλύτερο αγαθό που μας προσφέρεται με τη ζωή είναι ο χρόνος και είμαστε υποχρεωμένοι στον εαυτό μας και στην κοινωνία να μην τον σπαταλάμε άσκοπα, αυτή είναι η δική μου φιλοσοφία ζωής, προσωπικά θεωρώ για τον εαυτό μου ότι αν περάσει μια ημέρα χωρίς να κάνω κάτι είναι μια ημέρα χαμένη και δεν το αντέχω ούτε σαν πράξη ούτε σαν σκέψη.

Εύχομαι όμως τα καλύτερα να του συμβούν και να έρθουν όλα όπως τα έχει προγραμματίσει, άλλωστε τι αξία έχει η σκέψη ενός μερμυγκιού μπροστά στο μεγαλείο του δικαιώματος στην δια βίου 6μηνων ξεκούραση 2 φορές το χρόνο ενός ανθρώπου που δεν θέλει υποχρεώσεις, απογόνους, ζόρια και ευθύνες ?
Άβαταρ μέλους
By GTS
#450395 ο καθενας κανει οτι θελει με την ζωη του αρκει να ειναι ιδιωτικη του υποθεση (οχι αν τελειωσουν τα χρηματα να ζηταει απο το κρατος (του συμπολιτες του δηλαδη) να του πληρωσουν το lifestyle του).
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#475467 Γι'αυτό μ'αρέσουν οι ΝεοΖηλανδοί. Έχουμε το ίδιο mentality
http://www.nzherald.co.nz/personal-fina ... d=11964185

But there's a growing movement of people who believe you don't have to win Lotto in order to quit your job for good. They say the secret is FIRE – which stands for Financial Independence, Retire Early.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#512404 Ένας μήνας πέρασε από τη στιγμή που σταμάτησα να δουλεύω. Η πρώτη βδομάδα πέρασε με διαδικαστικά θέματα, ΟΑΕΔ, τράπεζες για την αποζημίωση οπότε δεν την πολυκατάλαβα. Η δεύτερη εβδομάδα ήταν δύσκολη όταν συνειδητοποιείς ότι αυτό που ήθελες , τελικά πραγματοποιήθηκε και άλλαξε τη ζωή σου για πάντα.
3η και 4η εβδομάδα το απολαμβάνω. Δεν ξέρω πόσο θα μακρυά θα με πάνε 10.000$ το χρόνο αλλά μετά από 20 ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΑ χρόνια εργασίας το μόνο που σκέφτομαι είναι πόσο ωραία είναι η ζωή χωρίς το άγχος της καθημερινών προβλημάτων της δουλειάς και οικογένειας (που δεν έχω αλλά βλέπω γύρω μου) .
Έχω , είχα κουραστεί τόσο πολύ αυτά τα χρόνια και σωματικά και ψυχικά που δεν έχω την παραμικρή διάθεση να ξαναδουλέψω ειδικά κάτω από της εντολές κάποιου εκμεταλλευτή έλληνα επιχειρηματία .
Προτιμώ κάθε μέρα μακαρόνια παρά να με εκμεταλλεύεται κάποιος φούστης.
Όσο για τον σημερινό καπιταλισμό ένα έχω να πω: Go to the devil .
Άβαταρ μέλους
By gianik
#512405 Οταν εισαι solo καριέρα, τότε πουτσο μου λαλουτσο μου....

.
Άβαταρ μέλους
By markvag
mousatos έγραψε:Ένας μήνας πέρασε από τη στιγμή που σταμάτησα να δουλεύω. ..............

Ελπίζω να σου βγουν όλα όπως τα υπολόγιζες και ακόμα καλύτερα! :s_howdy
Άβαταρ μέλους
By diplomat
mousatos έγραψε:ξαναδουλέψω ειδικά κάτω από της εντολές κάποιου εκμεταλλευτή έλληνα επιχειρηματία .

Αυτές οι δύο έννοιες είναι ολίγον τί αντίθετες βέβαια. :lol:

Τω καιρώ εκείνω, ξέρεις, πριν από πέντέξι αιώνες που στην ολλανδία/αγγλία ξεκινούσε η σύχρονη έννοια επιχείρηση, ο τότε ελ ήτο :ninja: .
Άβαταρ μέλους
By markvag
diplomat έγραψε:
mousatos έγραψε:ξαναδουλέψω ειδικά κάτω από της εντολές κάποιου εκμεταλλευτή έλληνα επιχειρηματία .

Αυτές οι δύο έννοιες είναι ολίγον τί αντίθετες βέβαια. :lol:

Τω καιρώ εκείνω, ξέρεις, πριν από πέντέξι αιώνες που στην ολλανδία/αγγλία ξεκινούσε η σύχρονη έννοια επιχείρηση, ο τότε ελ ήτο :ninja: .

Τι εννοείς αντίθετες;;; :hmmm:

Ξέρεις πόσες ώρες δούλευαν τότε στην Αγγλία;;; :s_wink Ο Ελ επιχειρηματίας ξανακάνει τον καπιταλισμό αυτό που ήταν! :s_wink Make capitalism great again, χωρίς ωράρια, αξιοπρεπείς μισθούς, ασφάλεια και άλλα τέτοια κομμουνιστικά! :rtfm: