Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#777620 Σωστά όσα λες, η αλήθεια είναι πως η πίεση παίζει μεγάλο ρόλο, αλλά γενικώς θέλει πολύ λίγη, δεν έχει δύναμη να βγάλει καφέ αν πιέσεις πολύ.
Η δική μου κάψουλα είναι για συγκεκριμένη μηχανή που ανέφερα πιο πάνω και γενικώς στην Ελλάδα δεν θα την βρεις εύκολα, εγώ την έφερα και τις δύο φορές από Κίνα (έχω δύο).
Βασικό επίσης είναι να έχεις και αρκετά λαστιχάκια-φλάντζες, στην δική μου μια στο τόσο θα χαλάσει ένα. Ο Κινέζος που αγόρασα την δεύτερη, έδινε μπόλικα στο σετ και είμαι άνετος πλέον.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#777639 ΧαιΦαι οταν μπορεις, σε παρακαλω ποσταρισε ενα λινκ με τον δευτερο Κινεζο να το σωσω να υπαρχει...

Και μια τελευταια ερωτηση. Απο τις καψουλες του εμποριου, ειναι καποια αξιολογη μαρκα που κουμπωνει σε αυτη τη μηχανη? Υπαρχουν δηλαδη ετοιμες λυσεις αν βαριεσαι να γεμιζεις μονος σου?

btw μετα απο πολλααααα χρονια, καθησα και χαζευα μηχανες που ΔΕ θα παρω. Οπως χαζευω και τ' αμαξια δηλαδη! Δεν ξερω αν αξιζει το υπερογκο ποσο, αλλα αυτη μου πηρε το μυαλο με το λιγο ψαξιμο που εκανα :inlove:

https://www.solino.gr/el/shop/jura-z10- ... cialities/
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
Dimitris_P έγραψε:Κοίτα χωρίς cold brew, οι αυτόματες ξεκινούν από 5-6 κατοστάρικα

Δημητρη δεν κοιταω για να αγορασω. Για να ξεταβλωσω κοιταω στην προκυμενη φαση!
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#778329 Λέω να πάρω κανά μικρό θερμός και για να έχω καφέ στην παραλία αλλά και για τον χειμώνα να κρατάει ζεστό τον καπουτσίνο που φτιάχνω σπίτι μέχρι τη δουλειά. Του . λένε είναι καλά, αλλά είναι γκουμούτσες.

Λέω να πάρω κανά τέτοιο μιας και είμαι ευχαριστημένος από την μάρκα σε θερμός νερού.

Το έχει κανείς να μου πει διάμετρο βάσης για να δω αν χωράει στη βάση του αυτοκινήτου; Ένα άλλο που μου είχαν πάρει παλιότερα δεν έκανε και το επέστρεψα.
Άβαταρ μέλους
By g8777
Dimitris_P έγραψε:Λέω να πάρω κανά τέτοιο μιας και είμαι ευχαριστημένος από την μάρκα σε θερμός νερού.

Εικόνα

Dimitris_P έγραψε:Το έχει κανείς να μου πει διάμετρο βάσης για να δω αν χωράει στη βάση του αυτοκινήτου;

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By Geralt
#779158 Λοιπον, ευπειθως αναφερω οτι με τις επαναχρησιμοπουμενς καψουλες του Lidl γινεται δουλιτσα, το μυστικο ειναι να μην πολυπατας μεσα τον καφε, για να εχει διοδο το νερο.
Ερωτηση, τον αλεσμενο καφε πρεπει να το διατηρουμε στο ψυγειο?
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#779167 Εγώ παίρνω απλώς την μικρή συσκευασία της Illy οπότε γενικώς δεν ασχολούμαι. Παραμένει φρέσκος μιας και είναι λίγος (125 γρ.).
Άβαταρ μέλους
By Chris
Geralt έγραψε:Λοιπον, ευπειθως αναφερω οτι με τις επαναχρησιμοπουμενς καψουλες του Lidl γινεται δουλιτσα, το μυστικο ειναι να μην πολυπατας μεσα τον καφε, για να εχει διοδο το νερο.
Ερωτηση, τον αλεσμενο καφε πρεπει να το διατηρουμε στο ψυγειο?

Εγω αυτο κανω, στο ψυγειο σε ταπερ. Τριβω οσο χωραει το ταπερ, η σκληροπετση γλωσσα μου δεν καταλαβαινει διαφορα μεταξυ του φρεσκοτριμμενου και της τελευταιας δοσης πριν χρειαστει να ξανατριψω
Άβαταρ μέλους
By dimik
#785939 Δοκιμές σήμερα γιατί έκανα το λάθος να πάρω κόκκους από Starbucks την προηγούμενη εβδομάδα και ήταν δράμα.

Τελικά οι Pellini Esspreso Bar No82 κάθονται τέλεια σε υπεραυτοματη και έχουν δίκιο όσοι λένε ότι οι υπεραυτοματες θέλουν σκούρο κόκκο.

Η τελευταία φώτο είναι μετά από καλό ανακάτεμα λίγης ζάχαρης στην μύτη του κουταλιού ΕικόναΕικόναΕικόναΕικόνα
Άβαταρ μέλους
By Vaskir
#785950 Καλησπέρα παιδιά, δεν έχω ιδέα από το ... άθλημα του καλού καφέ.
Αυτή εδώ η μηχανουλα τι λέει;
https://www.e-shop.gr/kafetiera-espress ... HAP.105995

Ή καλύτερα να πάρω ένα τέτοιο μπρίκι να ...απολαμβάνω εύκολα 3-4 ελληνικούς;;
https://www.e-shop.gr/ilektriko-mpriki- ... HAP.156530

(Χωρίς καφεΐνη δεν ζω , αλλά οι στιγμιαίοι θα με σκοτώσουν σε λίγο , οι φίλτρου είναι νεροζουμια , μια καλη και γρήγορη λύση για εσπρέσσο στο γραφείο θα ήταν σωτηρία)

.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#785955 Μια χαρά η Gaggia, αν πάρεις κι έναν χειροκίνητο μύλο Porlex θα πίνεις καλύτερο καφέ από το 60% του κόσμου.

Θα χρειαστείς μόνος μερικές δοκιμές με κόκκους και μέγεθος αλέσματος για να βρεις το ιδανικό.