Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
funkyreverend έγραψε:Τι να σου πω, μάλλον λάθος θα είναι οι πληροφορίες μου... :whistlink:

Δεν είπα αυτό. Είπα πως ακόμη και στην υγεία, υπάρχουν διαβαθμίσεις και δεν είναι παντού καλύτερη (ή χειρότερη) η Αθήνα ή η επαρχία. Ανέφερα τα Γιάννενα που το γνωρίζω το θέμα και (δυστυχώς) τα νοσοκομεία τους τα έχουν χρειαστεί αρκετές φορές (και μας έχουν ξελασπώσει ευτυχώς! :lol: ).
Τώρα αλλού έχω ακούσει σημεία και τέρατα, οπότε γι'αυτό και είμαι προσεκτικός στο τι συγκρίνουμε. :s_yes
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
Dimsabas έγραψε:Γράφοντας την αγαπημένη σας (λέμε και κάνα αστείο) σελίδα αυτοκινήτου από την Καστρίτσα Ιωαννίνων.Εικόνα

Σε ποιο φόρουμ γράφεις; :s_blush
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
Dimsabas έγραψε:Το CarTalk.gr εννοούσα.
Σε κάθε περίπτωση, περίμενα να εστιάσεις στην Καστρίτσα.

Εστίασα στην οθόνη σου. :oops: :s_blush
Άβαταρ μέλους
By Dimsabas
#828929 Βρέθηκα για τρία βράδια για μια κοινωνική εκδήλωση κι είπα να κάτσω για τουρισμό, πρώτη φορά πέρασα τόσο χρόνο στα Ιωάννινα. Ως τόπο ολιγοήμερων διακοπών, τα λάτρεψα. Αλλά προφανώς όποιος έχει ζήσει επί μακρόν βλέπει πράγματα που δεν πιάνει το μάτι του τουρίστα. Θεωρώ πως αν το νερό της λίμνης ήταν καθαρό και μπορούσε κάποιος να κολυμπήσει, θα αναβάθμιζε πολύ την ποιότητα ζωής.
Άβαταρ μέλους
By bill33
diplomat έγραψε:Διαβάζω με μεγάλο ενδιαφέρον τις τελευταίες σελίδες. Έχω κάνει αρκετές προσπάθειες να συναρμολογήσω στο μυαλό μου μία κατάσταση του να μένω στο Άστρος όλο το χρόνο. Η μόνη θεωρητικά αξεπέραστη τροχοπέδη σε αυτό είναι το μίνιμουμ 2.5ωρο που θα χρειαστεί σε τυχούσα ανάγκη μετάβασης στα νοσοκομεία της Αττικής. Αυτή είναι μια πραγματικότητα που ζουν όλοι όσοι έχουν άρρωστο άνθρωπο υπό την προστασία τους.

Εξαιρουμένου του παραπάνω, νομίζω ότι θα έφευγα από το Αθηνεζοπέδιο. Οκ, κατανοητό, όσοι ζουν σε συγκεκριμένες περιοχές δε θα τους πέρναγε καν από το μυαλό. Εγώ, αν και οι μετακινήσεις μου είναι σχεδόν αποκλειστικά Ολ. Χωριό/Μαρούσι -> Κηφισιά, έχω αρχίσει να νιώθω ότι κουράζομαι. Δεν ξέρω γιατί, ίσως μεγαλώνω και δεν αντέχω άλλο το χυμαδιό που υπάρχει ακόμα και σε θεωρητικά ΒΠ. Πού να ρθει και ο Σεπτέμβρης με τη νέα σεζόν και μποτιλιάρισμα από το γκαράζ μέχρι τον προορισμό και πίσω.

Αναφορικά με τα μνιμάρκετ, πέστους αν αργήσω να φάνε. Στου χουργιό θα πάω με γιομάτο πορτπαγκάζ. :ninja:

9 μερούλεc μείνανε.

Λεβίδι;
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
Dimsabas έγραψε:Βρέθηκα για τρία βράδια για μια κοινωνική εκδήλωση κι είπα να κάτσω για τουρισμό, πρώτη φορά πέρασα τόσο χρόνο στα Ιωάννινα. Ως τόπο ολιγοήμερων διακοπών, τα λάτρεψα. Αλλά προφανώς όποιος έχει ζήσει επί μακρόν βλέπει πράγματα που δεν πιάνει το μάτι του τουρίστα. Θεωρώ πως αν το νερό της λίμνης ήταν καθαρό και μπορούσε κάποιος να κολυμπήσει, θα αναβάθμιζε πολύ την ποιότητα ζωής.

Το νερό της λίμνης είναι αρκετά πιο καθαρό από όσο... φαίνεται. Είναι υπετροφισμός αυτό που βλέπεις, όχι βρώμα. Δεν θα βουτούσα βέβαια, αλλά δεν θα πάθεις κάτι αν βουτήξεις. Και πάλι, είναι λίμνη, δεν συγκρίνεται με την θάλασσα. Ίσως σε μερικά χρόνια από τώρα να βρουν τρόπο να την καθαρίσουν.
Ακόμη και καθαρή να ήταν, νομίζω λίγοι θα κολυμπούσαν πάντως.
Η ποιότητα ζωής υποφέρει το χειμώνα στην πόλη, το καλοκαίρι είναι πολύ ωραία (αν και παίζει να βρέχει εκεί που δεν το περιμένεις). Το χειρότερο απ' όλα είναι ο συνδυασμός ομίχλης+αιθαλομίχλης που είναι αποτέλεσμα της κρίσης και της στροφής σε θέρμανση με τζάκια και ξυλόσομπες. Δυστυχώς.

ΥΓ: Έχω 3 χρόνια να ανέβω Γιάννενα, θα τα ξαναδώ αυτό το καλοκαίρι, μου έχουν λείψει. :oops: :s_roses
Άβαταρ μέλους
By pro
#828935 Ν αρχίσουμε από τα βασικά. Το κόστος σπιτιού ΔΕΝ είναι παραπλήσιο στα Βριλήσσια και σε μια μέση επαρχιακή πόλη, στα Βριλήσια παιζει στο διπλάσιο με 3πλάσιο. Εδω καποιες τιμές:

https://www.indomio.gr/agora-akiniton/

Για το υπόλοιπο κόστος ζωής: Η Αθήνα έχει πολλές κρυφές χρεώσεις και μικρά γράμματα: πχ, κάνεις 1 2 παιδια, θελεις να τα στειλεις σ ενα παιδικό σταθμό, αλλά επειδή παίρνεις 2 μισθούς είσαι πλούσιος, άρα δεν στα παίρνουν, πας σε ιδιωτικό και δίνεις 1000 το μήνα (το έζησα προσωπικά). Στην επαρχία αυτό δεν υπάρχει. Παρομοια παραδειγματα πολλα. Παρακολουθω τι γραφεται σε θεματα με παιδια και πραγματικα νιωθω τυχερος.

Καλη η Αθηνα αν εχεις χρονο και χρημα. Κι αν δεν εισαι γονος, αυτα δεν συμβαδιζουν.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#828937 Ε, εδώ θα διαφωνήσουμε όμως. Μιλάμε για κόστος σπιτιού στο κέντρο της πόλης, όχι εκτός. Εκεί οι τιμές είναι ΠΑΝΑΚΡΙΒΕΣ στην επαρχία.
https://www.indomio.gr/agora-akiniton/i ... na/kentro/
Μέση τιμή 1700€/τμ είναι αδύνατον να βρεις στο κέντρο των Ιωαννίνων. Κάπου εκεί είναι τα παλιά σαν το πατρικό μου.
Για τους παιδικούς σταθμούς, δεν γνωρίζω, αλλά οι τιμές που ακούς στην Αθήνα είναι όντως εξωφρενικές, δεν έχω εικόνα από επαρχία, οι πιο πολλοί γνωστοί μου τα πάρκαραν σε παππούδες συνήθως επίσης.

Για τα χρήματα επιμένω: αν δεν είσαι γόνος, αν δεν έχεις περιουσία, αν δεν μπορείς να βγάλεις λεφτά εύκολα, η Αθήνα και οι επαγγελματικές ευκαιρίες που σου δίνει, είναι ακαταμάχητες. Εξαιρέσεις υπάρχουν, αλλά η δική μου πείρα λέει αυτό ακριβώς: όσοι ήρθαμε Αθήνα, έχουμε πολύ καλύτερη επαγγελματική εξέλιξη από όσους έμειναν επαρχία, χωρίς απαραίτητα να είμαστε καλύτεροί τους. Οι τελευταίοι, έχουν πολύ λιγότερες ευκαιρίες.

ΥΓ: Αν είχα περιουσία, και δεν μπορούσα ν'αγοράσω μονοκατοικία στην Βουλιαγμένη ξέρω γω, τότε μια παραθαλάσσια πόλη σαν την Καλαμάτα, θα έπαιζε δυνατά σαν επιλογή.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Lalfamaz έγραψε:Ούρμπαν λέτζεντ το ότι οι Αθηναίοι έχουν εναλλακτικές επιλογές. Το μόνο που έχουν είναι η ψευδαίσθηση ότι έχουν εναλλακτικές επιλογές.
Είμαι σίγουρος ότι οι επαρχιώτες βγάζουν γούστα στην Αθήνα πολύ περισσότερο από τους Αθηναίους.
Όταν έχεις φάει 2 ώρες πηγαινέλα σπίτι-γραφείο-σπίτι κι ακολουθούν δραστηριότητες παιδιών, διαβάσματα, πλυσίματα, ταίσματα να τα χέσω και τα θέατρα και τα σινεμά και τα γκουρμέ ρεστοράν της Αθήνας.
Ό,τι προλάβεις να χαζέψεις στο φέισμπουκ κλάσματα δευτερολέπτου πριν ξεραθείς από εξάντληση.
Μιλάμε για τον μέσο πλεμπαίο πρωτευουσιάνο βέβαια.
Ευτυχώς που υπάρχει καβάτζα στα Γιάννενα για την συνταξιοδότηση.

Αυτό. Οι επιλογές υπάρχουν αν βλέπεις θέατρο, αν πας σε συναυλίες. Αν όχι ζεις πέριξ των περιοχών δουλειάς , σπιτιού, με έμφαση στο δεύτερο. Αλλιώς θες μία ώρα για να πας κάπου πιο μακριά, κάτι που στην επαρχία δεν υφίσταται.

Πριν δύο βδομάδες βραδάκι Τετάρτης κανόνισα με φίλους μπύρα στην Γλυφάδα. Κοιτούσα τον χρόνο που ήθελα και στις 8 παρά ήταν περίπου 50 λεπτά από Κηφισό και Παραλιακή ή 1 ώρα και 10 από Κατεχάκη.
Πιο νωρίς ήθελα πάνω από μία, μιάμιση ώρα αναλόγως διαδρομής.

.
Άβαταρ μέλους
By pro
#828940 Εγώ δεν σου είπα την άποψη μου. Σ έδωσα πίνακες με τιμές. Θες να το πάμε συγκεκριμένα; Λάρισα πχ που δεν είναι και η φτηνότερη επαρχιακή και έχει και πολλά στοιχεία μεγάλης πόλης, νεόδμητο καρακεντρο 2000 το μέγιστο. Για πες Βριλήσσια αντίστοιχο...

.
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#828941 Για τα Γιάννενα, μιας και αναφέρθηκαν, το μεγαλύτερο μειονέκτημα που έχω ακούσει είναι ο καιρός. Η ατέλειωτη βροχή και η υγρασία, σε βαθμό που έχω ακούσει και περιπτώσεις που εμφάνισαν προβλήματα υγείας.

Σε ότι αφορά την σύγκριση ζωή σε πόλη ή επαρχία, νομίζω πως το μεγαλύτερο πλεονέκτημα για την επαρχία είναι η ποιότητα ζωής. Την προηγούμενη εβδομάδα διέσχισα τον Περιφερειακό της Θεσσαλονίκης 3-4 φορές και δεν υπήρχε ημέρα που να μην έχει μποτιλιάρισμα. Και μιλάμε για καλοκαίρι, όχι χειμώνα με βροχές και όλο τον κόσμο στην πόλη. Και δεν είναι απλά η κίνηση, είναι όλος αυτός ο εκνευρισμός που υπάρχει πίσω από το τιμόνι. Και φυσικά, ο εκνευρισμός που υπάρχει όταν φτάσεις στον προορισμό σου και ψάχνεις πόση ώρα για παρκάρισμα. Πράγματα που στην επαρχεία είτε δεν υπάρχουν καθόλου, είτε υπάρχουν ελάχιστα. Αυτά που ανέφερε ο Μάρκος για την Δράμα δηλαδή.

Ειδικά για την Θεσσαλονίκη, μου βγάζει πλέον μια αίσθηση βρωμιάς και εγκατάλειψης και είναι κρίμα. :thumbsdown:
Ακόμη και ο κόσμος μου φαίνεται σαν να μην είναι και στα καλύτερα του πλέον... :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By pro
#828942 Εξέλιξη έχεις στην καριέρα, δεν το συζητάμε. Γι αυτό είχα έρθει κι εγώ εκεί. Το αν σ αρκεί αυτό είναι το θεμα και τι προτεραιότητες εχεις. Καριέρα; οικογένεια; ήρεμη ζωή; ποιοτικό χρόνο; γιατί όλα μαζί δεν παίζουν.

.