Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#296207 Αυτό είναι το χρώμα του ή ήταν βαμμένο και ξέβαψε; Γιατί μου θυμίζει πολύ αντίστοιχο πάτωμα του πατρικού μου του 1914 που επίσης σκεφτόμουνα για ανανέωση το οποίο όμως είναι βαμένο καφέ και δεν έχει ξεβάψει σημαντικά.
Και πως ξέρεις τι ξύλο ήταν;
Άβαταρ μέλους
By 224v
sknipper έγραψε:Αυτό είναι το χρώμα του ή ήταν βαμμένο και ξέβαψε; Γιατί μου θυμίζει πολύ αντίστοιχο πάτωμα του πατρικού μου του 1914 που επίσης σκεφτόμουνα για ανανέωση το οποίο όμως είναι βαμένο καφέ και δεν έχει ξεβάψει σημαντικά.
Και πως ξέρεις τι ξύλο ήταν;

Το ξυλο το αναφερει η χειρογραφη τεχνικη περιγραφη- συμφωνια κατασκευης που βρηκαμε!!! (εκανα λαθος στην αγγλικη ονομασια ειναι Pitch Pine), δεν ειναι βαμμενο, απλα ετσι το βρηκαμε, ενω της κουζινας που ειναι το ιδιο ξυλο ειναι βαμμενο. Πιστευω οτι τοτε αυτο ειχε η αγορα και το χρησιμοποιουσαν. Στο νησι ολα τα παλια πετρινα σπιτια ειναι παρομοια στη διαρυθμηση, και στις λεπτομερειες κατασκευης. τα συνεργεια που ανελαμβαναν κατασκευες σπιτιων ηταν λιγα και εκαναν συγκεκριμενη ποιοτητα...
Άβαταρ μέλους
By xenos
#298460 Λοιπόν ακούστε σκηνικό. Το σπίτι των πεθερικών έχει παντού μάρμαρο κάτω. Μόλις λοιπόν είχε κανένα λεμόνι ο μικρός μου στα χέρια, του το έπαιρναν μην πέσει κάτω και χαλάσει το μάρμαρο. :lipsealed: Τεσπά, είχε ο μικρός στα χέρια ένα μπουκαλάκι με αυτά από τα τζάμπο για να κάνει φούσκες, το ανοίγει ο μικρός (ήταν τέρμα σφιχτό), πέφτει κάτω λίγο.... ννννααααααα μια στάμπα! :lipsealed: Παίζει να μπορεί να φύγει με κάτι; :hmmm: Κάτι βενζίνες κλπ (νομίζω) που προσπάθησε ο πεθερός δεν έκαναν τπτ, απλά μας έσπασαν τη μύτη και τα @@. :rtfm:
Φαίνεται σα να έχει χάσει την γυαλάδα σε εκείνο το σημείο. Με το χέρι δεν καταλαβαίνεις διαφορά. :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By nEK
#298627 Εικόνα
Εγινε θερμοπροσωψη προ ετων, και μερικες μαρμαροποδιες ηρθα συριζα :lipsealed: στο επιπεδο αυτης.
Ξυλονω το μαρμαρο, καθαριζω καλα τηνπεριοχη σκαβοντας, το μαρμαρο δεν φτανει μεχρι μεσα, οποτε το κουφωμα παταει λιγο σε αυτο. Βαζω αλλο, το τακαρο στην επιθυμητη θεση και βαζω αφρο πολυουρεθανης απομκατω για συγκρατηση. Τα λεω καλα?
Αλλη λυση υπαρχει ή τροπος αντικαταστασης?
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#298643 Μεγάλη φασαρία αυτό που λες nEK.

Στην θέση σου θα παράγγελνα ένα μάρμαρο λεπτό σε πάχος με μισό τσιμπούκι και ποταμό (υδροσταλάκτη) από την μια μεγάλη πλευρά, θα το κολλούσα επάνω στο υφιστάμενο και θα σφράγιζα την ένωση με το κούφωμα με σιλικόνη.
Άβαταρ μέλους
By nEK
Pitt έγραψε:Μεγάλη φασαρία αυτό που λες nEK.

Στην θέση σου θα παράγγελνα ένα μάρμαρο λεπτό σε πάχος με μισό τσιμπούκι και ποταμό (υδροσταλάκτη) από την μια μεγάλη πλευρά, θα το κολλούσα επάνω στο υφιστάμενο και θα σφράγιζα την ένωση με το κούφωμα με σιλικόνη.

Δεν καταλαβα τι ειναι το μισο τσιμπουκι... :innocent:
Αλλα καταλαβα μαλλον τι λες και ειναι τρελη ιδεα! :metalo:
Μπορει να γινει τεχνικα ή στο μαρμαραδικο θα μου ζητησουν τα της παναγιας τα ματια γιαυτο?
Άβαταρ μέλους
By Pitt
nEK έγραψε:
Pitt έγραψε:Δεν καταλαβα τι ειναι το μισο τσιμπουκι... :innocent:

Υπάρχουν πολλών ειδών μουρέλα, από τα πιό συνηθισμένα είναι το φάλτσο, το μπιζουτέ και το τσιμπούκι.

Μισό τσιμπούκι ή μισοτσίμπουκο ή μισό πομπέ:
Εικόνα

Ολόκληρο τσιμπούκι ή ολόκληρο πομπέ:
Εικόνα

Ποταμός ή νεροσταλάκτης:
Εικόνα

Άλλα περίμενες να δείς, ε πονηρούλη; :s_wink

Αλλα καταλαβα μαλλον τι λες και ειναι τρελη ιδεα! :metalo:
Μπορει να γινει τεχνικα ή στο μαρμαραδικο θα μου ζητησουν τα της παναγιας τα ματια γιαυτο?

Απλά κατωκάσια είναι, αυτή είναι η δουλειά τους. Αν διαλέξεις ακριβό μάρμαρο θα ξηλωθείς φυσικά, αλλά για απλά μην ανησυχείς.

Α, μη το ξεχάσω. Όταν τα τοποθετήσεις, να τα δώσεις μια ελάχιστη κλίση προς τα έξω.
Άβαταρ μέλους
By nEK
#298760 Ωραια, αλλα εγω αλλο καταλαβα.
Αν παρω αυτο που λες απο κατω θα φαινεται το παλιο μαρμαρο, ειπες και λεπτο και το σκεψτηκα αλλιως.
Το κοματι που θα κολληθει πανω στο παλιο θα ειναι πχ 1 ποντο παχος και η προεκταση του εξω απο το τοιχο θα ειναι 2-3 ποντους. Ετσι και θα δειχνει χοντρο εξωτερικα και θα καλυφθει το παλιο μαρμαρο.
Με αυτο που προτεινεις, θα εχω ενα λεπτο μαρμαρο τοσο κατασκευαστικα αλλα και οπτικα. Δεν θα καλυπτει και το παλιο.
Το κυριοτερο ειναι το λεπτο του θεματος μιας και μπορω μεχρι ενα ποντο να κολλησω αλλιως θα καλυφθουν οι νεροχυτες του κουφωματος.
Άβαταρ μέλους
By nEK
mjacob έγραψε:Παράγγειλε 1-2 ολόκληρα τσιμπουκια, και χεσ´ το μάρμαρο, ας´το οπως ειναι.

Α ναι, :shifty:

Τα αφηνω προς το παρον και παμε για τσιμπουκια... :lol:

Νεροχυτης κουζινας και vfm βρυση αναμικτικη παγκου.
Ψαχνω για vlf μπαταρια νεροχυτη κουζινας.
Που να κοιταξω σε μαρκες και ποιοτητες, δεν θελω κινεζια ή lidl, αλλα οχι και τη σουπερ ντουπερ ντιζαινατη deutchlandofemrneing που ποναει...
Δυο πενηνταρικα εχω στη τσεπη, δυομιση με τα ψιλα για τουτο το εξοδο...φτανουν για κατι καλο,,ποιοτικο με μακροζωια?
:help:
Edit: διορθωσα λιγο το κειμενο να γινει ποιο κατανοητο απο τον απλο λαο.
Τελευταία επεξεργασία από nEK και 10 Σεπ 2016, 17:31, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#299001 Νεροχύτη και βρύση με δύο πενηντάρικα δεν βρίσκεις ούτε κινέζικα...

__
Sent through Tapatalk
Άβαταρ μέλους
By nEK
Pitt έγραψε:Νεροχύτη και βρύση με δύο πενηντάρικα δεν βρίσκεις ούτε κινέζικα...

__
Sent through Tapatalk

Μονο βρυση ρε, νεροχυτη βρηκα με δυομιση κατοσταρικα ενα βαθυ ντιπ της πυραμις.
Άβαταρ μέλους
By fokion
#299047 Πηρα μια 30 ευρα από λεροϋ και με ντους.
Βέβαια είναι προ διμηνου οποτε από αξιοπιστία ποιος ξερει...

Edit.
Αυτή

https://www.leroymerlin.gr/gr/kouzina/n ... -61368664/
Άβαταρ μέλους
By nEK
fokion έγραψε:Πηρα μια 30 ευρα από λεροϋ και με ντους.
Βέβαια είναι προ διμηνου οποτε από αξιοπιστία ποιος ξερει...

Edit.
Αυτή

https://www.leroymerlin.gr/gr/kouzina/n ... -61368664/

Μαλλον θα παμε για grohe, σιγουραντζα.