Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#901805 Τι εργαλείο χρησιμοποιούμε για εύκολο migration ; Επαφών, μηνυμάτων, φωτογραφιών κλπ
Διαβάζω για το Android Switch (ή Switch to Android) ή το MobileTrans

Επειδή δεν ξέρω αν οι επαφές είναι στο icloud ή το gmail (δεν το είχα στήσει εγώ) αν είναι στο icloud πάνε εύκολα στο gmail;

Είχα κάνει τη διαδικασία πριν έναν αιώνα από τη δική μου μετάβαση από 4S σε Android, δεν θυμάμαι Χριστό
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#902920 Το ηλίθιο android άρχισε πάλι να χάνει επαφές ή να μπερδεύει ονόματα με τηλέφωνα. Και χθες μου έσβησε και κάποια widgets που κάναν απευθείας κλήση. Γκρρρ. Ανακάλυψα ότι είχε να συγχρονιστεί από τις 15 Ιανουαρίου. Και αρνείτο να το κάνει. Sync off και πάλι on, τίποτα. Συσκευή σβήσε άναψε, τίποτα. Έσβησα cache-data της εφαρμογής των επαφών, τσέκαρα permissions, τίποτα. Άδειασα όλoυς τους κάδους σκουπιδιών, τίποτα. Έκανα και λίγο χώρο στο τηλέφωνο, τίποτα.
Αυτό που τελικά δούλεψε είναι το παρακάτω.
Πήγα στο contacts.google.com , έφτιαξα νέο label, έβαλα όλα τα τηλέφωνα στο νέο label.
Μετά πάω στο τηλέφωνο, του λέω sync και ως εκ θαύματος το έκανε. Μετά πάς και σβήνεις το label και ξανακάνεις sync και όλα καλά. Μέχρι την επόμενη φορά...
Άβαταρ μέλους
By Hellenic tifosi
#903057 Αναζητώ τα φώτα σας :)

Έχω ένα Galaxy A55 και μετά από κάποιες πτώσεις, βρίσκομαι σε αναζήτηση νέου. Αναζητώ λοιπόν μια μέση συσκευη θα έλεγα, χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις σε κάμερα. Θα ηθελα να εχει καλή οθόνη, γιατί που και που μπορεί να δω κάτι, αλλά πέραν τούτου δεν έχω τρελές απαιτήσεις.

Τι θα προτείναμε, με οροφή τα 350 ευρώ;
Άβαταρ μέλους
By Isambard
#903081 Δεν υπάρχει τίποτε καλύτερο από αυτό με λογικά λεφτά σε καινούργιο.
https://www.skroutz.gr/s/59325269/Googl ... idian.html
Μην πάρεις κάτι άλλο, μόνο και μόνο για το software που τρέχει αξίζει.
Κανένα άλλο δεν πλησιάζει το ΑΙ των Pixel. Αυτή τη στιγμή έχουν το καλύτερο λειτουργικό, πολύ ανώτερο και από το iOS και μιλώ ως χρήστης iPhone.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
sknipper έγραψε:Το ηλίθιο android άρχισε πάλι να χάνει επαφές ή να μπερδεύει ονόματα με τηλέφωνα. Και χθες μου έσβησε και κάποια widgets που κάναν απευθείας κλήση. Γκρρρ. Ανακάλυψα ότι είχε να συγχρονιστεί από τις 15 Ιανουαρίου. Και αρνείτο να το κάνει. Sync off και πάλι on, τίποτα. Συσκευή σβήσε άναψε, τίποτα. Έσβησα cache-data της εφαρμογής των επαφών, τσέκαρα permissions, τίποτα. Άδειασα όλoυς τους κάδους σκουπιδιών, τίποτα. Έκανα και λίγο χώρο στο τηλέφωνο, τίποτα.
Αυτό που τελικά δούλεψε είναι το παρακάτω.
Πήγα στο contacts.google.com , έφτιαξα νέο label, έβαλα όλα τα τηλέφωνα στο νέο label.
Μετά πάω στο τηλέφωνο, του λέω sync και ως εκ θαύματος το έκανε. Μετά πάς και σβήνεις το label και ξανακάνεις sync και όλα καλά. Μέχρι την επόμενη φορά...
Εννοείται ότι μου το ξαναέκανε, είδα τελευταίο συγχρονισμό 20 Μαρτίου και αρνείται να ξανακάνει.
Έκανα όλα τα προηγούμενα αλλά τίποτα. Οπότε πήρα την απόφαση να κάνω χώρο στο τηλέφωνο, κάπου είδα ότι θέλει 15GB ελεύθερα για να συγχρονίσει. Και όντως έτσι έγινε και μόλις έκανα χώρο συγχρόνισε άμεσα και αυτόματα.

Επί τη ευκαιρία είναι σοκαριστικό το πόσο μεγάλες είναι οι περισσότερες εφαρμογές από μόνες τους αλλά και πόσο επιπλέον χώρο απαιτούν μαζί με τα data+cache τους. Και τρομακτικό το πόσο έχουν μεγαλώσει τα τελευταία 5-10 χρόνια. Μερικές νιώθω ότι είναι κοροϊδία να είναι 300-500-800MB, δεν μπορώ να το δικαιολογήσω, αν κάποιος ξέρει γιατί ας το μοιραστεί μαζί μας.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#903879 Λέω να πάρω για την σύζυγο το S26. Το είδα από κοντά κι έκανα live συγκριτικό κάμερας με το + και δεν είδα διαφορά. Επειδή το σκέφτομαι και για μένα καθώς Μ έχει κουράσει το s23u λόγω όγκου και βάρους παίζει καμία προσφορά στα 2 το ένα μισή τιμή όπως βγάζει καμία φορά το πλαίσιο κλπ;
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#903995 Δεν ξέρω πως αλλά έσπασε το τζάμι στο ηρωικό Realmi 7 pro 5,5 ετών οπότε αν και είν αι λειτουργικό πρέπει να επισπεύσω την επιλογή του διαδόχου. Από τη μία μου πέρασε από το μυαλό να πάω σε iphone αλλά περιέργως κάποιοι με αποπήραν. Και από αυτούς ακριβώς περίμενα να μου πούνε πάρε iphone.
Φωτό όλα παίρνουν, μνήμη θέλω αρκετή και χωρητικότητα (256 αφού πλέον κανένα δεν παίρνει καρτούλα μνήμης που βάζω τη μουσική κλπ) και RAM 8 κατ'ελάχιστο αφού τόσο έχω.
Οπότε τι κυκλοφορεί με συμπαθητική οθόνη, επαρκή αυτονομία και πάνω από όλα να μην είναι γκουμούτσα, εως 15,5εκμ να μπορώ να το πιάνω εύκολα με το μικρό μου χέρι. Και να κρατήσει άλλα 5-6 χρόνια, είναι μεγάλη μανούρα να ξαναστήνω τις περίεργες εφαρμογές και τα 3 autehnticators που έχω κλπ κλπ.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
Chris έγραψε:Google pixel
Ποιο pixel (9, 9pro, 10) και πως συγκρίνονται σε σχέση με Samsung S25 (S26);
Ta Samy μοιάζει να πιάνουν πολύ καλύτερα σκορ επιδόσεων αλλά φοβάμαι το οικοσύστημα +bloatware της.
Άβαταρ μέλους
By Chris
#904988 Δεν ξέρω, οποίο σε παίρνει. Επειδή έγραψες πως δε θες γκουμουτσα το πρότεινα, βγάζει και ένα με μικρότερες διαστάσεις. Τώρα γράφεις και για bloatware, οπότε είσαι σίγουρα για πιξελ
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#905004 Νομίζω το 10α θα με καλύψει. Μου αρέσει και το ότι δεν περισσεύουν οι κάμερες από πίσω.
Φίλος pixel-όφιλος θα μου στείλει και 10% έκπτωση και πήρα και 10 λίρες για πρώτη αγορά, δεν ξέρω αν θα παίξουν όλα μαζί. Και μετά η Google λέει θα μου δώσει και 50 λίρες δώρο για επόμενη αγορά που μάλλον θα θέλει η σύζυξ.

EDIT: οι 10 λίρες ισχύουν για την αρχική τιμή (στην οποία η google έχει ήδη έκπτωση) οπότε δεν συμφέρει. Περιμένω να δοκιμάσω τον κωδικό από τον φίλο. Αν δεν δουλέψει το παίρνω από αλλού (Argos) σε αντίστοιχη τιμή.

H επιλογή του χρώματος είναι ένα ακόμα θέμα, μαύρο ή γαλαζιο-μώβ (lavender) ή κάτι σαν καρπουζί/κοραλλί (berry);; :hmmm: :lol:
Άβαταρ μέλους
By Isambard
#905005 Είμαι της άποψης πως τα ζωντανά χρώματα είναι πάντα καλύτερα και βοηθάνε να μην χάνεις το τηλέφωνο.
Το μαύρο είναι το χειρότερο όλων, έχω χρόνια να πάρω μαύρο, τώρα έχω το πορτοκαλί iPhone Pro και το βρίσκω πολύ πιο ωραίο από τα άλλα χρώματα.
Πριν είχα κίτρινο απλό 14αρι που το είχα πάρει και σε καλή τιμή.
Το Pixel είναι ό,τι καλύτερο, εξαιρετική επιλογή.
Άβαταρ μέλους
By bill33
sknipper έγραψε:Νομίζω το 10α θα με καλύψει. Μου αρέσει και το ότι δεν περισσεύουν οι κάμερες από πίσω.
Φίλος pixel-όφιλος θα μου στείλει και 10% έκπτωση και πήρα και 10 λίρες για πρώτη αγορά, δεν ξέρω αν θα παίξουν όλα μαζί. Και μετά η Google λέει θα μου δώσει και 50 λίρες δώρο για επόμενη αγορά που μάλλον θα θέλει η σύζυξ.

EDIT: οι 10 λίρες ισχύουν για την αρχική τιμή (στην οποία η google έχει ήδη έκπτωση) οπότε δεν συμφέρει. Περιμένω να δοκιμάσω τον κωδικό από τον φίλο. Αν δεν δουλέψει το παίρνω από αλλού (Argos) σε αντίστοιχη τιμή.

H επιλογή του χρώματος είναι ένα ακόμα θέμα, μαύρο ή γαλαζιο-μώβ (lavender) ή κάτι σαν καρπουζί/κοραλλί (berry);; :hmmm: :lol:

Kάπου είχα και εγώ κάτι κωδικούς αλλά ειναι ιδια λεφτά με αυτά που λες.Και μάλλον θα έχουν λήξει.
Χρώμα .........δεν θα βάλεις θήκη;Τότε διαλέγεις εκείνη τι χρώμα θα είναι..
Άβαταρ μέλους
By bill33
#905008 Δοκίμασε τον I thought that you might like this great deal from Google Store's Referral Programme. Use code REF-YFJJI59H8YDRK6PT0Q7A4N2 at checkout! More details on the programme can be found here: https://store.google.com/ideas/pixel-referrals

Earn £50 in Google Store credit for each friend who buys a Pixel and they'll get 10% off a Pixel phone. Get 10 friends to buy a Pixel and you can earn up to £500.
Offer ends 01/08/2026, limit of 10 codes, one code per referral.
Share one code per person. Codes can only be used if the recipient has a Google Account and is signed in.