Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#271018 Σε κατάστημα προς ενοικίαση ο μισθωτής "παίρνει" το ρολόι της ΔΕΗ στο όνομά του. Γίνεται το ίδιο και με το νερό/ΕΥΔΑΠ;
Άβαταρ μέλους
By Pitt
Dodger έγραψε:Σε κατάστημα προς ενοικίαση ο μισθωτής "παίρνει" το ρολόι της ΔΕΗ στο όνομά του. Γίνεται το ίδιο και με το νερό/ΕΥΔΑΠ;

Δεν ξέρω τι γίνεται με την ΕΥΔΑΠ, αλλά με την ΕΥΑΘ η απάντηση είναι ΝΑΙ. Για την ακρίβεια ο ενοικιαστής δηλώνεται ως χρήστης και αυτός είναι υπεύθυνος για την πληρωμή των λογαριασμών. Στο ζουμί, αν αφήσει φέσι, κυνηγάνε αυτόν, όχι τον ιδιοκτήτη.
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#274579 Αν και το θέμα αφορά σε κατοικίες αλλά δεν ειναι και το ακριβώς ανάλογο με το σκηνικό που θα περιγράψω, το βάζω εδώ:

Σήμερα λοιπον , στο γραμματοκιβώτιο βρίσκω τον ακόλουθο λογαριασμό ύδρευσης απο επαρχία :

Εικόνα

Δεν θα θέλατε να ήσασταν παρόντες και να δειτε τη φάτσα μου όταν τον πρωτοδιάβασα .... :dizzy:

Αφορά λογαριασμό εξοχικού , διαμέρισμα 80 τμ σε πολυκατοικία, όπου ακόμα και αν είχαν σπάσει όλοι οι σωλήνες, δεν θα είχε προλάβει να γράψει 12.045 κυβικά ο μετρητής.

Βέβαια, αυτά τα λέω εγώ. Η ΔΕΥΑ της πόλης όμως, δεν ήξερα τι άποψη θα είχε και ποιά λύση θα έδινε στο πρόβλημα.
Το ακόμα χειρότερο : Ο λογαριασμός είναι συνδεδεμένος με τραπεζικό, ώστε να πληρώνεται αυτόματα και άσχετα με το όριο που είχα θέσει (100€), ήξερα πως ποτέ δεν πλήρωσαν πάνω απο 40€/3μηνο και οι (συγχωρεμένοι) γονείς μου που το κατοικούσαν μόνιμα τα τελευταία 25 χρόνια , ακόμα και σε καλοκαιρινούς μήνες .

Άμεση τηλεφωνική επικοινωνία λοιπόν με την υπηρεσία (με προσπάθεια να φανώ καταρχήν ευγενής), και ΕΥΤΥΧΩΣ , δόθηκε άμεση απάντηση : Θα σας αποσταλεί νέος, έγινε λάθος στη πληκτρολόγηση και προστέθηκε ένα ΜΗΔΕΝΙΚΟ στο τέλος της ένδειξης κατανάλωσης .

Και ερωτώ :
1/ Αν τον έπαιρνε γέρος άνθρωπος και τον άνοιγε, δεν θα είχαμε καρδιακά επεισόδια , εγκεφαλικά κλπ ?
2/ Αν δεν τον παραλάμβανα λόγω απώλειας ή βρισκόμουν στο εξωτερικό και "πήγαινα αδιάβαστος", τι θα γινόταν ?
3/ Αν (υπήρχαν τόσα χρήματα) τραβούσε όλο το ποσό απ την τράπεζα, υποθέτω πως αντιλαμβάνεστε οτι θα υπήρχαν διαδικασίες πλέον των 3-4 μηνών, ώσπου να αναγνωρισθεί το λάθος και -το κυριότερο- να πιστωθούν και πάλι τα χρήματα στο λογαριασμό μου.

Δεν έχω λόγια! :dizzy: :omg: :rant:

Όταν θα πάω για καλοκαιρινές διακοπές, θα περάσω μιά βόλτα απ τα γραφεία, για να δώ και τα μούτρα τους, ώστε να .... βγάλω συμπέρασμα.

Τουλάχιστον, παρέλαβα και τον καινούριο (3,5€ χρέωση) με fax ώσπου να έρθει και ο πρωτότυπος με το ταχυδρομείο, και άκουσα συγνώμη απ΄τον ίδιο το διευθυντή της "επιχείρησης", ο οποίος επικοινώνησε μαζί μου αφού ενημερώθηκε απ΄τον υπάλληλο.

ΕΥΧΟΜΑΙ να ΝΑ ΜΗ ΣΑΣ ΤΥΧΕΙ !!! :lipsealed:
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#274584 Εμενα παντως μου κανουν εντυπωση πως απαντησαν αμεσα στην κληση, βρηκαν το λαθος αμεσως και εφτασε να σου ζητησει συγνωμη ο διευθυντης!!
Ειτε εχεις πολυ μεγαλη πειθω :ninja: η η ΔΕΥΑ της πολης δουλευει !!

Καταλαβαινω την αμηχανια να πω :whistlink: , οταν ανοιξες τον λογαριασμο, αλλα λαθη συμβαινουν. Το θεμα ειναι να διορθωνονται γρηγορα και χωρις ταλαιπωρια :)
Άβαταρ μέλους
By GTS
Νίκος Παππάς έγραψε:Εμενα παντως μου κανουν εντυπωση πως απαντησαν αμεσα στην κληση, βρηκαν το λαθος αμεσως και εφτασε να σου ζητησει συγνωμη ο διευθυντης!!

Καταλαβαινω την αμηχανια να πω :whistlink: , οταν ανοιξες τον λογαριασμο, αλλα λαθη συμβαινουν. Το θεμα ειναι να διορθωνονται γρηγορα και χωρις ταλαιπωρια :)

Γιατι να μην δουλευει? Η τοπικη της Τριπολης που εχω εμπηρεια μια χαρα δουλευει.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
GTS έγραψε:
Νίκος Παππάς έγραψε:Εμενα παντως μου κανουν εντυπωση πως απαντησαν αμεσα στην κληση, βρηκαν το λαθος αμεσως και εφτασε να σου ζητησει συγνωμη ο διευθυντης!!

Γιατι να μην δουλευει? Η τοπικη της Τριπολης που εχω εμπηρεια μια χαρα δουλευει.

Μου εκανε εντυπωση γιατι η εμπειρια μου με την ΕΥΔΑΠ ηταν πολυ διαφορετικη.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#274601 Δημήτρη ο λογαριασμός είναι μπλε, το white balance είναι στον θεό ή τα είδες π... μπλε; :lol:
Άβαταρ μέλους
By skous
#274670 Μιας και μιλάμε για νερά....

Υπάρχει ένα εξοχικό που υπάρχει θέμα με το νερό και την πίεση... Για τον λόγο αυτό υπάρχι δεξαμενή, η οποία γεμίζει και μετά αναλαμβάνει η αντλία για να στέλνει το νερό στην βρύση που είναι ανοικτή.

Το θέμα είναι όμως ότι υπάρχει θέμα στο δίκτυο και δνε γεμίζει και η δεξαμενή πάντα (κοινώς δεν έρχεται πάντα νερό μεχρι το σπίτι....)

Μετά απο συζητήσεις με κατοίκους/γείτονες παίζει το εξής σύστημα (κατ'αυτούς).

Η τοπική ΕΥΔΑΠ/Δήμος; στέλνει το νερό μέχρι τον οικισμό κανονικά.
Απο εκεί και πέρα εσωτερικά για τον οικισμό υπάρχει υδρονόμος ο οποίος ανοίγει διάφορες βάνες και στέλνει το νερό στα διάφορα σπίτια (καταλαβαίνω ότι έχοντας διάφορε βάνες, υπάρχουν και διάφοροι μη συνδεδεμένοι αγωγοί, οπότε ένα γκρουπ απο σπίτια εξυπηρετείτε π.χ. απο μια βάνα).

Το εν λόγω σπίτι είναι πιθανώς σε μεγαλύτερο υψόμετρο από τα άλλα στο γκρουπ του και πολλές φορές η δεξαμενή δεν γεμίζει.

Αυτό έχει ώς αποτέλεσμα να πέφτει τηλ στον υδρονόμο (και κάποιο μπικικίνι μάλλον) και μετά να έρχεται το νερό....

Και τα ερωτήματα που έχω είναι
α) ΒΑΣΙΚΟ: Αυτή η τακτική με υδρονόμο κλπ είναι συνήθης; Ή απλά υπάρχει κάποιος τύπος που παίζει με της βάνες όποτε θέλει ενώ δεν θα έπρεπε, και την όλη διαχείριση θα έπρεπε να την κάνει η ΕΥΔΑΠ π.χ.;
β) το ότι δεν γεμίζει η δεξαμενη είναι όντως θέμα υψομέτρου η απλά α) ο υδρονομος δεν ανοιγει αρκετά την βάνα + β) οι προηγούμενοι τσιμπάνε όλο το νερό (θυμίζω ότι όταν πέσει το τηλέφωνο, έρχετε το νερό....).
γ) Σε συνέχεια του β), υπάρχουν διάφορες υποψίες ότι οι προηγούμενοι έχουν βάλει αντλίες ακριβώς μετά την παροχή (που δεν επιτρέπεται) για να τσιμπάνε πιο πολύ νερό όταν είναι ανοιτκή η βάνα. Εάν βάλει και το σπίτι για το οποίο συζητάμε, θα δεί κάποια βελτίωση ή μπα;
Άβαταρ μέλους
By Bayern7
Νίκος Παππάς έγραψε:Καταλαβαινω την αμηχανια να πω :whistlink: , οταν ανοιξες τον λογαριασμο, αλλα λαθη συμβαινουν. Το θεμα ειναι να διορθωνονται γρηγορα και χωρις ταλαιπωρια :)

Ακριβώς. Λάθη γίνονται ειδικά από τη στιγμή που δεν είναι ηλεκτρονικά τα συστήματα αλλά επεμβαίνει ο ανθρώπινος παράγοντας.
Το θέμα είναι να αναγνωρίζεται το λάθος άμεσα και να διορθώνεται χωρίς να χρειαστεί να τρέξεις σαν τον Βέγγο.
Άβαταρ μέλους
By thanosanesthetist
#282234 Μπηκα στη διαδικασια να αντικαταστησω πλακακια δαπεδου σε σαλονι,κουζινα,διαδρομο.Πηρα προσφορα απο το καταστημα ''Κοτρ...ης'' στο Καματερο.Ο πολητης ηταν εξυπηρετικος,ενημερωτικος...αψογος,μεχρι την παραλαβη της παραγγελιας.Η ταλεπωρια ξεκινησε απο το να παραδοθει η παραγγελια...αφου τους πηρα 5 τηλεφωνα σε μια μερα,και αφου κανενας δεν ηταν διαθεσιμος να επικοινωνησουμε για να κανονισουμε την παραδοση...τελικα κανεις δεν μεταβιβασε το αιτημα για παραδοση στον υπευθυνο των παραδοσεων...αρα χαθηκε μια μερα...και το πιο σημαντικο ...η αδιαφορια.Η κορυφωση ηρθε την μεθεπομενη μερα με την παραδοση.Ενω η παραγγελια ηταν για γρανιτοπλακακια ιταλικα και συγκεκριμενη κολλα πλακικιδιων,αυτα που μας παρεδωσαν ηταν Τουρκικης προελευσης (απομιμηση των ιταλικων?),ιδια σε εμφανιση με αυτα που ειχα δει,και βεβαια η κολλα πλακικιδιων δεν ηταν αυτη που ειχαμε πει,αλλα αλλη μαρκα...Πηγα στο καταστημα να διαμαρτηρηθω,και μου ελεγαν οτι παρεδωσαν τα σωστα και με λιγα λογια οτι ειμαι κουτος που στην παραγγελια δεν εγραψα ακριβως τη μαρκα του πλακιδιου...Ζητησα να ακυρωθει η παραγγελια και να μου επιστραφουν τα χρηματα,αλλα μετα την απομακρυνση απο το ταμιο,ουδεν λαθος αναγνωριζεται...Με λιγα λογια,αν απευθυνθειτε στο συγκεκριμενο καταστημα,που δεν το συνιστω,παρτε δικηγορο για να κατοχυρωσετε τα δικαιωματα σας και οπλιστειτε με υπομονη ,γιατι δε ξερετε τι θα σας δωσουν τελικα.Η επιχειρηση κερδιζει μαλλον πουλωντας απομιμησεις αμφιβολου ποιοτητας και φυσικα ελαχιστου κοστους.ΜΑΚΡΥΑ!!!!
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#282242 Κι εσύ γιατί τα πλήρωσες πρίν τα παραλάβεις; Τους ήξερες καλά; :s_no

Αν συμφωνούσες για εξόφληση με την παράδοση, ούτε τηλέφωνα για να έρθουν ούτε άγχος θα είχες.
Αυτοί θα σε κυνηγούσαν και θα σε παρακαλούσαν να σου τα φέρουν και αν δεν ήταν αυτά που παρήγγειλες θα τα έβαζαν...
Άβαταρ μέλους
By thanosanesthetist
#282248 Εδωσα προκαταβολη για την παραγγελια και εξοφληση με την παραδοση.Ομως δεν ημουν την ωρα της παραδοσης,το υπολοιπο εξωφληθηκε και η αναντιστοιχια προιοντων την καταλαβα μετα....
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#282273 Αν νομίζετε πως είναι αποτέλεσμα μόνο της κρίσης η παντελής αδιαφορία του κόσμου για τα ακίνητα, απο αγορά μέχρι επισκευή, μάλλον γελιέστε! :oops:

Είναι αποτέλεσμα και των εμπειριών όσων "έμπλεξαν" με το συγκεκριμένο συνάφι , απο μηχανικούς μέχρι μαστόρους. Και κυρίως της αναντιστοιχίας τιμών και προσφερόμενης ποιότητας εργασίας, υλικών κλπ. ακόμα και της συμπεριφοράς όλων τους.
Και επειδή υπάρχει και το ιντερνετ και τα νέα διαδίδονται όλο και ταχύτερα, .... :s_bye

Υπόψη δε πως ισχύει απ το 2012, το εξής :
Αν δεν δώσεις τα μισά προκαταβολή, δεν πρόκειται καν να γίνει παραγγελία.
Συχνά δε, σου ζητάνε και εξόφληση 1-2 ημέρες πρίν την παράδοση.

Αν λοιπόν τα υλικά σου είναι 1.000€,.... δε μαμείς! Αν την πατήσεις λίγο το κακό.
Αν έχεις όμως παραγγείλει πλακάκια, είδη υγιεινής και τα παρελκόμενα στον ίδιο και το κόστος είναι περί τα 10.000€, ..... εκεί να σε δώ κάβουρα!!! :s_biggrin

Οτι σε βρεί, σε βρήκε ! :lipsealed:
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#282304 Καλοί και κακοί επαγγελματίες υπάρχουν σ’ όλους τους κλάδους χωρίς εξαίρεση.

Επειδή λόγω κρίσης όλοι προσπαθούν να ελαχιστοποιήσουν τα αποθέματά τους, λογικό είναι να μην τα έχουν ετοιμοπαράδοτα και να θέλουν προκαταβολή για να κάνουν παραγγελία στον προμηθευτή τους.

Σε καμία περίπτωση όμως δεν θα έδινα 5.000€ (τα μισά όπως λες) χωρίς να έχω πάρει αντίγραφο της παραγγελίας που αναφέρει αναλυτικά τουλάχιστον τα είδη που παρήγγειλα και τον χρόνο παράδοσης.

Προσωπικά για εργασίες πολύ μικρότερου κόστους, έχω κάνει και ιδιωτικό συμφωνητικό. Καλά τα λόγια, αλλά τα γραπτά μένουν. :s_wink