Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By JBT
#114694 Ειδικό φέρετρο είναι; :x
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#114708 Πες το κι έτσι...
1μιση ώρα μου πήρε, 64 βίδες...
Φαντάσου πόσο θέλει το μεγάλο

Η όλη δουλειά έγινε γιατί για 2 cm δεν έβρισκα κουτί.

Ήθελα κάτι τέτοιο αλλά δεν...

ΕικόναΕικόνα

Sent from space >
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#115196 Αν και έχω ήδη ξεκινήσει το βάψιμο, ποστάρω μια αρχική κατάσταση ώστε να κρίνετε το "πριν" και το "μετά", δηλαδή με βάψιμο και decals. Δεν το έχω συναρμολογήσει πλήρως ακόμα, τα κομμάτια βάφονται ξεχωριστά, απλώς τα κούμπωσα πρόχειρα για να το δω πως βγαίνει.

Έχουν περάσει τόσα χρόνια που τα έχω ξεχάσει όλα, όπως τα βασικά:
1) Για τόσο μεγάλα μοντέλα, ο αερογράφος είναι ευκολία, ταχύτητα και -εν τέλει- ποιότητα αποτελέσματος.
2) Ποτέ, ποτέ, ΠΟΤΕ, δεν αφήνουμε ανοιχτά κουτιά χρώματος πάνω στο χώρο εργασίας
3) Ο χρόνος που απαιτείται πάει αναλογικά με την συνεισφορά στο τελικό αποτέλεσμα (συναρμολόγηση/βάψιμο=30/70)
4) Χρειάζεται οπωσδήποτε δικός σου ξεχωριστός και απομονωμένος χώρος για σοβαρή δουλειά
5) Βάψιμο πριν ή μετά ? Εξαρτάται, το πριν δίνει καλύτερο χρωματικό αποτέλεσμα αλλά έχεις θέματα με το κόλλημα και τα decals, το μετά είναι πιο εύκολο και γρήγορο αλλά με χειρότερο αποτέλεσμα.
6) Σε δύσκολα ή περίεργα σημεία, μπορεί να χρειάζονται και 3 χέρια χρώμα.

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By BASSstarlet
#115382 Στο δεύτερο βίντεο το ακούω λίγο να ζορίζεται, μήπως το έχεις πολύ πλούσιο;

Πάντως έχω δει αρκετά να πωλούνται, αλλά κανένας δεν στέλνει εδώ στο Αφραγκιστάν, και σε έναν που έκανα ερώτηση, με έγραψε κανονικά.
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#117792 Δεν είναι δικά μου αυτά. Είχα περάσει να δω την πίστα απλώς.

Πήρα κ 2ο starterbox για το truggy. Έχω βρει τη θέση κ στα 2, την έχω μαρκάρει κ όπλα καλά. Μιλις 35€ με 3 μπαταρίες...!
Εικόνα
Σήμερα φασίνα...
Εικόνα

Sent from space >
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#117801 Έτοιμα και τα δύο. Τελικά μετά από τόσα χρόνια, έχω ξεχάσει τα περισσότερα tricks και μεθόδους, με αποτέλεσμα να μην μπορώ ούτε να βάψω το ίδιο καλά, ούτε να κολλήσω τα decalls με επιτυχία. Δεν πειράζει, σαν το ποδήλατο είναι, δεν το ξεχνάς, λίγη εξάσκηση θέλει.

Χωρίς να τα έχω βερνικώσει ακόμα, και με το Enterprise να του λείπουν μερικά decalls (που πρέπει να είσαι μάγος για να τα βάλεις)

Εικόνα

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#117806 Τελικά χρειάζονται βάψιμο πριν τη συναρμολόγηση, ούτε καλό διαχωρισμό μπορείς να πετύχεις αν το βάψεις μετά, ούτε τις λεπτομέρειες του μοντέλου μπορείς να αναδείξεις. Απλώς μετά θέλει ΠΟΛΥ προσοχή στο κόλλημα, γιατί η κόλλα δεν πιάνει στο χρώμα.

Όλες οι photo που έβγαλα από το Enterprise βγήκαν θολές, μάλλον φταίει ο φωτισμός και το ότι είναι βασικά άσπρο παντού....
Άβαταρ μέλους
By A-Viper7
#117807 Εμείς πήραμε το βάπτισμα του πυρός:

Εικόνα

Έχει μια indoor πίστα εδώ κοντά που μαζεύονται κάθε Τρίτη για αγώνες. ΠΟΛΥ ξύλο αλλά θα μάθω, που θα πάει; :lol:
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
A-Viper7 έγραψε:Εμείς πήραμε το βάπτισμα του πυρός:

Εικόνα

Έχει μια indoor πίστα εδώ κοντά που μαζεύονται κάθε Τρίτη για αγώνες. ΠΟΛΥ ξύλο αλλά θα μάθω, που θα πάει; :lol:

τί είναι αυτό ακριβώς?
Άβαταρ μέλους
By BASSstarlet
#117810 Ένα μικρό διάλειμμα με destruction derby-rc edition Εικόνα
Εικόνα
Τελευταία επεξεργασία από BASSstarlet και 31 Μάιος 2015, 13:33, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By Same_old_story
The Ace έγραψε:Τελικά χρειάζονται βάψιμο πριν τη συναρμολόγηση, ούτε καλό διαχωρισμό μπορείς να πετύχεις αν το βάψεις μετά, ούτε τις λεπτομέρειες του μοντέλου μπορείς να αναδείξεις. Απλώς μετά θέλει ΠΟΛΥ προσοχή στο κόλλημα, γιατί η κόλλα δεν πιάνει στο χρώμα.

Γι αυτό υπάρχει η υπερκόλλα Logo στιγμής!

Το αποτέλεσμα από τις φωτογραφίες που βλέπω είναι εντυπωσιακό. Είναι αυτό που λέω :lol: Μια φορά μοντελιστής - για πάντα μοντελιστής

Το 'χεις :metalo:

Για τις χαλκομανίες μην σκας. Είναι το χειρότερο στάδιο της κατασκευής γιατί ενώ είναι η "τελευταία πινελιά" μου βγάζει κυριολεκτικά το λάδι, ειδικά αν φτιάχνω κανένα F-15 της Hasegawa. Είναι τόσες πολλές, τόσο μικροσκοπικές συχνά και τόσο δύσκολη διαδικασία να τοποθετηθούν σωστά που μια φορά μου πήρε 4-5 ώρες μόνο για ένα μοντέλο :s_wacko και πάλι δεν τις έβαλα όλες σωστά ούτε όλες συνολικά, ενώ την επόμενη μέρα με πονούσε και το μάτι... Βέβαια οι ιαπωνικές (και όχι μόνο) εταιρείες το έχουν παρακάνει με την λεπτομέρεια (και με τις τιμές βεβαίως βεβαίως..) :help: Το χειρότερο δε είναι αν φτιάχνω πρόσφατα μοντέλα της Academy - Οι Κορεάτες έχουν απαράδεκτα σήματα που ότι και να κάνω, όσο βελτιωτικό υγρό και να τοποθετήσω στην κολλητική επιφάνεια της χαλκομανίας, αυτή απλά δεν εφαρμόζει με τίποτα :x

Άσε είναι πονεμένη ιστορία οι χαλκομανίες :vava: