Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Zeus
D-Jet έγραψε:
an. έγραψε:

Οι πυροστεγείς πόρτες μπορούν να λειτουργήσουν είτε τοπικά (με μπουτόν αν μιλαμε για πνευματικά actuators) είτε σε remote από τη γέφυρα. Κάθε πόρτα έχει ένα limit switch επάνω που δίνει ένδειξη στο control panel του fire alarm.

Ή/και μοχλο θα ελεγα, και φυσικα αν μιλαμε για τετοιες δεν κλεινουν και αμεσως. Επισης στο local θα πρεπει να κρατας το μπουτον/μολχο σταθερα μεχρι να κλεισει....
Πχ..

(η συγκεκριμενη στο βιντεο κλεινει παλι αυτοματα..δεν ειναι δεδομενο οτι ετσι λειτουργουν ολες)
..οποτε αν η μαρτυρια ισχυει αμφιβαλω αν εκατσαν να την κλεισουν μετα..
Άβαταρ μέλους
By Zeus
#57126 Καλυτερο βιντεο αυτο...

Άβαταρ μέλους
By D-Jet
Zeus έγραψε:
D-Jet έγραψε:
an. έγραψε:

Οι πυροστεγείς πόρτες μπορούν να λειτουργήσουν είτε τοπικά (με μπουτόν αν μιλαμε για πνευματικά actuators) είτε σε remote από τη γέφυρα. Κάθε πόρτα έχει ένα limit switch επάνω που δίνει ένδειξη στο control panel του fire alarm.

Ή/και μοχλο θα ελεγα, και φυσικα αν μιλαμε για τετοιες δεν κλεινουν και αμεσως. Επισης στο local θα πρεπει να κρατας το μπουτον/μολχο σταθερα μεχρι να κλεισει....
Πχ..

(η συγκεκριμενη στο βιντεο κλεινει παλι αυτοματα..δεν ειναι δεδομενο οτι ετσι λειτουργουν ολες)
..οποτε αν η μαρτυρια ισχυει αμφιβαλω αν εκατσαν να την κλεισουν μετα..

Αυτή δεν είναι υδραυλική υδατοστεγής; (έχω την αίσθηση ότι η WTD μπορεί με την κατάλληλη επένδυση να είναι και FD _πάνω από το main deck;;;;;_) Νομίζω αυτές έχουν μοχλό ώστε να πρέπει να απασχολείς τα χέρια σου για να μην τραυματιστείς όσο δουλεύουν (σαν τις πρέσσες) ενώ έχω δει και local τρομπάκια χειρός αν δεν δεν έχεις πίεση (κανονικά απαιτείται και accumulator για να δουλέψει αυτόνομα μέχρι 3 φορές ακόμα και σε κλίση 15 μοιρών) Στις πνευματικές απλά "σπας" την πίεση και δουλεύει και με το χέρι λογικά..
edit: Στο δεύτερο βίντεο δείχνει πως δουλεύουν στο χειροκίνητο οι πνευματικές αλλά σε κανονικές πόρτες με μεντεσέδες. Στις συρόμενες πνευματικές που έχω δει, είχαν κούφια έμβολα με την επιστροφή να περνά μέσα από το βάκτρο ούτως ώστε να μην υπάρχουν εκτεθημένες στη θερμοκρασία παροχές.
Τα παραπάνω χωρίς να γνωρίζω λεπτομέρειες και με πάσα επιφύλαξη.
Άβαταρ μέλους
By gakost
Zeus έγραψε:Το σημειο στο οποιο ξεκινησε η πυρκαγια ειναι πολυ ευκολο να βρεθει απο το VDR του πλοιου. Επισης ο χρονος και το στιγμα οπου δοθηκε το σημα προς τη στερια. Ας περιμενουμε να δουμε.
Για την αναφορα στην ασφαλιση του πλοιου, δεν την εχω δει καν. Δεν μπορω να ξερω γιατι την εκαναν...εχει κανεις το λινκ?

Για την ασφάλεια του πλοίου η ΑΝΕΚ έκανε την ανακοίνωση στο χρηματιστήριο προφανώς για να αποφύγει τα χειρότερα

http://www.newsbomb.gr/ellada/news/stor ... a-to-ploio

Για το που βρισκόταν το πλοίο όταν έδωσε σήμα κινδύνου στο Link είναι το ηχητικό του σήματος μπορεί ο όποιος ξέρει να βάλει τις συντεταγμένες στον χάρτη

http://www.zougla.gr/greece/article/ixi ... pempse-sos
Άβαταρ μέλους
By liostemi
Zeus έγραψε:Κοινη πρακτικη ειναι να κλεινει το γκαραζ μετα τον αποπλου και να παραμενει κλειστο για τους επιβατες.

Οι πόρτες ΔΕΝ ανοίγουν ΠΡΟΣ το γκαράζ αλλά όχι και ΑΠΟ το γκαράζ (για ευνόητους λόγους...) ...κι αυτό γιατί κάποιοι οδηγοί - TIRάδες κατά κύριο λόγο - προτιμούν να κοιμούνται στην καμπίνα του φορτηγού τους... αυτό είναι κάτι που - καλώς ή κακώς - πάντα γινόταν...
Άβαταρ μέλους
By gakost
#57659 Εν τω μεταξύ μου κάνει φοβερή εντύπωση η βλακεία πολλών επιβατών στο καράβι, αφορμή είναι γιατί τα ίδια βλέπω και με αεροπορικά συμβάντα. Το πλοίο κινδυνεύει να πάει στον πάτο και έχεις ένα μοναδικό μέσο να επικοινωνήσεις με κάποιον αν χρειαστεί, θες μέσα από σωστική λέμβο / βαρελάκι να ζητήσεις βοήθεια, θες όταν ανέβεις σε άλλο πλοίο να μιλήσεις με τους δικούς σου ότι όλα καλά και γενικά για κάτι σημαντικό και πολλοί τραβάνε βίντεο με το τι γίνετε στο πλοίο. Αντί να μείνουν στο σημείο συγκεντρωσης και να προσπαθήσουν να ακούσουν το πλήρωμα/ να βοηθήσουν κάποιον που χρειάζεται και γενικά να έχουν τα μάτια τους και τα αυτιά τους ανοιχτά και να μείνουν κοντά με τους δικούς τους κοιτάνε να παίξουν με το κινητό και γυρίζουν γύρω γύρω τραβώντας βίντεο. Τι να πω μετά φταίνε οι άλλοι και όλοι παραπονιούνται
Άβαταρ μέλους
By dimviii
gakost έγραψε:Εν τω μεταξύ μου κάνει φοβερή εντύπωση η βλακεία πολλών επιβατών στο καράβι, αφορμή είναι γιατί τα ίδια βλέπω και με αεροπορικά συμβάντα. Το πλοίο κινδυνεύει να πάει στον πάτο και έχεις ένα μοναδικό μέσο να επικοινωνήσεις με κάποιον αν χρειαστεί, θες μέσα από σωστική λέμβο / βαρελάκι να ζητήσεις βοήθεια, θες όταν ανέβεις σε άλλο πλοίο να μιλήσεις με τους δικούς σου ότι όλα καλά και γενικά για κάτι σημαντικό και πολλοί τραβάνε βίντεο με το τι γίνετε στο πλοίο. Αντί να μείνουν στο σημείο συγκεντρωσης και να προσπαθήσουν να ακούσουν το πλήρωμα/ να βοηθήσουν κάποιον που χρειάζεται και γενικά να έχουν τα μάτια τους και τα αυτιά τους ανοιχτά και να μείνουν κοντά με τους δικούς τους κοιτάνε να παίξουν με το κινητό και γυρίζουν γύρω γύρω τραβώντας βίντεο. Τι να πω μετά φταίνε οι άλλοι και όλοι παραπονιούνται

Oταν λες ''πολλων'' ,ποσων εννοεις, γιατι εχω δει μονο 2 βιντεακια απο τους 470+ επιβατες.
Εντυπωσιακο παντως που απο ολη αυτη τη τραγωδια, σου κανουν εντυπωση τα βιντεακια των επιβατων.
hint υποψιν οτι επιβατης με το κινητο του τηλεφωνο,ενημερωσε στο 122 για την φωτια στο πλοιο.
Άβαταρ μέλους
By gakost
#57665 Εγώ έχω δει πολλά περισσότερα αν ψάξεις τα ειδησεογραφικά site έχει μπολικά. Πρόσεξε δεν είπα ότι δεν φταίει το πλήρωμα ή οτιδήποτε απλά την συμπεριφορά σχολίασα. Δεν ξέρω ποιος έκανε ή δεν έκανε καλά την δουλειά του. Η κοινή λογική πάντως λέει ότι το φιλάς το μοναδικό μέσω επικοινωνίας σαν κόρη οφθαλμού σε περίπτωσεις τέτοιες, εγώ πάντως αυτό θα έκανα. Εσύ είπες ότι κάποιος ειδοποίησε το 112 από το κινητό σκέψου το βράδυ να βούλιαζε το καράβι και να μπαίνανε στα βαρελάκια δεν θα ήθελες να μπορείς να επικοινωνήσεις με το 112 να τους πεις να έρθουν να σε μαζέψουν να μπορείς να τους πεις που περίπου είσαι σε σχέση πχ με παραπλέοντα σκάφη ή αν σε ξεβράσει κάπου το κύμα;
Άβαταρ μέλους
By kostis20
gakost έγραψε:Εν τω μεταξύ μου κάνει φοβερή εντύπωση η βλακεία πολλών επιβατών στο καράβι, αφορμή είναι γιατί τα ίδια βλέπω και με αεροπορικά συμβάντα. Το πλοίο κινδυνεύει να πάει στον πάτο και έχεις ένα μοναδικό μέσο να επικοινωνήσεις με κάποιον αν χρειαστεί, θες μέσα από σωστική λέμβο / βαρελάκι να ζητήσεις βοήθεια, θες όταν ανέβεις σε άλλο πλοίο να μιλήσεις με τους δικούς σου ότι όλα καλά και γενικά για κάτι σημαντικό και πολλοί τραβάνε βίντεο με το τι γίνετε στο πλοίο. Αντί να μείνουν στο σημείο συγκεντρωσης και να προσπαθήσουν να ακούσουν το πλήρωμα/ να βοηθήσουν κάποιον που χρειάζεται και γενικά να έχουν τα μάτια τους και τα αυτιά τους ανοιχτά και να μείνουν κοντά με τους δικούς τους κοιτάνε να παίξουν με το κινητό και γυρίζουν γύρω γύρω τραβώντας βίντεο. Τι να πω μετά φταίνε οι άλλοι και όλοι παραπονιούνται

Bασικά στη συγκεκριμένη περίπτωση φταίνε όλοι οι άλλοι και με τα οι επιβάτες που τραβανε τα video.Και εγω αμα είχα μπαταρία και ψυχραιμία θα τράβαγα.Ήταν πολύ σημαντικές στιγμές.Καλό είναι να τις δεί και ο υπολοιπος κόσμος .
Πόση μπαταρία να κάψει ένα video?
Άβαταρ μέλους
By xenos
#57732 Είδα στις ειδήσεις να λένε στην Ιταλία ότι ο ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ θεωρείται ηρωας κ ότι έκαναν ότι καλύτερο κ σύμφωνα με τους κανονισμούς.

Επίσης για εκείνο το φορτηγό πλοίο που έλεγαν ότι έχει λαθρομετανάστες τι έγινε; Περνούν οι μέρες κ κάθε σαιτ λέει τα δικά του. Δεν είδα να το αναφέρουν καθόλου στην τηλεόραση.
Άβαταρ μέλους
By otso
xenos έγραψε:Είδα στις ειδήσεις να λένε στην Ιταλία ότι ο ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ θεωρείται ηρωας κ ότι έκαναν ότι καλύτερο κ σύμφωνα με τους κανονισμούς.

Επίσης για εκείνο το φορτηγό πλοίο που έλεγαν ότι έχει λαθρομετανάστες τι έγινε; Περνούν οι μέρες κ κάθε σαιτ λέει τα δικά του. Δεν είδα να το αναφέρουν καθόλου στην τηλεόραση.

http://www.iefimerida.gr/news/184831/si ... s-kerkyras
http://www.zougla.gr/kosmos/article/fia ... metanastes
Άβαταρ μέλους
By dimviii
otso έγραψε:
xenos έγραψε:Είδα στις ειδήσεις να λένε στην Ιταλία ότι ο ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ θεωρείται ηρωας κ ότι έκαναν ότι καλύτερο κ σύμφωνα με τους κανονισμούς.

http://www.iefimerida.gr/news/184831/si ... s-kerkyras
http://www.zougla.gr/kosmos/article/fia ... metanastes

με το πρωτο δεν γιναμε αρκετα ρομπα,το τερματισαμε με το δευτερο πλοιο....
ελεγξαν λεει και δεν βρηκαν λαθρομεταναστες,μετα απο λιγο εφθασε στην Ιταλια με εκατονταδες λαθρομεταναστες.
κανα σεναριο συνομωσιολογιας θα ειναι και αυτο...
τοσο αχρηστοι ρε γμτ? πρεπει να εχουν διαλυθει τα παντα,απελπισια..
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#57752 Εμένα μου αρέσει που τη λένε στους Ιταλους οτι είναι ανοργάνωτοι και ειδικά με τις λίστες επιβατών σε πλοιο ελληνικής εταιρείας που εφυγε απο ελληνικο λιμανι...
Άβαταρ μέλους
By xenos
#57753 Θα έγινε εξονυχιστικός έλεγχος:

-μάθαμε ότι μεταφέρετε λαθρομετανάστες, είναι αλήθεια;
-εμείς;;;; Αααααα, ποιος είπε τέτοιο πράγμα; Ψέμματα!
-ορκισου!
-να πέσει φωτιά να με κάψει.
-οκ, φαίνεσαι τίμιος άνθρωπος κ σχολάμε κ σε λίγο.
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#57766 Κρατάτε και μιά επιφύλαξη πως βρήκαν το "φορτίο" και αφού (δια)βεβαιώθηκαν για την ασφάλειά του και πως κατευθύνεται σε άλλη χώρα, το άφησαν να συνεχίσει τη ρότα του για να μην προστεθούν ακόμη 700 ψυχές στον ήδη τεράστιο αριθμό μεταναστών και λαθρομεταναστών που βρίσκονται στην Ελλάδα.

Αν κάποιοι υπηρέτησαν στον Εβρο και ειδικά σε ΤΠΡΚ, τη λέξη "επαναπροώθηση" την έχουν ακούσει? :innocent: