Panosss έγραψε:Πιπίνο άσε...αφού 'μαστ ε λαός που δίνει περισσότερα στον υδραυλικό απ' ότι στον εκπαιδευτικό...τι ψάχνεις;
Είμαστε χαμένοι από χέρι, μόνο μερικοί πεφωτισμένοι θα σωθούν.
Νομίζω είσαι κι εσύ μέσα σ' αυτούς.
pipinos1976 έγραψε:Panosss έγραψε:Πιπίνο άσε...αφού 'μαστ ε λαός που δίνει περισσότερα στον υδραυλικό απ' ότι στον εκπαιδευτικό...τι ψάχνεις;
Είμαστε χαμένοι από χέρι, μόνο μερικοί πεφωτισμένοι θα σωθούν.
Νομίζω είσαι κι εσύ μέσα σ' αυτούς.
Το άσχημο είναι πως δε θα σωθεί κανείς γιατί οι πολλοί θα μας φάνε όλους.
pipinos1976 έγραψε:Πάντως, απάντηση δεν πήρα για το "πρόγραμμά σου". Να υποθέσω ότι δεν ασχολείσαι καν; Αποκλείεται, αφού απαντάς. Να υποθέσω ότι γνωρίζεις το θέμα και δεν ασχολείσαι με άσχετους; Με τίποτε, αφού από μία και μόνο φράση σου φάνηκε πως είχες ξεχάσει το 50% της χώρας εκτός προγράμματος. Να υποθέσω ότι φοβάσαι πως θα εκτεθείς; Αυτό είναι σίγουρο.
pipinos1976 έγραψε:Κοίτα, όσο και να ειρωνεύεσαι, όσο και να υπεκφεύγεις, το ποιος γνωρίζει το θέμα και το ποιος δεν τον γνωρίζει - αλλά πετάει πομφόλυγες για να εντυπωσιάσει, ενώ στο τέλος αποδεικνύεται φούσκα - έχει φανεί. Εγώ, λοιπόν, που έχω καλή πίστη θα επιμείνω και θα συνεχίσω να ρωτάω.
pipinos1976 έγραψε:1. Ζήτησες ιδιωτικά σχολεία και εκπαιδευτικούς που να μην είναι δημόσιοι υπάλληλοι και, μάλιστα, μόνιμοι. Πώς θα κάνεις ιδιωτικά τα σχολεία της Θηρασιάς, της Ανάφης, της Αστυπάλαιας, της Δονούσας ή ακόμη και της Άνδρου, της Μυκόνου, της Σίφνου, και μερικών ακόμη δεκάδων περιοχών στα χερσαία σύνορα της χώρας; Πώς θα πληρώσεις τόσο κόσμο όταν οι μαθητές με τα κουπόνια τους δεν αρκούν ούτε για το ρεύμα και το νερό ενός έτους;
[/qutoe]
Όπως τους πληρώνεις τώρα. Τώρα τζάμπα είναι δηλαδή;pipinos1976 έγραψε:
2. Πώς θα αντιμετωπίσεις το ζήτημα της αποφυγής διεξαγωγής συγκεκριμένων μαθημάτων που, πλέον, σου έθεσα υπόψιν σου; Πώς θα ελέγξεις τα ιδιωτικά αυτά σχολεία ως προς το αν τηρούν ή όχι το ωρολόγιο πρόγραμμα; Με ελέγχους από ποιους; Ποιοι είναι αυτοί που δε θα λαδώνονται ή ποιοι είναι αυτοί που θα πιάσουν τους απατεώνες στα πράσα;
Panosss έγραψε:Άστα...άστα..η μόνη λύση είναι να πάμε στις χώρες που ο γονέας δίνει περισσότερα στον εκαπιδευτικό του παιδιού του απ' ότι σ' αυτόν που του αλλάζει τη βρύση...![]()
Panosss έγραψε:Όχι, απλά δεν ασχολούμαι με αυτούς που είναι εκπαιδευτικοί και 'τυχαίνει' η άποψή τους να τους βολεύει.
Panosss έγραψε:Που η άποψή τους είναι 'να μην αλλάξει τίποτα'. Γιατί έτσι συμφέρει αυτούς.
Panosss έγραψε:Που η δημόσια 'εκπαίδευση' υπάρχει όχι για τους μαθητές, αλλά για να παίρνουν κάποιοι μισθό, ματώνοντάς τα.
Panosss έγραψε:Εσύ που το γνωρίζεις, θες να 'μείνουν ως έχουν τα πράματα'.
Μάλλον, για την ακρίβεια, να επιστρέψουμε στο '09.
Να αυξηθούν οι 'μιστοί' στο τότε επίπεδο. Και γιατί όχι και παραπάνω, να τα πάρουμε από τους καπιταλιστές.
Panosss έγραψε:Όπως τους πληρώνεις τώρα. Τώρα τζάμπα είναι δηλαδή;
Panosss έγραψε:Τα παραπάνω ερωτήματα δεν τα έθεσες για το δημόσιο σχολείο. Δεν σε απασχολησαν.
Και...σου προέκυψαν μόνο όταν ανέφερα την αντικατάταση των δημόσιων σχολέιων από ιδιωτικά...![]()
Panosss έγραψε:Δηλαδή...θες να πεις...ότι τα δημόσια τα...ελέγχουμε...![]()
Panosss έγραψε:Με απλά λόγια, όταν τα σχολεία είναι ιδιωτικά, ο ελεγκτής είναι ο γονέας. Απλό, αποτελεσματικό, μηδενικό κόστος.
Panosss έγραψε:Αυτό βέβαια είναι όντως ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ για το μέσο 'εκπαιδευτικό' του δημόσιου σχολείου.
Panosss έγραψε:Που 'χει μάθει να...ελέγχεται από τον εαυτό του και να του βάζει άριστα.
Panosss έγραψε:Για τα υπόλοιπα βαριέμαιιιιι ...
Πάντως, συνολικά, μην ανησυχείς, η 'κυβερνηση' (η κατά καιρούς, και η επόμενη) είναι κατά των οποιωνδήποτε ουσιαστικών αλλαγών. Σε ο,τιδήποτε. Στην ίδια πλευρά είσαστε.
Παραμένετε (οι δυ) οι καλύτεροι πελάτες των κομμάτων.
ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΗΚΙ ΣΟΥ ΔΕΝ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ.
. Με...αποδόμησες...
για την ακρίβεια με άλλο ενα ατελείωτο σεντόνι, που μόνο άνεργος ή συνταξιούχος ή δυ θα 'χε χρόνο να γράψει, με τελείωσες...

Panosss έγραψε:Εντάξει, νίκησες. Με...αποδόμησες...
για την ακρίβεια με άλλο ενα ατελείωτο σεντόνι, που μόνο άνεργος ή συνταξιούχος ή δυ θα 'χε χρόνο να γράψει, με τελείωσες...
kyr80 έγραψε:Καλά μιλάμε ζει ένα δράμα...
Μεροκάματο σε χειρωνακτική εργασία έχει κάνει; Γενικά πλην του εκπαιδευτικού, έχει κάνει άλλη δουλειά;

Προσωπικές κόντρες και συναφή με πμ ή αλλού [mod]
kyr80 έγραψε:Δουλεύω από τα 12 χρονών τα καλοκαίρια, στην επιχείρηση της μάνας μου(ενοικιαζόμενα δωμάτια). Βαψίματα σε τοίχους-κουφώματα-κάγκελα. Καθημερινός καθαρισμός των δωματίων για να δικαιούμαι χαρτζιλίκι τα καλοκαίρια(για τα επιπλέον έξοδα που έχει το καλοκαίρι), που ΔΕΝ ήμουνα μαθητής(σου θυμίζει κάτι αυτό;;). Σαν φοιτητής δεν εργάστηκα το χειμώνα. Το χαρτζιλίκι ήταν πολύ καλό. Την πρακτική μου άσκηση την έκανα ως βοηθός καθηγητή στη σχολή μου. Οπότε εν μέρη, συγκρίνω με βιώματα δικά μου, το επίπεδο δυσκολίας της εργασίας αυτής.
kyr80 έγραψε:Τα τελευταία 10 χρόνια έχω ανοίξει 2 καταστήματα εστίασης σε τουριστικό μέρος. Παράλληλα βοηθάω και στην επιχείρηση της συζύγου πλέον(ξενοδοχείο). Από όταν ξεκίνησα, έχω κάνει τα πάντα(λάντζα, τουαλέτες, σέρβις, μπαρ, κουζίνα κλπ). Για 16-17 ώρες τη μέρα.... ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ από Απρίλιο μέχρι Οκτώβριο... Στη δουλειά μου λοιπόν, δίνω καθημερινά εξετάσεις. Πληρώνομαι ΜΟΝΟ αν με επιβραβεύσει ο πελάτης. Όχι επειδή πέρασα ένα ΑΣΕΠ. Δίνω δουλειά σε 18 άτομα. Με ΟΛΑ τα νόμιμα δικαιώματα, ΕΚΤΟΣ του ωραρίου. Έχω παιδιά που δουλεύουν κάθε μέρα. Φοιτητές όλων των ειδικοτήτων έχουν περάσει από τη δουλειά.
Εξήγησέ μου τώρα εσύ, γιατί τα περισσότερα παιδιά εκπαιδευτικών που γνωρίζω, σπουδάζουν το ίδιο... Και γιατί ΚΑΝΕΝΑ παιδί υδραυλικού-ηλεκτρολόγου κλπ δεν ακολουθεί το επάγγελμα του γονιού. Ακόμα και παιδί γιατρού, δεν θέλησε να ακολουθήσει το επάγγελμα για τη μη ύπαρξη ωραρίου.
kyr80 έγραψε:Δεν λέω ότι ξύνετε τα @@ σας όλη μέρα, όπως γράφτηκε... Αλλά ΟΛΕΣ οι παροχές είναι υπέρ σας.
Σιγουριά ΔΥ+3 μήνες διακοπές+ όλα τα άλλα που έγραψε o dimsabas δεν υπάρχουν αλλού.
Τυχαίο που οι περισσότεροι δάσκαλοι-καθηγητές στο τουριστικό μου χωριό, κάνουν 2η δουλειά το καλοκαίρι;;;;; ΜΑΥΡΗ και ΑΔΥΛΩΤΗ όπως τόσες φορές έγραψες... ΚΛΕΒΟΝΤΑΣ εισφορές στο ΙΚΑ, με την επιχείρισή τους δηλωμένη στο-στην σύζυγο ή κάποιο παιδί.
Κάτι που θέλω να μου εξηγήσετε. Σε όλες αυτές τις[…]
Πήγα πρόσφατα στο χωριό του γαμπρού μου στο Διδυμ[…]
https://www.in.gr/2026/09/28/life/piso-apo-ti-mask[…]
Δεν ξέρω γιατι το ποσταρα εδω, μπορει καποιος να τ[…]
Υπάρχει και το Μπατούμι στη Γεωργία που είναι το α[…]
Δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά, αλλά νομίζω το στ[…]
Βλέπετε SKY και εκστασιάζεστε και εγώ που πέρασα σ[…]