Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By gakost
#73021 Σωστό αυτό αλλά οι ισοτιμίες που δίνει η Visa ή Mastercard είναι φαρμακείο και πολλές τράπεζες χρεώνουν και καπέλο. Ψάξε να δεις τι σε συμφέρει από θέμα ανταλλακτηρίου. Αυτό στον Βενιζέλο συνήθως έχει καλές ισοτιμίες και αν κάνεις και κάποιο σοβαρό τζίρο παίζει ειδική τιμή.
Άβαταρ μέλους
By gianik
mrnoname έγραψε:Προέκυψε ταξίδι στη Δανία.

2 ερωτήσεις παρακαλώ:

Έχει διαφορά ως προς προμήθειες κλπ η χρήση χρεωστικής ή πιστωτικής στις αγορές που θα πραγματοποιηθούν; (ακαδημαϊκού ενδιαφέροντος ερώτηση)

Και η σημαντικότερη. Επειδή μ@#$%δώς δεν προετοιμάστηκα για συνάλλαγμα, τι κάνουμε; Ανταλλακτήριο στο αεροδρόμιο και μετά κάρτες για τις αγορές; Ή ΑΤΜ στο αεροδρόμιο, ανάληψη με χρεωστική και αυτόματη μετατροπή σε συνάλλαγμα;

Πάντως αν καταλήξεις ποτε στο ανταλλακτηριο του ελ.Βενιζέλος σίγουρα έχει μεγαλύτερη προμήθεια.Μας το είχε πει η ίδια η υπάλληλος , η οποία μας παρέπεμψε στο εταίρο τους καταστημα στο Σύνταγμα.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#73425 Προσοχή αν έχει και προμήθεια ή όχι. Γενικά όμως σε όλα τα ανταλλακτήρια μπορείς να παζαρέψεις, ειδικά αν αλλάζεις ποσό πάνω από κάποιο όριο που ποικίλλει. Βασικά για πάνω από 300 ευρώ αξία αξίζει να ζητήσεις καλύτερο rate.
Άβαταρ μέλους
By gakost
#73466 Και η προμήθεια είναι διαπραγματεύσιμη και δεν εννοώ το ποσό αλλά αν θα την πληρώσεις ή όχι
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#75224 Μπλόκαρε το cash card από λάθος χρήση του pin. Άμα πεταχτώ το πρωί στο υποκατάστημα το φτιάχνουμε; την κάρτα την έχω, δεν παρακρατηθηκε.
Και τη Θέλω το μεσημέρι να κάνω κάτι ψώνια.... :-(
Άβαταρ μέλους
By mcduck
#75310 Δοκίμασε να πάρεις τηλέφωνο στην εξυπηρέτηση πελατών.
Μπορεί να στην κάνουν reset επί τόπου.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#88018 Για έναν από τους λογαριασμούς μου που έχω συνδεδεμένο με απλή ENTER VISA που λήγει μετά από μερικά χρόνια, μου έστειλε η ALPHA νέα Contactless κάρτα με νέο PIN και διαφορετικό αριθμό από την προηγούμενη. Σε επικοινωνία που είχα μαζί τους, μου είπαν ότι δεν είναι υποχρεωτική η χρήση της, αλλά σε περίπτωση που την ενεργοποιήσω, ακυρώνεται αυτομάτως η προηγούμενη.

Έχει κανείς σας εμπειρία από Contactless κάρτες; Παλαιότερα που διάβαζα για κάρτες και NFC είχα δεί ότι υπήρχαν αρκετά κενά ασφαλείας. Σήμερα με ένα πρόχειρο ψάξιμο, είδα ότι υπήρχαν αρκετά παράπονα για διπλές χρεώσεις ή για χρεώσεις εκ του πονηρού κυρίως σε καφέ και μέσα μαζικής μεταφοράς και για ποσά κάτω από 20€ όπου δεν χρειάζεται PIN.

Ώσπου να "ωριμάσει" η σχετική τεχνολογία, σκέφτομαι να τους πω "όχι, ευχαριστώ".

Εκτός από την ευκολία πληρωμής (για την οποία σκίζονται η M/C & η VISA, αφού οι έρευνές τους έδειξαν ότι με την απλούστευση της διαδικασίας, το ..."θύμα" αγοράζει πιο εύκολα και συνολικά ξοδεύει μεγαλύτερα ποσά) υπάρχει κανένας άλλος σοβαρός λόγος που θα σας έκανε να αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε μια Contactless κάρτα;
Άβαταρ μέλους
By 224v
#88089 Για ποσα πανω απο 20 ευρω θα σου ζηταει PIN οποτε η ευχερια ειναι για τα μικροποσα... εγω την πηρα παντως... η γυναικα μου που την εχει και αυτη πιο πολυ καιρο δεν δουλευει το contactless ουτε και για μικροποσα... μαλλον πρεπει να την αλλαξει..
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#88288 Κι εγώ έχω αλλά γενικά δεν την παίζω και μπορεί και να μην λειτουργεί την μία φορά που τη δοκίμασα.
Πάντως στο Λονδίνο πλέον χρησιμοποιείται και σαν εισιτήριο σε μετρό και λεωφορεία, δεν χρειάζεται να έχεις την ειδική κάρτα/εισιτήριο. Σημειωτέον ότι χρεώνεσαι την ίδια τιμή. Πιθανόν κάτι τέτοιο να ισχύει και αλλού.
Άβαταρ μέλους
By babakos
224v έγραψε:Για ποσα πανω απο 20 ευρω θα σου ζηταει PIN οποτε η ευχερια ειναι για τα μικροποσα... εγω την πηρα παντως... η γυναικα μου που την εχει και αυτη πιο πολυ καιρο δεν δουλευει το contactless ουτε και για μικροποσα... μαλλον πρεπει να την αλλαξει..

Εγώ την χρησιμοποιώ κανονικά και με βολεύει. Εννοείται οτι την έχω συνδεδεμενη με λογαριασμό που εχει μικροποσά για τις καθημερινες αναγκες και οταν χρειαστώ κατι απλά μεταφέρω λεφτά από αλλον λογαριασμο. Την ιδια χρησιμοποιώ και στο Paypal.

Για συναλλαγές μεχρι 25 Ευρώ δεν θελει PIN οπως ειπώθηκε παραπάνω, τώρα αν καποιος θελει μπορει με μια αιτηση στην alpha να ζητήσει να μεταβληθει το όριο αυτο (προς τα πάνω ή προς τα κάτω).. Αλλά δεν νομιζω οτι χρειαζεται..
Άβαταρ μέλους
By g47
#91273 Προσωπικα το contactless το εχω συμπαθησει τοσο που πλεον δυσανασχετω οταν πρεπει να βαλω pin. Ειδικα στο μετρο αν η oyster δεν εχει τιποτα, ρυθμιζω εγω σε ποιο σταθμο θα γεμισω.
Πηρα και ενα rfid blocking πορτοφολι αν και ενα χρονο τωρα δεν ειχα θεμα.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
babakos έγραψε:Εγώ την χρησιμοποιώ κανονικά και με βολεύει. Εννοείται οτι την έχω συνδεδεμενη με λογαριασμό που εχει μικροποσά για τις καθημερινες αναγκες και οταν χρειαστώ κατι απλά μεταφέρω λεφτά από αλλον λογαριασμο. Την ιδια χρησιμοποιώ και στο Paypal.

Αυτό ακριβώς κάνω κι' εγώ, γιατί την συγκεκριμένη (αναφέρομαι στην προς αντικατάσταση) την χρησιμοποιώ αποκλειστικά στο Paypal.

Όπως έγραψα παραπάνω, μου είπαν ότι θα αλλάξει όχι μόνο ο τύπος της κάρτας, αλλά και ο αριθμός της. Αυτό σημαίνει αλλαγή και στο PP.

Ξέρετε αν είναι κάτι εύκολο που γίνεται αυθημερόν, ή θα αρχίσουν πάλι την διαδικασία επαλήθευσης (δέσμευση μικροποσού, αναμονή εμφάνισης της καταχώρησης στον λογαριασμό της τράπεζας, εισαγωγή στη σελίδα του PP του PIN που εμφανίζεται στον εκκαθαριστικό λογαριασμό κλπ)? Θυμάμαι ότι όταν είχα συνδέσει την κάρτα στο PP ταλαιπωρήθηκα αρκετά γιατί ο κωδικός επαλήθευσης δεν φαινόταν μέσω web banking και έπρεπε να περιμένω λίγο λιγότερο από 2 μήνες για να μου έρθει ταχυδρομικώς η εκκαθάριση.
Άβαταρ μέλους
By babakos
#91323 Νομιζω οτι κανουμε την διαδικασια ξανα. Πλεον ομως ο κωδικος φαινεται στο web banking σε 3-4 εργάσιμες μερες.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#91360 3-4 εργάσιμες = ~1 εβδομάδα.

Πως καταντήσαμε έτσι ρε γμτο...

Δεν αγοράζω online κάθε μέρα, ούτε έχω σκοπό να παραγγείλω κάτι συγκεκριμένο, αλλά η σκέψη ότι για μια βδομάδα δεν θα έχω την δυνατότητα να αγοράσω ούτε βιδούλα, με εκνευρίζει.

Ευχαριστώ για την απάντηση! :s_howdy