mrnoname έγραψε:Προέκυψε ταξίδι στη Δανία.
2 ερωτήσεις παρακαλώ:
Έχει διαφορά ως προς προμήθειες κλπ η χρήση χρεωστικής ή πιστωτικής στις αγορές που θα πραγματοποιηθούν; (ακαδημαϊκού ενδιαφέροντος ερώτηση)
Και η σημαντικότερη. Επειδή μ@#$%δώς δεν προετοιμάστηκα για συνάλλαγμα, τι κάνουμε; Ανταλλακτήριο στο αεροδρόμιο και μετά κάρτες για τις αγορές; Ή ΑΤΜ στο αεροδρόμιο, ανάληψη με χρεωστική και αυτόματη μετατροπή σε συνάλλαγμα;
Πάντως αν καταλήξεις ποτε στο ανταλλακτηριο του ελ.Βενιζέλος σίγουρα έχει μεγαλύτερη προμήθεια.Μας το είχε πει η ίδια η υπάλληλος , η οποία μας παρέπεμψε στο εταίρο τους καταστημα στο Σύνταγμα.
Και τη Θέλω το μεσημέρι να κάνω κάτι ψώνια.... :-(
Μπορεί να στην κάνουν reset επί τόπου.
Έχει κανείς σας εμπειρία από Contactless κάρτες; Παλαιότερα που διάβαζα για κάρτες και NFC είχα δεί ότι υπήρχαν αρκετά κενά ασφαλείας. Σήμερα με ένα πρόχειρο ψάξιμο, είδα ότι υπήρχαν αρκετά παράπονα για διπλές χρεώσεις ή για χρεώσεις εκ του πονηρού κυρίως σε καφέ και μέσα μαζικής μεταφοράς και για ποσά κάτω από 20€ όπου δεν χρειάζεται PIN.
Ώσπου να "ωριμάσει" η σχετική τεχνολογία, σκέφτομαι να τους πω "όχι, ευχαριστώ".
Εκτός από την ευκολία πληρωμής (για την οποία σκίζονται η M/C & η VISA, αφού οι έρευνές τους έδειξαν ότι με την απλούστευση της διαδικασίας, το ..."θύμα" αγοράζει πιο εύκολα και συνολικά ξοδεύει μεγαλύτερα ποσά) υπάρχει κανένας άλλος σοβαρός λόγος που θα σας έκανε να αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε μια Contactless κάρτα;
Πάντως στο Λονδίνο πλέον χρησιμοποιείται και σαν εισιτήριο σε μετρό και λεωφορεία, δεν χρειάζεται να έχεις την ειδική κάρτα/εισιτήριο. Σημειωτέον ότι χρεώνεσαι την ίδια τιμή. Πιθανόν κάτι τέτοιο να ισχύει και αλλού.
224v έγραψε:Για ποσα πανω απο 20 ευρω θα σου ζηταει PIN οποτε η ευχερια ειναι για τα μικροποσα... εγω την πηρα παντως... η γυναικα μου που την εχει και αυτη πιο πολυ καιρο δεν δουλευει το contactless ουτε και για μικροποσα... μαλλον πρεπει να την αλλαξει..
Εγώ την χρησιμοποιώ κανονικά και με βολεύει. Εννοείται οτι την έχω συνδεδεμενη με λογαριασμό που εχει μικροποσά για τις καθημερινες αναγκες και οταν χρειαστώ κατι απλά μεταφέρω λεφτά από αλλον λογαριασμο. Την ιδια χρησιμοποιώ και στο Paypal.
Για συναλλαγές μεχρι 25 Ευρώ δεν θελει PIN οπως ειπώθηκε παραπάνω, τώρα αν καποιος θελει μπορει με μια αιτηση στην alpha να ζητήσει να μεταβληθει το όριο αυτο (προς τα πάνω ή προς τα κάτω).. Αλλά δεν νομιζω οτι χρειαζεται..
Πηρα και ενα rfid blocking πορτοφολι αν και ενα χρονο τωρα δεν ειχα θεμα.
babakos έγραψε:Εγώ την χρησιμοποιώ κανονικά και με βολεύει. Εννοείται οτι την έχω συνδεδεμενη με λογαριασμό που εχει μικροποσά για τις καθημερινες αναγκες και οταν χρειαστώ κατι απλά μεταφέρω λεφτά από αλλον λογαριασμο. Την ιδια χρησιμοποιώ και στο Paypal.
Αυτό ακριβώς κάνω κι' εγώ, γιατί την συγκεκριμένη (αναφέρομαι στην προς αντικατάσταση) την χρησιμοποιώ αποκλειστικά στο Paypal.
Όπως έγραψα παραπάνω, μου είπαν ότι θα αλλάξει όχι μόνο ο τύπος της κάρτας, αλλά και ο αριθμός της. Αυτό σημαίνει αλλαγή και στο PP.
Ξέρετε αν είναι κάτι εύκολο που γίνεται αυθημερόν, ή θα αρχίσουν πάλι την διαδικασία επαλήθευσης (δέσμευση μικροποσού, αναμονή εμφάνισης της καταχώρησης στον λογαριασμό της τράπεζας, εισαγωγή στη σελίδα του PP του PIN που εμφανίζεται στον εκκαθαριστικό λογαριασμό κλπ)? Θυμάμαι ότι όταν είχα συνδέσει την κάρτα στο PP ταλαιπωρήθηκα αρκετά γιατί ο κωδικός επαλήθευσης δεν φαινόταν μέσω web banking και έπρεπε να περιμένω λίγο λιγότερο από 2 μήνες για να μου έρθει ταχυδρομικώς η εκκαθάριση.
Πως καταντήσαμε έτσι ρε γμτο...
Δεν αγοράζω online κάθε μέρα, ούτε έχω σκοπό να παραγγείλω κάτι συγκεκριμένο, αλλά η σκέψη ότι για μια βδομάδα δεν θα έχω την δυνατότητα να αγοράσω ούτε βιδούλα, με εκνευρίζει.
Ευχαριστώ για την απάντηση!