Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By bill33
REALZEUS έγραψε:Μάλλον μεγαλύτερο από €300 καθαρής αξίας καθώς οι Συγκεντρωτικές Πελατών-Προμηθευτών μόνο αυτά δείχνουν.

Ακριβως για αυτό το γράφω,ξέχασε τιμολόγιο που θα ελεγχοταν ούτως ή άλλως .
Άβαταρ μέλους
By skous
#83250 Εάν ξέχασε να δηλώσει στα εξοδά του τιμολόγιο, το βρίσκουν πολύ εύκολα καθώς δεν χρειάζεται καν cross-check. Απλά βλέπουν ότι τα εξοδά που δήλωνες, δεν συμφωνούν με τα έξοδα του βιβλίου σου.
Το να μην δηλώσεις κάτι σαν έξοδο, εφόσον ΔΕΝ το κάνεις claim, δεν νομίζω έχει πρόβλημα, εξάλλου εσύ μπαίνεις μέσα....
Άβαταρ μέλους
By 224v
#83300 Τελικα ειχε παρει κατι σαν προσωπικη χρηση αλλα αυτοι το χρεωσαν σαν επαγγελματικο που επρεπε να εχει δηλωθει... Ο πωλητης εχει ενα κωδικο διαφορετικο αν κατι ειναι για ιδωτικη χρηση η για επαγγελματικη και εκει ο πωλητης εκανε λαθος. εκανε μετα υπευθυνη δηλωση.. αλλα οταν κλεινεις βιβλια πεφτει εκνευρισμος και καθυστερηση...
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#84577 αν είναι σε ειδικό καθεστώς αγροτών σα συνταξιούχος δεν είναι παράνομο να ασκεί δραστηριότητα

και ο πατέρας μου είναι συνταξιούχος και αγρότης για να πουλάει λάδια, λεμόνια, πορτοκάλια
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#84588 αυτή τη λεπτομέρεια να σου πω δε την έχω κοιτάξει, αλλά σίγουρα μπορεί να είναι αγρότης παρότι είναι συνταξιούχος. αυτό μόνο έχω πρόχειρο σα γνώση

λογικά όμως αυτός που στο πρότεινε κάπου θα το έχει ακούσει/ξανασυναντήσει, δε μου φαίνεται και τόσο παράξενο να στέκει
Άβαταρ μέλους
By CPP
#85008 Το αυτοκινητο του θανωντα επιτρέπεται να το οδηγεί η σύζυγος του ή πρέπει να γίνει άμεσα η μεταβίβαση, δηλώσεις στην ασφάλεια του νέου οδηγού/ ιδιοκτήτη κλπ?
Πρέπει να τρέξω ολα αυτά τα διαδικαστικά με εφορίες, συμβολαιογράφους, τραπεζες, ταμεία, Πρωτοδικείο, ειρηνοδικείο, μισθωτήρια κλπ και πραγματικά έχω πάθει πλάκα με τις διαδικασίες. :omg:

Επιτρέπεται να μπω στο taxis με τους κωδικούς του ή οχι πλέον?
Άβαταρ μέλους
By stavrosg
#85840 Στο taxisnet μπαίνεις, απλά όταν δηλωθεί ο θάνατος στο μητρώο σου απαγορεύει την πρόσβαση σε ορισμένες εφαρμογές. Αλλά για να δεις τι χρωστάει κλπ μπαίνει κανονικά...
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
224v έγραψε:
QsisVTS έγραψε:ναι κι άλλη παράταση :lol:

και το θέμα είναι τι διάολο θα μπορέσουν να διασταυρώσουν από αυτά, όχι τίποτε άλλο αλλά υπάρχει ψωμί αν θέλουν όντως να πιάσουν κανένα, το πώς όμως θα εκμεταλλευθούν αυτά τα δεδομένα πάντα με προβλημάτιζε..
μάλλον έτσι για να σε έχουν σε εγρήγορση τα κάνουν..

Φιλος που πηγε να κλεισει βιβλια του βρηκαν οτι δεν ειχε δηλωσει ενα τιμολογειο... του πλαισιου!!!. το 2010.... αρα τα διασταυρωνουν...

είχε στείλει συγκεντρωτική το '10 αυτός; ή απλά δεν είχε στείλει καν και του είπαν για να κλείσει στείλε ότι έστειλαν οι άλλοι για σένα, γιατί έτσι που λες μου είχε τύχει είχα στείλει μια του '04 που είχε ξεχαστεί και ευτυχώς είχε παραγραφεί το πρόστιμο

επίσης κοιτάνε σίγουρα συγκεντρωτικές και στις ναυτιλιακές που παίρνουν πίσω φπα και χώνουν καλά πρόστιμα (ψίχουλα βέβαια για τις ναυτιλιακές, χοντρά όμως για τον υπάλληλο-λογιστή που θα τα δώσει από τη τσέπη του για να καλύψει τη |λογοκρισία| που έκανε αν ήταν δική του παράληψη)

πάντως για το '14 του έχουν πηδήξει τη μάνα

σκέψου ότι έδωσαν παράταση μέχρι το σεπτέμβριο, οπότε σε περίπτωση που δε συμφωνείς σκέψου μέχρι τότε πόσες διορθωτικές φπα θα πρέπει να κάνεις ή ακόμα και διορθώσεις στη δήλωσή σου που θα έχεις ήδη καταθέσει έως τότε :help:

και είναι φοβερά δύσκολο να συμφωνείς με όλους ακόμα και μάλιστα και στα μικροποσά, σε πολύ μικρές επιχειρήσεις που έως τώρα δεν έστελναν καν

εδώ μεγάλες εταιρείες με σοβαρά υποτίθεται λογιστήρια κάνουν ο,τι να'ναι

για το '13 εναλλακτικός πάροχος ρεύματος είχε βάλει στο ποσό που έστελνε τα χαράτσια και δε συμφωνούσα μαζί του ούτε στο ποσό φυσικά ούτε στον αριθμό των παραστατικών (μιας και μερικά από αυτά ξεπερνούσαν το 300αρι μαζί με το χαράτσι). έφαγα πολλή ώρα να ψάχνω τη |λογοκρισία| των άλλων και τελικά παρόλο που τη βρήκα, επέμεναν σε αυτά που έστειλαν και φυσικά κι εγώ έστειλα τα σωστά

με του '14 με πιάνει ένα κλάμα όποτε το σκέφτομαι**, πάντως οι συνεχείς παρατάσεις που έδωσαν νομίζω ότι έχουν κάνει μεγάλο κακό. αν είχαν εφαρμοστεί όλα σωστά και άντε μέχρι τον ιούνιο που μας πέρασε είχαμε στείλει το πρώτο τρίμηνο θα είχε ομαλοποιηθεί η κατάσταση, τώρα τον παίζουν.. και κρίμα γιατί όπως και να το κάνουμε είναι ένας καλός τρόπος διασταύρωσης αν δούλευε όπως θα έπρεπε

** σκέψου πχ παράδειγμα που το '13 συμφωνησα με διαφορά 20cent (ένας θεός ξέρει πώς έγινε αυτό με τη πρώτη :lol: ) με βασικό προμηθευτή πελάτη στα 400+ παραστατικά και γύρω στο μισό mil καθαρή αξία και το '14 θα έχω και τα ψιλοπράγματά του, οπότε πάω άνετα στα 2000-3000 παραστατικά..
τράβα βρες το λάθος μετά :s_wacko
Άβαταρ μέλους
By otso
#86051 φιλος με βαση τα κριτηρια απαλαχτηκε απο τον ΕΝΦΙΑ αλλα ειχε πληρωσει ηδη 4 δοσεις.
τωρα καθεται και περιμενει να τον ειδοποιηση το δημοσιο οτι του επιστρεφουν τα χρηματα.
απο οσο ξερω ομως δεν πρεπει ναπαει στην εφορια και να κανει αιτηση;
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#86063 δε περνάει μία στις επιστροφές (στα έσοδα) καλύτερα να ρωτήσει, όσο κάθεται δε νομίζω κανείς να του επιστρέψει τίποτα :whistlink:

αν και γενικά παίζει να μη του επιστρέψουν τίποτα, αλλά να το συμψηφίσουν με μελλοντικό φόρο που θα κληθεί να πληρώσει
Άβαταρ μέλους
By otso
#86088 ευχαριστω
και κατι ακομη που μου ηρθε τωρα . ενα παλιο φιατακι 1100 του 1993 μιας ξαδερφης μου ειναι παρατημενο στο χωριο και το χρησιμοποιω εγω για χωραφια καμμια ψιλοδουλια, σκεφτεται να το δωσει ανακυκλωση .
αν το αγορασω ισχυουν τα τεκμηρια οπως ξεραμε; δηλαδη τεκμηρια απο το 1600 (επειδη εχει ερθει απ εξω ισχυει η ημερομηνια πρωτης αδειας στην ελλαδα;) + τεκμηρια απο το φιατακι 1100 + τεκμηριο σπιτιου;
και σε αγροτη ειδικου καθεστωτος φορολογεισαι με οτι βγαινει περισσοτερο; η εσοδα εξοδα η τεκμηριο;
Άβαταρ μέλους
By bebes
otso έγραψε:ευχαριστω

και σε αγροτη ειδικου καθεστωτος φορολογεισαι με οτι βγαινει περισσοτερο; η εσοδα εξοδα η τεκμηριο;

όπως το έγραψες: "φορολογείται όποιο νούμερο βγει μεγαλύτερο"