Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By thymios
#15147 Εκεί έχω καταλήξει κι εγώ. Δυστυχώς είχα καιρό να κάνω back up και έχω χάσει σημαντικό όγκο δουλειάς. Από τη στιγμή που δεν το βλέπει το BIOS, οι λύσεις είναι δύο:
1. Το στέλνω σε ένα εργαστήριο κι ό,τι με χρεώσουν, ό,τι σώσουν κτλ, ελπίζοντας οτι κάτι θα κάνω.
2. Το παίρνω απόφαση και τον ανοίγω μόνος μου, μήπως με την πτώση η ακίδα έχει φύγει από τη θέση parking και καταφέρω και τη βάλω στη θέση της, με εξαιρετικά μικρές πιθανότητες επιτυχίας, αλλά δίχως κόστος.

Το παρήγορο (ίσως) είναι οτι στέλνω τα σχέδια των εκτυπώσεων με mail. Μπορεί μεν να τα στέλνω σε pdf, αλλά υπάρχουν κάποια προγραμματάκια που μπορεί να με βοηθήσουν να περισώσω κάποια αρχεία.
Άβαταρ μέλους
By The Ace
thymios έγραψε:2. Το παίρνω απόφαση και τον ανοίγω μόνος μου, μήπως με την πτώση η ακίδα έχει φύγει από τη θέση parking και καταφέρω και τη βάλω στη θέση της, με εξαιρετικά μικρές πιθανότητες επιτυχίας, αλλά δίχως κόστος...

Αν τα καταφέρεις, είσαι ο τυχερός ξάδελφος του Gastone :s_biggrin
Πιο πιθανό είναι να τον καταστρέψεις εντελώς...θεωρητικά για να κάνεις κάτι τέτοιο θες, πέρα από τα εργαλεία, dust-free και static-free περιβάλλον....
Άβαταρ μέλους
By Chris
#15159 @ace διαβάζοντας το κατάλαβα ότι δεν μπαίνει bios, όχι ότι δεν τον βλέπει το bios

thymios έγραψε:Το παίρνω απόφαση και τον ανοίγω μόνος μου, μήπως με την πτώση η ακίδα έχει φύγει από τη θέση parking και καταφέρω και τη βάλω στη θέση της, με εξαιρετικά μικρές πιθανότητες επιτυχίας, αλλά δίχως κόστος.

Αν αποφασίσεις να κάνεις αυτό και το κάνεις σωστά υπάρχουν πιθανότητες, μελέτησε πρώτα αρκετά όμως γιατί θέλει προετοιμασία, πχ πρέπει να φτιάξεις ένα χώρο με μηδενική σκόνη κλπ. Επίσης προσπάθησε να βρεις έναν ολόιδιο δίσκο με τον δικό σου αν δεν είναι πολύ σπάνιο μοντέλο μήπως κάνεις μεταμόσχευση τους δίσκους στον άλλο
Άβαταρ μέλους
By thymios
#15163 Πάντως τα τελευταία 34 χρόνια είμαι ο άλλος ξάδελφος του Γκαστόνε, ο Ντόναλντ...

Η απόπειρα που ανέφερα φυσικά δε θα είναι από μένα, αλλά από κολλητό που ασχολείται με αυτά. Εγώ γνώση αυτών δεν έχω - οκ βίδες είναι, αλλά μέχρι εκεί. Είναι άλλο πράγμα να το ξέρεις κι άλλο να έχεις δει απλά βιντεάκια...Πάντως για ακαδημαϊκούς και μόνο λόγους θα κάνω πειραματόζωο έναν εξωτερικό σκληρό που έχω, απ τον οποίο δεν χρειάζομαι τίποτα να πάρω, και έχει τα ίδια συμπτώματα.

Ο σκληρός είναι ένας Σαμσουνγκ 250άρης 5ετίας - πρώτη σκέψη χαμηλού σχετικά κόστους είναι μια μτχ πλακέτα. Πάντως το μοτέρ γυρίζει κι αυτό με βάζει σε σκέψεις μήπως η ακίδα έχει φύγει απ τη θέση της. Αν είναι αυτό, νομίζω οτι μπορώ να καταφέρω κάποια πράγματα.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
#15205 @Thymios :s_sad
Οι σκληροι δισκοι δεν ειναι γραμμοφωνο να βαλεις κεφαλες στη θεση τους, Οι κεφαλες ιπτανται μερικα nm μακρια απο τους δισκους. Aν αξιζουν τα data δωστο καπου και σκάστα, αλλιως παρε τα αρχεια απο τα mail και οτι καταφερεις μονος σου θα ειναι το τρελλο bonus της χρονιας.
Βαλτον σε 2-3 σακουλες και στην καταψυξη. και οταν κλικαρει δωστου και καμμια ψιλη....
Ισως , ισως, ισως δουλεψει και καταφερεις και τραβηξεις τιποτα

Chris έγραψε:....πχ πρέπει να φτιάξεις ένα χώρο με μηδενική σκόνη κλπ.....

Αυτο δεν παιζει με την καμμια. http://en.wikipedia.org/wiki/Flying_height
Άβαταρ μέλους
By Chris
trident1971 έγραψε:

τι εννοείς? τι σχέση έχει το λινκ με αυτό που λέω εγώ?
Άβαταρ μέλους
By The Ace
Chris έγραψε:
trident1971 έγραψε:

Ότι το "dust-free" περιβάλλον που ανέφερα και εγώ είναι πρακτικά αδύνατο να υλοποιηθεί σε "κοινούς" χώρους και με απλά εργαλεία/υλικά...άρα αν ανοίξεις ένα σύγχρονο σκληρό δίσκο, η πιθανότητα να τον χαλάσεις μόνο και μόνο επειδή του χαλάς την αεροστεγανότητα έχει πολλά εννιάρια μετά το 99.9%
Άβαταρ μέλους
By trident1971
Chris έγραψε:
trident1971 έγραψε:

Εννοω οτι οι κεφαλες ειναι τοσο κοντα στους δισκους που μπορουν να "σκονταψουν" πανω σε ενα σωματιδιο καπνου. Ο ορος "μηδενικη σκονη" δε σημαινει καλο ξεσκονισμα και πλυσιμο τα χερια, δεν παιζει εκτός εργαστηριου.

Εικόνα

edit
Αφου ειναι προφανες και το ξερεις, τι καθεσαι και του λες "να φτιαξει χωρο με μηδενικη σκονη"?.
Άβαταρ μέλους
By Chris
#15250 Εγώ είπα μηδενική σκόνη, ο ace είπε dust free, και τι? Έπρεπε να πούμε 99,99999% απουσία σκόνης για να είμαστε καλυμμένοι? Τόση ώρα λέμε ότι πρόκειται για κάτι με ελάχιστες πιθανότητες, πως θέλει μελέτη, προετοιμασία (όχι να έρθει η σβετλάνα να κάνει μια γενική, γι αυτό ζητάνε όσα τους κατέβει στις εταιρείες που τα αναλαμβάνουν), μεγάλη προσοχή, πως κατά πάσα πιθανότητα θα αποτύχει, θα χαλάσει και το δίσκο, ξέρουμε και οι 3 πως ο βασικός λόγος να παει κάτι στραβά είναι η σκόνη και έρχεσαι και μας λες πως η απόσταση είναι 3nm. Ε, νόμιζα κι εγώ πως έχει κάποιο βαθύτερο νόημα το άρθρο
Άβαταρ μέλους
By thymios
#15255 Ανάμεσα στα 156.739 βίντεο που είδα όλη νύχτα (κατανομή 50-50 στο "σώζεται ή πετιέται"), κάποιος παλίκαρος ανέφερε οτι η σκόνη δεν πρέπει να μας απασχολεί, αφού α) όσο και να προστατευτούμε, δεν είναι αρκετό και β) η φυγόκεντρος (!) θα απομακρύνει τα σωματίδια στην πρώτη περιστροφή του δίσκου και θα τα στείλει μακριά από την επιφάνεια του δίσκου! Για όλα η φύση έχει φροντίσει λέμε!

Επιστρέφω όμως στο αρχικό ερώτημά μου, μιας και τα αρχεία είναι επαγγελματικά και όντως αξίζουν: υπάρχει κάποιος φίλος που έχει απευθυνθεί σε κάποιο από αυτά τα εργαστήρια;
Άβαταρ μέλους
By trident1971
thymios έγραψε:Ανάμεσα στα 156.739 βίντεο που είδα όλη νύχτα (κατανομή 50-50 στο "σώζεται ή πετιέται"), κάποιος παλίκαρος ανέφερε οτι η σκόνη δεν πρέπει να μας απασχολεί, αφού α) όσο και να προστατευτούμε, δεν είναι αρκετό και β) η φυγόκεντρος (!) θα απομακρύνει τα σωματίδια στην πρώτη περιστροφή του δίσκου και θα τα στείλει μακριά από την επιφάνεια του δίσκου! Για όλα η φύση έχει φροντίσει λέμε!

Επιστρέφω όμως στο αρχικό ερώτημά μου, μιας και τα αρχεία είναι επαγγελματικά και όντως αξίζουν: υπάρχει κάποιος φίλος που έχει απευθυνθεί σε κάποιο από αυτά τα εργαστήρια;

Δυστυχως, η μονη εμπειρια που εχω ειναι απο πελατη της εταιριας κανα 8αρι χρονια πριν, δε ξερω ομως ποιον τελικα χρησιμοποιησε. Το μονο σιγουρο ειναι οτι του ζητησαν χρηματα για τη διαγνωση, για να δουν αν μπορουν να επαναφερουν πραγματα, η χρεωση για την επαναφορα δεδομενων ηταν ξεχωριστη.

Οι τιμες που βλεπω παντως εδω http://www.tictac.gr/%CF%84%CE%B9%CE%BC%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%BF%CF%82 ειναι με βαση τα μερικα χιλιαρικα που απαιτηθηκαν σε εκεινη την περιπτωση, ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ χαμηλες.
Άβαταρ μέλους
By gakost
#15298 Βασικά πριν ανοίξεις οτιδήποτε πρέπει να δοκιμάσεις λιγότερο επεμβατικές μεθόδους. Το ότι δεν τον βλέπει στο Bios είναι το πρώτο που θα δεις αν μπορείς να φτιάξεις. Η εύκολη λύση είναι η αλλαγή πλακέτας με ίδια από άλλον "δότη" δίσκο. Αυτοί που ασχολούνται με την ανάκτηση δεδομένων έχουν πολλές πλακέτες τις κρατάνε για τέτοιες περιπτώσεις. Κάποια laptop έχουν αισθητήρα και αν ανιχνεύσουν απότομη επιτάχυνση παρκάρουν τις κεφαλές για να μην γίνει ζημιά. Αν είσαι τυχερός μόλις κουμπώσεις άλλη πλακέτα θα δουλέψει μια χαρά τραβάς τα δεδομένα σου και αγοράζεις έναν άλλο δίσκο. Το ότι χτυπάει δεν σημαίνει και απαραιτήτως και μηχανική βλάβη.

Αυτό που διαβάζεις στο ιντερεντ για να ανοίξεις τον δίσκο σπίτι ούτε να τα εμπιστεύεσαι αλλά αν δεν ξέρεις τι κάνεις το μόνο σίγουρο είναι ότι θα δυσκολέψεις ακόμη περισσότερο την ανάκτηση. Καλό σαν project για δίσκο που δεν καίγεσαι να τραβήξεις δεδομένα αλλά εφόσον στην συγκεκριμένη περίπτωση τα θέλεις μην κάνεις καμιά τέτοια κίνηση, θα είναι βλακεία και μπορεί να χάσεις τα δεδομένα σου οριστικά. Θέλει και εξοπλισμό και τεχνογνωσία για να γίνει σωστή δουλειά.

Προσωπικά εργαστήριο δεν ξέρω να σου προτείνω οι περισσότερες εταιρίες που κατασκευάζουν δίσκους έχουν και υπηρεσίες ανάκτησης εγώ στην θέση σου εκεί θα τον έστελνα στον κατασκευαστή.

πχ seagate και Samsung
http://www.seagate.com/services-softwar ... -services/
Άβαταρ μέλους
By kacey
#15485 Τελικα αυτα τα γαμωγκομπιουτερς θα μου βγαλουν τη ψυχη...

PC μαγαζιου κανει ενα κουλο εδω και κανα μηνα. Μετα απο 2-3-5-15-65-105 λεπτα, κολλαει. Και οταν λεμε κολλαει, εννοουμε οτι προχωρας μονο με βγαλσιμο πριζας. Και δεν κολλαει σε συγκεκριμενο προγραμμα/task, μπορει να κανω οτιδηποτε τη καθε φορα που συμβαινει.

Αποφασιζω να τσεκαρω τη μνημη με το προγραμμα memtest86 (cd που bootαρει στο bios και κανει τεστ στις μνημες) γιατι ειναι κατι σχετικα ευκολο και μπορει να εχω μια απαντηση. Το λοιπον:

το pc εχει 2 χ 1gb DDR2 μνημες, και 2 slots sto motherboard.

Τεσταρω ως εχει, και κολλαει το memtest πριν ολοκληρωσει ενα ολοκληρο περασμα
δοκιμαζω μνημη α μονη της στο 1ο σλοτ, ολα οκ no errors κλπ κλπ.
δοκιμαζω μνημη β μονη της στο 1ο σλοτ, ολα οκ no errors κλπ κλπ.
δοκιμαζω μνημη α μονη της στο 2ο σλοτ, κολλαει το memtest πριν ολοκληρωσει ενα ολοκληρο περασμα.
δοκιμαζω μνημη α μονη της στο 2ο σλοτ, κολλαει το memtest πριν ολοκληρωσει ενα ολοκληρο περασμα.

αρχιζω να αποφασιζω οτι κατι τρεχει με το 2ο slot, και απλα για σιγουρια ξαναβαζω μια-μια τις μνημες στο 1ο σλοτ και τεσταρω, και τωρα κολλαει και στο 1ο σλοτ (που πριν ετρεξε το test χωρις κανενα προβλημα).

τι διαολο παλι???