Κάποιες πληροφορίες, αρκετά παλιές, έχουμε και στο snowclub για την Ζήρεια:
https://www.snowclub.gr/forums/topic/15574-χιονοδρομικό-κέντρο-ζήρειας/?tab=comments#comment-256846Γράφτηκε ο γιος μου (11) σε ένα τμήμα για εκμάθηση σκι για 6-8 μαθήματα.
Θα φεύγουν κάποια Σάββατα για μερικές ώρες σε χιονοδρομικό .
Θα πάμε σήμερα το απόγευμα από τη σχολή για να νοικιάσουμε κάποιο εξοπλισμό .
Πρέπει να προσέξουμε κάτι ;
Τι να φοράει από ρουχισμό ;
https://www.facebook.com/groups/snowclu ... tid=c7yyfP
Φίλος μας δανείζει παντελόνια για μένα και την κόρη κι έχει κι άλλα πράματα λέει.
Καλά πάμε, τελικά θα πάμε αρκετά οργανωμένοι από εξειδικευμένα είδη. Και μετά που θα φτιαχτούμε με την όλη ιστορία θα πάμε να αγοράσουμε τα δικά μας.
sknipper έγραψε:Συγκεντρώνοντας γνώσεις και απόψεις στο πλαίσιο της προετοιμασίας μου χάζευα και τα χιονοδρομικά στην ευρύτερη περιοχή των Άλπεων, εκεί στα σύνορα Γαλλίας/Ελβετίας/Ιταλίας. Και τρόμαξα, μεγαθήρια χιονοδρομικά κέντρα με τεράστια ξενοδοχεία/χωριά με εξώπορτα στο τέλος της πίστας. Με 30-50-80 σκι λιφτς με πολύ ακριβό εισιτήριο και 100άδες χλμ πίστας.... Εκεί πραγματικά χάνεσαι αν ξεχαστείς και έχεις βρεθεί 2 βουνά πιο πέρα.Σε σχέση με Ελλάδα δεν είναι ακριβά . Πίστεψέ με .
Κάνε μια σούμα πες ότι πας μια βδομάδα Παρνασσό . 7 διανυκτερεύσεις 6μερες σκι .
Και μένεις Αράχωβα ...Βάλτα κάτω και θα κλάψεις .
Αυστρία μια βδομάδα πας με 1300 ευρώ ολα μέσα . Αεροπορικά αμάξι στο Μόναχο ξενοδοχείο με ημιδιατροφη και εξαημερο ski pass
Και όπως είπες χιονοδρομικό με 150 χλμ πίστες μίνιμουμ
< >
sknipper έγραψε:Συνάδελφος μου έδωσε (δάνεισε/χάρισε δεν είναι ξεκάθαρο, σκοπεύω να το επιστρέψω) σορτσάκι με προστατετικά μαξιλαράκια και πλαστικούς προφαλακτήρες made in Italy από την Dainese.
Φίλος μας δανείζει παντελόνια για μένα και την κόρη κι έχει κι άλλα πράματα λέει.
Καλά πάμε, τελικά θα πάμε αρκετά οργανωμένοι από εξειδικευμένα είδη. Και μετά που θα φτιαχτούμε με την όλη ιστορία θα πάμε να αγοράσουμε τα δικά μας.
Να σε δω στον Παρνασσο με σορτσακι με μαξιλαρακια στην πιστα και τι δεν θαδινα.
Γιατι οχι και μια μαξιλαρα μπρος και πισω δεμενα με τριχια , ακομα πιο πολλη ασφαλεια .
ΙΔΕΕΣ
Λαστιχα με καρφια στο ποδηλατο και αναβαση στον Γεροντοβραχο η την Λιακουρα .
Προσαρμογη στο ποδηλατο σκι και καταβαση την σαχαρα με την μεγιστη δυνατη ταχυτητα . Σταματημα με αλεξιπτωτο που μπορει να σου δανεισει ο Λαππας .
otso έγραψε:Να σε δω στον Παρνασσο με σορτσακι με μαξιλαρακια στην πιστα και τι δεν θαδινα.Μάλλον Μαίναλο με βλέπω. Αλλά το σορτσάκι δεν θα το δείς γιατί θα φοράω από πάνω λευκό παντελονάκι. Χιονανθρωπάκι Μισελέν θα είμαι.
Γιατι οχι και μια μαξιλαρα μπρος και πισω δεμενα με τριχια , ακομα πιο πολλη ασφαλεια .
ΙΔΕΕΣ
Προσαρμογη στο ποδηλατο σκι και καταβαση την σαχαρα με την μεγιστη δυνατη ταχυτητα . Σταματημα με αλεξιπτωτο που μπορει να σου δανεισει ο Λαππας .
Υπάρχουν και για την πλάτη και στήθος μπλουζάκια με σχετικά μαξιλαράκια-προφυλακτήρες.
Και βέβαια υπάρχουν ειδικά ποδήλατα, με λαστιχάρες και ηλεκτρική υποβοήθηση για βόλτες στα χιονισμένα μέρη.
sknipper έγραψε:otso έγραψε:Να σε δω στον Παρνασσο με σορτσακι με μαξιλαρακια στην πιστα και τι δεν θαδινα.Μάλλον Μαίναλο με βλέπω. Αλλά το σορτσάκι δεν θα το δείς γιατί θα φοράω από πάνω λευκό παντελονάκι. Χιονανθρωπάκι Μισελέν θα είμαι.
ΙΔΕΕΣ
Προσαρμογη στο ποδηλατο σκι και καταβαση την σαχαρα με την μεγιστη δυνατη ταχυτητα . Σταματημα με αλεξιπτωτο που μπορει να σου δανεισει ο Λαππας .![]()
Υπάρχουν και για την πλάτη και στήθος μπλουζάκια με σχετικά μαξιλαράκια-προφυλακτήρες.
Και βέβαια υπάρχουν ειδικά ποδήλατα, με λαστιχάρες και ηλεκτρική υποβοήθηση για βόλτες στα χιονισμένα μέρη.
Λοιπον σοβαρα τωρα , θα ανεβεις παρνασσο αλλά οχι στα κελαρια , στην φτερολακα . Εκει εχει τον καλυτερο χωρο για αρχαριους .
Να μεινεις μερικες μερες , αλλά που; σου εχω μια εκπληξη , οχι στην πιασοκολε υπερτιμημενη αραχωβα , ουτε καν δελφους , πιο κατω απο τους δελφους ειναι ενα χωριο το Χρυσο , ειμαι σιγουρος οτι δεν το εχεις ακουστα , εκει μπορεις να μεινεις και εχει και πραγματικα καλο φαγητο .
Τα συν κοντα οι δελφοι για να δεις κανα αρχαιο και να ξεναγησεις την κορη στο χωρο και το μουσειο , Ιτεα , καλο φαγητο ψαροταβερνες μιας και προσεχεις διατροφη , γαλαξειδι μονο για τα παραδοσιακα γλυκα .
Αμφισα μην πας ειναι ολοι σαν τον κορτο μαλτεζε εκει.
sknipper έγραψε:otso έγραψε:Να σε δω στον Παρνασσο με σορτσακι με μαξιλαρακια στην πιστα και τι δεν θαδινα.Μάλλον Μαίναλο με βλέπω. Αλλά το σορτσάκι δεν θα το δείς γιατί θα φοράω από πάνω λευκό παντελονάκι. Χιονανθρωπάκι Μισελέν θα είμαι.
ΙΔΕΕΣ
Προσαρμογη στο ποδηλατο σκι και καταβαση την σαχαρα με την μεγιστη δυνατη ταχυτητα . Σταματημα με αλεξιπτωτο που μπορει να σου δανεισει ο Λαππας .![]()
Λογικά κοντά θα είμαι,ενημέρωσε.
Αν αποφασίσεις στείλε πμ να σου προτείνω διαμονή και ταβέρνες
< >
Μπορεί να μην το θυμάμαι ακριβώς, μπορεί να είχε ρίμα ή άλλη σειρά ή και κάτι άλλο αλλά η γιαγιά μου έλεγε κάτι του στυλ:
Το Χρισσό το χρυσωμένο
Το Καστρί (οι Δελφοί) το γκαστρωμένο
η Δεσφίνα η διακονιάρα
κι η Αράχωβα η πουτάνα (την είχαν αξιολογήσει από παλιά την Αράχωβα οι γείτονες)
Για τα Σάλωνα (Άμφισσα) δε μπορώ να θυμηθώ τι έλεγε.
Στους χάρτες του Παρνασσού όλες οι πράσινες είναι από Κελλάρια. Πας να με σκοτώσεις στα γκρέμια....
Την Αράχωβα όμως μη φοβάστε δεν θα την τιμήσω, μια ζωή βλαστημάω για να την περάσω γιατί όταν υπήρξε σχέδιο για παράκαμψη από πολύ παλιά, κάποιοι ηλίθιοι ήθελαν να πουλάνε τα τυριά τους στους περαστικούς, μην τυχόν και δεν περάσουν μέσα από το χωριό και τους χάσουμε....
Ερχόμαστε Ελλάδα για λίγες μέρες και πολλές δουλειές. Το σχέδιο είναι να πάμε αυθημερόν 1-2 φορές να πάρουμε μια ιδέα. Αν μας καλαρέσει θα κανονίσουμε χιονίσιες πολυήμερες διακοπές. Μακάρι να μας έβγαινε και παραπάνω αλλά δεν το βλέπω.
Ως εκ τούτου βολεύει όποιο είναι πιο κοντά, με τα εύκολα σημεία κοντά στο πάρκινγκ χωρίς πολλά ανέβα κατέβα και βέβαια με τον πιο καθαρό δρόμο (σιχαίνομαι να βάζω βγάζω αλυσίδες). Όλα παίζονται μέχρι τελευταία στιγμή.
EDIT: διόρθωση στο ρητό της γιαγιάς μου, πρόσθεσα τη Δεσφίνα, έβγαλα την Άμφισσα.
Το βραδυ πριν την επισκεψη και το πρωι θα πρεπει να τσεκαρεις τις συνθηκες. Σημερα πχ ειναι κλειστο, δεν εχει τοσο χιονι.
Fiat Panda 7,6l/100km
Έχουν άλλες τεχνολογίες για την μείωση των αντανακλάσεων και βελτίωση της όρασης και της αντίθεσης και των ορίων κλπ κλπ.