Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By GTS
mjacob έγραψε::hmmm:
Δεν εννοώ την ψύξη του φούρνου, αλλά όλα τα... αέρια προϊόντα του φουρνίσματος.
Είναι πολύ πράμα (υδρατμοί, μυρωδιές κλπ), ένας κάτω πάγκου βάεζις απορροφητήρα από πάνω (βέβαια δεν ξέρω πόσο αποτελεσματικό θα ήταν και αυτό αν τα στέλνει μπροστά).

Τι να πω. Στον παλιό δικό μου πυο τα βγάζει από πάνω (του φουρνίσματος, ψύξη στέλνει και μπροστά), αν ξεχάσω τον απορροφητήρα γίνεται μπ@@λο η φάση.

Αυτοι οι φουρνοι είναι για μικρη χρηση, εξαλλου όπως γνωρίζεις ο περισσοτερος κοσμος δεν εχει χρονο να μαγειρεψει πολυ περισσοτερο να ψησει κατι αρα δεν υπαρχει πρόβλημα.
Άβαταρ μέλους
By nEK
GTS έγραψε:
mjacob έγραψε::hmmm:
Δεν εννοώ την ψύξη του φούρνου, αλλά όλα τα... αέρια προϊόντα του φουρνίσματος.
Είναι πολύ πράμα (υδρατμοί, μυρωδιές κλπ), ένας κάτω πάγκου βάεζις απορροφητήρα από πάνω (βέβαια δεν ξέρω πόσο αποτελεσματικό θα ήταν και αυτό αν τα στέλνει μπροστά).

Τι να πω. Στον παλιό δικό μου πυο τα βγάζει από πάνω (του φουρνίσματος, ψύξη στέλνει και μπροστά), αν ξεχάσω τον απορροφητήρα γίνεται μπ@@λο η φάση.

Αυτοι οι φουρνοι είναι για μικρη χρηση, εξαλλου όπως γνωρίζεις ο περισσοτερος κοσμος δεν εχει χρονο να μαγειρεψει πολυ περισσοτερο να ψησει κατι αρα δεν υπαρχει πρόβλημα.

:s_scratchhead τι εννοεις
Άβαταρ μέλους
By Κωνσταντίνος
mjacob έγραψε:Ερώτηση αδαούς:ο φούρνος σε αυτές τις στήλες, που στέλνει για εξαερισμό;

Η κατασκευή της στήλης του φούρνου πρέπει να είναι τέτοια που να αφήνει ένα κενό 50mm σε σχέση με την επιφάνεια του τοιχου πίσω της. Εκεί κυκλοφορεί ο θερμός αέρας και εξέρχεται από το πάνω μέρος της στήλης. Επίσης τα ερμάρια αυτού του τύπου, στις θέσεις για φούρνο και φούρνο μικροκυμάτων, καλό είναι να μην έχουν πλάτη. Σημαντικό, που συνήθως πολλοί μικροί κατασκευαστές παραμελούν, είναι η ύπαρξη αεραγωγού στο τμήμα του σοβατεπιού της στήλης των φούρνων που υποβοηθά στη σωστή κυκλοφορία των αερίων που δημιουργεί η συσκευή του φούρνου.
Άβαταρ μέλους
By fubar.gr
mjacob έγραψε:Ερώτηση αδαούς:ο φούρνος σε αυτές τις στήλες, που στέλνει για εξαερισμό;

Ο δικός μου έχει εναν αεραγωγό στο πάνω μέρος που κλείνει η πόρτα και απο κεί βγάζει τον αέρα.

Γι αυτό καλό είναι απο πάνω του να μήν μπεί ντουλάπι αλλά ό inox φουρνος μικροκυμάτων, ο οποίος δέν χαλά απο τον ατμό και με ένα βετέξ καθαρίζεται απο τα λίπη.
Άβαταρ μέλους
By kacey
#230502 αλλοι βγαζουν απο μπροστα, αλλοι απο πισω (κ για αυτο απαιτουν χωρο αναμεσα στη πλατη της στηλης και το τοιχο, ωστε να φευγουν τα αερια). Παραμενει το προβλημα "τι γινεται με τα λιπη κλπ που περιεχονται σε αυτα τα αερια", ειδικα σε αυτους που βγαζουν απο πισω. Φαντασου πως θα γινεται ο τοιχος ή/και το ταβανι.
Άβαταρ μέλους
By mjacob
#230506 Δεν είναι μόνο το θέμα των τοίχων.

Αυτά τα αέρια είναι εφάμιλλα αυτών από τηγανια, κατσαρόλες κ.ο.κ. , δεν πρέπει να απάγονται από τη κουζίνα τελείως;
Για όσους λόγους βάζουμε απορροφητήρα πάνω από τα μάτια, δεν χρειάζεται και ο φούρνος?
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#230880 για τις βάνες του μπάνιου, τί ισχύει με την εγκατάσταση? ταιριάζουν όλες πάντου κ πάντα? οι αποστάσεις στις σωληνώσεις για να κουμπώσει πάνω είναι fix πάντα? για να την αλλάξω, χωρίς να μπλέκω με υδραυλικούς κτλ, κλείνω τον κεντρικό διακόπτη της ύδρευσης από το υπόγειο, σωστά? για το ζεστό νερό από το φυσικό αέριο, πρέπει να κλείσω κάποιον έξτρα διακόπτη ή αρκεί ο κεντρικός από κάτω?
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#230884 Αν αντικαταστήσεις την μπαταρία με νέα ίδιας μάρκας, ίσως ταιριάξει. Αλλιώς λίγο δύσκολο. Πάντα θα ξεφεύγει ελάχιστα.

Υπάρχει μία έκκεντρη συστολή (άλλοι το λένε Ζ) που σου δίνει την δυνατότητα να το φέρεις ακριβώς εκεί που θέλεις. Αυτή καλύπτεται από ροζέτα και δεν φαίνεται. Στην παλιά μπαταρία σου μάλλον έχει τέτοιο, αλλά θα σε συμβούλευα να το αλλάξεις, γιατί με τα χρόνια αν χρειαστεί να την γυρίσεις λίγο δεξιά αριστερά ίσως αρχίζει να στάζει ή να μην παίρνει καθόλου. Ίσως στα εξαρτήματα της νέας μπαταρίας να περιλαμβάνονται ήδη (απαιτούνται 2 τεμ) και να μην χρειαστεί να αγοράσεις νέα.

Εικόνα

Αν κλείσεις τον κεντρικό διακόπτη νερού και αφήσεις ανοιχτή μια βρύση που βρίσκεται χαμηλά (πχ του μπαλκονιού ή του μπιντέ) δεν θα έχεις πρόβλημα.
Άβαταρ μέλους
By thednick
#230893 Εγώ πάντως αλλαξα προσφατα την μπαταρία του μπάνιου και δεν τόλμησα να αλλάξω τις συστολές που ήταν μερικά εκατοστά μέσα στον τοίχο. Αν κάτι πήγαινε στραβα θα έπρεπε να σκάψω τα πλακάκια (όπως εχει συμβεί με φίλους μου). Ταίριαξαν μια χαρά στην καινούρια βρύση παρόλο που ήταν διαφορετικής εταιρίες (grohe vs μια no-name). Εβαλα και λιγο ταινία τεφλον (αν και δεν ειμαι σιγουρος οτι χρειαζόταν). Αν χρειάζονταν να τις μετακινήσω, μαλλον θα τις αλλαζα εντελώς. Αλλά αφου δεν χρειάστηκε, δεν βλέπω τον λογο.
Τελευταία επεξεργασία από thednick και 10 Μαρ 2016, 14:23, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
Pitt έγραψε:Αν αντικαταστήσεις την μπαταρία με νέα ίδιας μάρκας, ίσως ταιριάξει. Αλλιώς λίγο δύσκολο. Πάντα θα ξεφεύγει ελάχιστα.

Υπάρχει μία έκκεντρη συστολή (άλλοι το λένε Ζ) που σου δίνει την δυνατότητα να το φέρεις ακριβώς εκεί που θέλεις. Αυτή καλύπτεται από ροζέτα και δεν φαίνεται. Στην παλιά μπαταρία σου μάλλον έχει τέτοιο, αλλά θα σε συμβούλευα να το αλλάξεις, γιατί με τα χρόνια αν χρειαστεί να την γυρίσεις λίγο δεξιά αριστερά ίσως αρχίζει να στάζει ή να μην παίρνει καθόλου. Ίσως στα εξαρτήματα της νέας μπαταρίας να περιλαμβάνονται ήδη (απαιτούνται 2 τεμ) και να μην χρειαστεί να αγοράσεις νέα.

Εικόνα

Αν κλείσεις τον κεντρικό διακόπτη νερού και αφήσεις ανοιχτή μια βρύση που βρίσκεται χαμηλά (πχ του μπαλκονιού ή του μπιντέ) δεν θα έχεις πρόβλημα.
ευχαριστώ πολύ. Ίσως να είναι το επόμενο project όταν ξανακατεβώ ...

Sent from space >
Άβαταρ μέλους
By Pitt
thednick έγραψε:Εγώ πάντως αλλαξα προσφατα την μπαταρία του μπάνιου και δεν τόλμησα να αλλάξω τις συστολές που ήταν μερικά εκατοστά μέσα στον τοίχο. Αν κάτι πήγαινε στραβα θα έπρεπε να σκάψω τα πλακάκια (όπως εχει συμβεί με φίλους μου). Ταίριαξαν μια χαρά στην καινούρια βρύση...

Μα δεν υπήρχε λόγος να τα αλλάξεις. Πρότεινα να αλλαχτούν γιατί αν χρειαστεί να τα γυρίσεις λίγο δεξιά ή αριστερά από την πολυκαιρία ίσως αρχίσουν να στάζουν ή να μην στρίβουν καθόλου. Στην δική σου μπαταρία δεν χρειάσθηκε να τα στρίψεις, άρα καλώς τα άφησες ώς έχουν!
Άβαταρ μέλους
By otso
#232613 ο λογος για τσιμεντογωνια , ετσι τουλαχιστον την λεμε στον τοπο μου , λετε να εννοούν τσιμεντοκονια;
στο θεμα μας . τσινεντογωνια χρησιμοποιουσαν στον τοπο μου αντι του παραδοσιακου σοβα οταν ηθελαν να πετυχουν ενισχυση και πολυ σκληρο αποτελεσμα.
εχω διαφωνια με αλβανο χτιστη . εγω ισχυριζομαι και απο οτι θυμαμαι οτι για να χτισουμε τσιμεντογωνια ριχνουμε πρωτα το πεταχτο αριανι τσιμεντο με αμμο για να αποχτισουμε προσφυση και μετα τσιμεντο με αμμο και πολυ λιγο ασβεστη ωστε να γινει πολυ ενισχυμενο , βεβαια λογω του λιγου ασβεστη ηθελε πολυ μεγαλη τεχνη να κολλησει και να στρωσει στον τοιχο.
εγω σαν χτιστης αυτο προσπαθουσα να κανω απ το λιγο που εχω κανει .
ο αλβανος λεει οχι , οτι η διαδικασια ειναι σαν τον αλλο σοβα με πεταχτο χοντρο και ψιλο , αλλα στο ψιλο αντι μαρμαρο και ασβεστη βαζουμε αμμο τσιμεντο και ασβεστη.
μπορουν οι ανθρωποι του γιαπιου να μου λυσουν την απορια μιας και θελω να ενισχυσω εναν τοιχο απο τουβλα που μου τα διελυσε απο το ποτισμα η βλαμμενη που εχω για γειτονισσα.
και κατι αλλο , οπου εχω χρησιμοποιησει γαλακτωμα της isomat h ths durostick ωστε να κανω το μπετον αδιαβροχο , δεν μπορω να πω οτι εχω δει αποτελεσματα .
Άβαταρ μέλους
By nEK
#232681 Για το πρωτο σκελος της ερωτησης δεν εχω καλη εικονα να σου μεταφερω.
Για το δευτερο ομως μερος τομγαλακτωμα της isomat, το adiplast ελπιζω να αναφερεσε, κανει καλη δουλεια σε θεμα στεγανοτητας. Εχω ξοδεψει δεκαδες λιτρα σε διαφορες δουλειες. Απλα καθε δουλεια θελει και τις αναλογιες τις. Αν μαλιστα υπερβαλεις μπορεις να δημιουργησεις πολυ σκληρο σοβαμε ενδειξεις ελαστομερους.
Πχ, εχω φτιαξει μειγμα τσιμεντου νερου adiolast και λιγης αμμου και εβαψα τοιχο που ειχα θεμα με νερο. Δεν περναει τιποτα.
Επισης βοηθαει καινστη συγκολληση ως ενδιαμεσο στρωμα. Επισης ομως κανει ποιο ρευστο το κονιαμα οποτε σε σοβα mode ισως ειναι λιγο ποιο δυσκολη η χρηση του.
Άβαταρ μέλους
By gianik
#232794 Αν ακουσετε για κανα διαμερισμα για ενοικιαση , διαστασεων 80<χ<100τμ , περιοχες Γλυφαδα , Ελληνικο, Αλιμος, Αργυρουπολη, Αγ.Δημητριος σφυριξτε..
Προυποθεσεις : αυτονομια , τζακι , αν εχει θεση σταθμευσης ακομα καλυτερα, να μην ειναι πολυ παλιο , θα μεινει μεσα νεο ζευγαρι νεονυμφοι .