Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Asimov
Νίκος Παππάς έγραψε:
mousatos έγραψε:Κι όταν αυξάνεται το ρεύμα, ΟΛΑ τα υπόλοιπα καταναλωτικά αγαθά ακολουθούν στη μπανανία. Να ετοιμαζόμαστε για το 2ο τσουνάμι. :lipsealed:
Για το γάλα διαβάζω τιμές στο 1,8 λ.
Αυτό σε απασχολεί αν έχεις παιδιά. Από τα 12 και πάνω είναι παντελώς άχρηστο. Ένα κομμάτι τυρί έχει πολύ περισσότερο ασβέστιο από μισό λίτρο γάλα.

Κάποια στιγμή θα πρέπει να απογαλακτιστουμε οι άνθρωποι. Όλα τα θηλαστικά το κάνουν νωρίς. Μόνο εμείς δεν το κόβουμε.

.
Όχι βέβαια.
Θα συμπαρασύρει τις τιμές όλων των γαλακτοκομικων
Άβαταρ μέλους
By mousatos
Dimitris_P έγραψε:Εμένα λέει
Το προϊόν είναι ενεργό έως 10/2023
Άρα θα έχω την τιμή κιλοβατώρας που είχα; 0.11 αν θυμάμαι καλά

Τίποτε δεν είναι σίγουρο στη μπανανία αλλά αφού δεν το έκαναν έως τώρα ίσως τη γλυτώσουμε.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
g8777 έγραψε:
Νίκος Παππάς έγραψε:
mousatos έγραψε:Κι όταν αυξάνεται το ρεύμα, ΟΛΑ τα υπόλοιπα καταναλωτικά αγαθά ακολουθούν στη μπανανία. Να ετοιμαζόμαστε για το 2ο τσουνάμι. :lipsealed:
Για το γάλα διαβάζω τιμές στο 1,8 λ.
Αυτό σε απασχολεί αν έχεις παιδιά. Από τα 12 και πάνω είναι παντελώς άχρηστο. Ένα κομμάτι τυρί έχει πολύ περισσότερο ασβέστιο από μισό λίτρο γάλα.

Κάποια στιγμή θα πρέπει να απογαλακτιστουμε οι άνθρωποι. Όλα τα θηλαστικά το κάνουν νωρίς. Μόνο εμείς δεν το κόβουμε.

.

Εικόνα

:shifty:

https://twitter.com/Don_Favs/status/1561063755500269568
Άβαταρ μέλους
By egobrain
#778287 από τον πρόσφατο λογαριασμό ΔΕΗ.
παναπεί πως κόβουν το συμβόλαιο και πλέον μπαίνει η κυμαινόμενη τιμή που ανακοινώνουν ανά μήνα?!Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#778293 Μπορεί να γίνει από ιδιώτη επένδυση σε φωτοβολταϊκά συστήματα σε χωράφι? Κάποιος μου είπε πως πλέον δε γίνεται να δωθεί άδεια σε ιδιώτες-μικρές εκτάσεις παρά μόνο σε εταιρίες...

Τί θέλει να πει εδώ ο ποιητής?

Επίσης το 2022 είναι η τελευταία χρονιά κατά την οποία φυσικά και νομικά πρόσωπα θα μπορούν να εγκαταστήσουν φωτοβολταϊκά μέχρι 500 Κιλοβάτ εκτός διαγωνιστικών διαδικασιών, υπό την προϋπόθεση ότι δεν διαθέτουν ήδη δύο έργα τέτοιας τεχνολογίας.

https://www.imerisia.gr/oikonomia/31175 ... endiaferon

Γιατί το λέω...

Έχουμε μια έκταση στο χωριό 20 στρέμματα που τα νοικιάζουμε για ψιλοπράγματα. Κάπου λίγο παραπέρα μια έκταση 10+ στρεμμάτων ακόμη. Ήρθε τώρα μια εταιρία που προσπαθεί να μαζέψει στρέμματα για να επενδύσει σε φωτοβολταϊκά. Και μας ζήτησε 20 χρόνια να νοικιάσει τα στρέμματα. Γκουγκλάροντας λίγο βλέπω πως τα έσοδα από το ρεύμα ανά στρέμμα είναι περί τα 20.000€/έτος με τιμές προ εξαμήνου. Μια επένδυση ίσως σε 7-10 χρόνια έχει βγάλει το κόστος της.

Μπορώ εγώ με εκτάσεις τάξεως 10 και 20 στρεμμάτων να επενδύσω ως ιδιώτης ή να συστήσω μικρή εταιρία για να επενδύσω σε φωτοβολταϊκά? Ή υπάρχει πλέον νόμος που δε δίνει άδειες σε μικρού κλίμακος επενδύσεις? Έχει ακούσει κανείς κάτι τέτοιο? Αξίζει κάτι τέτοιο ή είναι μικρές οι εκτάσεις?
Άβαταρ μέλους
By markvag
g8777 έγραψε:Περιεργα πραγματα παντως. Ολοι οι ενθερμοι υποστηρικτες της ελευθερης αγορας ( -----> καλυτερες επηρεσιες, μην τα ξαναλεμε) σπαρταρανε για κρατικη παρεμβαση προς ανακουφιση των πλεμπαιων. :lol:

Καθόλου περίεργο... Γιατί αν δεν γίνει κάτι πολύ άμεσα η ανάσα των πλεμπαίων θα είναι πολύ καυτή σε κάποιους σβέρκους...

Σε πιο προσωπικό επίπεδο, η ελεύθερη αγορά είναι εξαιρετική όταν συμφέρει, πρέπει όμως να μας ταΐζει το κράτος όταν δεν συμφέρει. :rtfm:

rafi έγραψε:Δηλαδή μόνο ο πόλεμος φταίει για τα ακριβά τιμολόγια; Καμία σχέση θα έλεγα εγώ..

.

Φυσικά και ΔΕΝ φταίει μόνο ο πόλεμος. Τον Ιανουάριο 2022 δεν είχαμε πόλεμο. Αλλά οι τιμές χονδρικής είχαν χτυπήσει ρεκόρ σε όλη την Ευρώπη (το οποίο ρεκόρ θα το κοιτάμε σε 1-2 μήνες με μελαγχολία, δεδομένων των τιμών που θα έχουμε). Απλά είναι το κερασάκι στην τούρτα και η βολική δικαιολογία...

Ο βασικός λόγος των υπέρογκων τιμών είναι η απελευθέρωση της αγοράς. :rtfm: Αλλά αυτό είναι τζιζ, οπότε θα πούμε οτιδήποτε άλλο, εκτός από αυτό.
Άβαταρ μέλους
By glf
#778313 Εγώ ξέρω ότι τα αιολικά και τα υδροηλεκτρικά πληρώνονται το πολύ ίσως 0,10€ την κιλοβατώρα.

Και 0,25€ τα ΦΒ στις στέγες..

Τώρα πως γίνεται να πουλαει 0,85 και 1€..

Πιστεύω ότι πληρώνουμε και όλα τα απλήρωτα οπότε βάζουν διπλάσια τιμή σαν κοστολόγηση..
Άβαταρ μέλους
By Asimov
glf έγραψε:Εγώ ξέρω ότι τα αιολικά και τα υδροηλεκτρικά πληρώνονται το πολύ ίσως 0,10€ την κιλοβατώρα.

Πιστεύω ότι πληρώνουμε και όλα τα απλήρωτα οπότε βάζουν διπλάσια τιμή σαν κοστολόγηση..
Χρηματιστήριο ενέργειας λέγεται
Άβαταρ μέλους
By markvag
glf έγραψε:Εγώ ξέρω ότι τα αιολικά και τα υδροηλεκτρικά πληρώνονται το πολύ ίσως 0,10€ την κιλοβατώρα.

Ξεχνάς το ότι όλο το ρεύμα περνάει από το χρηματιστήριο ενέργειας :inlove: όπου η ελεύθερη αγορά :inlove: των 4 παιχτών που σίγουρα, αποκλείεται, έχουν φιλήσει σταυρό ότι δεν συνεννοούνται, εξασφαλίζει για τις καλύτερες δυνατές τιμές (για τους 4 που παράγουν ενέργεια φυσικά).

Φυσικά όταν η δημόσια ΔΕΗ έμπαινε μέσα 100-200εκ / χρόνο (κάποια χρόνια) ήταν απαράδεκτο, κλοπή, κτλ. Όταν επιδοτούμε τον Μυτιληναίο και τον Λάτση με 1+ δισ / μήνα, όλα πόπα, η ελεύθερη αγορά λειτουργεί όπως πρέπει => μεταφέρει χρήμα από τις τσέπες των αδύνατων στις τσέπες των δυνατών! :inlove:

Εικόνα

axel12p έγραψε:Αν συνεχίσουν να ορίζουν τέτοιες τιμές, δεν το βλέπω να μειώνονται τα απλήρωτα, το αντίθετο θα έλεγα.

Δεν υπάρχει πρόβλημα και εδώ. Το κράτος θα καλύψει τις ζημιές (γιατί πού ακούστηκε ιδιωτική εταιρεία να έχει ζημιές;; :x ), αλλά οι καταναλωτές θα συνεχίζουν να πρέπει να πληρώνουν, γιατί δεν πρέπει να ενθαρρύνουμε τους μπαταχτσήδες, τους στρατηγικούς κακοπληρωτές βρε παιδάκι μου. Όπως ακριβώς έγινε με τις τράπεζες. Τα κέρδη δικά μου, οι ζημιές δικές σας, win win δηλαδή. :inlove:

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By georgetz
egobrain έγραψε:από τον πρόσφατο λογαριασμό ΔΕΗ.
παναπεί πως κόβουν το συμβόλαιο και πλέον μπαίνει η κυμαινόμενη τιμή που ανακοινώνουν ανά μήνα?!Εικόνα

Εφόσον η τιμή μεταβάλλεται κατα τέτοιο τρόπο κατα MWh στο χρηματιστήριο ενέργειας , είναι αρκετά δύσκολο να κρατηθούν σταθερές τιμές κλπα

Άρα σου δίνουν έναν μήνα πριν (κοροιδία αλλά πως αλλιώς ? ) για να δεις τι ... έρχεται κ άμα θες να αλλάξεις πάροχο , χωρίς δεσμεύσεις (εκτός αν έχεις σταθερό τιμολόγιο , που επίσης έχω απορία πως θα βγει το σταθερό αλλά τέσπα, εκεί έχει νομίζω πέναλτι αποχώρησης)

Βέβαια, όποιος δοκιμάσει να αλλάξει πάροχο , υπάρχει ΥΔ που πρέπει να υπογράψεις οτι αναλαμβάνεις τα χρέη της παροχής ρεύματος , άρα τα παλαιότερα πιστόλια απο εταιρεία σε εταιρεία , νο μορ....
Άβαταρ μέλους
By egobrain
#778349 Γιώργο, αυτήν την θεωρία είχα υπόψη αλλά είδα παραπάνω σχόλια για ασφάλεια εφόσον είμαστε σε σταθερό πρόγραμμα (που είμαι/ήμουν κι εγώ) και αναρωτιέμαι τι γίνεται ακριβώς..