- 22 Αύγ 2022, 11:20
glf έγραψε:Εγώ ξέρω ότι τα αιολικά και τα υδροηλεκτρικά πληρώνονται το πολύ ίσως 0,10€ την κιλοβατώρα.
Και 0,25€ τα ΦΒ στις στέγες..
Τώρα πως γίνεται να πουλαει 0,85 και 1€..
Πιστεύω ότι πληρώνουμε και όλα τα απλήρωτα οπότε βάζουν διπλάσια τιμή σαν κοστολόγηση..
Ξεχνάς το ότι όλο το ρεύμα περνάει από το χρηματιστήριο ενέργειας

όπου η ελεύθερη αγορά

των 4 παιχτών που σίγουρα, αποκλείεται, έχουν φιλήσει σταυρό ότι δεν συνεννοούνται, εξασφαλίζει για τις καλύτερες δυνατές τιμές (για τους 4 που παράγουν ενέργεια φυσικά).
Φυσικά όταν η δημόσια ΔΕΗ έμπαινε μέσα 100-200εκ / χρόνο (κάποια χρόνια) ήταν απαράδεκτο, κλοπή, κτλ. Όταν επιδοτούμε τον Μυτιληναίο και τον Λάτση με 1+ δισ / μήνα, όλα πόπα, η ελεύθερη αγορά λειτουργεί όπως πρέπει => μεταφέρει χρήμα από τις τσέπες των αδύνατων στις τσέπες των δυνατών!

axel12p έγραψε:Αν συνεχίσουν να ορίζουν τέτοιες τιμές, δεν το βλέπω να μειώνονται τα απλήρωτα, το αντίθετο θα έλεγα.
Δεν υπάρχει πρόβλημα και εδώ. Το κράτος θα καλύψει τις ζημιές (γιατί πού ακούστηκε ιδιωτική εταιρεία να έχει ζημιές;;

), αλλά οι καταναλωτές θα συνεχίζουν να πρέπει να πληρώνουν, γιατί δεν πρέπει να ενθαρρύνουμε τους μπαταχτσήδες, τους στρατηγικούς κακοπληρωτές βρε παιδάκι μου. Όπως ακριβώς έγινε με τις τράπεζες. Τα κέρδη δικά μου, οι ζημιές δικές σας, win win δηλαδή.
Then:
Peugeot 206 1.6 110ps
Citroen C4 Picasso 1,8
MWB 320i Ε90
Now:
Audi A3 1,6 FSI =>