nass έγραψε:Η ουσία είναι να καταδικαστούν όσοι ήταν αυτουργοί αλλά και συνεργοί "δια πράξεων ή παραλείψεων" στο πραγματικό και μοναδικό "έγκλημα των Τεμπών", ότι επέτρεψαν στα 2 τρένα να συγκρουστούν![]()
- Με τόσους από τη μια πλευρά-εύφλεκτο φορτίο και τόσους από την άλλη-έλαια σιλικόνης.
-Το άμεσο σκάψιμο και κατόπιν μπάζωμα του χώρου
-Τις δειγματοληψίες που έγιναν πολύ αργά.
-Το ότι δεν αξιολογήθηκε τοξικολογικά το βιολογικό υλικό των θυμάτων το οποίο με εντολή ανακριτή καταστράφηκε νωρίς.
-Τα βίντεο που προέκυψαν ξαφνικά 2 χρόνια μετά.
Λόγω αμφιβολιών όπως λες, πολύ δύσκολα θα προχωρήσει στο δικαστήριο η πλευρά του εύφλεκτου υλικού.
Αλλά η διατύπωση σου ότι θα προχωρήσει το έγκλημα της σύγκρουσης ως πραγματικό και μοναδικό (κυρίως το μοναδικό), θεωρώ ότι είναι βαριά απέναντι σε ανθρώπους που χάθηκαν από τη φωτιά, άλλοι λένε 5-7, άλλοι λένε 27 και υπάρχει η περίπτωση να χάθηκαν λόγω εύφλεκτου φορτίου, αλλά η εκδοχή αυτή, για όλους τους παραπάνω λόγους, δεν μπόρεσε να προχωρήσει λόγω αμφιβολιών.
ΥΓ: Την προηγούμενη εβδομάδα είχες γράψει ότι αρχικά πίστευες την εκδοχή του εύφλεκτου φορτίου αλλά πλέον έχεις αμφιβολίες.
Σε είχα ρωτήσει αν έχεις μόνο αμφιβολίες ή αν είσαι πλέον σίγουρος ότι η αρχική σου θέση δεν ισχύει.
Απάντησες:
Δεν είμαι ακόμα σίγουρος ότι ήταν λανθασμένη αλλά ομολογώ ότι δεν έχω στοιχεία να στηρίξω την αρχική μου εκτίμηση, ότι η πυρόσφαιρα που είδαμε δεν προέρχεται από μη πτητικά λάδια μετασχηματιστών και άρα πρέπει να υπήρχε κάποιο αδήλωτο φορτίο πτητικών ουσιών. Οσο δεν υπήρχαν τα 3 βίντεο όλοι μπορούσαμε να κάνουμε υποθέσεις αλλά τώρα όχι, καλό είναι οι όποιες εκτιμήσεις μας να συμφωνούν με την ορατή πραγματικότητα.
Ας συμφωνήσουμε ότι είσαι όντως σίγουρος ότι η αρχική σου θέση δεν ισχύει πλέον.
Αυτό δείχνει η σημερινή σου διατύπωση.

η θέση μου δεν έχει αλλάξει: γενικά συντάσσομαι με το επίσημο πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ (και όχι την άποψη του κάθε Λακαφώση / ΕΔΑΠΟ και Δέδε) αλλά δεν έχω καμία πειστική απάντηση στο που βρίσκοταν αυτό το περίφημο παράνομο φορτίο.