Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
#676607 Και εγω υπέρ του desktop αν και έχω κολλήσει σε laptop τα τελευταία χρόνια.

Παντως για ενα αξιοπρεπές Desktop*, θέλεις πρπ 850€ και μπορείς να το πάρεις απο Plaisio πχ με άτοκες, έχεις & 3 χρόνια εγγύηση

Θα μπορεί να παίξει και παιχνιδάκια σε low-mid settings και αναβαθμίζεται μέχρι κάποιου σημείου πχ με μια κάρτα γραφικών.
Με κάποιους συμβιβασμούς**, μπορείς να πέσεις στα 650€ αλλά σε επιδόσεις + οθόνη είσαι πάλι καλύτερα απο Laptop αντίστοιχης τιμής.

*Παράδειγμα:

Sharkoon VS4-S Midi Tower
PSU Corsair CXM Series 650 W 80+ Bronze
AMD CPU Ryzen 5 3400G (AM4/3.7 GHz/6 MB)
Asrock Motherboard B450M PRO4 (B450/AM4/DDR4)
Corsair Desktop RAM Vengeance LPX 16GB Kit 3200MHz DDR4
Samsung SSD 970 EVO Plus NVMe M.2 250GB
Dell Monitor 23.8" S2421HN IPS
Logitech Πληκτρολόγιο-ποντίκι MK540 Ασύρματο
Ηχεία 2.1 Logitech Z533

Windows αγοράζεις με 10-15€

Σίγουρα με λίγο περισσότερο ψάξιμο μπορείς να βρείς καλύτερα/φθηνότερα parts.

**8GB αντί για 16GB RAM, 250GB αντί για 500GB δίσκο, χωρίς πληκτρολόγιο, ποντίκι και ηχεία.

Επίσης, σχετικά με το Intel NUC που αναφέρθηκε, μπορεί να φτιάξεις κάτι αξιόλογο και να κοστίσει max 600€ (με άτοκες) αλλά πάλι δεν θα είναι τόσο δυνατό όσο ένα laptop: power-efficient CPUs, χαμηλότεροι χρονισμοί μνήμης κτλ
Άβαταρ μέλους
By NickTG
skous έγραψε:Υπάρχει άτομο που βλέπει ταινία σε desktop????

< >

Δεν θα έπρεπε?
Άβαταρ μέλους
By JarnoT
dimik έγραψε:Τέσσερο

Καρέκλα σε ανακλιση, πόδια πάνω στο γραφείο και το λαπτοπ sous-verre για την μπύρα...

< >

Πέντε :s_drinks
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#676624 Δεν ξέρω μήπως δεν το έχω ψάξει αρκετά αλλά έχω παρατηρήσει ότι η ασύρματη σύνδεση λαπτοπ ή τηλεφώνου με την τηλεόραση εμφανίζει καθυστέρηση η οποία μπορεί να είναι αποδεκτή για να δεις ταινία αλλά όχι για οποιαδήποτε παραγωγική εργασία ή gaming.
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
sknipper έγραψε:Δεν ξέρω μήπως δεν το έχω ψάξει αρκετά αλλά έχω παρατηρήσει ότι η ασύρματη σύνδεση λαπτοπ ή τηλεφώνου με την τηλεόραση εμφανίζει καθυστέρηση η οποία μπορεί να είναι αποδεκτή για να δεις ταινία αλλά όχι για οποιαδήποτε παραγωγική εργασία ή gaming.

Ακριβώς έτσι. Αλλά το ζητούμενο ήταν οι ταινίες και εκεί όπως είπες και εσύ, δεν έχεις θέμα.
Άβαταρ μέλους
By GTS
Geo f1 έγραψε:Και μπορεις να δεις ταινιες στην μικρη οθονη (που ομως δεν μπορεις να δουλεψεις) :)

Δεν υπαρχει συγκριση παιδια. Το μονο κακο με τα desktop ειναι οτι συχνα πυκνα μπορεις να παρασυρθεις σε αναβαθμισεις.

Ειναι ασχετο το ενα με το αλλο γιατι το μεγεθος της οθονης για ταινες εξαρταται και ποσο κοντα το εχεις το μηχανημα. Βλεπω καλα και στο iPad. Στις ταινιες δεν διαβαζεις κειμενα ουτε νουμερα σε Εxcel οπως οταν κανεις καποια παραγωγικη δουλεια.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
GTS έγραψε:
Geo f1 έγραψε:Και μπορεις να δεις ταινιες στην μικρη οθονη (που ομως δεν μπορεις να δουλεψεις) :)

Δεν υπαρχει συγκριση παιδια. Το μονο κακο με τα desktop ειναι οτι συχνα πυκνα μπορεις να παρασυρθεις σε αναβαθμισεις.

Ειναι ασχετο το ενα με το αλλο γιατι το μεγεθος της οθονης για ταινες εξαρταται και ποσο κοντα το εχεις το μηχανημα. Βλεπω καλα και στο iPad. Στις ταινιες δεν διαβαζεις κειμενα ουτε νουμερα σε Εxcel οπως οταν κανεις καποια παραγωγικη δουλεια.

Απλα διαφωνουμε τοτε επειδη διαφερουν τα γουστα μας. Εγω θεωρω βασανιστηριο πχ να βλεπω netflix στο κινητο ή στο ταμπλετ.
Άβαταρ μέλους
By JimClark
#676669 Τώρα που έχει καθίσει εμπλοκή και είμαι μονο απογευματινός, καμιά φορά θα κάτσω να δω καμιά ταινία. Η 55άρα ειναι ακριβώς απέναντι από τα δωμάτια π[ου κοιμούνται τα κορίτσια οποτε τυχούσες αναλαμπές/ φλασιές μπορεί να τις ενοχλήσουν. Επίσης πάρα πολύ συχνά όλο κκαι κάτι θα γίνει παράλληλα π.χ. καμια οργάνωση φωτογραφιών, κανά φόρουμ, κανένα άρθρο στο blog κτλ οποτε θα βάλω και το vlc να παίζει στο 1/4ο της οθόνης.

Αν θα κάτσω να δω σε φουλ σκρην θα είναι για 20 30 λεπτά ξερω γω, χωρίς να κάνω τίποτα άλλο.
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
KiloMeater έγραψε:αυριο - μεθαριο αμα βρω χρονο θα το κανω και θα σας πω εντυπωσεις
(και ποσα μετρα χαλασα για δοκιμες... πηρα μια 50αρου Cat6)

Επιτυχια με την πρωτη!!!
οκ εκοψα συνολικα 20-30 εκατοστα σε διαδοχικες δοκιμες για να πετυχο το πρωτο βυσμα , αλλα το δευτερο βγηκε με τημια
Το εργαλειο δοκιμης εδειξε 8 λαμπακια σειριακα να αναβουν μια χαρα, το πριζωσα στο λπτο πτης δουλειας μεσω Ethernet -> USB c ανταπροτα και....... 150 MBPs σταθερα !!!!
Ακομα και το ipad pro που εχει USB C το καρφωσα και παιζει με ethernet !!!

τωρα μπηκα στο τριπακι να περασω καλωδια παντου και αργοτερα και πριζες κανονικες
Το μονο πακετο ειαι οτι βλεπω ολοι οι αγωγοι ξεκινανε ακτινικα απο το υπογειο ενω το ρουτερ ειναι στο καθιστικο...
αρα ή πρεπει να περασω διπλα τριπλα καλωδια ή πρεπει ν φτιαξω ενα switch κατω... με κοβει καθολου απο ταχυτητα αυτο?
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
KiloMeater έγραψε:
KiloMeater έγραψε:αυριο - μεθαριο αμα βρω χρονο θα το κανω και θα σας πω εντυπωσεις
(και ποσα μετρα χαλασα για δοκιμες... πηρα μια 50αρου Cat6)

Επιτυχια με την πρωτη!!!
οκ εκοψα συνολικα 20-30 εκατοστα σε διαδοχικες δοκιμες για να πετυχο το πρωτο βυσμα , αλλα το δευτερο βγηκε με τημια
Το εργαλειο δοκιμης εδειξε 8 λαμπακια σειριακα να αναβουν μια χαρα, το πριζωσα στο λπτο πτης δουλειας μεσω Ethernet -> USB c ανταπροτα και....... 150 MBPs σταθερα !!!!
Ακομα και το ipad pro που εχει USB C το καρφωσα και παιζει με ethernet !!!

τωρα μπηκα στο τριπακι να περασω καλωδια παντου και αργοτερα και πριζες κανονικες
Το μονο πακετο ειαι οτι βλεπω ολοι οι αγωγοι ξεκινανε ακτινικα απο το υπογειο ενω το ρουτερ ειναι στο καθιστικο...
αρα ή πρεπει να περασω διπλα τριπλα καλωδια ή πρεπει ν φτιαξω ενα switch κατω... με κοβει καθολου απο ταχυτητα αυτο?

Κοίτα, αν δεν έχεις Gigabit σύνδεση με το Internet, δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑΣ λόγος να περάσεις πολλαπλά καλώδια.
Βάζεις ένα Gigabit switch κάτω και ένα πάνω και τέλος.
Θεωρώ όμως πως δεν υπάρχει λόγος να μπεις σε φασαρία να έχεις Ethernet παντού, μόνον εκεί που είναι απαραίτητο. Εγώ έχω σε κάθε δωμάτιο, αλλά τελικά χρησιμοποιώ μόνον στις τηλεοράσεις και στον υπολογιστή/NAS για να μην μου τρώνε bandwidth από το Wi-Fi για τα υπόλοιπα.
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#676740 ενταξει περναει ο ενθουσιασμος και μαζι το σχεδιο να περασω καλωδια παντου.. μια χαρα παιζει και το wifi τοσο καιρο που το ειχα δεν πειραζε... μονo εκει που εχω το γραφειο (from home ) θελω το ethernet οπως και το εφερα γιατι ειναι στο πιο μακρυνο σημειο του σπιτιου και ταυτορονα απαιτει την πιο σταθερη συνδεση.

αν κατσω και ασχοληθω ποτε στο μελλον πρεπει να κανεω μεγαλες αλλαγες, να κατεβασω την οπτικη κατω, να βαλω το modem εκει, μετα το tplink wifi router στο καθιστικο κτλ κτλ ... βαρεθηκα που το εγραψα κιολας....

αντε να περασω κανα δυο καλωδια το πολυ για τα παιδια που ειναι του gaming στα desktop τους
Άβαταρ μέλους
By Chris
sknipper έγραψε:Δεν ξέρω μήπως δεν το έχω ψάξει αρκετά αλλά έχω παρατηρήσει ότι η ασύρματη σύνδεση λαπτοπ ή τηλεφώνου με την τηλεόραση εμφανίζει καθυστέρηση η οποία μπορεί να είναι αποδεκτή για να δεις ταινία αλλά όχι για οποιαδήποτε παραγωγική εργασία ή gaming.

Δοκιμασε να επιλεξεις gaming mode στην tv, αν εχει φυσικα. Οπου υπαρχει ειναι βελτιστοποιημενο για να εξαλειφει τετοιου ειδους καθυστερησεις. Σε hdmi συνδεση με lg tv κανει σιγουρα μεγαλη διαφορα, ισως και σε ασυρματη