Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By panos2171
Zorz έγραψε:
* Είναι 9 vs 14 μήνες.

Τεράστια διαφορά.....
ΟΚ δε το θυμώμουν καλά
* Η εκπαίδευση στη σχολή είναι 4 μήνες, όχι 2. Και ούτε μπορείς να ισχυριστείς ότι το 2ο δίμηνο ως Βήτας θα περνάς ζωή και κότα.

Μπορώ....

* "Ξέχασες" να αναφέρεις ότι από τα €500+ πρέπει να πληρώσεις πίσω για νοίκια, φως, νερό κλπ και φαγητό οπότε στο τέλος του μήνα έχεις και χασούρα.

Εξαρτάται. Ενοίκιο μπορείς να έχεις και 150€, μπορείς και με 300.... φως, νερό κλπ μαξ άλλα 50 αν θες. Φαγητό λέσχη με 2-3€ υπερπλήρης μερίδα. Στο τέλος του μήνα παίζει και να σου περισσέψουν.

* Η "καλοπέραση" είναι να έχεις υπ'ευθύνη σου το
κάθε γιωτόμπαλο (και κατά το γνωστό ανέκδοτο "Φταίει ο Δόκιμος")

Όταν έχεις υπηρεσία ΑΥΔΜ μόνο, νταξ δεν είναι και τόσο τραγικό να αναλαμβάνεις μια ευθύνη, αν γενικά βέβαια μπορείς να είσαι υπεύθυνος σαν άτομο. Μεγαλύτερη ευθύνη το βράδυ έχει ο θαλαμοφύλακας για το κάθε γιωτόμπαλο παρά ο ΑΥΔΜ....
Άβαταρ μέλους
By Dimsabas
#550860 Δεν είναι μόνο η ευθύνη του αξιωματικού υπηρεσίας μια στο τόσο. Σε στέλνουν και σε φυλάκιο κι εκεί ζορίζει το πράγμα.
Άβαταρ μέλους
By red_monster
#550861 Θυμήθηκα ένα μαστουρη λοχία που είχα σε ένα φυλάκιο ο οποίος διαρκώς μου έκανε παράπονα γιατί τα 30’ που έβγαινε από τη φωλιά του έβρισκε τη μαγειρική μου πικάντικη.

Ωραίο το θεατράκι αλλά κάποια στιγμή βαριέσαι τη απύθμενη βλακείες και αρχίζουν να σου τελειώνουν και τα λεφτά
Τελευταία επεξεργασία από red_monster και 19 Νοέμ 2018, 23:37, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By red_monster
dimik έγραψε:Άρε πασοκαρα, 700+παραμεθοριου μας έδινες, την προίκα μας κάναμε ολοι

< >

Πλέον με το νέο μισθολόγιο κάπου εκεί παίζουν. Όσοι έπρεπε, τα πήραν και αναδρομικά
Άβαταρ μέλους
By Thomas_C200K
#550867 Πφφφ τέτοιες μέρες το 2011 ήμουν Ορεστιάδα. Ζωή και κότα. Και το θεατράκι μεγάλο σχολείο γτ το βρηκα μπροστα μου στα επαγγελματικά, το ιδιο θεατρο και στο CERN παίχτηκε όσο ταμπού θέμα και αν είναι. Η διαφορά είναι ότι στον ΕΣ είσαι το δουλικό στο μεν εργασιακό τομέα πουτανάκι που πληρωνεσαι :lol:
Άβαταρ μέλους
By corsair
panos2171 έγραψε:Υπάρχει βέβαια και η επιλογή του ΔΕΑ

Ναι.... ΟΧΙ. Ακομα και να θελε καποιος να γευτει λίγο απο γιαλαντζι αξιωματιλικι (σιγα τα ωα),.... δεν μπορουμε να έχουμε σειρα 1000 ατομα... και οι 1000 στρατηγοι. Οι θέσεις ειναι ιδιαιτερως περιορισμένες και διαισθάνομαι πως ισως ειναι και σε μεγάλη ζήτηση τετοιους καιρούς.
Τέλος πάντων, σε κάθε περίπτωση μιλάμε για στρατιωτικη θητεια = απλοι στρατιώτες
Άβαταρ μέλους
By Focusman91
#550960 Διάλειμμα για διαφημίσεις.
Από αύριο άδεια απολύσεως και τους τελευταίους 3 μήνες που ήμουν στο ΓΕΣ κατάλαβα γιατί όλοι νοσταλγούν το στρατό.
Σε αντίθεση με την παραμεθόριο που η ώρα δεν περνούσε με τίποτα, στο ΓΕΣ ούτε που κατάλαβα πως φτάσαμε από Αύγουστο στο τέλος Νοεμβρίου.

Ωστόσο για να είμαι ειλικρινής, ένα περιπολακι στη Χίο θα το ξανακανα.

< Note >
Άβαταρ μέλους
By edmond
#550969 Τι μου θύμισες!!
Και γω ξαναέκανα εκείνη την βολτάρα στην πόλη της Μυτιλήνης. Νωρίς πρωί "παραλαμβάναμε" ότι χακί ξέβραζε :lol: το καράβι και αφού τους δίναμε πακέτο :lol:
στα Steyer της εκάστοτε μονάδας υποδοχής, βολτάραμε μέχρι το μεσημεράκι που ερχόταν κίνηση(τι ορολογία κι αυτή) απο μονάδα για να μας μαζέψει. Και άλλα πολλά...μάχιμα τα οποία σκέφτομαι και βουρκώνω :lol: . Αν ήξερα, δεν γύρναγα Αθήνα(πεντάγωνο 7 μήνες) για κανένα λόγο. :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By corsair
Focusman91 έγραψε:Διάλειμμα για διαφημίσεις.
Από αύριο άδεια απολύσεως και τους τελευταίους 3 μήνες που ήμουν στο ΓΕΣ κατάλαβα γιατί όλοι νοσταλγούν το στρατό.
Σε αντίθεση με την παραμεθόριο που η ώρα δεν περνούσε με τίποτα, στο ΓΕΣ ούτε που κατάλαβα πως φτάσαμε από Αύγουστο στο τέλος Νοεμβρίου.

Ωστόσο για να είμαι ειλικρινής, ένα περιπολακι στη Χίο θα το ξανακανα.

< Note >

Εμένα πάλι ο χρόνος στο ΓΕΝ, δεν περνούσε με τίποτα, σε αντίθεση με την παραμεθόριο οπου η θητεία είχε νόημα και το ποστο μου ηταν ουσιαστικό. Εβαλα και βύσμα τον διοικητη μου για να μην γυρισω σε καποια αθλια υπηρεσια στα ενδότερα... ατύχησα.
Άβαταρ μέλους
By Same_old_story
#571524 Το ΓΕΣ τιμωρεί τον αλεξιπτωτιστή που τραγούδησε το «Μακεδονία ξακουστή» ενώ πραγματοποιούσε πτώση με αλεξίπτωτο και τραβούσε με το κινητό βίντεο :dizzy:

https://www.newsbeast.gr/greece/arthro/ ... i#comments
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
Same_old_story έγραψε:Το ΓΕΣ τιμωρεί τον αλεξιπτωτιστή που τραγούδησε το «Μακεδονία ξακουστή» ενώ πραγματοποιούσε πτώση με αλεξίπτωτο και τραβούσε με το κινητό βίντεο :dizzy:

https://www.newsbeast.gr/greece/arthro/ ... i#comments
Αφήνεται να εννοηθεί ότι ο λόγος που τιμωρήθηκε είναι ότι επέλεξε το συγκεκριμένο τραγούδι. Την ίδια τιμωρία θα είχε, σύμφωνα με το ΓΕΣ, αν τραγουδούσε το "φαντασματάκι" της Καίτης Γαρμπή.

«Το να πραγματοποιείς άλμα με αλεξίπτωτο και ταυτόχρονα να τραβάς βίντεο με το κινητό σου είναι σαν να οδηγείς μηχανή με 180 χιλιόμετρα την ώρα, να κρατάς το τιμόνι με το ένα χέρι και ταυτόχρονα με το άλλο να μιλάς στο τηλέφωνό σου. Ο στρατιώτης, αν και νεοσύλεκτος, εμφανίζεται να αψηφά τους κανόνες ασφαλείας αφού κρατά τον ιμάντα με το ένα χέρι, δεν έχει την προσοχή του στραμμένη στη ζώνη ρίψης και στους γύρω του, ενώ ταυτόχρονα θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των συναδέλφων του που τον περίμεναν εντός της ζώνης ρίψης, δεδομένου ότι θα μπορούσε να του φύγει το κινητό από το χέρι και πέφτοντας να χτυπήσει κάποιον από τους τελευταίους» αναφέρουν κύκλοι του ΓΕΣ.

Παράλληλα, επισημαίνεται ότι ο συγκεκριμένος στρατιώτης, μην δίνοντας όλη του την προσοχή στο άλμα, κινδύνευσε να τραυματιστεί σοβαρά και ίδιος, καθώς προσγειώθηκε όρθιος στο έδαφος, μην τηρώντας τις σχετικές οδηγίες προσγείωσης με αλεξίπτωτο που είχε λάβει νωρίτερα από τους εκπαιδευτές του.

https://www.in.gr/2019/03/14/greece/apo ... ksakousti/
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#571532 Ναι, αλλά αν δεν είχε ψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών, δεν θα ένιωθε την ανάγκη να τραγουδήσει το "Μακεδονία ξακουστή", και δεν θα τιμωρείτο! :rtfm:
Δεν φταίει αυτός λοιπόν! :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By georgetz
saxon_747 έγραψε:«Το να πραγματοποιείς άλμα με αλεξίπτωτο και ταυτόχρονα να τραβάς βίντεο με το κινητό σου είναι σαν να οδηγείς μηχανή με 180 χιλιόμετρα την ώρα, να κρατάς το τιμόνι με το ένα χέρι και ταυτόχρονα με το άλλο να μιλάς στο τηλέφωνό σου. Ο στρατιώτης, αν και νεοσύλεκτος, εμφανίζεται να αψηφά τους κανόνες ασφαλείας αφού κρατά τον ιμάντα με το ένα χέρι, δεν έχει την προσοχή του στραμμένη στη ζώνη ρίψης και στους γύρω του, ενώ ταυτόχρονα θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των συναδέλφων του που τον περίμεναν εντός της ζώνης ρίψης, δεδομένου ότι θα μπορούσε να του φύγει το κινητό από το χέρι και πέφτοντας να χτυπήσει κάποιον από τους τελευταίους» αναφέρουν κύκλοι του ΓΕΣ.

Παράλληλα, επισημαίνεται ότι ο συγκεκριμένος στρατιώτης, μην δίνοντας όλη του την προσοχή στο άλμα, κινδύνευσε να τραυματιστεί σοβαρά και ίδιος, καθώς προσγειώθηκε όρθιος στο έδαφος, μην τηρώντας τις σχετικές οδηγίες προσγείωσης με αλεξίπτωτο που είχε λάβει νωρίτερα από τους εκπαιδευτές του.

https://www.in.gr/2019/03/14/greece/apo ... ksakousti/[/quote]

Καλά, hold your horses, "κύκλοι του ΓΕΣ" :lol:

Αν κ λίγο υπερβολικά (180χλμ ώρα με μηχανή, lolwut) , σωστές οι παρατηρήσεις για την ασφάλεια, εις μάτην όμως γιατί κ οι ίδιοι είναι συνεργοί κ γνωρίζουν πάρα πολύ καλά τι γίνεται, απλά τα στραβά μάτια βολεύουν αντί να γίνει μια ρεαλιστική οδηγία για που λέμε ναι κ που όχι στη χρήση κινητού στο στρατό.

π.χ ΑΥΔΜ πρωινό Σαββάτου

- ΣΤΡ Ωραιόπουλε, που είσαι ?
- Στη σκοπιά κ ΑΥΔΜ
- Κ έχεις κινητό στη σκοπιά Ωραιόπουλε?
- ...Εεε ... ..
(έχουν σκάσει όλοι στα γέλια)
- Έλα , εντάξει, άκου, ήρθε ο τάδε να σε αντικαταστήσει γιατί πρέπει να πας να κάνεις...
Άβαταρ μέλους
By dimik
#571570 Καλά ναι έπεσαν από τα σύννεφα στο ΓΕΣ....πρέπει να έχω δει καμιά 100στη+ φωτογραφίες από άλματα φίλων και μάλιστα σε εποχές που δεν υπήρχαν τηλέφωνα με κάμερα.

Εικόνα