Anonymous Founder έγραψε:pro έγραψε:Οk, γούστα είναι αυτά και κυρίως συνήθεια - γι αυτό σε μέσο όρο οι παλαιότεροι είναι πιο κοντά στο σταθερό, οι νεότεροι πιο κοντά στο λάπτοπ.
Προσωπικά χαζεύω στο laptop, αλλα αν χρειαστεί να κάνω σοβαρή δουλειά το αφήνω και πάω στο σταθερό.
Με ένα laptop έχεις και τα δύο όμως, γιατί αν θέλεις να το κάνεις και σταθερό κουμπώνεις μια οθόνη και ένα πληκτρολόγιο /ποντίκι και τέλος. Ειδικά πλέον με τους USB-C αντάπτορες είναι πολύ εύκολο και φθηνό, ενώ υπάρχει και η ασύρματη δυνατότητα σε Smart TV.
Για ταχύτητα υπάρχουν και τα dock, αλλά δεν το θεωρώ απαραίτητο.
mjacob έγραψε:εξωτερικές οθόνες+ curved...![]()

pro έγραψε:Για σοβαρή δουλειά ένα laptop είναι αφενός λιγότερο αποδοτικό και πολύ ακριβότερο, αφετέρου δεν σου αφήνει πολλά περιθώρια για βελτίωση ή αποκατάσταση βλαβών. Αυτό για μένα είναι σημαντικό. Αλλά όπως είπαμε, γούστα, συνήθειες και απαιτήσεις έχει διαφορετικές ο καθένας.
Giuseppe Busso έγραψε:Γιάννη τσέκαρεΚαλό αυτό, λογική τιμή και παραπάνω από αξιοπρεπές.
https://www.mediamarkt.gr/product/lapto ... 23_11_2020
mjacob έγραψε:pro έγραψε:Για σοβαρή δουλειά ένα laptop είναι αφενός λιγότερο αποδοτικό και πολύ ακριβότερο, αφετέρου δεν σου αφήνει πολλά περιθώρια για βελτίωση ή αποκατάσταση βλαβών. Αυτό για μένα είναι σημαντικό. Αλλά όπως είπαμε, γούστα, συνήθειες και απαιτήσεις έχει διαφορετικές ο καθένας.
υπάρχουν πολύ λίγες σοβαρές δουλειές που δεν μπορείς να κάνεις με 16GB μνήμης, 512 SSD και οποιαδήποτε CPU που δεν είναι σκουπίδι 10ετίας..
Αυτά σου τα προσφέρει και ένα laptop.
Το κόστος είναι ο μόνος παράγοντας. Βελτιώσεις δεν υφίστανται ως έννοια, βλάβες πάει όλο μαζί πακέτο κ.ο.κ.
Μόνο για gaming πας σε desktop, δεν νομίζω να υπάρχει άλλος λόγος.
mjacob έγραψε:pro έγραψε:Για σοβαρή δουλειά ένα laptop είναι αφενός λιγότερο αποδοτικό και πολύ ακριβότερο, αφετέρου δεν σου αφήνει πολλά περιθώρια για βελτίωση ή αποκατάσταση βλαβών. Αυτό για μένα είναι σημαντικό. Αλλά όπως είπαμε, γούστα, συνήθειες και απαιτήσεις έχει διαφορετικές ο καθένας.
υπάρχουν πολύ λίγες σοβαρές δουλειές που δεν μπορείς να κάνεις με 16GB μνήμης, 512 SSD και οποιαδήποτε CPU που δεν είναι σκουπίδι 10ετίας..
Αυτά σου τα προσφέρει και ένα laptop.
Το κόστος είναι ο μόνος παράγοντας. Βελτιώσεις δεν υφίστανται ως έννοια, βλάβες πάει όλο μαζί πακέτο κ.ο.κ.
Μόνο για gaming πας σε desktop, δεν νομίζω να υπάρχει άλλος λόγος.
NickTG έγραψε:Απλά συνήθως στα προσφέρει ακριβότερα.
NickTG έγραψε:Εκεί με τις βελτιώσεις και τις βλάβες σε έχασα λίγο. Πως το εννοείς?
NickTG έγραψε:Προσωπικά πάντα θα έχω ως πρώτη επιλογή ένα desktop.
mjacob έγραψε:NickTG έγραψε:Απλά συνήθως στα προσφέρει ακριβότερα.
Ναι, είπα το κόστος είναι παράγοντας.NickTG έγραψε:Εκεί με τις βελτιώσεις και τις βλάβες σε έχασα λίγο. Πως το εννοείς?
Βελτιώσεις δεν υφίστανται ως έννοια![]()
Όταν θα χρειαστούν, τελικά το μόνο που θα μπορείς να κρατήσεις είναι τι; Το κουτί. Άντε και το σκληρό. Αστειότητες.
Οι CPU θα θέλουν άλλες motherboard, άλλες RAM κ.ο.κ.
Καλύτερα να κρατήσεις το παλιό για δευτερεύουσα χρήση [παιδιά/σαλόνι/σπίτι].
Ξανά, εκτός κι αν ήταν θέμα κόστους, και ας πούμε όταν το χρειαζόσουν μπορούσες να πάρεις κάτι με μικρή μνήμη και σκληρό, και μετά θέλεις να τα αλλάξεις. Οπότε δλδ το κριτήριο είναι πάλι το κόστος.
Αλλιώς, για non-gaming, ένα μηχάνημα με τα παραπάνω αδρά specs σε βγάζει για πολλά χρόνια σοβαρής χρήσης.NickTG έγραψε:Προσωπικά πάντα θα έχω ως πρώτη επιλογή ένα desktop.
Εγώ πάλι δεν θέλω να το διανοηθώ
mjacob έγραψε:Μόνο για gaming πας σε desktop, δεν νομίζω να υπάρχει άλλος λόγος.
Οκ, με αυτοκίνητο ασφαλείας που πάει πολύ πιο αργ[…]
Αν γνωρίζει κάποιος για το ποιόν του συγκεκριμένου[…]
Τζόρνταν: Πουλήθηκε 12.3 εκατομμύρια δολάρια η φαν[…]
Πήγα πρόσφατα στο χωριό του γαμπρού μου στο Διδυμ[…]
https://www.in.gr/2026/09/28/life/piso-apo-ti-mask[…]
Δεν ξέρω γιατι το ποσταρα εδω, μπορει καποιος να τ[…]
Υπάρχει και το Μπατούμι στη Γεωργία που είναι το α[…]