Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By gianik
#676304 Δεν εχεις καθόλου μα καθόλου άδικο στο σκεπτικό σου...
και η πλάκα ειναι ότι το hp μια χαρά τα πάει στην τηλεκπαίδευση...
που κ που σε κα΄τι εφαρμογές (πχ skype που κάνει μάθημα στο σκάκι) δεν δουλεύει το μικρόφωνο , δλδ δεν τον ακούνε ενώ τους ακούει
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#676305 Δεν έχει να κάνει με το μικρόφωνο, αλλά με τις ρυθμίσεις. Πρέπει να μπεις στις ρυθμίσεις του ήχου και να επιλέξεις άλλη συσκευή, το κάνει και ο δικός μου κάποιες φορές.
Ξαναλέω, κουμάντο στην τσέπη σου δεν κάνω, εσύ αποφασίζεις. Αλλά στα παιδιά πρέπει να δίνουμε και κίνητρα. Πόσο είναι ο γιος σου;
Τα παρακάτω του λένε κάτι;
http://robotics-edu.gr/scratch/
Αν όχι, για μένα του εξηγείς: "αγόρι μου, θα αγοράσουμε ένα καινούργιο laptop που θα το πάρω εγώ και εσύ θα πάρεις το παλιό". Μόλις όμως προχωρήσεις αρκετά τις γνώσεις στον υπολογιστή θα κάνουμε ανταλλαγή".
Ή κάτι τέτοιο.
Και στην θέση σου, θ'αγόραζα κάτι λίγο καλύτερο από αυτά που κοιτάς. Δηλαδή, είμαι της άποψης πως ή παίρνεις κινέζο με 300€ ή μετά πας σε κάτι 700-800€ για να έχει αυτά που πρέπει και να σου αντέξει πολλά χρόνια. Τα μεσαία, είναι ημίμετρα δυστυχώς.
Άβαταρ μέλους
By Asimov
Anonymous Founder έγραψε:Σαν specs, το HP παραπάνω είναι παραπάνω από μια χαρά. Αλλά η Pavillion είναι η φθηνή σειρά της HP. Είναι δηλαδή λίγο λαχείο. Παραμένει ακριβό γι'αυτό που είναι, αλλά ΟΚ, αν βιάζεσαι, εγώ δεν θα πω όχι.
Έχω ξαναπεί πάντως πως τα φθηνά/budget laptop είναι όντως λαχεία: μπορεί να μην πάθουν ποτέ τίποτε, μπορεί και να βγουν χάλια από την αρχή.
Εξακολουθώ βέβαια να μην καταλαβαίνω γιατί πρέπει ν'αγοραστεί κάτι τόσο ακριβό σε έναν πιτσιρικά αν με ρωτάτε, αλλά ΟΚ, κουμάντο στην τσέπη του καθενός δεν κάνουμε.
Εγώ θα του έδινα το 10ετίας δικό μου και θ'αγόραζα κάτι άλλο καλύτερο για μένα. Ο λόγος είναι πως δεν βλέπω τι ακριβώς απαιτητικό χρειάζεται ένα παιδί στο δημοτικό για να χρειάζεται laptop των 600€. Για την ακρίβεια, θα το έκανα ως εξής:
-Παίρνεις το παλιό και αν δω πως δεν σε καλύπτει γιατί τρέχεις δύσκολα προγράμματα (όχι παιχνίδια προφανώς), τότε θα κάνουμε ανταλλαγή με το καινούργιο δικό μου.
-Αλλιώς, μένεις με το παλιό που σε καλύπτει για τα μαθήματά σου και για να έρθεις σε επαφή με τον κόσμο των υπολογιστών.

Εννοείται, στο παραπάνω πλαίσιο, αν το παιδί έχει ταλέντο σε ρομποτική, υπολογιστές, κλπ τότε πάω πάσο και του παίρνεις κάτι καλό για να τον βοηθήσει στην μάθηση. Αλλιώς, είναι πεταμένα λεφτά που απλώς θα γίνουν παιχνίδια.
Δεν έχω θέμα εννοείται με τα παιχνίδια. Ο υπολογιστής όμως δεν είναι μόνον αυτά.

Κι εγώ πιστεύω ότι καλύτερα να βολευτείς με ό,τι έχεις προς το παρόν (=να χρησιμοποιεί το δικό σου) και ξανακοιτάς όταν περάσει ο πανικός και πέσουν οι τιμές. Η τιμή black friday τώρα ήταν τιμή καταλόγου τον Άυγουστο ξέρω γω.
Εναλλακτικά, αφού το παιδί έχει δικό του δωμάτιο και δεν χρειάζεται να τραβιέται από δω κι από κει για να απομονώνεται, εγώ θα πρότεινα να του φτιάξεις ένα desktop, με μόνη επιφύλαξη την τιμή της απαραίτητης για τηλεκπαίδευση κάμερας....
(αν και θα πέσουν κι αυτές φαντάζομαι σε λογικά επίπεδα σύντομα)
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#676318 Θα συμφωνήσω με HF & Asimov.
Δώστου το δικό σου λαπτοπ για όσο διάστημα χρειάζεται, και αν θες φτιάξε του έναν σταθερό στο δωμάτιο του. Ο οποίος και αναβάθμιση θα παιρνει και θα μπορείς να προσθετεις πραγματα και θα αλλάζεις αυτό που χαλάει κάθε φορά.

Άσε που δεν συγκρίνονται οι επιδόσεις τους στα ίδια χρήματα.

Το scratch δε, έχει φτιαχτεί έτσι ώστε να τρέχει ακόμα και σε budget υπολογιστές.

Από το Redmi Note 8 Pro
Άβαταρ μέλους
By gianik
#676350 Εξαφανίστηκε το Pavilion από το public.gr... :lol:
Προσωρινά εξαντλημένο...

Υ.γ
HF κάτι γ@μιεται στο λαπτοπ μου κ δεν λειτουργεί το μικροφωνο..ενώ κάνω κανονικά δοκιμή κ καταγραφεί ήχο κανονικά όταν ξεκινάει η εφαρμογή μετα από λίγο δεν τον ακούει η δασκάλα...ενώ την ακούει κανονικά, βλέπει μια χαρά...του έχω πάρει gaming ακουστικα αλλα υποτίθεται θα τα φέρει ο Αη Βασίλης (για να δω αν με αυτά είναι οκ..)...
Άβαταρ μέλους
By drdino
drdino έγραψε:https://www.amazon.co.uk/dp/B08HR3W84V/ref=cm_sw_r_cp_apa_fabt1_dlC_.tQUFbMQFETX9?_encoding=UTF8&psc=1

€695 παράδοση στην Ελλάδα. Μειονέκτημα ότι θα έχει αγγλικό πληκτρολόγιο αλλά έχει τον 4500.
Αυτό που έβαλα δεν μας κάνει;
Άβαταρ μέλους
By gianik
#676354 Ντρντινο μου σούπερ ειναι , θα προτιμούσα όμως να βάλω άτοκες δόσεις.. :(
Άβαταρ μέλους
By drdino
#676357 Δεκτό, το είχα ξεχάσει!
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#676359 θελω να περασω ενα καλωδιο ethernet απο τον ενα οροφο στον αλλο (γιατι δε θελω το NAS να ειναι στο καθιστικο που ειναι το router)
περασα την ατσαλινα μια χαρα, οποτε το καλωδιο δεν θα ειναι θεμα.
Αυτο που δεν εχω κανει ειναι πως συνδεω τα βυσματακια

α) τι καλωδιο να παρω? η αποσταση ειναι καμια 15αρια μετρα
β) τι μηχανημα ; κατα προτιμηση link απο Αμαζον
https://www.amazon.de/LogiLink-WZ0012-N ... 930&sr=8-4
κανει;
γ) καναν οδηγο για ευκολη / ποιοτικη δουλεια
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
KiloMeater έγραψε:θελω να περασω ενα καλωδιο ethernet απο τον ενα οροφο στον αλλο (γιατι δε θελω το NAS να ειναι στο καθιστικο που ειναι το router)
περασα την ατσαλινα μια χαρα, οποτε το καλωδιο δεν θα ειναι θεμα.
Αυτο που δεν εχω κανει ειναι πως συνδεω τα βυσματακια

α) τι καλωδιο να παρω? η αποσταση ειναι καμια 15αρια μετρα
β) τι μηχανημα ; κατα προτιμηση link απο Αμαζον
https://www.amazon.de/LogiLink-WZ0012-N ... 930&sr=8-4
κανει;
γ) καναν οδηγο για ευκολη / ποιοτικη δουλεια

a)CAT6 είναι υπεραρκετό.
b)Θέλεις μια απλή πρέσα για RJ45 ακροδέκτες
c) Απλώς τα πρεσάρεις σύμφωνα με την παρακάτω συνδεσμολογία:
Εικόνα

Δες αν μπορείς μήπως να περάσεις κατευθείαν ένα έτοιμο καλώδιο (υπάρχουν καλώδια έτοιμα 20 μέτρα), αντί να κάθεσαι να παίζεις με την πρέσα. Εκτός αν σκοπεύεις να το βάλεις σε πρίζα στον τοίχο.
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#676370 οκ ευχαριστω

τα αγορασα (Cat6 καλωδιο) να τα φτιαξω μονος μου, παντα ηθελα να το κανω αυτο το μαστορεμα :thumbsup:

αμα τα καταφερω με το απλο καλωδιο μπορει να κατσω να βαλω και κανονικες πριζες αργοτερα.
Άβαταρ μέλους
By pro
#676373 Πρεσαρε μικρά καλωδιακια στην αρχή μέχρι να μάθεις. Αγόρασε και cable tester είναι φτηνό και διαφυλάσσει την ψυχική σ υγεία, ειδικά σε περιπτώσεις μεγάλων καλωδίων.

< Note >
Άβαταρ μέλους
By mjacob
#676374 η μόνη περίπτωση να μην σου κάνει αυτό το καλώδιο (δλδ αυτή η συνδεσμολογία καλωδίου) είναι να θες να συνδέσεις router και από τις δυο πλευρές. [μπορεί τώρα πια να το αναγνωρίζουν και να προσαρμόζονται αυτόματα βέβαια, έχει περάσει και καμιά 20ετία από τότε που έφτιαξα το τελευταίο καλώδιο :lol: ]

Μην ξεγυμνώσεις πολύ το καλώδιο, για να πιάσει και το εξωτερικό πλαστικό το βύσμα και να είναι πιο σταθερό.