Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By g8777
#685293 Λιγο πριν μπεις στα Γιαννενα κανε μια σταση για ψτο εδω , ο μπαρμπα Παντελης μου ειχε πει καποτε

G, οπως ειχε πει και ο Ελιας Κανεττι " Δεν εχει σημασια ποσο καινουργια ειναι μια ιδεα αλλα ποσο καινουργια γινεται" . Το σουβλακι ειναι δωρεαν, μαντεψε ποιος ειναι το προιον

Το παχυ εντερο μου μπαρμπα Παντελη;

Τσακω αλλο ενα επειδη εισαι τσακαλος

:s_wink
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
JimClark έγραψε:Όπου μπεχο τρέχω

Θα πει

Όπου τζάμπα, τρέχω

Ή οπως μας ελεγε οταν ημασταν πιτσιρικαδες ο παππους ενος φιλου, "τσαμπα ξιδι, πιο γλυκο κι απο το μελι" :lol:
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
italakias έγραψε:Κουβαρντας ο παππους. :shifty:

Δεν ηθελα να σας τρελανω στο οφφ τοπικ, αλλα αφου το ανεφερες, εχω κι αλλα να πω για τον συγκεκριμενο παππου, γιατι πραγματι ειναι ο πιο τσιγκουνης που εχω γνωρισει στη ζωη μου...

Στη λαικη πηγαινε στο τελος και μαζευε απο τα πεταμενα δεξια-αριστερα του δρομου.

Μια φορα καθοταν με ενα μαχαιρι κι εξυνε κατι κοκαλα που ειχε παρει (τσαμπα φυσικα!!!) απο το χασαπη για 3 ωρες και ζητημα να εβγαλε μισο πιατο κρεας να φαει.

Κι ενα ρητο που μολις το γκουγκλαρισα και δε βρηκα αποτελεσματα, οποτε ενδεχεται να ειναι και δικο του... "Το χομπι των πλουσιων ειναι η οικονομια".

Κι ολα αυτα οχι απο φτωχια. Απο παθολογικη τσιγκουνια! Θεουλης :lol:
Άβαταρ μέλους
By glf
Geralt έγραψε:LoL θενξ κύριε Κλάρκ

Τζάμπα,φρι, δωρεάν, κουτρα κάψουλες πως το λένε;

Χαχα
Μόλις παρέλαβα. Thanks for the tip.Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#702556 Εικόνα

Εικόνα

Mικροδιαφορές, ανάξιες λόγου ... :lol:
ΕDΙΤ: Και για να σας προλάβω σε τυχόν σχετικό σχόλιο:
Μα , εκεί είναι Ιταλία, η πηγή του espresso, έχει μεγάλη κατανάλωση, δεν έχει μεταφορικά κλπ, κλπ.
Λοιπόοοοοον:
Όταν πουλάνε ελληνική φέτα , που εδώ έχει 6€/κιλό, δεν την πουλάνε 15€/κιλό, αλλά 8-9 €/κιλό.

Ρε ούστ!!!!
Άβαταρ μέλους
By edmond
#702722 Γνωρίζει κανείς, αν οι μεγάλες αλυσίδες(., coffee island κτλ.) έχουν σταθερό προμηθευτή καφέ για την πάρτη τους; Ή το κάθε μαγαζί μπορεί να πάρει δικό του χαρμάνι; για λόγους κόστους προφανώς.
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
edmond έγραψε:Γνωρίζει κανείς, αν οι μεγάλες αλυσίδες(., coffee island κτλ.) έχουν σταθερό προμηθευτή καφέ για την πάρτη τους; Ή το κάθε μαγαζί μπορεί να πάρει δικό του χαρμάνι; για λόγους κόστους προφανώς.

Για το Coffee Island μπορώ να σου πω ότι δουλεύουν direct trade.
Έχουν πάρει εκτάσεις, σε διάφορες περιοχές της Αφρικής για παράδειγμα, όπου συνεργάζονται με τους εκεί γεωργούς.
Ουσιαστικά φτιάχνουν δικό τους καφέ και τον διανέμουν στα franchise τους.
https://www.coffeeisland.gr/blog/direct-trade-2/
Άβαταρ μέλους
By drdino
#702839 Έληξε η πατέντα στις απλές οπότε έβγαλαν τις vertuo.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
Giuseppe Busso έγραψε:
edmond έγραψε:Γνωρίζει κανείς, αν οι μεγάλες αλυσίδες(., coffee island κτλ.) έχουν σταθερό προμηθευτή καφέ για την πάρτη τους; Ή το κάθε μαγαζί μπορεί να πάρει δικό του χαρμάνι; για λόγους κόστους προφανώς.

Για το Coffee Island μπορώ να σου πω ότι δουλεύουν direct trade.
Έχουν πάρει εκτάσεις, σε διάφορες περιοχές της Αφρικής για παράδειγμα, όπου συνεργάζονται με τους εκεί γεωργούς.
Ουσιαστικά φτιάχνουν δικό τους καφέ και τον διανέμουν στα franchise τους.
https://www.coffeeisland.gr/blog/direct-trade-2/

Δεν ξέρω τι κάνουν, αλλά ειλικρινά είναι μακράν ο χειρότερος καφές από όλες τις αλυσίδες. Κάθε φορά με έχει πιάσει το στομάχι απ' όπου κι αν έχω πάρει και πλέον τους αποφεύγω, τόσα άλλα υπάρχουν.
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
Anonymous Founder έγραψε:Δεν ξέρω τι κάνουν, αλλά ειλικρινά είναι μακράν ο χειρότερος καφές από όλες τις αλυσίδες. Κάθε φορά με έχει πιάσει το στομάχι απ' όπου κι αν έχω πάρει και πλέον τους αποφεύγω, τόσα άλλα υπάρχουν.

Τι να σου πω. Εμείς πήραμε με τη μπουμπού το Σάββατο από τη Μακρυγιάννη και ήταν πολύ καλός.

Εικόνα

Πάντως σπάνια παίρνω τέτοιο καφέ έξω στο χέρι. Έχω τη μηχανή και φτιάχνω μόνος μου. Μόνο αν κάτσω σε καφετέρια και αυτό το έχουμε ξεχάσει πλέον.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#702844 Εγώ παίρνω μόνον όταν είμαι σε δουλειά εκτός , δηλαδή 1-2 φορές το μήνα, τις υπόλοιπες φορές φτιάχνω στο σπίτι με την γνωστή πατέντα με την επαναχρησιμοποιούμενη κάψουλα, και στο γραφείο έχουμε δωρεάν Nespresso.
Στην γειτονιά υπάρχουν κάποιοι που δεν είναι αλυσίδες και έχουν πολύ καλό καφέ, ενώ από τις αλυσίδες προτιμώ τους Κουλουράδες που έχουν και εξαιρετικά κουλούρια (και σε καλές τιμές).